Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@07:48:07 GMT

استعفا، انتظار و اظهارنظرهای انتخاباتی اصولگرایان

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۵۷۶۷۴

استعفا، انتظار و اظهارنظرهای انتخاباتی اصولگرایان

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، همزمان با فروکش کردن سرمای زمستان، سردی انتخاباتی هم کاهش یافته و جریان‌های سیاسی در پی تاثیرگذاری موثرتر در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ تحرکات خود را آغاز کرده‌اند. تنوع و شتاب انتخاباتی با توجه به رویدادهای اخیر میان اصولگرایان بیشتر به نظر می‌رسد. استعفای فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا(ص)، اظهارات و سفرهای استانی محسن رضایی و گمانه زنی‌ها درباره رقابت‌های احتمالی روسای قوای مقننه و قضائیه از نشانه‌های سرعت بالای تحولات انتخاباتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

استعفای انتخاباتی، محمد از خاتم به پاستور می‌رود؟

سردار «سعید محمد» فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، دومین سردار نظامی ایران پس از «حسین دهقان» است که احتمال نامزدی وی در انتخابات پیش رو بیشتر از همیشه است. احتمالی که متن منتشر شده از استعفا و توییت پس از آن،  دلیل تحرکات اخیر وی را روشن کرد و گمانه زنی‌ها درباره احتمال نامزدی وی در انتخابات را به شدت افزایش داد.

محمد در متن استعفای خود تصریح کرده است: «احتمال دارد به دلیل حضور اینجانب در فضای انتخاباتی شائبه‌هایی متوجه نهاد مقدس سپاه شود. در راستای صیانت از سپاه و قرارگاه انقلابی- جهادی خاتم‌الانبیاء، از سمت خود استعفاء می‌دهم.» با وجود انتشار نامه استعفا اما برخی رسانه‌ها، جداشدن سعید محمد از قرارگاه خاتم الانیبا را نه استعفا که عزل وی به دلیل همین فعالیت‌های انتخاباتی اعلام می‌کنند. از سوی دیگر گروهی هم این اقدام وی را به دلیل آغاز فعالیت‌های انتخاباتی درست  ارزیابی کردند.  سعید محمد، فرمانده سابق قرارگاه خاتم الانبیا بر فرض اصرار بر کاندیداتوری در انتخابات آینده مسیر آسانی برای رسیدن از خاتم به پاستور در پیش نخواهد داشت. صرف نظر از صف طولانی و البته مدعی نامزدها در اردوگاه اصولگرایان، صرف حضور در قرارگاه خاتم تصویر چندان واضحی از محمد به عنوان کاندیدا و حتی رجل سیاسی مورد نظر قانون اساسی به دست نمی‌دهد و همین موضوع می‌تواند پاشنه آشیل سردار جوان برای رسیدن به ریاست جمهوری باشد.

عدم وجود همین سابقه سیاسی و اجرایی در سطح بالا می‌تواند شورای نگهبان را هم که در دادن عنوان رجل سیاسی به بسیاری از شخصیت‌های سیاسی، اکراه دارد، درباره وی با تردیدهایی مواجه کند. گرچه نمی‌توان به صورت قطع و یقین از پشت پرده تصمیمات و تفکرات طیف‌های مختلف اصولگرا به تحلیلی رسید اما شواهد نشان می‌دهد اصولگرایان هم دو شورای وحدت و ائتلاف، هم طیف پایداری و بهاری و هم سنتی‌های اصولگرا، هریک برای پاستور نامزدهای متبوع خود را اصلح می دانند و میان این همه صالح، کار برای محمد سخت خواهد شد. شانس سعید محمد دربرابر نامزدهای احتمالی مانند حجت الاسلام «ابراهیم رییسی»، «محمدباقر قالیباف»، «سعید جلیلی» یا حتی دیگر کاندیدای نظامی حسین دهقان، روی کاغذ و تا امروز چندان بالا به نظر نمی‌رسد و اجماع همه اصولگرایان برای حمایت از وی چندان محتمل نیست.

چالش دیگر سردار محمد مانند دیگر نامزدهای رسمی و محتمل نظامی در کشور، وجود شائبه‌هایی درباره صحیح بودن حضور آن‌ها در قامت رییس جمهوری است و دلیل این تردیدها بیانات بنیانگذار انقلاب اسلامی؛ امام خمینی (ره) است که بارها درباره حضور نظامیان در انتخابات و سیاست هشدار دادند. در برابر این تردیدها اما برخی مانند «حسن رفیقدوست» از فرماندهان سپاه و چهره‌های اصولگرا با تاکید بر اینکه سپاهی با فرد نظامی فرق دارد؛ معتقد است: «بنا نیست دولت نظامی تشکیل شود. بحث سپاهی، سپاهی است نه نظامی! سپاهی با فرد نظامی فرق دارد.» اینکه آیا چنین تردیدهایی هم از سوی شورای نگهبان و در پروسه اخذ صلاحیت و هم از سوی مردم در پروسه رای مورد توجه قرار خواهد گرفت یا نه مشخص نیست و باید منتظر چرخیدن سیب سیاست در ایران ماند و دید که در خرداد ۱۴۰۰ جایگاه سعید محمد و دیگر کاندیداهای نظامی، در سپهر سیاست چه خواهد بود.

تعدد نامزدها و انتظارهای انتخاباتی  

در هفته‌های اخیر قضاوت شخصی یکی از نمایندگان مجلس یازدهم درباره حضور یا عدم حضور قالیباف به عنوان کاندیدای اصولگرایان موجب شد تا موضوع ورود انتخاباتی رییس قوه مقننه به انتخابات مورد توجه قرار گیرد. «جلال محمودزاده» رییس فراکسیون اهل سنت مجلس درباره احتمال کاندیداتوری قالیباف گفته است: «من فکر می‌کنم که آقای قالیباف منتظر آقای رئیسی است. قضاوت شخصی من این است که اگر آقای رئیسی بیاید، قالیباف برنامه‌ای ندارد.» آمدن حجت الاسلام رییسی اما همچنان در هاله‌ای از ابهام بوده و حتی روز به روز بعیدتر هم به نظر می رسد. آنگونه که «محمدرضا باهنر» دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری احتمال این حضور را رد کرده و گفته است: «شخصا با رئیسی صحبت کردم، گفت برای انتخابات نمی‌آیم.»

وی همچنین در تحلیل انتخاباتی جریان اصولگرا با اشاره به اینکه رفتارهای قالیباف به نامزد ریاست جمهوری بیشتر می آید تا رییس مجلس، توضیح داده است: اگر آقای رئیسی بیاید، قاعدتا اجماع خیلی سریع انجام می‌شود و حتی من پیش‌بینی‌ام این است که مثلا آقای قالیباف هم ممکن است یکسری مقاومت‌هایی بکند، ولی نهایتا همراه می‌شود، ولی اگر رئیسی نیاید، آن وقت من اجماع در جامعه اصولگرایی را خیلی سخت می‌بینم و نگرانم که اصلا داستان سال ۹۲ تکرار شود.»

دو راهی قالیباف و رییسی در حالی مورد توجه بخشی از جریان اصولگراست که بخش دیگر درپی معرفی و تثبیت نامزدهای خود هستند. «محمدناصر سقای بی‌ریا» عضو جبهه پایداری درباره تصمیمات انتخاباتی این تشکل با اشاره به تعدد انتخاب‌ها تصریح کرده است که «سعید جلیلی» و «صادق محصولی» گزینه‌های پایداری است.

اظهاراتی با طعم انتخابات  

اظهارات عجیب درباره سیاست خارجی، برجام و مذاکره، سفرهای استانی در شرایط کرونایی، انتقادات ناتمام از دولت همه نشانه‌هایی است که تحلیلگران سیاست داخلی را به این نتیجه رسانده است که «محسن رضایی» برای بار چندم سودای حضور در انتخابات و کاندیداتوری دارد. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در تازه‌ترین موضع گیری خود پیرامون روابط خارجی سخنانی گفت که با واکنش تند دولت مواجه شد. انتقادات افزایش یافت و «اسحاق جهانگیری» معاون اول رییس جمهوری هم درباره این اظهارات گفت: «حال هر کسی هوس می کند و جمله‌ای می‌گوید هیچ مسوولیتی هم در این زمینه ندارد حالا به انتخابات فکر می‌کند یا مسائل دیگری وجود دارد من کاری به آن ندارم نمی‌توانیم جلوی کسی را بگیریم». در حالی که دستگاه دیپلماسی و مدیریت کلان کشور درگیر یکی از پیچیده‌ترین چالش‌ها برای دفاع از حقوق ملت ایران هستند، سخن از لزوم دریافت سیگنال‌های جدید برای مذاکره آن هم در حالی که پیش از این هرگونه تعامل با جهان غرب را سَم مهلک تعبیر کرده و دولت را از آن برحذر می‌داشتند؛ تنها یک احتمال را تقویت می‌کند و آن انتخاباتی بودن این سخنان و تحرکات است.

محسن رضایی دربرابر شائبه انتخاباتی بودن اظهارات و اقدامات خود تاکنون پاسخ مشخصی نداده است؛ نه تایید و نه تکذیب. اینکه اما چرا بار دیگر برای حضور در پاستور احساس وظیفه می‌کند و چه تغییر خاصی در جامعه ایران روی داده که دبیر مجمع تشخیص آن را تفسیر به تمایل برای حضورش در انتخابات کرده همچنان بی‌پاسخ است. با فرض نامزدی احتمالی رضایی اما، اقبال عمومی جامعه یک روی سکه فعالیت‌های انتخاباتی وی خواهد بود؛ روی دیگر نحوه اقبال همفکران و همراهان وی در جریان اصولگراست که همان چالش های سعید محمد برای فرمانده اسبق سپاه هم پابرجا و حتی شاید به دلیل سابقه شکست‌های متوالی وی در انتخابات سخت‌تر هم باشد.

اظهارات انتخاباتی اما محدود به گفته‌های رسمی و منتشر شده نیستند و بازار شنیده‌های تایید نشده در کنار حاشیه‌ها و شایعه‌ها هم در ماه‌های منتهی به انتخابات داغ است. بر اساس شنیده‌ای تایید نشده «علی لاریجانی» رییس پیشین مجلس و از گزینه‌های برخی طیف‌های اصلاح طلب در گعده‌ای سیاسی گفته است که در صورت کاندیداتوری اسحاق جهانگیری، وارد رقابت انتخابات ریاست‌جمهوری نمی‌شود. این دست اظهارنظرهای تایید نشده در حالی منتشر می شود که لاریجانی ساکت‌ترین گزینه انتخاباتی این روزهاست که نه در مقام عمل و یا حتی سخن؛ گفتار و حرکتی که شائبه انتخاباتی داشته باشد از وی شنیده و دیده نمی‌شود؛ به گونه‌ای که «منصور حقیقت پور» از چهره‌های نزدیک به وی در این زمینه تصریح کرده است: «لاریجانی تاکنون هیچ اظهارنظری درباره انتخابات نکرده است و هیچ فردی را نمی‌توان پیدا کرد که لاریجانی به او گفته باشد نامزد انتخابات ریاست جمهوری خواهد شد و در مجموع در سکوت کامل بوده و هیچ ورودی هم به انتخابات نداشته است.»

برچسب‌ها انتخابات ۱۴۰۰ محمدرضا باهنر محمد باقر قالیباف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اصولگرایان مجلس یازدهم علی لاریجانی محسن رضایی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا پروندهٔ خبری انتخابات ۱۴۰۰

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انتخابات ۱۴۰۰ محمدرضا باهنر محمد باقر قالیباف انتخابات ۱۴۰۰ محمدرضا باهنر محمد باقر قالیباف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اصولگرایان مجلس یازدهم علی لاریجانی محسن رضایی قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا اخبار کنکور خاتم الانبیا قرارگاه خاتم ریاست جمهوری محسن رضایی سعید محمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۷۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنور داغ رقابت انتخاباتی ۴ کاندیدای مجلس در کرمانشاه زیر بارش‌ها

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - آرزو کرمی: بعد از تصویب قانون اساسی و تأیید آن در همه پرسی سال ۱۳۵۸، تکمیل ساختار سیاسی کشور با برگزاری انتخابات و تشکیل مجلس که از ارکان مهم نظام جمهوری اسلامی ایران بوده در دستور کار قرار گرفت و انتخابات نخستین دوره مجلس شورای اسلامی در ۲۴ اسفند همان سال برگزار شد و از آن زمان تاکنون دوازده دوره آن برگزار شده است.

در برخی از این دوره‌ها انتخابات مجلس شورای اسلامی به‌دلیل عدم کسب ۲۰ درصد از مجموع آرا توسط فرد منتخب در مرحله اول، به دور دوم کشیده شده است که نمونه آن انتخابات ۱۱ اسفند ماه ۱۴۰۲ در برخی از حوزه‌های انتخابیه سراسر کشور بود.

یکی از این حوزه‌های که انتخابات مجلس شورای اسلامی در آن به دور دوم کشیده شد حوزه انتخابیه شهر کرمانشاه است.

استان کرمانشاه با دارا بودن ۱۴ شهرستان تابعه جمعیتی بالغ بر ۲ میلیون نفر در را خود جای داده است و هشت کرسی سبز رنگ مجلس شورای اسلامی نمایندگی این جمعیت را عهده دار است. این هشت کرسی در گستره ۶ حوزه انتخاباتی این استان تقسیم شده که سهم حوزه شهرستان کرمانشاه ۳ کرسی و مابقی از هر حوزه یک کرسی نمایندگی مجلس شورای اسلامی است.

انتخابات دور اول مجلس شورای اسلامی اسفند سال ۱۴۰۲ در حوزه‌های انتخاباتی استان کرمانشاه در حالی به پایان رسید که از ۶ حوزه تکلیف پنج حوزه انتخابیه مشخص و نمایندگان منتخب مردم در این حوزه‌ها به بهارستان راه یافتند و در تنها حوزه باقی مانده یعنی حوزه انتخابیه شهرستان کرمانشاه که شامل شهر کرمانشاه، بخش مرکزی، سر فیروزآباد، ماهیدشت و کوزران می‌شود، تنها تکلیف یک کرسی مشخص شد و رقابت برای تصاحب ۲ کرسی باقی مانده به دور دوم کشیده شد.

انتخابات دور نخست مجلس در کرمانشاه

در دور اول این انتخابات از مجموعه ۲۴۳ هزار و ۷۴۵ رأی مأخوذه محمد رشیدی با کسب حد نصاب آرا به تعداد ۶۱ هزار و ۵۸ رأی برای بار دوم به عنوان منتخب مردم شهرستان کرمانشاه مستقیماً به بهارستان راه یافت و دیگر کاندیداها به ترتیب بیشترین آرا کسب شده؛ عبدالرضا مصری با ۴۷ هزار و ۶۷۱ رأی، فضل الله رنجبر با ۳۴ هزار و ۱۳۸ رأی، جهانبخش امینی با ۳۱ هزار و ۷۸۲ رأی و ابراهیم رحیمی زنگنه با کسب ۲۹ هزار و ۹۸۶ رأی در حوزه انتخابیه شهرستان کرمانشاه به دور دوم راه یافتند تا تکلیف ۲ کرسی باقی مانده از بین این چهار نفر مشخص شود.

تعیین زمان برگزاری دور دوم انتخابات بر اساس قانون بر عهده وزارت کشور است که با هماهنگی شورای نگهبان زمان انجام مرحله دوم انتخابات را ظرف مدت یک‌ماه پس از اعلام نتیجه مرحله اول و تأیید صحت انتخابات توسط شورای نگهبان، تعیین و اعلام می‌کند. بر این اساس با اعلام زمان برگزاری دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شهرستان کرمانشاه همزمان با حوزه‌های راه یافته به دور دوم در سراسر کشور در ۲۱ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳، فعالیت‌های تبلیغاتی کاندیداهای راه یافته به دور دوم کم کم ساماندهی و شکل گرفت تا با آغاز رسمی این فعالیت‌ها از ۱۳ اردیبهشت ماه مصادف با بامداد پنجشنبه هفته گذشته شکل پُر رنگ‌تری به خود بگیرد.

با گذشت چهار روز از زمان رسمی آغاز تبلیغات انتخاباتی کاندیداهای راه یافته به دور دوم، چهره شهر کرمانشاه با آذین‌بندی به بنرها و پوسترها انتخاباتی شده و حتی با وجود بارش‌های سیل‌آسا شور و شوقی فراتر از آنچه انتظار بود فضای این حوزه انتخاباتی را در بر گرفته است.

این چهار کاندیدای راه یافته به دور دوم با راه‌اندازی ستادهای انتخاباتی در معبر اصلی شهر کرمانشاه معرفی خود و برنامه‌هایشان را در معرض دید مردم قرار داده و با حضور در میان هواداران خود در ستادها و محافل انتخاباتی به‌صورت چهره به چهره برنامه‌هایشان را برای رفع مشکلات و معضلات همشهریان‌شان تشریح می‌کنند.

در کنار این فضا، تبلیغات در فضای مجازی از جمله پیام رسان‌های گروهی بر داغی تنور رقابت انتخاباتی این چهار کاندیدا افزوده و به فضای انتخاباتی را رنگ و بویی دیگر داده است تا سرانجام با پایان این رقابت و برگزاری یک انتخابات پر شور در ۲۱ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳، پرونده برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در کرمانشاه بسته شود.

رصد دقیق رفتار تبلیغاتی کاندیداهای دور دوم انتخابات مجلس در کرمانشاه

رئیس دفتر شورای نگهبان در استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر به آغاز تبلیغات رسمی انتخابات دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه شهرستان کرمانشاه اشاره کرد و گفت: با دقت همه رفتارهای تبلیغاتی چهار کاندیدای این حوزه مورد رصد قرار می‌گیرد.

حجت الاسلام و المسلمین محسن مفید اظهار کرد: بر اساس قانون جدید انتخابات همه رفتارهای تبلیغاتی چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی رصد می‌شود.

وی افزود: در صورت مشاهده هرگونه بی‌اخلاقی و جرمی که ناقص صلاحیت کاندیداها باشد پرونده جرم انگاری تشکیل شده و پرونده آن کاندیدا به شعبه خاص جرایم انتخاباتی استان کرمانشاه ارجاع داده می‌شود.

فرآیند رأی‌گیری در کرمانشاه الکترونیکی است

فرماندار کرمانشاه نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از چهار کاندیدای راه یافته به دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه این شهرستان تنها ۲ نفر به بهارستان راه می‌یابند، گفت: تبلیغات رسمی این دوره از انتخابات از بامداد پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه آغاز شده و به مدت یک هفته ادامه دارد.

محمدرضا آمویی اظهار کرد: این تبلیغات رأس ساعت ۸ صبح روز پنجشنبه مصادف با ۲۰ اردیبهشت ماه یعنی ۲۴ ساعت قبل از برگزاری انتخابات پایان می‌یابد.

وی با اشاره به تعداد شعبه اخذ رأی در حوزه انتخابیه کرمانشاه، افزود: تعداد ۶۴۵ شعبه اخذ رأی شامل ۵۴۵ شعبه شهری و ۱۰۰ شعبه روستایی برای دور دوم انتخابات در نظر گرفته شده است.

فرماندار کرمانشاه با بیان اینکه این انتخابات در هشت حوزه انتخاباتی کشور به‌صورت الکترونیکی برگزار می‌شود، گفت: بر اساس ابلاغ وزارت کشور فرآیند برگزاری انتخابات در دور دوم این انتخابات در حوزه انتخابیه کرمانشاه کاملاً الکترونیکی است و شهروندان به راحتی می‌توانند رأی خود را ثبت کنند.

آمویی با اشاره به اسامی کاندیداهای راه یافته به دور دوم، خاطر نشان کرد: کد انتخاباتی برای این چهار کاندیدا به ترتیب حروف الفبا جهانبخش امینی کد ۱۱، ابراهیم رحیمی زنگنه کد ۲۲، فضل الله رنجبر کد ۳۳ و عبدالرضا مصری کد ۴۴ در نظر گرفته شده است.

وی با قدردانی از مردم متعهد و ولایتمدار کرمانشاه، ابراز امیدواری کرد که در این دوره نیز شاهد مشارکت حداکثری و حضور پر شور و شعور مردم در پای صندوق‌های رأی باشیم.

کد خبر 6097637

دیگر خبرها

  • هیچ مدیری به دلیل تخلفات انتخاباتی برکنار نشد
  • انتخابات دور دوم مجلس در زنجان چالش بین فضاسازی و حقیقت
  • آغاز مسابقات کشتی پهلوانی در شهرستان خاتم
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند
  • دبیران احزاب در رقابت انتخاباتی کمیسیون ماده ۱۰ حضور دارند
  • تنور داغ رقابت انتخاباتی ۴ کاندیدای مجلس در کرمانشاه زیر بارش‌ها
  • حال و هوای انتخاباتی در ۱۵ استان
  • پخش مناظره انتخاباتی دو کاندیدای دور دوم انتخابات در صدا و سیمای اردبیل
  • یک جایزه جدید در انتظار لژیونر استقلالی
  • نماد‌های عجیب در انتخابات هند