Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، ارائه شیوه‌های اطمینان بخش تربیتی، نقش مهم و اساسی در امر تربیت دارد که ضمن در برداشتن همه ابعاد زندگی انسان، او را به سعادت حقیقی که مقام قرب الهی است، نائل می‌گرداند. خداوند این گرایش الگوخواهی انسان را نیز بدون پاسخ نگذاشته و بی‌شک چنین شیوه‌های تربیتی جز از سیره عملی اسوه‌های راستین دین یعنی معصومان و ائمّه اطهار (ع) میسّر نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام و المسلمین احمد بصیری کارشناس و پژوهشگر مذهبی در گفت‌وگو با خبرنگار ما مطرح کرد: همه اولیا و انبیاء الهی یک رسالت اصلی دارند که باید الگو برای انسان‌ها بشوند. امام کاظم (ع) نیز با وجود اینکه حدود ۱۳ سال از زندگی شریف خود را در حبس سپری کردند، اما تمام تلاش و سعی خود را برای پرورش افکار مردم و رشد آن‌ها به‌کار بردند. در اینجا به دو نمونه ازسیره امام موسی بن جعفر (ع) به عنوان توشه در زندگی امروزه برای فرد و خانواده اشاره می‌کنیم .

بیشتر بخوانید

هفت توصیه نورانی از امام موسی کاظم(ع)

وی افزود: نکته اول اقدامات دین و اهل بیت (ع) برای استحکام نظام خانواده است. متاسفانه امروزه در برخی از افراد جامعه گسستگی نظام خانوادگی وجود دارد، در همین موضوع از امام کاظم (ع) در رابطه با استحکام همزیستی زن و شوهر نقل است هنگامی که مرد می‌خواهد وارد خانه شود بدون هماهنگ کردن همسر به خانه وارد نشود، بلکه او را آگاه کند. علت این را امام هفتم شیعیان می‌فرمایند که مبادا مرد سر زده وارد منزل شود و صحنه‌ای را مانند آراستگی حداقلی همسر مشاهده کند که باعث تغییر نگاه و علقه اش نسبت به او شود.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: نکته دیگر که بسیار مهم است روایتی از امام (ع) است که می‌فرمایند: «لَو اُتِیتُ بِشابٍّ مِن شَبابِ الشِّیعَةِ لا یَتَفَقَّهُ [فِی الدِّینِ]لأَدَّبتُهُ»؛ اگر جوان شیعه اى را نزد من بیاورند که علم [دین] نمى آموزد، او را تأدیب مى کنم. در وهله اول ممکن است این حرف به مذاق برخی سنگین بیاید، اما علت این کلام امام این است که دین برای این آمده است که موانع را از جلوی راه انسان بردارد و او را به رشد و تعالی برساند. در نهایت زمینه‌های جرم و گناه را در انسان به حداقل برساند.

وی در پایان گفت: آمار‌های جوامع جهانی می‌گویند انسانی که در حوزه دین شناسی قرار نمی‌گیرد و مبانی دینی در جامعه به ضعف گرایش پیدا کنند، نابهنجاری‌ها زیاد خواهند شد. در این جا یکی از روش‌هایی که می‌تواند راهگشا باشد و سبب جلوگیری از گناه شود مقوله فهم دینی است و به همین دلیل است که امام می‌فرمایند جوان از همان ابتدا باید در مبانی دینی ورود پیدا کند، دین خود را بشناسد و بر همین مبنا ارتباط‌های چهارگانه خود با خدا، جامعه، جهان هستی و نفس خود تنظیم کند.

در ادامه شما می‌توانید صحبت‌های حجت الاسلام احمد بصیری را مشاهده کنید:

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهادت امام کاظم امام موسی بن جعفر مناسبت های مذهبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۵۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق (ع)

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی در محفل معارفی شب شهادت امام جعفر صادق علیه‌السلام در حرم مطهر بانوی کرامت، ضمن اشاره به ویژگی‌های اهل‌بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام و مقام امامت در آیات و روایات با بیان این که مقام امامت از تمام مقام‌های نبوت و رسالت بالاتر است، گفت: حضرت ابراهیم پس از عبور از آزمون‌های سخت الهی به مقام امامت نائل آمدند.

حجت‌الاسلام والمسلمین آقاتهرانی در ادامه با بیان این که امام در عبودیت و بندگی، شجاعت و تدبیر والاترین انسان است، به مقام عبودیت از دیدگاه امام صادق علیه‌السلام اشاره کرد و افزود: امام علیه‌السلام در مقام تربیت به همه چیز واقف است، به هر چیزی در جای خود توجه داشته و عدالت والای ایشان مانع واکنش نابجاست.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت به جایگاه عمل در آموزه‌های دینی اشاره و عمل صالح را مکمل ایمان توصیف کرد و گفت: توسل به درگاه الهی با تمسک به اهل‌بیت علیهم‌السلام و آبروی ایشان، گره‌گشای مشکلات و حرکت انسان در تقرب به ذات اقدس الهی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی به دیدار عنوان بصری و امام صادق علیه‌السلام اشاره و بندگی خدا را از برجسته‌ترین کلیدواژه‌های تجلی اخلاق اسلامی دانست با تأکید بر این که انس و جن برای چیزی جز بندگی خدا خلق نشده‌اند، اذعان داشت: امام صادق علیه‌السلام در پاسخ به سؤالی دررابطه‌با حقیقت بندگی می‌فرمایند؛ «أن لا یَرَی العَبدُ لِنَفسِهِ فیما خَوَّلَهُ اللّه ُ إلَیهِ مُلکا؛ لِأنَّ العَبیدَ لا یَکونُ لَهُم مُلکٌ، یَرَونَ المالَ مالَ اللّه ِ یَضَعونَهُ حَیثُ أمَرَهُمُ اللّه ُ تَعالی بهِ، و لا یُدَبِّرَ العَبدُ لِنفسِهِ تَدبیرا، و جُملَةُ اشتِغالِهِ فیما أمَرَهُ اللّه ُ تَعالی بهِ وَ نَهاهُ عَنهُ ··· فهذا أوّلُ دَرَجَةِ المُتَّقینَ»

 سخنران محفل معارفی حرم مطهر تصریح کرد: در نگاه امام صادق علیه‌السلام حقیقت بندگی سه چیز است: این که بنده در آنچه خداوند به او عطا فرموده است برای خود مالکیتی در نظر نگیرد؛ زیرا بندگان [واقعی خدا]مالک چیزی نیستند، مال را متعلّق به خدا می‌دانند و آن را هر جا که خداوند عزوجلّ فرمان داده است، به مصرف می‌رسانند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی با بیان این که حتی زیبایی انسان نیز متعلق خودش نیست و تنها امانتی الهی است که باید در جای درست هزینه شود، عنوان کرد: در مبانی اسلام انسان حتی مالک نفسش نیست و نمی‌تواند خودکشی کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی ضمن ارائه مثال‌هایی دررابطه‌با عدم ملکیت انسان، متصدی بانک را بارزترین مثال برای تبیین عدم ملکیت بر سرمایه‌ای که به دستش می‌رسد، دانست و گفت: بنده واقعی در عین برنامه‌ریزی برای خود تدبیر و چاره‌اندیشی نمی‌کند و در عین تلاش نتیجه هرچه باشد را می‌پذیرد.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت بیان کرد: تمام اشتغال بنده واقعی خدا به چیز‌هایی است که خداوند عزوجلّ او را به انجام آنها فرمان داده یا از آنها بازداشته است و این نخستین درجه پرهیزگاران است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی بیان کرد: انسانی که هیچ‌گاه نسبت به چیز‌هایی که دارد، خود را مالک نمی‌داند، فخرفروشی نمی‌کند و به‌راحتی وارد میدان انفاق می‌گردد؛ کسی که در عین انجام‌وظیفه و تلاش تدبیر امور را به خدا واگذارد، تحمل مصیبت‌های دنیا برایش آسان خواهد بود.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت با تأکید بر این که اگر اشتغال انسان به امر و نهی‌های الهی باشد، هیچ‌گاه خود را گرفتار دل‌مشغولی‌ها و درگیری‌های دنیا نمی‌سازد، یادآور شد: وقتی خداوند بنده‌اش را به این سه ویژگی بندگی بیاراید؛ دنیا، شیطان و اهل دنیا برایش خار می‌گردد و هیچگاه به دنبال انباشت سرمایه‌های دنیا و فخرفروشی حرکت نمی‌کند و عمرش را به بطالت نمی‌گذراند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • معلمین نقش و رسالت سترگ تربیتی را عهده‌دار هستند
  • حوزه‌های علمیه مهمترین نقش تربیتی را در جامعه دارند
  • این مرد بخاطر شباهت اسمی با یک فرمانده سپاه، ۳ سال در زندان انفرادی بود
  • نقش امام صادق(ع)در گسترش سیره تربیتی تشیع برای بیداری جهان
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق (ع)
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق(ع)
  • امام جمعه اهواز: هر روز در غرب ظلم به زنان بیشتر می‌شود/ درصد خودکشی در زنان آمریکایی 50 درصد افزایش داشته/ همه قوانینی که در غرب اجرا کردند، به ضرر زنان بوده/ پدران و مادران باید تمرین حجاب را در کودکی به فرزندان خود بیاموزند
  • امام جمعه اهواز: والدین باید تمرین حجاب را در کودکی به فرزندان خود بیاموزند
  • سند تحول بنیادین مجموعه اقدامات برای خوشبختی فرزندان است
  • ایمان برای انسان مؤمن امنیت به ارمغان می‌آورد