Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@05:52:15 GMT

سه مانع تصمیم‌سازی بایدن

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۵۹۴۱۴

سه مانع تصمیم‌سازی بایدن

به گزارش اقتصادآنلاین، هادی خسروشاهین؛ پژوهشگر مسائل بین‌الملل در دنیای اقتصاد نوشت:   در این بازه زمانی آمریکا به جز پس گرفتن درخواست خود برای فعال کردن اسنپ‌بک و موافقت با آزادسازی برخی اموال بلوکه‌شده ایران در کره جنوبی، ژاپن و عراق و انتقال این وجوه به کانال سوئیس و رفع برخی محدودیت‌ها برای هیات نمایندگی ایران در سازمان ملل، اقدامی جدی انجام نداده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که ایران برای بازگشت به تعهدات هسته‌ای خود خواستار تعلیق کلیه تحریم‌های ایالات‌متحده شده است.

 در مورد این درنگ بایدن می‌توان حدس و گمان‌هایی را مطرح کرد و براساس همین حدسیات نیز به پیش‌بینی آینده دست زد.حدس اول این است که دولت بایدن در مورد سیاست ایران تردیدها و ابهاماتی دارد و احتمال می‌دهد که اگر آمریکا در بازگشت به برجام پیش‌قدم شود، ایران احتمالا درخواست‌هایی فراتر از تعلیق تحریم‌ها را روی میز بگذارد؛ از جمله تعلیق تحریم‌های غیر‌هسته‌ای، درخواست غرامت برای عدم‌اجرای ٣ ساله برجام توسط واشنگتن و حتی حذف مکانیزم ماشه. از همین رو سیاست ضرورت برداشتن قدم اول از سوی ایران را مورد پیگیری قرار می‌دهد. آمریکا در این برهه زمانی بارها، اعلام کرده است تا زمانی که ایران به تعهدات خود بازنگردد حاضر به کاهش تحریم‌ها و حتی صدور معافیت در این زمینه نیست و تنها کاری که انجام خواهد داد، تبادلات بشردوستانه محدود در قالب کانال سوئیس خواهد بود. حدس دوم از تاخیر در تصمیم‌گیری در واشنگتن، عدم‌اجماع میان تیم بایدن در مواجهه با تهران است؛ در این چارچوب می‌توان حداقل ردپای سه دیدگاه را در دولت دموکرات‌ها جست‌وجو کرد؛ درحالی‌که رابرت مالی و آرین طباطبایی از ضرورت بازگشت فوری آمریکا به برجام سخن می‌گویند، در مقابل وندی شرمن و جیک سالیوان خواستار لغو بخشی از تحریم‌ها در قبال بازگشت ایران به برجام هستند؛ دیدگاه آنها بر این نظر مبتنی است که ایالات‌متحده نباید خود را در مذاکرات پسابرجامی کاملا خلع سلاح کند و به همین دلیل ضروری است بخشی از تحریم‌ها حتی به قیمت از دست رفتن برجام حفظ شود؛ چراکه ترتیبات و بلوک‌بندی‌های موجود منطقه‌ای و فعال کردن مکانیزم ماشه، ایران را سرانجام برای انعقاد قرارداد جدید به پای میز مذاکرات خواهد کشاند. اما دیدگاه بلینکن، وزیر خارجه در میانه این دو قرار دارد و بر این باور است که اهرم تحریم‌ها تا زمان بازگشت ایران به تعهدات سال ٢٠١٥ باقی می‌ماند، ولی پس از آن و برای گشایش روزنه برای پیشبرد مذاکرات با تهران باید به حالت تعلیق درآید ضمن اینکه آمریکا می‌تواند در صورت عدم‌همراهی ایران با مذاکرات آتی از اسنپ‌بک استفاده کند یا تحریم‌ها را به‌صورت یکجانبه بازگرداند. در این دیدگاه بر این مساله تاکید می‌شود که پس از احیای برجام باید گفت‌و‌گوهای منطقه‌ای بلافاصله شروع شود و از این طریق محدوده نفوذ ایران را محدود کرد تا نظم منطقه‌ای براساس مدل موازنه نیروها برقرار شود. حدس سوم در مورد درنگ بایدن این است که این دولت در این بازه زمانی تمرکز اصلی خود را بر اقناع مخالفان داخلی برجام در واشنگتن و همچنین منطقه قرار داده است؛ در حال حاضر به جز جمهوری‌خواهان، اسرائیل و سعودی و برخی چهره‌های متنفذ حزب دموکرات، نظیر منندز رئیس کمیته روابط خارجی سنا و سناتور چاک شومر نیز با بازگشت آمریکا به برجام مخالف هستند. بنابراین پروژه اقناع‌ مخالفان زمان‌بر خواهد بود. با توجه به این سه مولفه باید گفت که اگرچه هدف‌گذاری بایدن احیای برجام و در صورت امکان اصلاح آن است، ولی این هدف را به‌صورت کاملا محتاطانه و به‌تدریج پیش می‌برد. از همین رو در خوش‌بینانه‌ترین حالت احیای کامل برجام در ماه‌های مه یا ژوئن رقم خواهد خورد ولی این پروسه می‌تواند آنچنان طولانی شود که دولت آینده ایران آن را در دست بگیرد. با این همه تا اینجای کار طرفین نشان داده‌اند با وجود بدگمانی به یکدیگر حاضر به اقدامات تهییجی و تخریبی در این مسیر نیستند و حداقل تمایل دارند روزنه مذاکرات تا اطلاع ثانوی باقی بماند.

پربیننده ترین برترین تصاویر خبری ۲۴ ساعت گذشته عربستان حمله انصارالله به آرامکو را تایید کرد عامل انفجار کشتی اسرائیلی موشک یا شیء خارجی نبود «گام در مقابل گام» برای آغاز مذاکره با واشنگتن رد شد چین و رشد اقتصادی ۶درصدی؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: جو بایدن برجام تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۹۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد

به گزارش جام جم آنلاین، این شبکه گزارش داد لیندسی گراهام، سناتور جمهوری خواه به عنوان یک کانال دیپلماتیک اصلی بین بن سلمان و دولت جو بایدن، رئیس جمهور کنونی ظاهر شده است؛ کانالی که تلاش‌هایی را که در دوره ترامپ برای دستیابی به توافق عادی سازی روابط بین عربستان و رژیم صهیونیستی آغاز شد، افزایش داد.

این شبکه آمریکایی افزود که در آخرین سفر گراهام به عربستان سعودی در اواخر ماه گذشته میلادی، او و بن سلمان با ترامپ تماس گرفتند. طبق این گزارش، این تماس تقریباً پنج دقیقه طول کشید.

دو فرد آگاه از این تماس به این شبکه گفتند: «مکالمه دوستانه و بیشتر شامل تبادل نظر و گفت‌وگوهای غیررسمی درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود.»

یکی از این منابع گفت: «در مقطعی ترامپ آمار و ارقام نظرسنجی‌های خود را اعلام کرد»، در حالی که این ۲ منبع گزارش دادند که «توافق عادی‌سازی روابط حتی یک بار هم در آن تماس مطرح نشد».

این تماس خلاصه شد به اینکه چگونه ترامپ در خصوص دستیابی به توافقی که مقامات آمریکایی، اسرائیلی و سعودی آن را برای دستیابی به «ثبات پایدار در خاورمیانه» حیاتی می‌دانند، «در افق ظاهر می‌شود».

افراد مطلع از این موضوع به سی ان ان گفتند در حالی که رئیس جمهور سابق از مذاکرات مربوط به سازش آگاه است، اما «در این مذاکرات دخالتی ندارد».

این شبکه اشاره کرد نگرانی واقعی در میان برخی از شرکت کنندگان در مذاکرات جاری وجود دارد که «ترامپ ممکن است تلاش کند هر گونه توافقی مربوط به دولت بایدن را خنثی کند، نظیر آنچه در اوایل سال جاری انجام داد و از جمهوری خواهان در کنگره خواست تا از توافقنامه مهاجرتی بین ۲ حزب حمایت نکنند.

افراد نزدیک به ترامپ می‌گویند که رئیس‌جمهور سابق معتقد است که اگر بتواند به کاخ سفید بازگردد، می‌تواند در مورد توافق بهتری با سعودی‌ها مذاکره کند و همچنین به دنبال مشارکت یا کار فعالانه برای خنثی کردن هر نوع توافق عادی سازی روابط در دوران بایدن نیست».

۲ مقام آمریکایی گفتند که تماس ترامپ با محمد بن سلمان «در کاخ سفید به مذاقشان خوش نیامد» اگرچه آنها به صراحت گفتند که هیچ مدرکی دال بر تأثیر آن بر مذاکرات بین نمایندگان بایدن و همتایان سعودی آنها وجود ندارد».

گراهام مقامات بایدن را از آن تماس مطلع کرد و گفت که آنها «درک می‌کنند که چرا او می‌خواهد ترامپ را در جریان قرار دهد».

سناتور گراهام به سی‌ان‌ان گفت که «همه کار انجام می‌دهد تا اطمینان حاصل شود که توافق در زمان بایدن منعقد می‌شود، تا حدی به این دلیل که معتقد است بایدن شانس بیشتری برای بسیج حمایت دموکرات‌ها در کنگره خواهد داشت».

دیگر خبرها

  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • بایدن از تحریم گردان‌های نظامی رژیم صهیونیستی صرفنظر کرد
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب از سرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • بازگشت فروش نفت ایران به زمان برجام با دو برابر قیمت نتیجه تمرکز دولت بر بازطراحی تجارت انرژی کشور
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان