Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@03:31:54 GMT

صدور مجوز تاسیس ۱۰۰ کانون فرهنگی مساجد در فارس

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۶۲۲۶۷

صدور مجوز تاسیس ۱۰۰ کانون فرهنگی مساجد در فارس

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسین امیدی ظهر سه شنبه در نشستی خبری به مناسبت سالروز تأسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، گفت: در ستاد کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور بیش از ۲۵ هزار باب کانون و ۱۴ هزار کتابخانه در سطح مساجد کشور داریم که در استان فارس یک هزار و ۲۴۲ کانون در حال فعالیت هستند.

وی از فعالیت ۲۸۰ کتابخانه مخزن دار خبر داد و گفت: کتابخانه های باز تقریباً ۶۸۰ باب در استان فارس وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیدی با بیان اینکه در بستر این کانون‌ها فعالیت‌های مختلف و متنوعی صورت می‌گیرد اهم فعالیت‌ها را برشمرد و گفت: سامانه‌ای تحت عنوان بچه‌های مسجد داریم که تمامی فعالیت‌ها و تلاش‌هایی که در شهرها و روستاها بچه‌های مسجدی انجام می‌دهند در آن ثبت می‌شود.

رئیس ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد فارس با اعلام اینکه در این سامانه قریب ۱۰۰ هزار نوجوان و جوان مسجدی فعالیت می‌کنند، افزود: این فعالیت‌ها شامل برنامه‌های قرآنی، فرهنگی، هنری، ادبی، ورزشی، علمی و در بحث کتابخوانی و حوزه‌های پژوهشی است.

وی ادامه داد: مجموع فعالیت این عزیزان تحت طرحی با عنوان ایران قوی در سال ۹۹ مورد داوری قرار گرفت؛ در این طرح در مجموع فعالیت‌هایی که بچه‌های مسجدی داشتند در موضوعات یادشده به تعداد خوب و قابل توجهی فعالیت داشتیم.

امیدی یکی از این حوزه‌ها را فعالیت اقتصادی عنوان کرد و افزود: چگونگی اینکه جوانان بتوانند کارآفرینی کنند یا آموزش دهند یا چه کنیم مساجد ما اگر اختلاف‌هایی در هر محله است با طرح هر محله یک حقوقدان با همکاری قوه قضائیه بتوانند مشکلات محله خود را رفع کنند.

وی از ثبت ۹۳ ایده منتخب در سطح کشوری خبر داد و گفت: در میان هزاران ایده اینها مورد تراز و خوب بوده است و در سایت بچه‌های مسجد بارگذاری و قابل استفاده است و برخی هم به نتیجه رسیده و قابلیت اجرایی پیدا کرده است.

امیدی به راه اندازی بانک هنرمندان خبر داد و افزود: شماری هنرمند و تیم هنری موفق در سطح استان داریم که اینها در دل مساجد کار و در جشنواره‌های عمار امثالهم فعالیت می‌کنند. وی با بیان اینکه ۶۶ تیم هنری در سطح مساجد استان فارس فعال است، افزود: اینها یا در گروه‌های تئاتر یا در فضای مجازی یا تولیدات رسانه‌ای و دیجیتالی مشغول به فعالیت هستند.

امیدی از وجود ۳۳ گروه موفق و داوری شده سرور در مساجد فارس خبر داد که این گروه‌ها منشأ اثرات بودند و برخی گروه‌ها مثل گروه رهروان ولایت حتی به خارج از کشور رفته و سرود اجرا کرده است یا در شهرهای مختلف مثل آباده لار و فسا گروه‌های موفقی داریم.

رئیس ستاد کانون‌های فرهنگی مساجد فارس در ادامه گفت: کتابخانه ها و گسترش فرهنگ مطالعه و تشکیل کلاس‌های روش‌های صحیح و نوین مطالعه که اسامی مختلفی دارند در برخی از مساجد در حال فعالیت هستند که مجموعاً ۵۵ گروه موفق کتابخانه ای در سطح مساجد استان وجود دارد.

وی اضافه کرد: کتابخانه های خوب و بالای ۳ الی ۴ هزار کتاب و سالن‌های مطالعه خوب با مخاطبین دانش آموز و دانشجو مشغول به فعالیت هستند.

امیدی عنوان کرد: برگزاری سه شنبه‌های تکریم یک ایده بود که توسط وزیر ارشاد در سطح کشور گسترش پیدا کرد و مجموعه‌های مختلف مثل اوقاف حج و زیارت، کانون‌های مساجد، کتابخانه های عمومی و ادارات کل ارشاد همه استان‌ها و شهرستان‌ها موظف شدند این کار را دنبال کنند؛ تقریباً در سال ۹۹ هر سه شنبه این کار توسط شخص وزیر انجام می‌شد به دیدار خانواده‌های شهدا می‌رفتند و تکریم می‌کردند از جمله در استان فارس هم مدتی قبل توسط استاندار امام جمعه این طرح به صورت نمادین یک جلسه برگزار شد و هر سه شنبه این برنامه را داریم و مجموعاً ۴۹۴ خانواده شهید در استان فارس مورد تکریم و بزرگداشت قرار گرفتند، البته در سال ۹۹ اینها نوعاً به صورت مجازی و برخی هم به صورت حضوری صورت گرفته است.

وی در بحث کسب و کارهای فرهنگی اعم از تولیدات و محصولات فرهنگی تولید و انتشار کتاب خبر داد: ۱۷ گروه موفق در استان فارس داریم مثلاً در لار و شیراز مسجد سیدالشهدای سلطان آباد موفق شدند کتاب‌های مختلف تولید کنند. به گفته امیدی، تولید آثار هنری که قابل فروش باشد تحت عنوان کسب و کار فرهنگی و نمایشگاه‌های موقت ۱۰ روزه یا فصلی در جوار مسجد اینها به کسب و کار مردم محله یک رونق می‌دهند.

وی با اعلام اینکه در مبارزه با بیماری کرونا تحت عنوان طرح راهکار انواع و اقسام کارها با همکاری بسیج صورت گرفت، اظهار کرد: تفاهم نامه‌ای با بسیج محلات استان منعقد کردیم که در سال جاری و برای مبارزه با بحث کرونا از انواع و اقسام کارها از جمله معین بیمارانی که در بیمارستان بودند این اتفاق با همراهی ائمه جماعات و مدیران حوزه‌های علمیه انجام شد.

رئیس ستاد کانون‌های فرهنگی مساجد فارس اضافه کرد: اکنون ۳ گروه فعال جهادی داریم از جمله شهید مسرور که در دارالرحمه در بحث تغسیل اموات کرونایی در حال فعالیت هستند و گروه‌های دیگری که به صورت معین برای بیماران فعالیت می‌کنند گروه‌هایی هستند که در بحث کمک به محرومان و مستضعفان فعالیت می‌کنند.

به گفته امیدی، مجموعاً در طرح راهکار که برای کمک به رفع بیماری کرونا بوده است ۴۲۶ مورد کمک یا تشکیل گروه یا مساعدت‌های مختلف در طول این سال جاری با همکاری بسیج انجام شد.

وی به الکترونیکی شدن صدور مجوز تأسیس کانون‌های فرهنگی و هنری خبر داد و گفت: تقریباً ۴۰۰ مسجد در سال جاری مجوز دادیم. امیدی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه بناست که هر مسجد یک کانون فرهنگی داشته باشد، اعلام کرد: اکنون قریب ۱۰۰ مسجد در شرف تأسیس کانون فرهنگی هستند که در سال آینده کانون در آنها تأسیس می‌شوند و کانون‌های قدیمی که مشکلاتی در پرونده داشتند ۴۰۰ مسجد تمدید مجوز الکترونیکی شدند و اکنون برای صدور مجوز نیاز به حضور در دبیرخانه نیست.

به گفته رئیس ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد فارس، ۵۰ کتاب تاکنون در کانون‌ها تولید شده که نوع کتاب‌ها درباره مفاخر شهرستان‌ها و برخی هم درباره شهدا بوده است.

کد خبر 5165562

منبع: مهر

کلیدواژه: شیراز کانون های مساجد فارس حسین امیدی کانون مساجد ویروس کرونا کرمانشاه آمار کرونا خطبه های نماز جمعه بوشهر شیوع کرونا اردبیل گرگان عکس استانها انتخابات 1400 شهرستان کرج شیراز اراک همدان رئیس ستاد کانون های فرهنگی فعالیت می کنند استان فارس فعالیت هستند بچه های مسجد کتابخانه ها مساجد فارس هنری مساجد فعالیت ها گروه ها سه شنبه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۶۲۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت: صرف صدور مجوز برای موسسات فرهنگی را قبول نداریم و قطعا نظارت، ارزیابی، حمایت و هدایت باید انجام بگیرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، احسان آهنگر امروز دوشنبه دهم اردیبهشت در نشست صمیمی با مؤسسات فرهنگی_ هنری و قرآنی استان و همچنین تبیین رویداد هم افزا، اظهار داشت: مشکلات عدیده ای در این حوزه ها داریم و به آنها معترفیم اما وقتی که مشارکت مردمی به میدان بیاید، بخش مهمی از چالش ها حل می شود. 

وی مؤسسات را بازوان اصلی فرهنگ و ارشاد دانست و گفت: صرف صدور مجوز برای این مجموعه ها را قبول نداریم و قطعا نظارت، ارزیابی، حمایت و هدایت باید انجام بگیرد و قرار هم نیست که فرهنگ و ارشاد مجری کار باشد. 

آهنگر با اشاره به مشکلاتی که مدیران مؤسسات عنوان کردند، گفت: توپ را به زمین دیگری نمی اندازیم انتظار هم نداریم که مشکلات چند دهه به یکباره حل شود چون شدنی نیست اما حرکت ما باید رو به جلو باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت: مسائل مربوط به اخذ مجوز، سامانه ها و رایزنی با ثبت اسناد را دنبال کردیم و به نتیجه می رسیم. 

وی درباره مسائل مالی عنوان شده نیز اظهار داشت: حل موضوع مالیات و رفع دغدغه مدیران حوزه فرهنگ و هنر نسبت به آن در برنامه است، باید یک تیم تخصصی تشکیل بدهیم که با اشراف به مسائل مالی به کمک مؤسسات بیایند. 

آهنگر در بخش دیگری از سخنان خود به رویداد هم افزا اشاره و اظهار کرد: تعامل دستگاه‌ها و تشکل های مردمی باید به معنای واقعی اتفاق بیفتد؛ یعنی باید اراده‌ای برای آن وجود داشته باشد. 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران ادامه داد: اگر اراده شکل بگیرد، اعتبار را به همراه خواهد داشت و می توانیم برنامه هایی را در سطح کلان برگزار کنیم. 

وی با اشاره به توانمندی‌های مازندران اظهار امیدواری کرد: همایش یا جشنواره  ملی را با عنوان فرهنگ و هنر،  و اقتصاد به میزبانی مرکز استان برگزار کنیم. 

 ضرورت واگذاری کار فرهنگی به مردم

حجت الاسلام علی اکبر درخشنده معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی مازندران با بیان اینکه فرهنگ یک موضوع به شدت کم بهره از اقتصاد کشور است، افزود: کار فرهنگی باید به مردم واگذار شود چون برخاسته از دل مردم است و به دست آنها ادامه خواهد یافت. 

وی ادامه داد: هم افزایی با مردم و مؤسسات را در برنامه قرار دادیم و مقرر شد که طرح ها به دبیرخانه ارسال، گردآوری و ارائه شود. 

درخشنده شناسایی، پیش رویداد، برگزاری نمایشگاه، برنامه‌های جنبی، همکاری با دستگاه‌های اجرایی، و در نهایت پیگیری ارتباط و توسعه ایده‌ها را از فرآیندهای رویداد هم افزا در استان اعلام کرد. 

 ثبت 608 مؤسسه در مازندران 

در این نشست، محمد غلامی رئیس گروه فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران اعلام کرد: در استان 608 مؤسسه فرهنگی تک منظوره و چند منظوره داریم و  آنچه از دست ما بر می‌آید در رفع مسائل و معضلات دریغ نمی‌کنیم. 

وی همچنین گفت: از سال 1390 تاکنون، این نخستین نشست صمیمی مدیرکل فرهنگ و ارشاد با مؤسسات فرهنگی، هنری و قرآنی استان بوده است. 

به گزارش خبرنگار تسنیم، رویداد هم افزا بستری برای تعامل دستگاه‌های اجرایی با تشکل های مردمی است؛  مسائل مالی مانند مالیات و ارزش افزوده، مسائل حقوقی مانند قراردادها، محدودیت‌های سامانه های ستاد و ثبت مؤسسات، حمایت اداری و تسهیلگری، تعریف پروژه برای مؤسسات، تعامل بیشتر مؤسسات و ارشاد به ویژه پاسخگو بودن طرف دولتی، ازجمله مسائلی بود که در این نشست عنوان شد. 


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برنامه‌های فرهنگی و هنری اوقات فراغت مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • برنامه‌های فرهنگی،هنری اوقات فراغت در مساجد اردبیل گسترش می‌یابد
  • برنامه‌های فرهنگی، هنری و تربیتی اوقات فراغت در محلات با محوریت مساجد گسترش می‌یابد
  • ‌پیگیری بیش از ۱۰۰ برنامه کانون‌های مساجد فارس برای ایام تابستان
  • رشد ۴۱ درصدی صدور مجوز صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال گذشته
  • صدور مجوز برای تأسیس ۵ کارگاه صنایع‌دستی در آبدانان ایلام
  • لزوم نظارت، حمایت و هدایت، پس از صدور مجوز مؤسسات فرهنگی
  • صدور ۲۹ مجوز تأسیس موزه خصوصی طی ۲ سال گذشته
  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)
  • صدور الکترونیکی مجوزها بدون نظارت آسیب‌زا می‌شود