Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@16:54:41 GMT

کسری بودجه تورم‌زاست

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۶۱۷۱۷

کسری بودجه تورم‌زاست

خبرگزاری آریا - رییس کمیسیون انرژی اتاق ایران با اشاره به اینکه کسری بودجه دولت یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش نرخ تورم است، گفت:‌ منابع خارجی ایران پس از آزادسازی باید در امور زیربنایی هزینه شود تا تورم ایجاد نکند.
به گزارش خبرگزاری آریا ، حمیدرضا صالحی در گفت و گو با خبرنگار ایبِنا، درباره آزادسازی منابع ارزی بلوکه‌شده ایران در سایر کشورها اظهار کرد:‌ طبیعی است که درآمدهای ارزی حاصل از نفت در کشورهایی که دارای درآمدهای نفتی هستند باید صرف سرمایه‌گذرای شود تا بتوان با تولید و اشتغال مناسب حاصل از آن، تورم را کنترل کرد و بخشی از بیکاری موجود را نیز مهار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در شرایط کنونی کشور و با توجه به شیوع بیماری کرونا، خرید واکسن نیز یکی از اولویت‌های کشور است که با توجه به آزادسازی بخشی از منابع ارزی کشور باید به آن توجه شود. اگر بیماری کرونا تحت کنترل قرار بگیرد بسیاری از کسب‌وکارهایی که اکنون تنها با بخش اندکی از ظرفیت خود در حال فعالیت هستند دوباره به چرخه فعالیت‌های اقتصادی بازمی‌گردند و اقتصاد دوباره جان می‌گیرد.
صالحی تصریح کرد: بخشی از منابع ارزی آزادشده نیز می‌تواند صرف سرمایه‌گذاری در خارج از ایران شود تا با این کار صادرات خدمات فنی و مهندسی مسیر شود و از سوی دیگر می‌توان نسبت به واردات آخرین دانش فنی و تکنولوژی و تجهیزات روز نیز اقدام کرد.
رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به بازار بزرگ 40 تا 50 میلیارد دلاری در عراق عنوان کرد:‌ عراق و افغانستان از جمله کشورهایی هستند که می‌توان در آنها سرمایه‌گذاری کرده و نسبت به انتقال دانش فنی نیز اقدام کرد، اما اگر قرار باشد که این منابع ارزی بدون سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در کشور هزینه شود به طور حتم آثار تورمی برای اقتصاد خواهد داشت.
وی تاکید کرد: ممکن است آزادسازی منابع ارزی در کوتاه‌مدت به دلیل آثار هیجانی آن موجب کاهش نرخ ارز شود، اما در میان مدت رشد نرخ ارزها را به دنبال دارد و بخشی از نوسان‌های نرخ ارز معلول تورم بوده و خواهد بود.
صالحی خاطرنشان کرد:‌ نوسان‌های نرخ ارز تنها با کنترل تورم مهار می‌شود و اگر رفتارهای اقتصادی به گونه‌ای باشد که زمینه تورم را ایجاد کند طبیعی است که نوسان‌های نرخ ارز را نیز به دنبال خواهد داشت.
رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران بیان کرد:‌ دولت و بانک مرکزی با آزادشدن منابع ارزی بلوکه‌شده باید رفتارهایی داشته باشند که موجب سرمایه‌گذاری این منابع ارزی در امور زیربنایی شود و آثار تورمی آن بر اقتصاد تحمیل نشود.
وی با بیان اینکه کسری بودجه دولت یکی از مهم ترین دلایل افزایش نرخ تورم است، اظهار کرد:‌ به طور معمول بانک مرکزی به خواست دولت‌ها برای انتشار اوراق و پول بی‌پشتوانه اقدام می‌کنند و آثار تورمی آن نیز به همه مردم تحمیل می‌شود.
صالحی با بیان اینکه از برنامه سوم توسعه به بعد ایجاد زیرساخت‌های زیربنایی در کشور کُند شده است، اظهار کرد:‌ باید به ریل توسعه در کشور بازگشت. اقتصاد علم است و باید از اصول آن تبعیت کرد.
وی افزود: ادامه اختصاص ارز 4200 تومانی فریب جامعه و هدررفت منابعی است که می‌تواند با سرمایه‌گذاری اصولی زمینه‌ساز کنترل تورم شود.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: سرمایه گذاری منابع ارزی نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۶۱۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولویت اصلی مجلس دوازدهم باید «مردمی‌سازی اقتصاد» باشد

«روح الله ایزدخواه» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، درباره اولویت‌های مجلس دوازدهم، گفت: «مردمی‌سازی اقتصاد» یک اصل اساسی و مهم است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد. قطعاً مشکلات مهمی مانند «کسری بودجه» از طریق مردمی‌سازی اقتصاد حل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اگر دولت تصور می‌کند که می‌تواند مشکلات خودش را جداگانه حل کند، قطعاً نتیجه نمی‌گیرد، اظهار کرد: احیای منابع مردمی، گسترش شبکه‌های تولید مردمی، صادرات مردمی و مواردی از این دست راهکارهایی است که در چارچوب اقتصاد مردمی می‌توانیم دنبال کنیم. دستورکار اصلی مجلس دوازدهم در یک کلمه باید ایجاد تغییرات اساسی در نظام‌های اقتصاد کلان کشور به سمت «مردمی‌سازی اقتصاد» باشد.

منتخب مجلس دوازدهم درباره میزان تحقق شعار سال ۱۴۰۲ مبنی بر مهار تورم و رشد تولید، اظهار کرد: شعار سال ۱۴۰۲ یک منطق مهم داشت مبنی بر اینکه مهار تورم از مسیر رشد تولید باشد، اما با وجود تلاش‌هایی که برای تحقق شعار سال انجام شد، اقدامات انجام شده به صورت یکپارچه و منسجم نبود.

وی متذکر شد: ما به اسم مهار تورم به نوعی در کشور تورم ایجاد کردیم که همین مساله باعث شد تولیدکنندگان ضربه ببینند. از سوی دیگر منابع بانکی را قفل کردیم و تسهیلات بانکی یا داده نشد، یا بسیار قطره چکانی داده شد یا به بخش تولید داده نشد و به مسیرهای غیرمولد تزریق شد که مشکلاتی را به همراه داشت.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از سوی دیگر تحرک بخشی به صادرات خوب نبود، این در حالی است که ما باید بازارچه‌های مرزی، شبکه مویرگی صادراتی و انجمن‌های صادراتی را فعال می‌کردیم که این کارها در سال ۱۴۰۲ آن طور که باید و شاید انجام نشد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در حوزه احیای منابع برای رشد تولید یک راهکار مهم آن است که منابع موجود در کشورمان از جمله ذخایر معدنی، منابع طبیعی، زمین و اراضی، منابع دریایی و سایر منابع کشور باید در قالب مایملک عمومی آزادسازی شود، نه آنکه خصوصی سازی صورت گیرد.

وی تاکید کرد: ما باید به سمت احیای منابع و گسترش مالکیت عمومی برویم تا شاهد رشد تولید باشیم. در این شرایط زمانی که رشد تولید رخ دهد و از آن طرف سیاست‌های انضباطی در فضای اقتصاد کلان اعمال شود، مهار تورم و رشد تولید محقق خواهد شد، اما متأسفانه چون بعضاً به صورت افراطی و با اسم مهار تورم، منابع را به روی تولید قفل کردیم و سیاست‌های انقباضی را پیاده کردیم، نتیجه لازم را از شعار سال گذشته یعنی مهار تورم و رشد تولید نگرفتیم.

کد خبر 6093088 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • بانک مسکن: در استفاده از منابع صندوق توسعه ملی عجله نمی‌کنیم
  • مآخذ مالیات برعایدی سرمایه در ایران برعکس دنیاست
  • قدرت چانه‌زنی؛ عامل اصلی تخصیص بودجه
  • سخنگوی دولت: مشکلی در تامین منابع ارزی نداریم
  • حجم تجارت خارجی ایران در سال قبل ١۴٠ میلیارد دلار بود
  • افزایش حجم تجارت خارجی ایران نسبت به سال گذشته
  • سفر فرزین به عربستان شوک مثبت ارزی رقم زد
  • اولویت اصلی مجلس دوازدهم باید «مردمی‌سازی اقتصاد» باشد
  • استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد
  • سیگنال بانک مرکزی به بازار ارز/ استفاده از منابع مسدودی آزادشده ارزی کلید خورد