Web Analytics Made Easy - Statcounter

اواخر شهریور سال ۱۳۹۹ عرضه روغن جامد در فروشگاه های کشور کم وهمین امر موجب افزایش قیمت روغن شد.

به گزارش اکونا پرس،اواخر شهریور سال ۱۳۹۹ عرضه روغن جامد در فروشگاه های کشور کم وهمین امر موجب افزایش قیمت روغن شد.دو ماه بعد یعنی در مهر و آبان سال جاری به واسطه مشکلات ایجاد شده در توزیع روغن در شهر تهران برخی از کلانشهرها روغن نایاب و یا با قیمت گزافی به فروش رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نکته عجیب در سیستم توزیع کالای کشور وجود دارد که به محض کمیاب شدن کالایی، قیمت ها بلافاصله از برچسب کارخانه ها افزایش پیدا میکند.اگرچه که در روزهای پایانی ماه آبان عرضه روغن مایع در فروشگاه ها متعادل شد اما گزارش ها نشان می دهد که تا کنون برخی از شهرستان ها با مشکل کمبود توزیع روغن مصرف خانوار مواجه هستیم.

از طرفی وقتی در پاییز سال ۹۹ با کمبود روغن مصرفی خانوار مواجه شدیم تمهیداتی مانند عرضه مناسب از سوی وزارت صمت و سازمان تنظیم بازار، فروش این کالا را متعادل کرد. این موضوع نشان می‌دهد که گره های موجود در گرانی کالاهای اساسی کشور با مدیریت صحیح و توزیع مناسب حل شدنی است.

اما با توجه به افزایش تقاضای مصرف کننده در برخی از ماه های سال جای این سوال باقی است که چرا سیاست های موفق توزیع بازار ادامه پیدا نکرد تا امروز شاهد کمبود روغن مصرفی خانوار در برخی از شهرستان ها نباشیم.گزارش ها حاکی از آن است که کشور در تولید روغن مایع و جامد مشکلی ندارد و اصلی ترین چالش در سیستم توزیع کالا است.

گفتنی است افزایش قیمت روغن خام و دانه های روغنی در بازار جهانی، تقاضای خرید کشورهایی مثل چین و هند در بازار، مشکلات توزیع کالا به استان ها و نبود تصمیمات به موقع، بالا رفتن قیمت مواد بسته‌بندی و ملزومات صنعت روغن‌نباتی از مهمترین دلایل، گرانی قیمت روغن در پاییز سال ۹۹ است.

اما در آذرماه امسال ۱۸۰ هزار تن روغن خام ماهانه به کارخانه‌ها تحویل داده شده و آنها نیز سه شیفته در حال فعالیت هستند. همچنین اولویت واردات بر دانه‌های روغنی گذاشته شد البته جای این سوال وجود دارد که طبق اسناد بالادستی مقرر است تا سال ۱۴۰۰ ایران در واردات دانه‌های روغنی خودکفا شود اما این وابستگی تنها از ۹۶ درصد به ۸۶ درصد کاهش پیدا کرده است و واردات بی رویه ایران را همچنان وابسته می کند.

از اول اسفند ماه سال جاری وزارت صمت با توجه به مصرف ماهانه ۱۵۰ هزار تن روغن در کشور ۱۷۰ هزارتن روغن به کارخانه‌ها تحویل داده شده و مقرر است تا در ایام نوروز ۲۵ هزار تن مازاد به اصناف تحویل داده شود. اما جای این سوال وجود دارد که چرا به علت نبود سیستم توزیع مناسب با کمبود و افزایش قیمت روغن در برخی از شهرهای کشور مواجه هستیم.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: افزایش قیمت روغن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۹۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران گفت: مازندران به عنوان نگین سرسبز ایران از مزیت‌های ویژه‌ای در تولید و تامین محصولات کشاورزی برخوردار می‌باشد به نحوی که رتبه اول در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده و برخورداری از موهبت دریا و بنادر مستعد و قابل توسعه منطقه ویژه اقتصادی و قرار گرفتن در جایگاه منطقه آزاد تجاری، فرصت‌های بسیار مناسبی را در تامین امنیت غذایی و کالا‌ها و محصولات مورد نیاز کشور دارد که توجه مسئولین بر ایجاد و توسعه زیرساخت‌های آن یک امر ضروری می‌باشد.

وفائی نژاد با بیان اینکه در سال‌های اخیر اقدامات خوبی در جهت رشد و توسعه فعالیت‌های تجاری با کشور‌های حوزه خزر شکل گرفته است، افزود: برخورداری و مزیت‌های حوزه خزر از جهت توسعه صادرات، خصوصا محصولات کشاورزی و نیز تامین کالا‌های مورد نیاز کشور از جمله روغن خام، گندم، دانه‌های روغنی، خوراک دام و ... همچنین ورود موقت کالا و ترانزیت و سوآپ آن می‌تواند منجر به توسعه چندوجهی استان و رشد اقتصاد دریاپایه گردد.

وی تسریع در توسعه زیرساخت‌های مورد نیاز از جمله توسعه فعالیت‌های حمل و نقل ریلی و ایجاد شرکت‌های حمل و نقل سراسری و بین المللی و توسعه راه‌ها و ایجاد سیلو‌ها و مخازن را از ضروریات توسعه فعالیت‌های تجاری بر شمرد و تصریح کرد: این امر می‌تواند در راستای تحقق شعار سال و رونق تولید و اشتغال و سرمایه گذاری و خلق موقعیت‌های جدید برای توسعه استان گردد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان ضرورت توجه به سرمایه گذاری پایدار برای ذخیره استراتژیک کالا از جمله ایجاد سیلو و مخازن روغن خام در استان را فرصتی مناسب برای دور زدن تحریم‌ها و پدافند غیرعامل در مقابل تهدیدات برشمرد و افزود: پروژه ساخت ۲۵ هزار تن مخازن روغن نکا و ضرورت تسریع در مصوبات دولت در این خصوص موجب رشد سرمایه گذاری بخش خصوصی در این زمینه خواهد بود.

وفائی نژاد در پایان به مزیت‌های تامین کالا‌های اساسی از جمله واردات ۸۰۰ هزار تن گندم و روغن خام که در دولت سیزدهم از مسیر بنادر استان مازندران صورت گرفت، اشاره کرد و اظهار داشت: بهره برداری از ظرفیت بنادر شمالی می‌تواند فرصت مناسبی برای افزایش تراز تجاری و رونق اقتصادی و توسعه مبادلات تجاری با کشور‌های حاشیه خزر، تامین مواد اولیه واحد‌های تولیدی و کالا‌های اساسی و استراتژیک کشور و دور زدن تحریم ها، کاهش هزینه‌های تمام شده واردات کالا‌های اساسی و صرفه جویی در منابع را فراهم کند.

دیگر خبرها

  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین
  • قیمت گذاری دستوری، باعث افزایش قیمت لاستیک می‌شود
  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • مصرف ماهانه ۸۵ هزارتن تخم مرغ در کشور
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • راحت می‌گویند از افزایش نرخ ارز سود نمی‌بریم و نقشی در آن نداریم!
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • افزایش ۳۰درصدی قیمت خرید برگ سبز چای/ پیش‌بینی تولید ۱۴۵ هزار تن برگ سبز چای
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است