Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با تشریح وضعیت تنظیم‌کننده‌های رشد در ایران، عــدم تعریــف هورمــون و تنظیم کننــده رشـــد در آیین نامـــه‌ مربوط به ورود، ســـاخت، فرمولاســـیون و مصـــرف کودهـــای شـــیمیایی، زیستی، آلی و سموم دفـع آفـات نبـاتی و نبود آمار و اطلاعات دقیق در خصوص واردات و مصرف این مواد را از موانــع و کاســتی های خریــد، تولیــد و توزیــع تنظیم کننده های رشد در ایران عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، دکتر فؤاد مرادی که در وبینار آموزشی توسعه کنترل زیستی (بیولوژیک) و غیرشیمیایی آفات سازمان حفظ نباتات سخن می‌گفت، خاطرنشان کرد: تنظیم کننده های رشد گیاهی (PGRs) به موادی گفته می شوند که در مقادیر بسیار کم، تأثیرات بسیار بزرگی بر رشـد و نمو گیاهان می گذارند. این ترکیبات می توانند طبیعی یا مصنوعی (مواد سنتتیک آلی یا غیرآلی) باشـند کـه فـرم طبیعـی آن را هورمون‌هـای گیاهی می نامند. بعضی از این ترکیبات، ده ها سال است که شناخته شده و نوع و میزان واکنش گیاهان به آنها نیـز مشخص است، درحالی کـه بسـیاری از آنهـا در سـال های اخیـر شناسـایی شـده اند.

وی تصریح کرد: برخـی از تنظیم‌کننده‌های رشد به دلیل تأثیرات مستقیمی که بر رشد، نمو و حتـی کیفیـت محصـولات زراعـی و بـاغی دارنـد، در بعضی از کشورها کاربردهای تجاری بسیاری یافته و سالانه بر میزان مصـرف آنهـا افـزوده می شـود، بـا این حال بسیاری از آنها همچنان مراحل تحقیقاتی خود را سپری می کنند.

مرادی با بیان این که هورمون‌های رشد گیاهی، ترکیباتی آلی هستند که در یک قسمت گیاه تولید و سپس به محل دیگر در درون گیاه منتقل شده و باعث ایجاد واکنش‌های فیزیولوژیک در گیاه می‌شوند، درباره تفاوت هورمون‌های گیاهی و جانوری، گفت: در جانوران بر خلاف گیاهان، اندام‌های خاصی (غدد درون‌ریز) برای تولید هورمون وجود دارد، ولی در گیاهان، هورمون ها در برگ، شاخه، گل، میوه، دانه یا ریشه تولید می شوند. در گیاهان، اثرات تجمعی دو یا بیش از دو هورمون گیاهی بر رشد و نمو تاثیر می گذارد.

وی تصریح کرد: هورمون ها تاثیرات زیادی بر روی عملکرد و کیفیت محصول دارند و استفاده از آنها می تواند دستیابی به محصول را تا مقدار بسیار زیادی تضمین کند. این ترکیبات در مدیریت مزارع و باغات مانند تنظیم زمان برداشت و یا آماده سازی محصول برای تحویل به بازار بسیار موثر هستند و با استفاده صحیح و به موقع آنها می توان از بروز خسارات سالانه ده ها میلیارد تومانی به کشاورزان – به دلیل سرما زدگی - جلوگیری کرد. در اروپا از این ترکیبات برای تولید محصول سالم استفاده شده و بسیار مورد توجه سیستم های کشاورزی قرار گرفته است. چون به طور طبیعی میزان مصرف آنها در هکتار فقط در حد چند گرم است و کاملا سازگار با محیط زیست هستند.

عضو هیات علمی بخش فیزیولوژی مولکولی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی خاطرنشان کرد: اکسین ها، سیتوکینین ها، جیبرلین ها، آبسیزیک اسید، اتیلن، جاسمونات ها، براسینولیدها و سالیسیلیک اسید گروه‌های اصلی هورمون‌های گیاهی را تشکیل می‌دهند. اکسین ها در  تمایز سلولی بافت‌های آوندی، کنترل رشد طولی ریشه، جلوگیری از پیری، غالبیت انتهایی ریشه، انواع تروپیسم (مانند نورگرایی و زمین‌گرایی)، تحریک رهاسازی اتیلن و رسیدگی میوه مؤثرند.

وی یادآور شد: از اکسین‌ها برای تنک کردن گل ها، تولید بافت پینه ای، جلوگیری از ریزش میوه قبل از برداشت، کاهش ترک خوردگی میوه گیلاس، افزایش تحمل به سرما در برنج، کمک به ریزش برگها در زمان برداشت پنبه، ریشه دار کردن قلمه ها، جلوگیری از رشد نوک‌ها و پاجوش‌ها، رشد طولی شاخه و به عنوان علف کش (در دوزهای بالا) استفاده می‌شود.

مرادی تصریح کرد: جیبرلین ها هم شامل گروهی بزرگ (بیش از ۱۳۶ نوع) از ترکیبات مشابه هستند که برخلاف اکسین ها بیشتر بر اساس ساختمان شیمیایی شناسایی می شوند تا فعالیت زیستی. جیبرلین‌ها بر حرکت مواد ذخیره ای دانه طی جوانه زنی، تحریک رشد طولی ساقه ها در غلات، تحریک فعالیت رشدی در گیاهان دو ساله و تحریک رشد لوله گرده مؤثر هستند. هورمون گیاهی اتیلن هم بر رسیدن میوه های کلیماکتریک (فرازگرا)، القای ریزش برگ یا میوه، تحریک ایجاد بافت aerenchyma در ساقه های زیر آب، تعیین جنسیت در کدوئیان و تغییر رنگ میوه کاربرد دارد.

عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان این که ورود ناخواسته هورمون های گیاهی به محصولات، خاک و آب های زیر زمینی می‌تواند مخاطره‌آمیز هم باشد، گفت: در برخی مطالعات ادعا شده که هورمون های گیاهی برای انسان و جانوران سمیت بالقوه دارند و می‌توانند باعث بروز سرطان، اختلال در رشد و تولید مثل و سمیت عصبی و حاد (فقط فنوکسی ها) شوند. البته گزارش‌های بسیار موثقی هم وجود دارد که  نشان می‌دهند، بسیاری از هورمون‌های گیاهی خصوصا آنهایی که در زمان تنش در گیاه تولید می‌شوند، نه تنها تاثیرات منفی ندارند که حتی باعث مرگ سلول‌های سرطانی می‌شوند.

وی تصریح کرد: آمارهای موجـود نشـان می دهـد کـه مصرف جهانی تنظیم کننده های رشد طی دوره ای ١٠ ساله (٢٠١٢ -٢٠٠٣) بیش از ۲.۵ برابر افزایش یافته و از آن زمان تـا سـال ٢٠٢٠ مصرف آنها سـالانه ۳.۶۵ درصـد رشد داشته، به طوری که ارزش بازار جهانی این ترکیبات در سال ۲۰۲۰ حدود ۶ میلیارد دلار برآورد شده است.

مرادی در خصوص قوانین مرتبط با هورمون های گیاهی گفت: در قوانین ایالات متحده آمریکا در بخش تعاریف از قوانین فدرال مرتبط با حشره کش ها، قارچکش ها و جونده کش ها، تنظیم کننده گیاهی به عنوان ماده مؤثره، هر ماده مؤثره ای که به طریق فیزیولوژیکی نرخ رشد، رسیدگی یا ... را افزایش داده یا کند می کند و یا باعث تغییر رفتار گیاهان زینتی یا مثمر می شود و به عنوان آفتکش، هر ماده یا ترکیبی از مواد که به عنوان تنظیم کننده گیاهی به کار رود، تعریف شده است. هورمون های گیاهی طبق قوانین اتحادیه اروپا به دلیل ترکیبات فنوکسی جزء آفتکش ها محسوب می شوند.

وی خاطرنشان کرد: در ایران در بند «س» از فصل اول «آیین نامه اجرایی ورود، ساخت، فرمولاسیون و مصرف کودهای شمیایی، زیستی، آلی و سموم دفع آفات نباتی»، تمام ترکیبات آلی، معدنی و ... که به منظور کنترل آفات نباتی، انباری و خانگی به صورت جامد، مایع و گاز به کار برده می شوند در فهرست «سموم دفع آفات نباتی» قرار گرفته‌اند. لذا از آنجا که غیر از گروه خاصی از ترکیبات فنوکسی از هیچ هورمونی برای کشتن آفت یا علف هرز استفاده نمی شود شامل این بند نمی‌شوند.

 مرادی با اشاره به وارداتی بودن هورمون‌های رشد گیاهی مصرفی در ایران، عدم شفافیت در شرح کالا، وجود تعرفه های موازی، عدم گروه بندی هورمونها و تنظیم کننده های رشد، عدم اولویت واردات (گروه ۱۰)، عدم تخصیص ارز مبادله ای و تعرفه بیشتر نسبت به سموم (۱۵ درصد) را از مشکلات گمرکی واردات هورمون‌های گیاهی و دیگر تنظیم‌کننده‌های گیاهی عنوان کرد که پیامد این مشکلات، عدم تفکیک سم از هورمون، عدم تشخیص میزان تقاضا در داخل کشور، عدم تشخیص ارزش سرمایه گذاری برای بخش خصوصی و نامشخص بودن نوع و میزان هورمون یا تنظیم کننده رشد وارداتی است که با تعریف تعرفه جدید مخصوص هورمون های گیاهی در سال ۱۳۹۸ این مشکلات رفع می شود.

وی در عین حال سرمایه گذاری برای تولید آن ها در کشور را در حال حاضر به صرفه ندانست و گفت: از یک طرف، آمار دقیقی از میزان مصرف آن ها در کشور وجود ندارد و لازم است تحقیقات بیشتری در خصوص کاربردهای آنها در کشور انجام شود. از طرف دیگر از آنجا که تنوع بسیار زیادی در هورمونها و بازدارنده های آنها وجود دارد، می بایست خطوط تولید بسیاری راه اندازی شود. ضمن این که فرمولاسیون آنها هم مرتب در حال تغییر است و بازیگرهای بزرگی در دنیا وجود دارند که هزینه تولید برای آنها بسیار کمتر از ایران خواهد بود و امکان دامپینگ نیز وجود دارد.

بر اساس اعلام روابط عمومی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، دکتر مرادی در پایان بــا اشاره به ضرورت توجه بیش از پیش بــه هورمونهـا و تنظیم کننـده های رشـــد با توجه به تاثیری که بـــر عملکرد، کیفیت و ثبات تولیـد محصـول دارنـد، اظهار کرد: اصلاح نگرش سیسـتم نسبت به این ترکیبات که سال ها بـه غلط به عنـوان یـک کالای لوکس و غیر استراتژیک تلقی می شدند و تصحیح قوانین گمرکی که به تازگی صورت گرفته، نویدبخش بهبود وضعیت این ترکیبات در کشور است و البته همچنان توصیه می‌شود که قبل از صدور مجوز برای ورود یک برنـد و یا محصـول هورمونی و یا تنظیم کننـده رشـد گیـاهی، کنتـرل کیفیــت و راســتی آزمایی کیفیــت و عملکــرد، توسط نهادی تخصصی انجـام و تنهـا پـس از تاییـد نهایی مجوز واردات داده شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی هورمون های گیاهی رشد گیاهی هورمون ها اکسین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۶۳۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دریچه تنظیم هوا در ساختمان

دریچه تنظیم هوا

دریچه تنظیم هوا قطعه ای است که در سیستم تهویه مطبوع مورد استفاده قرار میگیرد تا میزان جریان هوای ورودی به سیستم را تنظیم کند . این دریچه ها به صورت دستی یا اتوماتیک کنترل میشوند و به صورت دقیق میزان هوای وارد شده به فضای تهویه شده را کنترل می کنند.


انواع دریچه عبارت است از :

دریچه تنظیم هوای دیواری: این نوع دریچه ها بر روی دیوار نصب می‌شوند و برای تنظیم جریان هوا و دمای اتاق استفاده می‌شوند

دریچه تنظیم هوای سقفی: این نوع دریچه ها بر روی سقف اتاق نصب می‌شوند و برای تنظیم جریان هوا در اتاق استفاده می‌شوند

دریچه های تنظیم هوای فلزی: این نوع دریچه ها از فلز ساخته شده و برای تنظیم جریان هوا در سیستم تهویه استفاده می‌شوند

دریچه های تنظیم هوای گریل: این نوع دریچه ها شبیه به گریل های شومینه می‌باشند و برای تنظیم جریان هوا و دمای اتاق استفاده می‌شوند.

دریچه های تنظیم هوای پنجره: این نوع دریچه ها بر روی پنجره نصب می‌شوند و برای تهویه و تنظیم دمای اتاق استفاده می‌شوند

دریچه های تنظیم هوای چند زاویه ای: این نوع دریچه ها قابلیت تنظیم جریان هوا در چند زاویه مختلف را دارند و برای تهویه و تنظیم دمای اتاق مناسب هستند.

دریچه های تنظیم هوای دستی: این نوع دریچه ها با استفاده از دست برای تنظیم جریان هوا و دمای اتاق قابل تنظیم هستند.

دریچه های تنظیم هوای الکترونیکی: این نوع دریچه ها دارای سیستم الکترونیکی هستند که به صورت خودکار جریان هوا و دمای اتاق را تنظیم می‌کنند

دریچه های تنظیم هوای هوشمند: این نوع دریچه ها با استفاده از فناوری هوشمند قابلیت تنظیم جریان هوا و دمای اتاق را دارند و از طریق اتصال به شبکه‌های اینترنتی قابل کنترل هستند

دریچه های تنظیم هوای صنعتی: این نوع دریچه ها برای استفاده در محیط های صنعتی و تجاری طراحی شده اند و برای تنظیم جریان هوا و دمای محیط استفاده می شوند .


یکی از شایع ترین و پرکاربرد ترین دریچه تنظیم هوا دریچه های سقفی میباشد که تنوع بسیار بالایی دارد که ما در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:

دریچه تنظیم هوای سقفی دایره ای: این نوع دریچه ها به صورت دایره ای طراحی شده اند و می توان آنها را به سادگی باز و بسته کرد.

دریچه تنظیم هوای سقفی مستطیلی: این نوع دریچه ها به صورت مستطیلی طراحی شده اند و امکان تنظیم جریان هوا را بهتر از دریچه های دایره ای فراهم می کنند.

دریچه تنظیم هوای سقفی خطی: این نوع دریچه ها به صورت خطی طراحی شده اند و معمولاً برای ایجاد جریان هوای یکنواخت در اتاق های بزرگ استفاده می شود.

دریچه تنظیم هوای سقفی قابل تنظیم: این نوع دریچه ها قابلیت تنظیم شدن برای تنظیم دقیق جریان هوا را دارند و معمولاً در سیستم های تهویه مطبوع صنعتی استفاده می شوند.

دریچه های تنظیم هوا با نوع اتوماتیک: این نوع دریچه ها دارای سنسورها و کنترل خودکار هستند که به طور خودکار جریان هوا را تنظیم می کنند، این امکان را به شما می دهند که دمای محیط را مطابق با نیاز خود تنظیم کنید.

دریچه های تنظیم هوا با دیسپلی: این نوع دریچه ها دارای دیسپلی هایی هستند که به شما نمایش دهندهای مربوط به درجه حرارت، رطوبت و سطح هوای خارجی هستند تا بتوانید تنظیمات خود را بهتر و دقیق تر انجام دهید.

دریچه های تنظیم هوا با فیلتر: این نوع دریچه ها دارای فیلتر هایی هستند که می توانند هوای وارد شده را تصفیه کرده و از وارد شدن ذرات معلق و آلرژن های هوا جلوگیری کنند.

دریچه های تنظیم هوا با تکنولوژی هوشمند: این نوع دریچه ها دارای تکنولوژی هوشمند هستند که قابلیت ارتباط با سیستم های هوش مصنوعی و کنترل از راه دور را فراهم می کنند تا بتوانید تنظیمات هوای خود را به راحتی انجام دهید

دریچه تنظیم هوای سقفی با قابلیت خنک و گرم: این نوع دریچه ها دارای قابلیت تنظیم جریان هوای گرم و سرد هستند تا بتوانید دمای اتاق را به دلخواه خود تنظیم کنید.

10- دریچه های تنظیم هوای سقفی با قابلیت تنظیم جریان هوا به صورت عمودی و افقی: این نوع دریچه ها دارای قابلیت تنظیم جریان هوای به صورت عمودی و افقی هستند تا بتوانید جریان هوا را به شکل دلخواه و مناسب تر تنظیم کنید

11- دریچه های زیردستگاه: این دریچه ها که یکی از اصلی ترین و پرکاربرد ترین دریچه سقفی هستند برای دستگاه های فن کویل و یا داکت اسپیلت تعبیه شده که امروزه بسیار در صنعت ساختمان نقش مهمی دارند و لازمه ی استفاده از انها داشتن دریچه زیر دستگاه مناسب است همکاران ما در شرکت هوا نسیم با بکارگیری از تجربه و دانش در حال ساخت و ارائه بهترین نوع دریچه های تنظیم هوا میباشند نقش دریچه های تنظیم هوا در ساختمان سازی بسیار هائز اهمیت میباشد زیرا هرچقدر هم که یک سازه با کیفیت و عالی و زیبا باشد اما هوای مطبوع در فصول مختلف نداشته باشد ساکنین آن محیط را دچار مشکل میکند و باتوجه به هزینه هایی که برای استفاده از دستگاه های تنظیم هوا میشود اگر دریچه ی باکیفیت و مناسب تهیه نشود باعث تداخل در کار دستگاه شده و هم نتیجه مطلوب را نخواهیم دید و هم باعث افزایش سرویس های دوره ای دستگاه شده که بسیار هزینه بر میباشد.دریچه تنظیم هوا شاید جزء کوچکی از یک ساختمان باشد اما تاثیر بسیار زیادی میگذارد دریچه های تنظیم هوا در بازار مدل های متفاوتی با کیفیت های متفاوت موجود میباشد اما در شرکت هوا نسیم شرق تمامی دریچه ها با بالاترین کیفیت از جنس آلومینیوم مرغوب و رنگ الکترواستاتیک پودری (همان مواد رنگی که در صنعت خودرو سازی برای رنگ ماشین ها استفاده میشود) تهیه و تولید میگردد.

دریچه های زیردستگاه در شرکت هوانسیم شرق در مدل های مختلف با تنوع بسیار زیادی موجود میباشد که شامل:

مدل گل سقفی یک پله و دوپله وزنه ای که با کلاف خم دار و ساده از جنس تمام آلومینیوم و بارنگ الکترواستاتیک پودری تولید میشود

مدل گل سقفی یک پله لولا دارهمراه با قفل زیمنس که با کلاف خمدار و ساده از جنس تمام الومینیوم و رنگ الکترواستاتیک پودری و امکان دسترسی به صورت لولا دار با قابلیت یک درب و دو درب تولید میشود

مدل گل سقفی یک پله لولا داربا کلاف خم دار و ساده از جنس تمام آلومینیوم با رنگ الکترواستاتیک پودری و قابلیت دسترسی به صورت لولا دارو قابلیت یک درب و دو درب برای دستگاه های فن کوئل و داکت اسپیلت با حداقل فضای جابه جایی درب 5 سانتیمتری تولید میشود

مدل شیار دار(گریل دار) که در دومدل لولا داربا قفل زیمنس و وزنه ای با کلاف ساده و خمدار ار جنس تمام آلومینیوم و رنگ الکترواستاتیک پودری تولید میشود

مدل ورق صاف،هوابند شده ،لولادار که همراه با قفل زیمنس و کلاف ساده و خم دار برای دستگاه هایی که بیرون از واحد در داخل راهرو ها کار میشوند و هیچ مکشی از زیر دستگاه ندارد از جنس تمام آلومینیوم و رنگ الکترواستاتیک پودری تولید میشود

مدل وسط خطی یا یکسره در دو مدل لولادار و وزنه ای و با کلاف ساده و خم دار از جنس تمام آلومینیوم با رنگ الکترو استاتیک پودری تولید میشود.

 

دیگر خبرها

  • یک عامل مهم ابتلا به یائسگی زودرس
  • ◄ برگزاری نشست تخصصی الزامات ساماندهی تنظیم گری ریلی در کشور؛ 18 اردیبهشت
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • امحاء۲۰۰ کیلوگرم گوشت منجمد فاسد در آمل
  • این دو ویتامین برای سلامت قلب مهم هستند
  • دریچه تنظیم هوا در ساختمان
  • چگونه کودکانی قد بلند داشته باشیم؟
  • ورزش باعث افزایش قد می‌شود؟
  • این ۵ ماده غذایی را که هرگز نباید دوباره گرم کرد
  • کرم معجزه