Web Analytics Made Easy - Statcounter

در تاریخ ۱۰ نوامبر ۲۰۲۰، اداره‌ی تنظیم مقررات بازار چین که اصلی‌ترین نهاد متولی حقوق رقابت در چین است پیش‌نویس مقرراتی را برای تنظیم اقتصاد پلتفرمی منتشر کرد که به سرعت و در اقدامی کم‌سابقه در ۷ فوریه‌ی ۲۰۲۱ تصویب و لازم‌الاجرا شد. با وجود این که قانون ضدانحصار چین به مدت دوازده سال است که تصویب شده، با این حال چین به نسبت سایر حوزه‌های قضایی من‌جمله اتحادیه‌ی اروپا و ایالات متحده آمریکا، تا زمان تصویب هیچ شکایتی را علیه شرکت‌های حوزه‌ دیجیتال خود در این خصوص تنظیم نکرده بود و از همین رو با توجه به رشد بسیار زیاد بازار دیجیتال در این کشور با انتقادهای زیادی مبنی بر عدم استفاده از اختیارات قانونی خود در خصوص مبارزه با انحصار در بازار دیجیتال مواجه شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همین رو می‌توان تصویب مقررات جدید را نقطه‌ی عطفی برای قانون‌گذاران چینی در این خصوص دانست.

دستورالعمل جدید، تنظیم قراردادهای انحصاری در حوزه‌ی بازارهای دیجیتال و همچنین هرگونه هماهنگ‌سازی قیمت‌ها با رقبای تجاری را چه توسط الگوریتم‌ها و چه سایر ابزارهای فنی صورت گرفته باشد، مصداق قراردادهای ضدرقابتی می‌داند حتی اگر قصد طرفین هیچ‌گاه به صورت صریح بیان نشده باشد. هم‌چنین در خصوص قراردادهای افقی که به منظور کاهش رقابت در بازار پلتفرم‌ها صورت می‌گیرد، مانند قراردادهایی که به منظور تثبیت قیمت‌ها، تقسیم‌بندی بازار، محدودیت در تولید و سایر اقدامات ضدرقابتی صورت می‌گیرد را ممنوع میکند.

در خصوص قراردادهای عمودی نیز دستورالعمل بیان می‌دارد که قراردادهای ضدرقابت عمودی مانند قرارداد تثبیت قیمت‌های بازفروش و یا تعیین حداقل قیمت بازفروش ممکن است با استفاده از راهکارها و ابزارهای فنی برای تعیین خودکار قیمت‌ها، استفاده از قواعد و مقررات پلتفرم‌ها برای یکسان‌سازی قیمت‌ها و یا استفاده از داده‌ها و الگوریتم‌ها برای محدودکردن مستقیم یا غیرمستقیم قیمت‌ها صورت پذیرد که در هر صورت ممنوع خواهد بود.

نکته قابل توجه در ذیل ماده‌ی ۷ این دستورالعمل این است که آن دسته از رفتارهای پلتفرم‌ها که به نوعی استفاده‌کنندگان از پلتفرم را ملزم می‌کند تا با شرایط بهتر و یا اقلا مساوی نسبت به سایر رقبا، با آن‌ها تعامل کنند. مانند این که قیمت اجناس و محصولات آن‌ها در پلتفرم آن‌ها اقلا مساوی و یا بهتر از قیمت همان اجناس در سایر پلتفرم‌های رقیب باشد. ممکن است نوعی قرارداد انحصاری تلقی شود و یا سوء استفاده از موقعیت مسلط در بازار باشد.

مطابق دکترین تجهیزات ضروری، انحصارگران موظفند تا آن دسته از تجهیزات و امکاناتی را که در اختیار دارند و برای فعالیت در آن بازار ضروری است باز گذارند تا سایر رقبا بتوانند به صورت معقولی از آن‌ها استفاده کنند. این قاعده در ماده‌ی ۱۴ دستورالعمل تحت عنوان ممنوعیت رد تعامل با رقبا گنجانده شده است. مطابق این ماده آن دسته از شرکت‌هایی که در بازار موقعیت مسلط دارند حق ندارند تا بدون توجیه معقول از دادن اجازه‌ی دسترسی به دیگران به تجهیزات ضروری خود سرباز زنند.

در ماده‌ی ۱۵ این دستورالعمل، به صراحت آن دسته از سیاست‌های پلتفرم‌های آنلاین که مطابق آن کاربران را ملزم می‌کنند تا تنها از یکی از پلتفرم‌های رقیب استفاده کنند، منع شده و این رفتار را مصداق سوء استفاده از موقعیت مسلط در بازار دانسته است. این دستورالعمل در اقدامی فراتر نیز عنوان کرده است که اگر پلتفمرمی به بهانه‌ی استفاده کاربر از پلتفرم رقیب، حساب کاربر را مسدود کند و یا آن را در نتیجه‌ی جست‌و‌جوی‌ کاربران در موقعیتی پایین‌تر نشان دهد و یا با انجام اعمال تنبیهی هر گونه محدودیتی را بر این اشخاص اعمال کند؛ از موقعیت مسلط خود در بازار سوء استفاده کرده است و مشمول جرائم سنگینی خواهد شد.

در ادامه‌ی دستورالعمل، سوء استفاده از موقعیت مسلط شامل جمع‌آوری اجباری داده‌های کاربران و یا تحمیل سیاست‌های حریم خصوصی اجباری به بهای عدم‌بهره‌مندی از خدمات و محصولات نیز دانسته شده است. در نتیجه، آن دسته از شرکت‌هایی که در بازار از موقعیت مسلطی برخوردار هستند باید در خصوص جمع‌آوری داده‌های شخصی کاربران و تجمیع آن‌ها با داده‌های به دست آمده از سایر محصولاتشان حساسیت بیشتری به خرج دهند.

عبارت «کشتن آشنایی» که در متن چینی دستورالعمل به کار رفته است و به معنای نشان‌دادن قیمت‌های مختلف به «کاربران مشابه» است، از مصادیق سوء استفاده از موقعیت مسلط دانسته شده و به صراحت منع شده است. در ذیل این ممنوعیت، دستورالعمل به تعریف «کاربران با شرایط مشابه» پرداخته است و مشخصه‌های مرتبط با حریم خصوصی و سلایق و ترجیحات شخصی و متفاوت کاربران را به هیچ عنوان مبنایی برای نشان دادن قیمت‌های مختلف یا شرایط مختلف به کاربران نمی‌داند.

در بخش دیگری از دستورالعمل، شرایط اطلاع‌رسانی‌ فعالیت‌های ادغام و تملک به سازمان تنظیم‌گر بیان شده است که با توجه به قوانین پیشین چین، فعالیت‌های بیشتری را مشمول الزام به اطلاع‌رسانی قلمداد می‌کند. هم‌چنین به صراحت تملک‌های کشنده(۱) منع شده است.

رویکرد خاص قانون‌گذاران چینی که در سال‌های اخیر تفاوت و تمایز خود را با نظام‌های حقوقی اتحادیه‌ی اروپا و آمریکا نشان داده است، در این دستورالعمل تازه‌ تصویب‌شده نیز مشهود است. چین به عنوان اولین کشوری که سندی لازم‌الاجرا را در خصوص رقابت در بازارهای دیجیتال تصویب کرده است، زودتر از سایر کشورها تعهدات و محدودیت‌های سنگینی را به دوش شرکت‌های بزرگ تکنولوژی فعال در خاک خود گذاشته است. هر چند که ممکن است به دلیل جدایی نسبی چین از بازار پلتفرم‌های جهانی مانند گوگل و فیس‌بوک، این شرکت‌ها از تصویب این دستورالعمل آن چنان متاثر نشوند اما تجربه‌ی چین، می‌تواند زنگ خطر و هشداری برای شرکت‌های بزرگ بین‌المللی در خصوص متابعت از قوانین رقابت نسل جدید در بازارهای دیجیتال باشد.

پی نوشت:

(۱) Killer Acquisition

*کارشناسی ارشد حقوق بین‌الملل دانشگاه شهید بهشتی

پربیننده ترین افزایش ۳میلیون تومانی حقوق بازنشستگان فقط چند ساعت تا پرداخت آخرین یارانه نقدی ۹۹ / مبلغ یارانه چه قدر است؟ جزییات افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان/ حداقل حقوق سال آینده ۳.۵میلیون تومان شد سقف افزایش حقوق تا ۲.۵میلیون تومان/ جزییات حذف مالیات خانه‌های لوکس سه مصوبه مجلس برای عادلانه شدن حقوق‌ها

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: اقتصاد چین امیرحسین صالحی برجام بازارهای دیجیتال آن دسته پلتفرم ها شرکت ها داده ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۵۹۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای میوه و تره بار اعلام شد

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران، قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای میوه و تره بار به شرح ذیل است؛

هر کیلوگرم آناناس طلایی ۱۱۳ هزار تومان

هر کیلوگرم به ۲۸ هزار تومان

هر کیلوگرم پاپایا (تولید داخل) ۷۰ هزار تومان

هر کیلوگرم پرتقال آبگیری ۱۳ هزار تومان

هر کیلوگرم پرتقال تامسون شمال ۲۲ هزار تومان

هر کیلوگرم پرتقال توسرخ ۲۵ هزار تومان

هر کیلوگرم توت فرنگی ۹۸ هزار تومان

هر کیلوگرم جانا ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان

هر کیلوگرم خرما خارک خوشه‌ای ۴۸ هزار تومان

هر کیلوگرم خیار کوتاه بذر اصفهان مینی و خاردار ۲۱ هزار تومان

هر کیلوگرم خیار گلخانه‌ای ۲۰ هزار تومان

هر کیلوگرم زنجبیل تازه ۱۷۰ هزار تومان

هر کیلوگرم سیب زرد لبنان ۳۱ هزار تومان

هر کیلوگرم سیب قرمز لبنان ۳۱ هزار تومان

هر کیلوگرم گریپ فروت ۱۸ هزار تومان

هر کیلوگرم کیوی ۵۲ هزار تومان

هر کیلوگرم انواع طالبی ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان

هر کیلوگرم لیموشیرین ۳۷ هزار تومان

هر کیلوگرم لیموترش ۳۷ هزار تومان

هر کیلوگرم ملون و خربزه ۱۶ هزار و ۸۰۰ تومان

هر کیلوگرم موز هر عدد بالای ۱۳۰ گرم ۶۵ هزار تومان

هر کیلوگرم موز هر عدد زیر ۱۳۰ گرم ۶۰ هزار تومان

هر کیلوگرم نارگیل ۶۲ هزار تومان

هر کیلوگرم نارنگی کینو ۳۵ هزار تومان

هر کیلوگرم هندوانه بالای کیلوگرم ۱۰ هزار و ۹۰۰ تومان

هر کیلوگرم هندوانه زیر کیلوگرم ۷,۹۰۰ تومان

کد خبر 6090960

دیگر خبرها

  • سقوط طلا دامن‌گیر نقره شد/ معامله‌گران در لاک احتیاطی!
  • قیمت انواع میوه در میادین و بازارهای میوه و تره بار اعلام شد
  • بیت کوین به ۶۳ هزار و ۸۲۲ دلار رسید
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • گام بلند استارتاپ «طرح تو طرح» برای نوآوری دیجیتال در معماری
  • ببینید | اولین واکنش معاون ابراهیم رئیسی به خبر فشار دولت بر شرکت‌های اقتصاد دیجیتال
  • قوانین و مقررات در کشور جلوتر از مصادیق مالکیت فکری است
  • جنگ در اقتصاد دیجیتال دنیا ؛ تیک تاک در آمریکا می ماند؟
  • پیگیری پروژه‌های مهم اقتصاد دیجیتال در استان کرمانشاه
  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای