Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام بهجت پور با اشاره به تحصیل ۸۰هزار طلبه در حوزه های علمیه خواهران، گفت: طی ۲۵ سال ۹۰ هزار طلبه از حوزه های علمیه خواهران و جامعه الزهرا فارغ التحصیل شده اند.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «عبدالکریم بهجت پور» در نشست خبری امروز 19 اسفند که به مناسبت بیست و پنجمین سالروز تاسیس حوزه های علمیه خواهران برگزار شد، گزارشی از فعالیت ها و اقدامات انجام شده توسط حوزه های علمیه خواهران ارایه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیر حوزه های علمیه خواهران​ با اشاره به جایگاه بانوان در نهاد خانواده گفت: خواهران طلبه در طی 25 سال فعالیت حوزه های علمیه خواهران حضور موفق و موثری داشته اند و در عرصه های علمی، دینی و تربیتی به خوبی نقش آفرینی کرده اند.

 

وی در ادامه با اشاره به فعالیت های علمی خواهران طلبه گفت: پنج هزار نفر از اساتید حوزه علمیه خواهران را اساتید خواهر تشکیل می دهد، پنج هزار استاد از شش هزار استادی که در جامعه الزهرا مشغول تحصیل هستند از اساتید خواهر می باشند.

 

حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور افزود: با توجه به زیرساخت ها و شرایطی که فراهم شده است، امکان و زمینه تحصیل خواهران طلبه در سطوح عالی تر فراهم شده است.

 

وی با بیان اینکه در استان های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی به صورت مستقل دفاتر نمایندگی حوزه فعال است، ادامه داد: در 28 استان کشور دفتر نمایندگی حوزه فعال شده است و این مدیریت ها هر کدام چهار معاون و یک مدیر کل دارند که به امر سازماندهی طلبه ها مشغول هستند.

 

مدیر حوزه های علمیه خواهران گفت: تلاش کرده ایم تا فرصت را برای مدیریت کلان استانی به فارغ التحصیلان حوزوی خواهر بسپاریم.

 

وی با اشاره به دروسی که در حوزه های علمیه خواهران تدریس می شود، گفت: مشاوره خانواده با رویکرد اسلامی، تربیت دینی کودک و نوجوانان در مجموعه حوزه های علمیه خواهر راه اندازی شده است و همچنین تعلیم و تربیت اسلامی نیز در این حوزه ها تدریس می شود. برخی رشته ها نیز مشترک با حوزه های علمیه برادر وجود دارد اما با تأکید و توجه بیشتر بر مسایل زنان و خانواده.

 

وی با اشاره به فعالیت 500 حوزه علمیه خواهر در سطح کشور گفت: 260 مدرسه علمیه را نوسازی کرده و ویژه بانوان راه اندازی شده اند.

 

حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور با اشاره به افتتاح 42 پروژه آموزشی و کمک آموزشی حوزه های علمیه خواهران در سطح کشور گفت: نیمی از اعتبارات پروژه ها از محل کمک های خیرین تامین شده بود و مابقی نیز از طریق اعتبارات دولتی و حوزه های علمیه کشور تامین شده بود.

 

وی در بخش دیگر سخنانش با اشاره به دو رویکرد و وظیفه اصلی حوزه های علمیه خواهران گفت: تربیت اسلامی و دینی و مرجعیت تثبیت یافته حوزه های علمیه خواهران در مسایل مرتبط با خواهران در افق ملی و فرا ملی دو وظیفه اصلی حوزه های علمیه خواهران است.

 

مدیر حوزه های علمیه خواهران خاطرنشان کرد: ارزیابی می کنیم سرعت ما مناسب است تا در زمان مقرر به اهداف تعریف شده برای حوزه های علمیه خواهران برسیم و افقی که گفته شده است تا 1414 باید به آن برسیم، افقی است که زمینه ها و مقدمات زیادی برای رسیدن به آن باید طی کنیم و اقدامات تمهیدی زیادی باید برای آن انجام شود تا به اولین ایستگاه تحقق اهداف کلان حوزه برسند و شروع به تولید کنند.

 

حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور تصریح کرد: مرجعیت داشتن حوزه های علمیه بانوان به معنای آن است که بتوانند بهترین کارشناسان برای حل معضلات زن و خانواده را از بین زنان تربیت کنند. همچنین اساتید حوزوی، کارشناسان مذهبی و دینی و تربیتی از میان فارغ التحصیلان حوزه های علمیه خواهران باشد.

 

مدیر حوزه های علمیه خواهرانتصریح کرد: بر اساس افق 1414 یعنی 15 سال آینده باید بتوانیم در این بخش از توانایی های حوزه های علمیه خواهران به اهداف مان برسیم و در گام اول که از سال 1400 تا 1404 را شامل می شود، مجموعه استانداردهای نوشته شده برای حوزه های علمیه خواهران تقویت درونی حوزه ها با رویکرد ترمیم و رفع آسیب ها است.

 

وی افزود: در تهران 74 مدرسه علمیه خواهران مستقر کرده ایم و توزیع سرزمینی آنها به گونه ای است که امکان سریع و آسان تحصیل و دسترسی از محل زندگی به مدرسه علمیه را فراهم کرده ایم.

 

وی با اشاره به تعداد طلاب فارغ التحصیل از حوزه های علمیه خواهران گفت: در 25 سال فعالیت حوزه های علمیه خواهران 60 هزار طلبه از مدارس علمیه خواهران فارغ التحصیل شده اند و 30 هزار طلبه نیز از جامعه الزهرا فارغ التحصیل داشته ایم.

 

حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور گفت: در حال حاضر 80 هزار طلبه زن در سطح 2، 3 و 4 حوزه علمیه مشغول به تحصیل هستند. تلاش می کنیم تا استانداردهای مربوط به تعلیم و تربیت را برقرار کنیم و وقتی این اتفاق بیفتد، زیرساخت برای گام بعدی فراهم می شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور با بیان اینکه پژوهش زیرساختی برای انجام اقدامات تاثیرگذار در حوزه های علمیه است، گفت: در حال حاضر به رغم جمعیت کم طلاب خواهر در حوزه های علمیه شاهد فعالیت تاثیرگذار آنها در حوزه های پژوهشی هستیم به طوری که از 52 نفر برگزیده جشنواره پژوهشی علامه حلی 25 نفر از میان خواهران طلبه بودند و این نشان می دهد که بانوان در ایران به شدت برای رشد و فعالیت در عرصه های علمی تمایل دارند.

 

مدیر حوزه های علمیه کشور ادامه داد: پیش بینی کرده ایم تا سطوح 3 و 4 در حوزه های علمیه خواهران مستقر شوند و تلاش خواهیم کرد نهادهای پژوهشی تخصصی را در سازمان و در فاصله زمانی 1400 تا 1404 مستقر کنیم و پس از 5 سال حوزه علمیه خواهران به جریان نیمه تخصصی تبدیل شود.

 

وی با بیان اینکه تبدیل حوزه های علمیه خواهران به جریان نیمه تخصصی در افق 1409 به طور کامل محقق خواهد شد و برای این کار باید تلاش بسیار زیادی در ارتقای سطوح حوزه های علمیه انجام شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور افزود: تعداد رشته های سطوح 3 و 4 حوزه های علمیه خواهران باید افزایش یابد و محور فعالیت آنها نیز تربیت نخبگانی باشد؛ بنابراین در حوزه زنان طلبه به نخبه پروری خواهیم پرداخت.

 

وی با اشاره به فعالیت های مرکز نشر هاجر گفت: تلاش کرده ایم تا مرکز نشر هاجر به مرکز تخصصی نشر کتاب های تخصصی زنان تبدیل شود تا بانوان بتوانند کتاب های تخصصی خود را در حوزه های دین، زن و خانواده منتشر کنند.

 

حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور با اشاره به راه اندازی سامانه آموزشی مدرس گفت: در این سامانه آموزشی شرایطی فراهم کرده ایم تا بانوان طلبه به صورت مجازی در سطح 2 و در سه رشته سطح 3 آموزش ببینند.

 

مدیر حوزه های علمیه خواهران با اشاره به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مراکز آموزش عالی و حوزه های علمیه از جمله حوزه های علمیه خواهران گفت: در زمان شیوع کرونا با تدبیری که اندیشیده ایم یک نظام آموزش حضوری مجازی طراحی کردیم که در قالب آن استاد و شاگرد به صورت آنلاین با هم در ارتباط باشند و مدیر آموزش نیز بر نحوه برگزاری کلاس ها نظارت داشته باشد، حتی زمینه ای فراهم کرده ایم تا مباحثه طلاب نیز در فضای مجازی و به صورت آنلاین برگزار شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور بیان کرد: سامانه آموزشی مدرس این قابلیت را دارد که 9 هزار طلبه و استاد بتوانند به صورت همزمان و در ساعت مشخص در کلاس های متعدد حضور داشته باشند.

 

حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور افزود: سال گذشته 117 میلیارد تومان کل بودجه اختصاص یافته به حوزه های علمیه بوده است که از این میزان 80 میلیارد تومان برای پرداخت حقوق و هزینه های حوزه های علمیه صرف شده است.

 

وی در خصوص تعطیلی دو واحد حوزه های علمیه خواهران در تهران گفت: استاد استاندارد، قدرت جذب طلبه، ماندگاری طلبه و سایر شاخصه ها مجموعه عواملی است که باعث می شود تا یک حوزه علمیه استاندارد داشته باشیم و زمانی که این شاخص ها در حوزه علمیه وجود نداشته باشد، چاره ای نداریم تا در مواردی مدارس علمیه را تعطیل کرده و طلاب آن را به سایر حوزه های علمیه بفرستیم.

پایان پیام/47

منبع: شبستان

کلیدواژه: جامعه الزهرا حوزه های علمیه خواهران بهجت پور مدیر حوزه های علمیه خواهران حوزه های علمیه خواهران گفت حوزه های علمیه خواهران فارغ التحصیل خواهران طلبه بهجت پور حوزه علمیه هزار طلبه شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۶۴۰۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند

ایسنا/کردستان مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش از بازگشت ۶۰ هزار تارک و بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش طی سال گذشته خبر داد.

 نادر کریمی بیرانوند، امروز شنبه(۸ اردیبهشت) در نشست خبری در سنندج با اشاره به اجرای طرح شهید محمودوند در راستای بازگشت دانش آموزان به چرخه تحصیل، اظهار کرد: یکی از بحث های جدی در حوزه متوسطه نظری، پوشش تحصیلی است که با توجه به ردیف سنی در این دوره، تعدادی جذب بازار کار شده و ترک تحصیل می کنند.

وی، با اشاره به اینکه بازگشت حتی یک دانش آموز به چرخه آموزش، کار بسیار مشکلی است،‌ بیان کرد: سال گذشته در قالب این طرح و بر اساس کد ملی، دانش آموزانی که در سامانه سیدا ثبت نام نکرده بودند شناسایی و بر مبنای آن به استان‌ها اعلام شد تا علت ترک تحصیل آنان بررسی و برای بازگشت به آموزش تلاش شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش یکی از راهکارهای مهم در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، را مهارت‌آموزی دانش‌آموزان ذکر کرد و ادامه داد: براساس این امر، هر دانش‌آموز تا پایان تحصیل خود باید یک مهارت منتج به یک شغل را فرا گیرد.

کریمی با تأکید بر اینکه دانش‌آموزان باید وارد بازار کار شوند، گفت: با وجود مخالفت‌های فراوان، مهارت آموزی دانش‌آموزان در هیات دولت تصویب شد و براساس قانون باید ردیف اعتباری نیز برای آن در نظر گرفته شود.

به گفته وی، یکی از مشکلات موجود در حوزه مهارت، ساعات درسی است که در آموزش و پرورش وجود دارد که این مساله یک مانع است براین اساس قرار شد تغییر ساختار آموزشی در متوسطه انجام شود.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: با این تغییر ساختار جایی برای مهارت‌آموزی در برنامه ساعتی دانش‌آموزان مشخص می شود و براساس آن دانش آموزان دوره متوسطه در طول سه سال باید ۳۰۰ ساعت(هر سال ۱۰ ساعت) مهارت بیاموزند، البته مهارتی که به یک شغل در پایان تحصیل تبدیل شود.

مدارس شبانه روزی ظرفیت مهمی برای مهارت آموزی دانش آموزان است

کریمی بیرانوند، مدارس شبانه روزی را یکی از فرصت‌ها و ظرفیت‌های مهم برای مهارت آموزی به ذکر کرد و افزود که در این مدارس فضا و زمان کافی برای این مهم وجود داد، براین اساس دوره توانمندسازی مدیران این مدارس برگزار می شود و هم اکنون استان کردستان میزبان این دوره در غرب کشور است.

مدیرکل حوزه متوسطه نظری وزارت آموزش و پرورش در ادامه به موضوع کمبود نیروی انسانی به عنوان یکی از مشکلات آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در سال تحصیلی جاری تلاش شده است که این کمبودها از راههای مختلف جبران شود.

کریمی بیرانوند با بیان اینکه این کمبود نیرو فقط مختص استان خاصی نیست و تمام استان‌های کشور را در بر می گیرد، اضافه کرد: سال گذشته استان کردستان در حوزه متوسطه ۹ هزار ساعت بصورت غیرموظف از بازنشستگان، نیروهای شاغل و دانشجو معلمان ترم هفت به بالا برای جبران این کمبود بهره برد و در سایر استان‌ها نیز از این روش استفاده شده است.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • آیت الله کوهستانی، ستاره آسمان فقاهت ایران
  • ۶۰ هزار تارک تحصیل سال گذشته به چرخه آموزش بازگشتند
  • تربیت طلبه، یک کار انبیایی از ناحیه خداوند است
  • بانوان طلبه سنگربانان عرصه تربیت هستند
  • سفر به سومین دیار حرم اهل بیت (ع) در ایران -  بخش نخست
  • آغاز پذیرش حوزه‌های علمیه خواهران
  • پیام مدیر حوزه علمیه یزد در پی درگذشت والده شهیدان نیرنگ (حق شناس)
  • فرزندان با استعداد خود را به حوزه های علمیه بفرستید
  • آینده شغلی طلبه تداوم کار انبیاء است
  • «حجت الاسلام اسماعیلی» به عنوان راهیار تبلیغ گیلان منصوب شد