Web Analytics Made Easy - Statcounter

دریافت 6 MB

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایرنا، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم آغاز گام چهارم طرح بسیج ملی شهید سلیمانی در وزارت بهداشت گفت: هر آمد و شدی باعث بیماری کووید۱۹ و مرگ می‌شود، مردم حتما رعایت می‌کنند، ویروس را در گوشه‌ای از کشور به گوشه دیگر نبرند. باید جایگزینی ویر,س جهش‌یافته را با ویروس قبلی طولانی‌تر کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در بررسی که در خوزستان انجام شد، ۵۷ درصد بیماران جدید به ویروس جهش‌یافته انگلیسی مبتلا بودند، این خطر بزرگی برای نظام سلامت است زیرا با ویروسی با قدرت سرایت بالاتر و مرگ‌آفرینی بسیار خطرناک‌تر مواجه هستیم

وزیر بهداشت افزود: هر چه چرخه انتقال را به نفع کاهش سرعت انتقال این ویروس انجام دهیم بازی را برده‌ایم. نباید فردی این ویروس را به شهر و روستای دیگری ببرد. این ویروس سوغات مرگ‌آوری است.

نمکی ادامه داد: التماس کردیم، تماس نباشد. وزیر بهداشت همیشه باید خواهش و تمنا کند؛ دست ببوسد، پا ببوسد، تا کار انجام شود. در جاهای دیگر دنیا وقتی وزیر بهداشت موضوعی را نوشت انجام می‌شود.

وی گفت: در جمعیت ساکن غیر شناور مدیریت ساده‌تر می‌شود وقتی جمعیت مواج باشد مدیریت سخت می‌شود، از مردم می‌خواهیم مسافرت نروید، بمانید. حضرت عباسی نروید اگر بروید ضرر می‌کنید، خدا نکند چند خوزستان خلق کنیم. 
اگر خدای نکرده چند خوزستان دیگر شکل گرفت نمی‌توانم روی تاب‌آوری نظام سلامت قسم بخورم. برخی می‌گویند تاب‌آوری مردم کم شده است، تاب‌آوری همکاران نظام سلامت به شدت کم شده است. در خوزستان ۷۸ همکار من به ویروس حهش‌یافته آلوده شده‌اند. 

نمکی افزود: نمی‌توانم پرستاری را از یک منطقه دیگر به خوزستان ببریم، وقتی در طول یک هفته پرستار و کادر بهداشت و درمان نیم ساعت پلک نزده است و بی‌خوابی ایمنی بدن او پایین می‌آید و بیمار می‌شود، کار سخت می‌شود.

وی گفت: یک ماه قبل به روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی گفتم خود را برای یکی از سخت‌ترین ایام مدیریت کرونا که آن هم مدیریت ویروس جهش یافته است، آماده کنیم. نه غیبگو و نه فراتر از پاکیزگان هستیم اما پیش‌بینی من مبتنی بر علم و دانش و تجربه، درست از آب درآمد.

نمکی افزود: راه سختی برای مدیریت کرونا در پیش داریم آنچه به علم و دانایی و تجربه برمی‌گردد این است که وقتی نظام بهداشت و درمان محکم انگلیسی به زانو درمی‌آید یعنی ویروس چموش‌تر از آن چیزی است که تصور می‌کنیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: این ویروس ۷۲ ساعت بیشتر وقت نمی‌دهد و با ویروس قبلی تفاوت دارد. روزانه با افراد موثر در استان‌ها در تماس هستم. اکنون در خوزستان با طوفان سهمگینی مواجه هستیم و اگر همکاری‌ها و مدیریت نبود، وضعیت بسیار سختی داشتیم.

وی گفت: در مدت کوتاهی ۲۵۰ تخت «آی سی یو» فراهم کردیم. در عرصه مدیریت کرونا، بی‌اعتمادی و بی‌آبرویی برای کشور رقم نزدیم و این افتخاری بزرگ برای کشور است. این طوفانی سهمگین‌تر از طوفان ویروس ووهان است. تشدید بیماریابی که با همکاری بسیج تجربه می‌کنیم، خیلی باید بیشتر از مرحله قبل و با دقت و وسواس اجرا شود.

نمکی ادامه داد: تقاضا کرده بودیم امسال سفر را امسال منتفی کنیم و از مردم تقاضا می‌کنیم کمک و همراهی کنند، گر چه مردم در این روزهای سخت در آپارتمان خسته شده‌اند. از عدم دید و بازدید یک قوم عاطفی که همواره با هم مهمانی و دورهمی‌های دلگرم‌کننده داشته‌اند و خرید را کنار گذاشته‌اند و دیدن بزرگ‌تر را کنار گذاشته است، ممنونیم.

وی گفت: التماس می‌کنیم حتی اگر همه دروازه‌ها باز شد به سفر نروید. نگذارید خوزستان‌های دیگر ایجاد شود، التماس می‌کنم تماس‌ها از منطقه آلوده به مناطق دیگر را قطع کنید مگر موارد خیلی ضروری با تست‌های قبلی مطمئن.

بیش از ۲۵ درصد تست‌های منفی، کاذب است

وزیر بهداشت افزود: اگر مسافرت باشد نمی‌شود از یک کانون جدید آلوده جلوگیری کرد. هر روز باید چرخش ویروس را به جاهای دیگر نظاره کنیم. به عنوان یک متخصص می‌گویم، چه تست سریع و چه «پی سی آر» انجام شود. درصد زیادی بین ۲۵ تا ۳۸ درصد «پی سی آر»‌های در مدرن‌ترین مراکز دنیا منفی کاذب است ممکن است میزان ویروس تا حدی باشد که نتوانیم تشخیص دهیم. تست سریع هم منفی کاذب دارد.

سفر خطرناک‌ترین عامل گسترش کروناست

وی گفت: حداقل احتمال این است که ۲۵ درصد افراد ناقل شناسایی نشوند. «پی سی آر» کشورهای دیگر هم همیشه قلابی نبوده که موارد قلابی هم بوده است اما ممکن است افرادی و مسافرانی را با تست منفی سوار اتوبوس، قطار یا هواپیما کنیم در حالی که ناقل است. همه را در اتوبوس مبتلا می‌کند سفر یک از مهمترین عوامل گسترش ویروس است.

نمکی ادامه داد: هر شب آخرین یافته‌های دنیا در مورد کرونا را مطالعه می‌کنم خطرناک‌ترین عامل مسافرت است حتی اگر بلیت مجانی بود، ویزای بیماری و مرگ می‌فرستند.

۸۵ درصد مرگ کرونا در بین سالمندان و بیماران مزمن

وی افزود: در طرح شهید سلیمانی اولین گام مراقبت از ۲۰ تا ۲۵ درصد جمعیت است که ۸۵ درصد مرگ‌ها را رقم می‌زند، یعنی جمعیت سالمند و مبتلایان به بیماران زمینه‌ای که تاکنون بین ۸۰ تا ۸۵ درصد از مرگ‌ها رقم زده اند.

نمکی گفت: ویروس جهش یافته امروز بچه‌ها و جوان‌ترها را هم مبتلا می‌کند. تابلوی خوزستان نشان داد، جوان‌ترها بیشتر از قبل از بین رفتند بیشتر آنها وقتی به بیمارستان رسیدند گاهی فرصت لوله گذاشتن تنفسی برای آنها نبود. اما باز هم آمار کلی خوزستان نشان می‌دهد، این ویروس افراد با بیماری زمینه‌ای و سن بالاتر را بیشتر مبتلا می‌کند.

وی ادامه داد: در کل کشور حدود ۲۰ هزار تست داشتیم اما امروز به بالای ۱۰۰هزار تست رسیدیم. در خوزستان اکنون روزی ۲۰ هزار تست انجام می‌دهیم این کار خیلی بزرگی است. بین تست سریع و «پی سی آر» تفاوت وجود دارد اما در ۱۷۶۰ تست سریع در مقایسه با «پی سی آر»، فقط ۸.۷ درصد تست‌های سریع منفی، «پی سی آر» مثبت داشتند، این مقایسه همچنان انجام می‌شود. 

وزیر بهداشت گفت: در «پی سی آر» سراغ افراد علامت‌دار می‌رویم و قطعا درصد مثبت آنها بیشتر است این به معنای بی‌اعتباری تست سریع نیست. البته تست‌های در خوانش ژن ان و اس ویروس کرونا مشکلاتی داشتند که ممکن بود ۵۰ درصد منفی کاذب داشته باشد که به سازندگان این کیت گفتیم اصلاح کنند.

وی ادامه داد: باید تعداد تست‌ها را بالا ببریم و مجبوریم از تست سریع هم استفاده کنیم. موارد مشکوک را با تست سریع مجدد یا «پی سی آر» دوباره چک می‌کنیم. سه تولیدکننده جدید کیت تست سریع هم هم داریم.

نمکی ادامه داد: ۱۰ دی ماه به دانشگاه‌های علوم پزشکی نامه نوشتم با کم شدن موارد بیماری تست‌ها را کم نکنید و پیوند مقدس با بسیج را هم کم نکنید. 

وی گفت: درمان ضد ویروس برای کاهش میزان لود ویروس از روز اول بیماری اجباری است. اگر این کار را نمی‌کردیم زیر موج بستری خوزستان می‌ماندیم. اقدام بعدی قرنطینه خانگی است، امکان چرخش مجدد را به ویروس ندهید. مریض را باید در اختیار داشته باشیم. نمی‌توانیم مریض را سرگردان رها کنیم. این شیوه مدیریت نیست از بسیجیان می‌خواهم این کار را با مسئولیتی که تقبل کردند انجام دهند. قول می‌دهم هر نوع حمایتی بودجه‌ای و غیر بودجه‌ای لازم باشد را انجام دهم.

وزیر بهداشت افزود: همه این کمک‌ها و هزینه‌ها به مراتب خرج و هزینه‌ای است که اگر انجام نشود نظام جمهوری اسلامی بعدا باید بیشتر از آن را متحمل شود. بیماران شناسایی شده را رها نکنیم. بیماری که مبتلا به بیماری کووید۱۹ شد باید تحت کنترل باشد. این مهمترین مساله است و تاکنون بیشترین ضربه را به علت غفلت از آن خوردیم.

نمکی ادامه داد: وقتی ویروس چرخش می‌کند، قدرت آن بالا می‌رود. در هر سه چرخش قدرت آن تصاعدی بالا می‌رود. میزان خطر ویروس در انگلستان وقتی وارد ژنتیک و فضای جدید می‌رود قابلیت‌های جدید پیدا می‌کند. هر اقلیم و استان ایران مشابه کل اروپاست و انتقال ویروس از خوزستان به سیستان و بلوجستان یا کردستان، بحران را تشدید می‌کند.

ایران بهار ۱۴۰۰ قطب واکسن کرونا می‌شود

وزیر بهداشت با اشاره به تامین واکسن گفت: تامین واکسن اولین هدف وزارت بهداشت است. برخی می‌گویند برای خرید واکسن کوتاهی می‌کنیم گویی تریلی‌های یخچال دار حامل واکسن پشت مرز صف کشیده‌اند تا به ما بفروشند و ما نمی‌خریم.

نمکی افزود: واکسن امروز در دنیا کم است ژاپن متحد قدیمی آمریکا که سازنده فایزر و مدرناست از هشت روز پیش تعداد محدودی واکسن گرفته است. کانادا همسایه قدیمی و متعهد آمریکا، هنوز دستش به واکسن نرسیده است. ممکن است گروه‌های کوچکی را شروع کرده باشند اما تعداد واکسن آنها نیز بسیار محدود است.

وی گفت: این طور نیست واکسن در دنیا سرریز شده و ما نمی‌زنیم، یکسری کشورهای محدود می‌سازند اول هم برای خودشان می‌سازند. همه جا این جریان حاکم بر دنیاست به همین علت تا زمانی که روی پای خود نایستیم باید التماس کنیم.

وزیر بهداشت افزود: برای این‌که روی پای خود بایستیم هم سازمان غذا و دارو به میدان آمد. میدان رقابت هم برای تولید واکسن در داخل ایجاد کردیم.

وی ادامه داد: ایران در بهار امسال یکی از تولید کنندگان بزرگ واکسن دنیا می‌شود، ترددید نکنید. بعد از مدت کوتاهی صادرکننده می‌شویم همان طور که در بحث ماسک، ضدعفونی کننده‌ها و ونتیلاتور که از وارد کننده، تولیدکننده و صادرکننده شدیم. این اتفاق در مورد واکسن هم رقم می‌خورد چه من باشیم چه نباشم. این اتفاق می‌افتد؛ زیرا کار روی ریل افتاده است.

نمکی گفت: اولین واکسن‌های پاستور فروردین تزریق می‌شود، واکسن برکت خرداد تولید می‌شود و واکسن رازی تابستان می‌آید و واکسن مجموعه سپند نیز بعد از آن رونمایی می‌شود. اولین کار تکیه بر دانش داخلی است تا التماس نکنیم. شأن این ملت این نیست که به بیرون دست دراز کند اما تا قبل از تولید واکسن برای واکسینه کردن جمعیت پر خطر مجبوریم از دنیا واکسن بخریم.

وی ادامه داد: من به سفرای خارجی، سازندگان خارجی واکسن به همه التماس می‌کنم اما واکسن نیست، اگر مواد اولیه واکسن هم باشد مواد جانبی آن مثل ژل در دنیا نایاب شده است شرکت‌های دانش بنیان به میدان آمده‌اند که این مواد را هم بسازند. شاید در این زمینه هم بتوانیم در ماههای ژل و مدیا را هم خود بسازیم، سرنگ انسولین همان سرنگ قلم واکسن سازهاست که این هم در دنیا کم شده است، چون انبوهی از تقاضا در دنیا شکل گرفته است.

وزیر بهداشت گفت: تولید واکسن اسپوتنیک هم به زودی به صورت تولید مشترک روسیه با یک شرکت ایرانی انجام می‌شود، به زودی ۴۰۰ یا ۵۰۰ دوز دیگر واکسن اسپوتیک هم وارد می‌کنیم و به مرور سهمیه کوواکس که خریدیم هم که ۱۶.۸ میلیون دوز است البته با تاخیر می‌گیریم. به فکر مردم هستیم و این ناجوانمردانه است که عده‌ای بگویند به فکر واکسن مردم نیستیم.

نمکی با اشاره به همکاری بسیج با وزارت بهداشت در مدیریت کرونا گفت: شجره طیبه بسیج این میراث باقیمانده از حضرت امام (ره) را قدر می‌نهیم. خوشحالم که اکثریت مردم پس از روزهای فشارهای ناجوانمردانه شاهد رضایت مردم از اجرای برنامه‌های کنترل و مدیریت کرونا هستیم. دعای همیشگی من این است که ما را شرمنده رهبر معظم انقلاب و شهدای مدافع سلامت نکند.

وی گفت: بر خلاف آنچه فکر می‌کردند که در این باتلاق می‌مانیم و دست تسلیم بالا می‌بریم، شرایط آرامی داریم. رسانه‌ها نیز همکاری کردند. برخی خبرنگاران تا مرز کتک خوردن در انتقاد کردن از پروتکل شکنان پیش رفتند گر چه کم مهری و بی‌وفایی هم دیدیم اما خود مردم پای اجرای پروتکل‌ها ایستادند، روز ۱۳ نوروز که در هیچ عصری هیچ ایرانی در خانه نمانده بود با درخواست ما در خانه ماندند.

وزیر بهداشت ادامه داد: با وجود مشکل معیشت باید دست تک تک مردم را بوسید، حماسه بزرگی خلق شد. این دستاورد را مدیون همدلی‌ها می‌دانیم و یکی از این همدلی‌ها اجرای طرح شهید سلیمانی بود. 

وی گفت: وقتی این طرح را شروع کردیم گر چه به میزان توفیق آن مومن بودیم اما نه به این شدت و حدت؛ دستاوردها به شدت بیشتر برآوردها حاصل شد و این برکتی است که خداوند به اندیشه‌ها و قدم‌های مخلص می‌بخشد.

نمکی افزود: در گذشته نیز با همکاری بسیج، طرح بسیج ملی کنترل فشار خون را اجرا کردیم، عده‌ای می‌گفتند نام کمپین برای آن بگذاریم، من گفتم ولی عنوان بسیج را داریم چرا از کمپین استفاده کنیم و با همکاری بسیج بیش از ۳۰ میلیون نفر از نظر فشار خون بررسی شدند و بیش از دو میلیون فرد دچار فشار خون بالا که از بیماری خود خبر نداشتند؛ شناسایی شدند.

وی گفت: بعد اجرای طرح بسیج ملی سردار سلیمانی را برای کنترل داشتیم که دستاورد بزرگی را رقم زد و اگر این همکاری‌ها نبود، مراکز مطالعاتی دنیا ادامه مرگ‌های سه رقمی را برای ایران پیش‌بینی کرده بودند اما جمهوری اسلامی در حالتی آرام از این طوفان عبور کرد.
 

کد خبر 589720 برچسب‌ها سفر وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران سعید نمکی نوروز

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سفر وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران سعید نمکی نوروز وزیر بهداشت نمکی ادامه وزارت بهداشت مدیریت کرونا همکاری بسیج نظام سلامت جهش یافته تاب آوری تست سریع پی سی آر تست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۶۲۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ۵ هزار نفری کرمانشاهیان در مراسم سالگرد ارتحال امام(ره)

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کرمانشاه گفت: امسال طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته پیش‌بینی‌شده پنج هزار نفر از اقشار مختلف مردم این استان برای شرکت در سی و پنجمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) اعزام شوند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، علی صفدری امروز _ سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت _ در جلسه هماهنگی سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) بابیان اینکه امروز دیگر شخصیت امام خمینی (ره)، جهانی شده و نظام اسلامی در دنیا مطرح است اظهار کرد: معرفی الگوهای مطرح انقلاب اسلامی همچون حضرت امام (ره) به جامعه یکی از وظایف مهم مسؤولان است.

وی از امام (ره) به‌عنوان یک شخصیت تکرار نشدنی یادکرد و افزود: حضرت امام (ره) حقیقتی همیشه جاودان و خاموش نشدنی است که با زلال اندیشه‌های پاک، نورانی و هدایت‌های خود پایه‌گذار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و معمار کبیر انقلاب اسلامی شد.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری کرمانشاه با تأکید بر تلاش همگانی برای معرفی شخصیت حضرت امام (ره) به نسل جوان، اظهار امیدواری کرد همه دستگاه‌ها همانند سال‌های قبل پای‌کار آمده و به تعهداتشان به‌خوبی عمل کنند.

وی با انتقاد از برخی دستگاه‌ها در عمل نکردن کامل به تعهدات خود درزمینه‌ی تسهیل زمینه حضور مردم استان در مراسم ارتحال امام (ره) در سال گذشته یادآور شد: باید به وظایف و دستوراتی که در مجموعه اداری دولت و نظام اتفاق می‌افتد محکم اقدام کنیم.

کد خبر 751557

دیگر خبرها

  • جمع‌آوری واکسن آسترازنکا از بازار/ عارضه لخته خون ثابت شد
  • جمع‌آوری واکسن معروف از بازار
  • جمع‌آوری واکسن معروف از بازار/ عارضه لخته خون ثابت شد
  • شبی که نمره تمام بازیکنان سپاهان 20 بود!
  • حضور ۵ هزار نفری کرمانشاهیان در مراسم سالگرد ارتحال امام(ره)
  • جمع آوری گنجینه‌های تاریخی گیلان توسط حوزه هنری
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • مفاهیم: آشنایی با عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت (SDH)
  • توجه به موضوع جوانی جمعیت و فرزندآوری در گتوند
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته