Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرهای رسیده بر آزادسازی سه میلیارد دلار از منابع بلوکه شده ایران در سه کشور عمان، عراق و کره استوار است. سید حمید حسینی، این خبر را پیش از این اعلام کرده است و با توجه به مواضع رسمی اعلامی از سوی بانک مرکزی ، به نظر می‌رسد این گام اولیه برای آزادسازی منابع بلوکه شده ایران در کشورهایی چون کره جنوبی، عراق و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. است . مقامات کره جنوبی و عراق از چراغ سبز واشنگتن برای آزادسازی این منابع خبر داده‌اند. برخی کارشناسان این اتفاق را آغاز پایان تحریم‌های آمریکا علیه ایران می‌دانند. علی قنبری کارشناس اقتصادی و استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس نیز معتقد است دیوار تحریم با اتفاقات اخیر ترک برداشته و حالا فرصت مهمی است که ایران باید برای پیشگیری از تحریم مجدد از آن بهره ببرد. اشاره وی به تعیین تکلیف موضوع مهمی چون اف‌ای‌تی‌اف است چرا که اعتقاد دارد در صورت نپیوستن به این کنوانسیون ایران نمی‌تواند از این موقعیت یعنی لغو تحریم‌ها بهره مناسبی ببرد. 

علی قنبری در گفت و گو با خبرآنلاین افزود: این رقم می‌تواند برخی از نیازهای اساسی و ضروری کشور در زمینه تأمین داروهای کمیاب وارداتی و همچنین کالاهای اساسی را پوشش دهد.

بیشتر بخوانید: 

آزادسازی منابع بلوکه شده ایران دلار را ارزان می‎‌کند؟

وی تاکید کرد: اما با آزادسازی این مبلغ نباید توقع و انتظارات خود را بالا ببریم زیرا ممکن است مردم به دلیل عدم پاسخگویی به نیازهایشان ناامید شوند.  

استاد اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس تصریح کرد:  اینکه دولت تلاش می کند تا منابع حبس شده را آزاد کرده و در این راه با دنیا تعامل کند، اقدام بسیار خوبی محسوب می‌شود. در این راه دولت به سمت اعتماد بخشی به کشورهای همسایه و همچنین کشورهایی که در حال تجارت با آنها هستیم، حرکت می‌کند.

وی ادامه داد: به اعتقاد بنده اینکه انتظارات را افزایش دهیم و در نهایت دولت پاسخگوی نیازهای عمومی نباشد، کار خوبی نیست.

قنبری در پاسخ به این سوال که آزادسازی این مبالغ از منابع مالی بلوکه شده ایران را می توان به مثابه ترک خوردن دیوار تحریم دانست، بیان کرد: این مساله را می‌توان نویدبخش ترک برداشتن دیوار تحریم‌ها دانست و باید توجه داشت که پایداری و ماندگاری تحریم‌ها مانند گذشته نیست و اکنون خط بطلانی بر تحریم‌ها کشیده شده است.

وی ادامه داد: به اعتقاد بنده دیوار تحریم ها با این موارد ترک خورده و فرو می‌ریزد و باعث اعتماد و اطمینان بیشتر نسبت به پیشرفت اقتصادی و اطمینان از بهبود شرایط کشور خواهد شد.

وی درباره هشدار کارشناسان اقتصادی درباره احتمال ارزپاشی در بازار پس از آزادسازی منابع بلوکه شده، گفت: البته با دو تا سه میلیارد دلار، دولت امکان ارزپاشی در بازار را ندارد و این کار صحیحی نیست.

وی اضافه کرد: معتقدم به راحتی میزان عرضه و تقاضا نیز در بازار ارز متعادل نخواهد شد یعنی تا زمانی که صادرات نفت شکل نگیرد ،تا وقتی که صادرات و واردات بین ایران و کشورهای طرف معامله پایدار نشود و همچنین گام های مثبتی در زمینه ایجاد رابطه با کشورهای همسایه و طرف قراردادهای تجاری برداشته نشود، بعید است دولت با بی‌توجهی ارزهای آزادشده را در بازار هدر دهد.

۲۲۳۲۲۴

کد خبر 1493701

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: تحریم پساتحریم ارز دلار اقتصاد ایران منابع بلوکه شده بلوکه شده ایران دیوار تحریم تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۶۲۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!

شبکه رسانه‌ای دولت آلمان می‌گوید: تحریم‌ها علیه ایران و روسیه کارآمد نیستند اما غرب مجبور است تحریم کند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: دویچه‌وله در تحلیلی که به ارزیابی تحریم‌های غرب اختصاص داشت، نوشت: ایران ۴۰ سال است که با تحریم‌های غرب زندگی می‌کند اما هرگز سرعت تحریم‌ شدنش به اندازه روسیه نبوده است. ایران می‌داند، چین می‌داند و ظاهراً دولت آمریکا هم می‌داند مبنی بر اینکه با وجود تحریم‌های موجود علیه صنعت نفت جمهوری اسلامی، نفت ایران با حجم بی‌سابقه به چین ارسال می‌شود. خاویر بلاس، ستون‌نویسی که مباحث مرتبط با انرژی و کالاها را برای بلومبرگ پوشش می‌دهد، اخیراً توضیح داد که چگونه نفت ایران به چین می‌رسد. اگر دولت چین را باور دارید، این کشور هیچ نفتی از ایران وارد نمی‌کند؛ صفر. حتی یک بشکه. در عوض، مقدار زیادی نفت خام از مالزی وارد می‌کند. به حدی که طبق داده‌های رسمی گمرک چین، این کشور به نوعی بیش از دو برابر بیشتر از تولید واقعی مالزی از آن کشور نفت می‌خرد. با تغییر نام نفت ایران، مالزی در سال گذشته پس از عربستان، روسیه و عراق به چهارمین تامین‌کننده بزرگ نفت خارجی چین تبدیل شد. سال‌هاست که ایران از امارات به عنوان مرکز دور زدن تحریم‌ها استفاده کرده است. دبی، یکی از هفت امارت امارات، دروازه ورود کالاهای ممنوعه غیر از نفت به ایران است. تهران مدت‌هاست که زنجیره‌های تامین خود را تغییر داده تا تقریبا همه چیزهایی که توسط آمریکا یا اتحادیه اروپا تحریم شده، به دست آید.

پس از تحریم‌های غرب، روسیه مجبور شد مسیرهای تجاری مشابهی ایجاد کند تا از تامین پایدار کالاهای حیاتی برای اقتصاد خود اطمینان حاصل کند. جمهوری‌های شوروی سابق در آسیای مرکزی برای دور زدن تحریم‌ها ایده‌آل بوده‌اند، زیرا کشورهایی مانند قزاقستان یا قرقیزستان بخشی از اتحادیه گمرکی با مسکو هستند. علاوه‌بر این، فواصل بسیار زیاد، کنترل تحریم‌ها را عملاً غیرممکن می‌کند؛ قزاقستان به تنهائی بیش از ۷۵۰۰ کیلومتر با روسیه مرز مشترک دارد.

به‌عنوان مثال، به‌دلیل استراتژی تحریم‌های روسیه، ارمنستان شاهد افزایش تقریباً ۱۰۰۰درصدی واردات خودروها و قطعات آلمانی در سال گذشته بود. بر اساس آخرین داده‌های ارائه‌شده توسط پایگاه داده جهانی ردیابی تحریم‌ها، روسیه تحریم‌شده‌ترین کشور جهان است. با این حال، اقتصاد روسیه سال گذشته رشد قابل‌توجهی معادل ۳.۶‌درصد را تجربه کرد و به گفته‌ وزیر دارایی، کرملین انتظار دارد که نرخ رشد در سال ۲۰۲۴ «در همان سطح» باقی بماند. صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی‌های رشد روس‌ها را تایید می‌کند و نرخ رشد تولید ناخالص‌ داخلی را ۳.۲درصد تعیین می‌کند.

تحریم‌های مالی، دسترسی بانک‌های روسیه به بازارهای مالی بین‌المللی را محدود و آنها را از سیستم بانکی مهم و حیاتیِ سوئیفت (SWIFT) که عامل انجام اکثر نقل‌وانتقالات بین‌المللی پول و اوراق بهادار است، خارج کرده‌اند. علاوه‌بر این، بانک مرکزی روسیه از دسترسی به ذخایر هنگفت خود که در کشورهای G۷ قرار دارد، محروم شده است. نکته قابل‌توجه این است که تنها تحریم‌هایی که توسط شورای امنیت سازمان اعمال می‌شوند از نظر قانونی برای همه کشورهای جهان الزام‌آور هستند. در واقع چند کشور مانند هند، برزیل و چین وجود دارند که به این تحریم‌ها پایبند نبوده‌اند.

با وجود عدم‌قابلیت اجرای کامل تحریم‌ها توسط غرب، چرا این کشورها همچنان به اعمال آنها ادامه می‌دهند؟ به گفته کریستین فون سوست، کارشناس تحریم‌ها در مؤسسه آلمان برای مطالعات جهانی و منطقه‌ای، «اگر هیچ تحریمی اعمال نمی‌شد، تقریباً مانند حمایت ضمنی ‌بود، یا انگار کسی به حمله روسیه پاسخ نمی‌دهد.»

واشنگتن قصد دارد چند بانک چینی را هدف قرار دهد تا از اعمال تحریم‌های غرب اطمینان حاصل کند. دولت جو بایدن، می‌خواهد پکن را از سیستم مالی جهانی کنار بگذارد تا جریان تامین مالی ماشین‌آلات جنگی روسیه را متوقف کند.

در اتحادیه اروپا، ژانویه سال گذشته فردی به نام دیوید اوسالیوان، فرستاده ویژه تحریم‌ها از ایرلند، برای مشارکت در تلاش‌های دیپلماتیک به منظور اجرای رژیم تحریم‌های این اتحادیه، منصوب شد. وظیفه او همچنین این است که برای مثال به کشورهای همسایه روسیه سفر کند و دولت‌های آنجا را متقاعد کند که تحریم‌ها را با جدیت بیشتری اجرا کنند. مشکل کلی این است که هم روسیه و هم ایران، راه‌هایی برای دور زدن تحریم‌ها دارند.


دیگر خبرها

  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی‌ها بر دوش مردم است
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها بر دوش مردم عادی است
  • انجمن واردکنندگان برنج : چرا برنامه دولت برای تخصیص ارز برنج رسما اعلام نمی‌شود؟
  • محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد
  • آزادسازی بیش از ۲۰ هکتار از اراضی ملی حومه قیروکارزین
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران
  • حفظ منابع آبی نیازمند ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و مسئولیت‌پذیری جمعی است
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • خبر ویژه در خصوص آزادسازی منابع مسدود شده ایران