Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل دفتر توسعه و نظارت بر موسسات و مراکز غیر دولتی سازمان بهزیستی گفت: در حال حاضر مهمترین مشکل، عدم نظارت هماهنگ دستگاه‌ها و همچنین عدم دیدگاه تخصصی در صدور مجوزهاست. گروه کار و تعاون بازارنیوز- بهزاد قبادی؛ هادی بهداد مدیر کل دفتر توسعه و نظارت بر موسسات و مراکز غیر دولتی سازمان بهزیستی در خصوص موضوع صدور مجور برای خیریه ها، به بازارنیوز گفت: اعتقاد ما این است که مرجع صدور مجوز‌ها تخصصی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این معنی که مجموعه‌هایی که کار تخصصی انجام می‌دهند، از جمله سازمان بهزیستی، وزارت گردشگری، سازمان محیط زیست، وزارت ورزش و جوانان باید توانایی صدور مجور تخصصی برای مجموعه‌های مردم نهاد را داشته باشند تا بتوانند تعامل تخصصی برقرار کنند.

وی افزود: در حال حاضر مهمترین مشکل، عدم نظارت هماهنگ دستگاه‌ها و همچنین عدم دیدگاه تخصصی در صدور مجوزهاست. اگر ددیگاه تخصصی را حاکم کنیم و مجموعه‌ها به جای این که به صورت عمومی با اهداف باز و وسیع مجوز بگیرند، برای حل مشکلات تخصصی جامعه اقدام کنند و رصد آن‌ها هم تخصصی باشد، هم از آشفتگی رها می‌شوند و هم نظارت بر آن‌ها دقیق‌تر خواهد بود. آنچه که مهم است، مرجع صدور نیست، نظارت هماهنگ است.

بهداد ادامه داد: با این که مرجع صدور واحد باشد، موافق نیستیم. مرجع صدور واحد، الزاماتی دارد که در حال حاضر هیچ کدام از دستگاه‌ها نمی‌توانند تامین کنند. اگر بتوانیم مرجع صدور را تخصصی کرده و نظارت هماهنگی بین آن‌ها داشته باشیم و همچنین وجود قانون مشخصی که بتواند حقوق و تکالیف مجموعه‌های مردم نهاد را دقیق مشخص کند، آن زمان می‌توانیم بگوییم طرح جامعی برای رشد و شکوفایی مجموعه‌های مردم نهاد داریم و این‌ها می‌توانند کمک کننده جامعه باشند.

این مقام مسئول خاطرنشان ساخت: در حال حاضر پنجره واحد برا‌ی اعطای مجوز در وزارت اقتصاد ایجاد شده و این‌ها می‌توانند ذیل آن سامانه هم قرار گیرند و نیازی نیست که زیر مجموعه دستگاه دیگر تعریف شوند. سازوکار‌های مجوزدادن به مجموعه‌هایی که می‌خواهند کار مردم نهاد در حوزه‌های تخصصی انجام دهند، الزاما باید در دستگاه‌های تخصصی شکل بگیرد. باید مجموعه‌های بالادستی وجود داشته باشد که به لحاظ سیاست گذاری صدور مجوز و نظارت، بتوانند این‌ها را هماهنگ کند. اگر بناست دستگاهی مانند وزارت کشور چنین کاری انجام دهد، می‌تواند به عنوان نهاد هماهنگ کننده در این حوزه نقش ایفا کند.

بهداد تاکید کرد: این که مجوز یک مجموعه با یک کار مشخص توسط یک سازمان باطل می‌شود و آن‌ها از طریق یک دستگاه دیگر، دقیقا مجوز همان دستگاه را می‌گیرند، موید همین آشفتگی و عدم نظارت است. حیطه‌های تخصصی باید مشخص شود؛ به عنوان مثال مشخص باشد که سازمان بهزیستی در چه زمینه‌هایی اجازه صدور مجوز دارد تا وقتی مجوز یک مجموعه به هر دلیلی باطل می‌شود، نتواند از دستگاه دیگر همان مجوز را دریافت کند.

وی درباره وظیفه مجلس و دولت در بحث قانون گذاری و اجرای قانون، گفت: قانون‌های مرتبط با این موضوع بسیار پراکنده اند و ما در این زمینه کمبود قانون هم داریم. هم دولت و هم مجلس باید تلاش کنند قانون جامعی در برگیرنده حقوق و تکالیف مشخص برای مجموعه‌های نهاد باشد تا مراجعی که می‌خواهند با این مجموعه‌ها کار کنند، بتوانند به صورت شفاف تعامل را با آن‌ها برقرار کنند.

بهداد افزود: این که رویکرد قانون و دیدگاهی که به آن استناد می‌کنیم چه باشد بسیار مهم است. باید هوشمندانه باشد تا کمیت، کیفیت و نوع خدمات مجموعه‌های مردم نهاد را بالا ببریم. اگر بخواهیم با دیدگاه‌های بخشی قانون بنویسیم و اجرا کنیم، به مشارکت‌های مدنی در جامعه آسیب زده‌ایم.

این مقام مسئول در پایان گفت: اگر خیریه‌ها به صورت تخصصی فعالیتشان شفاف و مشخص باشد، این موضوع خیلی راحت قابل اندازه گیری است. یکی از مواردی که در مدل مشارکت‌های مردمی که در سازمان بهزیستی پیاده شده همین است. چون خیریه‌ها در راستای وظایف و اهداف سازمان و خدمت رسانی به مددجویان آن، فعالیت می‌کنند، عملکردشان قابل اندازه گیری است.

وی افزود: در شرایطی که در ایام کرونا پیش آمده، بسیاری از موسسات ما که در حال پشتیبانی از مراکز مختلف سازمان هستند، خدماتی که ارائه دادند، در این یکسال به صورت ملموس افزایش پیدا کرده است. از آموزش‌ها تا مداخله‌هایی که نیاز بوده انجام شود. این مجموعه‌هایی که از سازمان بهزیستی مجوز گرفتند مشخص است که در چه زمینه‌هایی فعالیت دارند و بیشتر این‌ها از طریق سازمان به مددجویانی که سازمان استحقاق این‌ها را تایید کرده، کمک کرده اند و کمک‌های آن‌ها ثبت می‌شود.

پایان پیام// برچسب ها: مجموعه‌های مردم نهاد ، هادی بهداد ، سازمان بهزیستی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000NH2

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: مجموعه های مردم نهاد هادی بهداد سازمان بهزیستی مجموعه های مردم نهاد سازمان بهزیستی نظارت هماهنگ حال حاضر مجموعه ها صدور مجوز مرجع صدور عدم نظارت دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۷۰۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علیه ایران اسلامی، هر تهدیدی با پاسخ دقیق و کوبنده همراه است

به گزارش خبرنگار مهر، امیر موسوی ظهر پنجشنبه در اجلاسیه شهدای ارتش کهگیلویه و بویراحمد در شهر دوگنبدان مرکز شهرستان گچساران افزود: علیرغم اینکه ایران اسلامی چهاردهم اسفند ماه اعلام کرد که این عملیات را انجام می‌دهد آنها از همه تجهیزات و توان خود برای مقابله با این عملیات استفاده کردند اما جمهوری اسلامی ایران مأموریت خود را به خوبی انجام داد و این را به دنیا ثابت کرد که هر تهدیدی علیه ایران اسلامی با پاسخ دقیق و کوبنده همراه است.

وی بیان داشت: علیرغم اینکه صدها مسافرت هوایی غیرنظامی، اقتصادی و … در منطقه در حال انجام بود این عملیات چنان دقیق انجام شد که دنیا را متحیر کرد و آنها به قدرت جمهوری اسلامی ایران پی بردند.

امیر موسوی تصریح کرد: حدود پنجاه سال پیش یک ناو آمریکایی وقتی در منطقه تردد می‌کرد همه دست به سینه می‌ایستادند اما اکنون آمریکا وقتی اتفاقی در منطقه می‌افتد به جمهوری اسلامی ایران اعلام می‌کند که ما در این اتفاق دخل و تصرف یا مشارکتی نداشته‌ایم.

فرمانده ارتش جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران تهدیدها را در زمان و مکان مناسب دقیق و کوبنده جواب می‌دهد و این پیامی برای همه دشمنان جمهوری اسلامی ایران است.

امیر موسوی با اشاره به برگزاری یادواره شهدا تصریح کرد: برگزاری این یادواره‌ها نشان از آن دارد که مردم شهدای خود را فراموش نمی‌کنند و یاد و نام آنها همیشه زنده است همچنین فرهنگ ایثار و شهادت در دل این دیار جاری و ساری است.

وی با بیان اینکه تاریخ همیشه از پدران و مادران شهدا و همچنین جان برکفان این دیار به نیکی یاد می‌کند، گفت: آنها برای دفاع از مال، جان و ناموس و وطن خود همه چیز خود را در طبق اخلاص گذاشتند.

امیر موسوی تصریح کرد: مردم این استان در تاریخ این سرزمین حماسه آفرینی‌های زیادی از خود به یادگار گذاشتند و در دوران دفاع مقدس بیشترین اعزام به جبهه‌ها را به لحاظ جمعیت داشتند و بیشترین آمار را به لحاظ شرکت در انتخابات‌های مختلف نیز در کشور دارند و این نشان از پایبندی مردم این منطقه به آرمان‌ها و ارزش‌های جمهوری اسلامی ایران است.

وی افزود: حماسه آفرینی مردم گچساران در تاریخ ۱۹ بهمن ۵۷ برگ زرینی در تاریخ انقلاب است و تاریخ این دیار مملو از رشادت‌ها، فداکاری‌ها و شجاعت‌های زیادی است و این حکایت از سرافرازی و سربلندی مردم این مرز و بوم دارد.

فرمانده ارتش جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: شجاعت و فداکاری، بارزترین ویژگی مردم کهگیلویه و بویراحمد است و تاریخ هر دیار از حماسه آفرینی‌ها و فداکاری‌های افراد شجاع و فداکار خود به نیکی یاد می‌کند و با آنکه قبرهای زیادی در مرزهای کشور وجود دارد که جان خود را برای دفاع از این مرز و بوم فدا کردند، نه تنها ما بلکه آیندگان نیز از این افراد به نیکی یاد می‌کنند و برای همه نسل‌های آینده قابل احترام هستند.

کد خبر 6088461

دیگر خبرها

  • قرارگاه مردم نهاد در سازمان مدیریت بحران کشور تشکیل شده است
  • تصویب ۱۰ هزار میلیارد ریال برای استان ایلام
  • فرمانداریهای استان تهران برای همکاری با دبیرخانه ۱۰روز فرصت دارند
  • مشارکت بیش از ۳۰۰ سازمان مردم نهاد در طرح ملی مشارکت اجتماعی
  • هر تهدیدی علیه ایران اسلامی با پاسخ دقیق و کوبنده همراه است
  • علیه ایران اسلامی، هر تهدیدی با پاسخ دقیق و کوبنده همراه است
  • تاریخ و ساعت دقیق پخش سریال بدل علی مشهدی
  • نهاد‌های اقتصادی نباید سرمایه گذار را دغدغه‌مند کنند
  • رد ۱۶۰۰ درخواست مجوز صیادی بدون اعلام دلیل
  • مکاتبه فدراسیون فوتبال با AFC و حل مشکل مالکیت سرخابی‌ها