Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-30@01:16:00 GMT

کتاب «صداهایی که شنیده نشد» رونمایی شد

تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۶۷۴۹۱

کتاب «صداهایی که شنیده نشد» رونمایی شد

مراسم رونمایی از کتاب «صداهایی که شنیده نشد» اثر دکتر بشیر معتمدی عصر امروز( سه شنبه 19 اسفند 99) با حضور وی، عباس عبدی و حسین راغفر در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار جماران، بشیر معتمدی در این مراسم گفت: همایشی با عنوان «صدایی که شنیده نشد» سال 96 در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همایش دیگری بهمن ماه سال 97 به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب برگزار شد و پنج آرمان اصلی انقلاب در قالب پنج نشست با عنوان های «اسلامیت»، «جمهوریت»، «آزادی»، «عدالت» و «استقلال» مورد ارزیابی دوباره قرار گرفت. این کتاب در بردارنده مطالب این دو همایش است.

وی تأکید کرد: باید احساس خطر کنیم که انقلاب از آرمان های خود فاصله گرفته و صدای مردم شنیده نمی شود. شاید بتوانیم بگوییم از تمام آرمان ها عبور کرده ایم و حتی اسلامی که مردم به خاطر آن به صحنه آمدند با چیزی که الآن مشاهده می شود فاصله دارد. شاید تنها چیزی که مقداری مانده استقلال باشد و به نظر من همین استقلال می تواند راهگشا باشد که آرمان ها را بازسازی کنیم و امیدواریم این اتفاق بیفتد.

نویسنده کتاب «صداهایی که شنیده نشد» افزود: در سال 1300 کودتای رضاخان را می بینیم و در سال 1400 هم صدای پای نظامیان به گوش می رسد. این یک خطر است که این مدار صفر درجه تکرار شود. فکر می کنم ارزش گفت و گو خیلی زیاد است و به نظر من تأکید بر گفت و گو خیلی مهم است و امیدواریم اندیشمندان حاضر باشند گفت و گو کنند تا به یک گفتمان راهگشا برسیم.

عباس عبدی نیز در این مراسم گفت: من وقتی این کتاب را دیدم یاد همان کتاب «صدایی که شنیده نشد» افتادم. این مجموعه پژوهشی بود که انجام شد و سال 56 سی چهل نفر از متخصصین در شیراز جمع شدند و نکته آنها این بود که اگر صداها شنیده می شد شاید جامعه راه دیگری را می رفت.

وی با بیان اینکه در عرصه عمومی و سیاست شنیدن یک نوع کنش است، تصریح کرد: این نوع کتاب ها یکی از مؤلفه های قدرت است و اینها را می نویسیم تا تبدیل به قدرت شود. مثلا این جلسه می تواند تبدیل به قدرت شود. به نظرم در ایران جای «تبدیل شدن اندیشه به قدرت» خالی است. مثلا یک نفر در مناظره گفت «من سرهنگ نیستم» و این جمله تبدیل به قدرت شد. همیشه باید فکر کنیم چه طور می توانیم اینها را تبدیل به قدرت کنیم؛ چون قدرت از قدرت حساب می برد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه مبارزه با فساد یک بحث انتزاعی نیست، اظهار داشت: در مورد فساد یکی از اشتباهات این است که ما موضوع را به آدم ها تقلیل می دهیم. مشکل این است که سر فساد را رو به قبله ذبح کرده و حلالش می کنند. یعنی با پدیده ای فراتر مواجه هستیم. متأسفانه گاهی انگیزه های اولیه مثبت بوده ولی مکانیزم و ساختارها طوری است که وارد فرآیند فساد می شود که انفجاری خودش را نشان می دهد و کم کم خودش را نشان نمی دهد.

وی افزود: یک رکن دیگر فقدان دستگاه قضایی مستقل است. اگر قاضی مستقل نباشد، حتی اگر حکم درست هم بدهد اشکال دارد. به خاطر اینکه ما دنبال درست بودن ساختار هستیم. یکی هم آزادی است. رهبران قدرتمند و دارای اعتماد به نفس کسانی هستند که در بالاترین سطح اجازه آزادی را می دهند و کسانی که اجازه آزادی را نمی دهند یعنی اعتماد به نفس ندارند.

به گزارش خبرنگار جماران، حسین راغفر نیز در این مراسم گفت: بعد از جنگ تحمیلی ما یک تغییر اساسی در رویکرد جمهوری اسلامی داریم و شاید نوعی تغییر ایدئولوژی رخ داد و پیامدهای آن را در بحران کنونی می بینیم. عمده ترین دلیل این بحران را باید شکل گیری گروه جدیدی از سرمایه داران بدانیم که به اسم خصوصی سازی شکل جدیدی از نابرابری ها را رقم زد. متأسفانه امروز شاهد قدرت گرفتن یک طبقه اولیگارش هستیم.

عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا(س) افزود: این طبقه اولیگارش منابع و فرصت ها را به طور نابرابر تقسیم می کند. به همین دلیل نظامیان وارد قدرت می شوند و تا جایی که می توانند از فرصتی که در اختیار دارند استفاده می کنند. در این فضا اصلی ترین نهاد حاکم بر جامعه یعنی «قانون» شکل نمی گیرد و تصمیماتی که می گیرند منجر به این می شود که اصل 44 را تغییر می دهند و فرصت های بزرگ مثل معادن و پتروشیمی ها را در میان خودی ها تقسیم می کنند و نابرابری ها شکل می گیرد و منشأ فقر، فساد و نابرابری های دیگر است.

وی تأکید کرد: متأسفانه دولت ما اسیر اولیگارش ها است و صدای مردم را نمی شنود. راهروهای مجلس هم محل رفت و آمد اولیگارش ها و نمایندگان آنها است به این دلیل صدای مردم شنیده نمی شود. اینکه چه طور منابع از کشور خارج می شود اتفاقی نیست و برنامه ریزی شده است. اولیگارش چون تجربه انقلاب را دارد منابع را به خارج از کشور می برد تا امنیت پیدا کند. بدنی که هر روز از آن خون می رود، ضعیف می شود و یک موقعی هم ممکن است سقوط کند.

راغفر افزود: مهمترین عاملی که می توانیم انتظار داشته باشیم تقویت جامعه است. یعنی آگاه سازی جامعه، که بتوانیم یک جامعه قوی بسازیم که صدای خودش را به گوش دولت برساند.

 

منبع: جماران

کلیدواژه: جشنواره فیلم فجر سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 حسین راغفر عباس عبدی صداهایی که شنیده نشد جشنواره فیلم فجر سهام عدالت انتخابات 1400 ویروس کرونا لایحه بودجه 1400 لیگ برتر 99 تبدیل به قدرت شنیده نشد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۶۷۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین اثر آذرنگاری ایران رونمایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی رویداد، مراسم رونمایی از تابلوی هنری آذرنگاری، اثر هنرمند ایرانی، احد سعدی عصر جمعه ۸ اردیبهشت‌ ۱۴٠۳ با حضور جمعی از فعالان عرصه هنرهای تجسمی، تنی چند از مسؤولان و علاقمندان و هنردوستان برای نخستین بار در هتل استقلال رونمایی شد.

در این مراسم محمدرضا مجیدی دبیرکل اتحادیه پارلمان‌های آسیایی APA و مدیرعامل انجمن ایرانی همکاری با یونسکو گفت: حضور هنرمندانی، چون احد سعدی با بیش از یک‌ربع قرن تلاش هنری در سطح اول هنرهای تجسمی جهان، در کشور خودش ایران آن‌هم پس از سال‌ها فعالیت در خارج از کشور جای مباهات و خرسندی دارد. احد سعدی در سطح اول جامعه هنری ۱۷ کشور جهان فعالیت داشته است.

وی بیان کرد: از طریق 2 تن از مسؤولان کنسولگری ایران با این هنرمند آشنا و پس از مشاهده آثار وی به این نتیجه رسیدم که ضمن ثبت ملی، این اثر باید در ایران رونمایی شود.

مجیدی در ادامه تاکید کرد: سبک آذرنگاری که استایل و امضای ویژه و منحصر به‌فرد احد سعدی است کمتر از ربع قرن پیشینه فعالیت در ایران دارد و حضور وی و هنرمندان ایرانی چون او که نام ایران را در عرصه‌های بین‌المللی درخشان ساخته‌اند، بسیار غرورآفرین است.

دبیرکل اتحادیه پارلمان‌های آسیایی APA با تاکید بر اینکه هنر آذرنگاری باید هر چه سریع‌تر ثبت ملی شود، تصریح کرد: آذرنگاری گرچه بدیع و مهجور است، اما ریشه در تاریخ کشور ما دارد و به پیشنیه تاریخی ایران کهن برمی‌گردد. این سبک گونه‌ای از هنرهای تجسمی است و باید در هنرستان‌ها و دانشگاه‌های ایرانی وارد شده تا از دست نرود.

مدیرعامل انجمن ایرانی همکاری با یونسکو با اشاره به اثر «چالش سیمرغ» اظهار کرد: محتوی این اثر کاملا بومی و منطبق با ادبیات کلاسیک و ریشه در افسانه‌های کهن کشور دارد و با الهام از آثار عطار نیشابوری خلق شده است.

وی تاکید کرد: امیدوارم پس از ثبت ملی این اثر از سوی سازمان جهانی یونسکو نیز این اثر به نام ایران به ثبت جهانی برسد.

در ادامه این مراسم، احد سعیدی، خالق «چالش سیمرغ» گفت: در نهاد همه ما انسان‌ها حالات و درونیات متعدد و متفاوتی وجود دارد، اگر تعداد این حالات درونی بشر عدد ۳٠ باشد سی‌امین کنش، رفتار و حالت انسانی عشق است و جهان بدون عشق غیرقابل تحمل می‌شود. در این اثر نیز سعی کردم سیمرغ را که هر یک مترتب کنشی بشری است، تصویر کنم.

وی بیان کرد: امید دارم مرغ سی‌ام در آسمان زندگی یکایک شما عزیزان به پرواز درآید و امیددارم این سبک آذرنگاری هر چه سریعتر در جهان با نام ایران ثبت شود.

در پایان این مراسم از تابلو آذرنگاری «چالش سیمرغ» رونمایی شد و محمدرضا عمرانی در سخنانی گفت: با توجه به اینکه این هنرمند گرامی در خارج از ایران زندگی می‌کند، تمام تلاشم این بود که این اثر فاخر ایرانی حتما در کشورمان رونمایی شود. واقعیت این است که برای ثبت ملی و جهانی رونمایی از اثر در داخل ایران، بسیار حائز اهمیت بود و خب به طبع این رونمایی هزینه‌هایی داشت. لذا با توجه به علاقه‌ام به هنرهای تجسمی و همچنین اثر منحصر بفرد احد سعدی به عنوان حامی وارد این جریان شدم.

کد خبر 6090029

دیگر خبرها

  • رونمایی از مزدا EZ-۶ در نمایشگاه خودروی پکن ۲۰۲۴
  • داستان فلسطین آنقدر جذاب است که نیازی به تخیل ندارد
  • کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد
  • کتاب نامداران موسیقی سنندج رونمایی شد
  • از طنین «فریاد قدس» تا شنیده شدن استخوان‌های خُرد شده رژیم صهیونیستی/ روسیاهی به زغال صهیونیستی ماند
  • شیرین سعیدی: از شنیده شدن خبر بازداشت خود شوکه شدم!
  • همایش حکمت مطهر ۱۱ اردیبهشت برگزار می‌شود/رونمایی از ۵ کتاب و برپایی بیش از ۱۲۰ برنامه ملی
  • گوشی جدید ناتینگ، ۲ روز دیگر رونمایی می‌شود
  • اولین اثر آذرنگاری ایران رونمایی شد
  • ربات هوشمند خودروسازی چینی چری رونمایی شد