Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@05:22:35 GMT

رمزارزها به اقتصاد جهانی و آینده‌ای بهتر کمک می کنند

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۶۳۷۹۴

رمزارزها به اقتصاد جهانی و آینده‌ای بهتر کمک می کنند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گروه مطالعات اقتصادی پژوهشگاه فضای مجازی، رمزارزها مدتها است که مورد بحث و تبادل نظر کارشناسان قرار گرفته‌اند و امروزه به عنوان ابزارهای مالی، نه فقط برای متخصصان بلکه برای همگان قابل دسترس و مفید هستند.

رمزارزها از طریق ارائه دسترسی آسان‌تر به خدمات مالی، می‌توانند سبب رشد اجتماعی و اقتصادی در سراسر جهان، از جمله در کشورهای در حال توسعه شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پول‌های دیجیتال به‌ویژه بیت‌کوین مزایای بسیاری دارند که برخی از مهم‌ترین آنها در اینجا ذکر شده است.

افزایش سودآوری فعالیت‌های اقتصادی با ارز دیجیتال

رمزارزها در حال حاضر یک صنعت بزرگ مالی را به خود اختصاص داده‌اند. این صنعت توسط موسساتی که بر همه مبادلات مربوط به ارزهای دیجیتال در سراسر جهان نظارت می‌کنند، شکل گرفته است. سرعت رشد صنعت ارزهای دیجیتال خیره کننده است. بسیاری از معامله‌کنندگان اولیه این رمزارزها که یک شبه ثروتمند شدند خود گواهی بر صدق این ادعاست.

بیت‌کوین معروفترین این رمزارزها است که در حال حاضر سبب ایجاد توسعه و شکوفایی مالی برای بسیاری از افراد و شرکت‌ها شده است. امروزه بسیاری از افراد از مبادله این رمز ارز به عنوان منبع درآمدی استفاده می‌کنند. رمزارزها به طور کل تأمین کننده نیازهای لازم برای دستیابی به سود بالا در فعالیت‌های اقتصادی هستند.

فرصتی برای کشورهای دارای سیستم بانکداری ضعیف

بیش از یک سوم جمعیت جهان به خدمات اساسی بانکی نظیر وام‌ها، حساب‌های چک و غیره که می‌توانند در صورت بروز بحران مالی شخصی به آنها کمک کنند، دسترسی ندارند. این افراد که در بیشتر موارد از نظر اقتصادی در معرض آسیب قرار دارند، معمولاً به شیوه‌های وام‌دهی مشکوک و خطرناک متوسل می‌شوند. نرخ سود این روش‌ها چون غیرعادلانه است اغلب منجر به ایجاد بی‌ثباتی بیشتر مالی این افراد می‌شود. اینجا است که رمزارزها با ویژگی‌هایی نظیر نوسانات قیمتی بالا و سهولت در استفاده وارد عمل شده و مؤثر واقع می‌شوند.

امروزه برنامه‌ها و اپلیکیشن‌های زیادی وجود دارند که استفاده و مبادله رمزارزها را تسهیل کرده و آنها را به مخاطبان گسترده‌تری معرفی و نزدیک می‌کنند. یک مزیت اساسی رمزارزها این است که کاملاً غیرمتمرکز بوده و بنابراین تجارت و مبادله آنها به‌طور آزادانه در آن سوی مرزها امکان‌پذیر است. رمزارزها به نوعی یک انقلاب مالی بزرگ هستند که باعث می‌شوند همه افراد از نظر مالی توانمندتر و فعال‌تر باشند.

کاهش هزینه‌های معاملات با رمزارزها

از آنجایی که ارزهای دیجیتال و بلاکچین برای وجود واقعی خود نیاز به یک ساختمان فیزیکی از خشت و ملات، پرداخت دستمزد کارمندان، پرداخت قبض آب و برق یا اجاره‌بها ندارند، به‌طور طبیعی هزینه‌های مربوط به معاملات آنها حداقل است. این امر به نوبه خود افراد بیشتری را تشویق می‌کند تا به این ابزار مالی جدید اعتماد کرده و معاملات خود را آغاز کنند. از طرف دیگر این موضوع باعث می‌شود تا کشورهای جهان از نظر اقتصادی در ارتباط بیشتری با یکدیگر قرار گیرند. در مبادلات رمزارزها افراد می‌توانند بسته به کارگزاری‌هایی که انتخاب می‌کنند، حتی بدون حداقل سپرده مورد نیاز هم تجارت کنند.

افزایش شفافیت معاملات رمزارزها

از آنجایی که کلیه معاملات بلاکچین و ارزهای رمزنگاری شده به صورت خودکار و دیجیتالی هستند، همه آنها در یک دفتر توزیع شده کنترل و ردیابی می‌شوند. این مسئله باعث می‌شود که افراد و شرکت‌ها نتوانند در معاملات دستکاری کرده و خطر تقلب و فساد کاهش می‌یابد. این بدان معناست که کشورهای توسعه نیافته نیز فرصت و شانس ورود به این معاملات و تقویت چشم‌اندازهای اجتماعی و اقتصادی خود را دارند.

رمزارزها سبب افزایش قدرت کارآفرینان می‌شوند

فناوری بلاکچین و رمزارزها شرایط بسیار مطلوبی را برای تجارت فراهم کرده‌اند. اکنون کارآفرینان می‌توانند بیش از هر زمان دیگری با سرعت دریافت‌ها و پرداخت‌های خود را انجام دهند. به عنوان مثال، بیت‌پسا یک صرافی دیجیتالی مشهور در آفریقا است که به صاحبان مشاغل کمک می‌کند تا با شرکت‌های اروپایی، آمریکایی و آسیایی معاملات مالی انجام دهند.

در واقع هدف اصلی این صرافی این است که به مشاغل کوچک و متوسط کمک کند تا پوشش مالی بهتر و ارتباط آزادانه‌تری با بقیه جهان داشته باشند. کارآفرینان با استفاده از کیف پول دیجیتال بیت‌پسا و تنکس می‌توانند به‌سرعت آلت‌کوین‌ها (به هر ارز دیجیتالی گفته می‌شود که بعد از بیت‌کوین عرضه شده است) را به ارزهای فیاتی (پول‌های رایج بی‌پشتوانه که دولت‌ها منتشر می‌کنند) تبدیل کنند که بعداً به سمت سرمایه‌گذاری‌های تجاری، خریدها و پرداخت‌ها هدایت شوند.

جهان به‌سرعت در حال تغییر است. سرعت فراگیری مبادلات رمزارزها خود گویای این واقعیت است که مؤسسات مالی سنتی دیگر نمی‌توانند به‌تنهایی پاسخگوی نیازهای مالی به‌وجود آمده باشند.

در واقع جهان به‌طور فزآینده‌ای به دنبال طرح‌های مناسب برای مبادلات مالی برون‌مرزی است و فناوری بلاکچین توانسته است این نیاز را مرتفع کند. رمزارزها بی‌شک تأثیرات مثبت زیادی بر زندگی ما و رشد اقتصادی دارند اما ثابت شدن این موضوع و پذیرش قطعی آن نیازمند گذر زمان است.

امروزه میلیون‌ها نفر به لطف امکانات شگفت‌انگیزی که ارزهای رمزنگاری شده به وجود می‌آورند، فرصت سرمایه‌گذاری و ارسال پول به خارج از مرزها را خواهند داشت.

کد خبر 5165705 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: رمز ارز اقتصاد بیت کوین پژوهشگاه فضای مجازی ارز دیجیتال حاکمیت سایبری تحقیقات علمی نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ویروس کرونا واکسن کرونا مایکروسافت هکرها اینترنت فیس بوک ایرانسل شبکه ملی اطلاعات شرکت های دانش بنیان اکتشافات فضایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۶۳۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا طلافروشان تهرانی اعتصاب کردند؟

یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد: شفافیت دارایی‌ها و تراکنش‌ها در سامانه جامع تجارت، مسئله اصلی طلافروشان است ولی برای تعطیلی، مالیات را بهانه می‌کنند.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- بهزاد قبادی؛ سپهر مهرابی، کارشناس اقتصادی در رابطه با اهمیت شفافیت مالی در جریان کالا و خدمات  به بازارنیوز گفت: شفافیت مالی در بخش‌های مختلف اقتصادی برای دولت به منظور نظارت و تنظیم مؤثر جریان کالا‌ها و خدمات ضروری است.

وی افزود: شفافیت در زنجیره ارزش، امکان ارزیابی شفاف درآمد، هزینه‌ها و سود را فراهم می‌کند و دولت را قادر می‌سازد تا از رعایت مالیات اطمینان حاصل کند و از فرار مالیاتی جلوگیری کند. پیاده سازی سیستم‌های صورتحساب الکترونیکی، مانند سامانه مودیان، نقش اساسی در ارتقای شفافیت مالی و پاسخگویی در بخش‌های مختلف ایفا می‌کند. در همین رابطه نیز از دی ۱۴۰۲ همه مشاغل باید به سامانه مودیان متصل شوند.

مهرابی در ادامه با اشاره به لزوم شفاف شدن طلافروشان با پیوستن به سامانه مودیان گفت: یکی از بخش‌هایی که در برابر شفافیت مقاومت نشان داده، صنف طلافروشان است که هنوز هم به طور کامل به این سامانه متصل نشده‌اند.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: صنف طلافروشان اغلب در شرایط غیرشفاف فعالیت می‌کنند، فاکتور‌هایی با اجزای نامشخص و بدون شفافیت نیز صادر می‌کنند و به دنبال دور زدن قوانین در فرار از پرداخت مالیات هستند. طلافروشان در صورت اتصال به سامانه مودیان و شفافیت باید اجزا مختلف فاکتور را برای مردم اعلام کنند و صورتحساب‌های الکترونیکی با قالب مشخص و ریز جزئیات به مشتری و سامانه مودیان صادر کنند که درآمد، هزینه و سود آن‌ها را به طور دقیق منعکس کند.

وی افزود: با اتصال به سامانه مودیان، طلافروشان ملزم به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده بر سود و دستمزد فروش خود خواهند بود.


مهرابی در ادامه با اشاره به دلیل مقاومت طلافروشان در برابر شفافیت مالی اظهار کرد: مقاومت طلافروشان در برابر شفافیت مالی ناشی از عدم تمایل آن‌ها به افشای درآمد واقعی و ترس از دست دادن فرصت‌های احتمالی فرار مالیاتی است. با اتصال به سامانه مودیان، دیگر امکان دور زدن مردم در اخذ هزینه بیشتر و همچنین فرار از پرداخت مالیات واقعی وجود ندارد.

این کارشناس اقتصادی در بیان مشکل اصلی طلافروشان، گفت: طبق اعلام برخی افراد در درون صنف طلافروشان، مسئله جنجال دوباره آنها و بستن مغازه‌ها، اصلا سامانه مودیان نیست، بلکه اعلام و شفافیت دارایی‌ها برای مقابله با قاچاق در سامانه تجارت دلیل اصلی مخالفت‌های این صنف است، اما برای اینکه این موضوع را توجیه کنند؛ اعلام می‌کنند که سامانه مودیان و اخذ مالیات بیشتر، دلیل مخالفتشان است.

مهرابی در پایان گفت: مشخصا شفافیت دارایی‌ها در سامانه جامع تجارت، مسئله اصلی طلافروشان است که مالیات را بهانه می‌کنند، ولی در هر صورت پیوستن به هر دو سامانه مودیان و سامانه تجارت الزاما باید صورت پذیرد و امکان دور زدن شفافیت دارایی‌ها و تراکنش‌ها از این پس وجود نخواهد داشت.


پایان پیام//

برچسب ها: مالیات طلافروشان ، طلا ، طلافروشان لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9u

دیگر خبرها

  • نیکولاس جکسون: امسال موقعیت‌های زیادی را از دست دادم؛ امیدوارم فصل آینده بهتر کار کنم
  • عنوان اتهامی مرتبط با تامین مالی تروریسم به عناوین مجرمانه اضافه شد
  • چرا طلافروشان تهرانی اعتصاب کردند؟
  • پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی تأیید شد
  • رونمایی از برات الکترونیک بانک صادرات ایران در وزارت اقتصاد؛
  • خاندوزی: پیشنهاد ایران به بانک توسعه اسلامی برای تأمین مالی با نرخ ترجیحی تأیید شد
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • خبر مهم وزیر اقتصاد در حاشیه نشست بانک توسعه اسلامی