Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@03:32:05 GMT

افزایش مهاجرت معکوس به روستاها در مازندران

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۷۰۴۰۸

افزایش مهاجرت معکوس به روستاها در مازندران

ایسنا/مازندران استاندار مازندران گفت: با تقویت زیرساخت‌های توسعه، این استان به لحاظ ایجاد اشتغال در مناطق روستایی از جمله استان‌های پیشر و موفق در سطح کشور است.

احمد حسین‌زادگان در جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری که با حضور معاون روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری در محل استانداری مازندران برگزار شد، با بیان اینکه با اجرا و تکمیل طرح های عمرانی در دست اقدام، تحول بسیار بزرگی در منطق روستایی مازندران ایجاد می‌شود، اظهار کرد: در صورت افزایش و تخصیص کامل اعتبارات مربوط به توسعه مناطق روستایی، علاوه بر بهبود وضع معیشتی روستایی و جلوگیری از مهاجرت آنان به مناطق شهری، شاهد ایجاد اشتغال پایدار در این مناطق خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به ظرفیت‌های فراوان مازندران بویژه در بخش کشاورزی، تصریح کرد: با همت دولت تدبیر و امید، طرح‌ های بسیار بزرگی در بخش کشاورزی استان تکمیل و یا در دست اقدام است که توسعه واحدهای گلخانه‌ای به عنوان یک طرح بسیار موفق و پرداخت تسهیلات مورد نیاز به فعالان این عرصه تنها نمونه کوچکی از توجه دولتمردان در این بخش است.

حسین زادگان از توسعه کشت محصولات گلخانه‌ای در مازندران به عنوان یک ظرفیت عظیم در ایجاد اشتغال پایدار نام برد و گفت که با تلاش‌ها و اقدام‌های صورت گرفته، مجوز کشت محصولات گلخانه ای در ۴۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی شرق استان صادر شده است.

استاندار مازندران، از توسعه کشت واحدهای گلخانه‌ای، مجتمع‌های دامی، فرش دستبافت و بومگردی به عنوان ظرفیت‌های فراوان استان در ایجاد اشتغال پایدار در این استان نام برد و افزود: در صورت پرداخت تسهیلات ارزان قیمت، علاوه بر ایجاد طرح‌های اشتغالزا و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها، شاهد بهبود وضع معیشتی مردم در این مناطق خواهیم بود.

حسین‌زادگان بر لزوم تهیه و تدوین طرح‌های اولویت‌دار بخش کشاورزی تاکید کرد و گفت که در صورت تحقق این مهم، علاوه بر ایجاد زیرساخت‌های توسعه، گام های اساسی در راستای بهبود وضع معیشتی مردم برداشته خواهد شد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران هم در این نشست با بیان اینکه در پنج مرحله و در قالب بسته‌های حمایتی و غیرحمایتی برای ایجاد طرح‌های اشتغالزا در روستاهای مازندران ۶۴۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده است ،گفت که از سال ۹۷ تاکنون به سه هزار و ۹۰۰ طرح اشتغالزا در مناطق روستایی مازندران، ۴۹۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت شده است.

مهدی رازجویان افزود که این میزان تسهیلات به طرح‌های مختلف اشتغالزا از جمله در بخش کشاورزی، دامپروری، توسعه واحدهای گلخانه‌ای و دیگر زمینه های اشتغال روستایی پرداخت شده است که در نوع خود بی‌نظیر و یا کم سابقه بوده است.

وی بر لزوم تسهیل‌گری در روند پرداخت تسهیلات به طرح‌های اشتغالزا تاکید کرد و افزود: در صورت تحقق این مهم و تخصیص کامل منابع مالی مورد نیاز، تحول بسیار بزرگی بویژه در بخش اشتغال مناطق روستایی مازندران ایجاد می‌شود که این خود نوید بخش آینده‌ای روشن برای مردم این استان است.

۲۲۰ هزار میلیارد ریال برای آبادانی مناطق روستایی هزینه شد

محمد امید در جلسه کارگروه اقتصادی، معاون روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری مازندران در ساری افزود: از مجموع سرمایه گذاری صورت گرفته، ۱۸۰ هزار میلیارد ریال تنها در طی سه سال گذشته برای ایجاد زیرساخت‌های توسعه در مناطق روستایی کشور سرمایه گذاری شد.

وی رویکرد اصلی دولت را ایجاد زیرساخت‌های توسعه در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته اعلام کرد و گفت: با همت دولت تدبیر و امید، ضریب برخورداری جمعیت روستایی کشور از شبکه گازرسانی از ۳۰ درصد اکنون به ۸۰ درصد، ایجاد مجتمع های آبرسانی از ۴۰ به ۷۶ و توسعه بخش " آی تی " نیز از ۱۵ درصد به بیش از ۹۴ درصد افزایش یافته است.

امید توضیح داد: در دولت تدبیر و امید طرح‌های بسیار مهمی برای ایجاد و تقویت زیرساخت‌های توسعه در مناطق روستایی کشور عملیاتی شده و یا در دست اقدام است که با تکمیل آنها، شاهد تحول بسیار بزرگی خواهیم بود.

وی ایجاد اشتغال در مناطق روستایی کشور را از جمله اقدام های مهم دولت تدبیر و امید عنوان کرد و با بیان اینکه رییس جمهوری نیز بر ایجاد و تقویت زیرساخت‌های توسعه در مناطق محروم تاکید ویژه ای دارد، گفت: با همت دولت تدبیر و امید و با طرحهای عملیاتی شده، نرخ بیکاری در مناطق روستایی کشور از ۸.۷ به ۷.۴ دهم درصد کاهش یافته است و سهم دستگاه ها نیز برای تحقق این مهم از پنج درصد اکنون به ۳۰ درصد افزایش یافته است.

معاون روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری اظهار داشت : تا سال ۹۵، نرخ مهاجرت روستاییان در سال حدود یک درصد بود که با همت دولت تدبیر و امید در ایجاد زیرساخت‌ها، اکنون به یک دهم درصد کاهش یافته است.

امید، جلوگیری از مهاجرت روستاییان به مناطق شهری را نتیجه اثرات مثبت توسعه زیرساخت‌ها و ایجاد طرح‌های اشتغالزا در مناطق محروم  کمتر توسعه یافته دانست و افزود: دولت تدبیر و امید نسبت به ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی کشور اهتمام ویژه ای دارد و برای تحقق این مهم از تمام ظرفیت‌ها و امکانات به شکل مطلوب استفاده خواهد کرد.

معاون روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری همچنین از بیمه رایگان یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از روستاییان سراسر کشور خبر داد و گفت که تمام اعتبار مورد نیاز این طرح از محل منابع دولتی تامین و پرداخت شده است.

وی با اشاره به اقدام دولت تدبیر و امید در ساخت واحدهای مسکونی در روستاهای کشور ، افزود : طرح ساخت حدود ۳۲ هزار واحد مسکونی با ۴۸ هزار میلیارد ریال اعتبار در مناطق روستایی، از جمله طرح های مهم و در دست اقدام است.

معاون روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با اشاره به ظرفیت های فراوان در بخش های مختلف در مازندران ، گفت: مازندران در ارتباط با اجرا و تکمیل طرح های اشتغالزا در مناطق روستایی، از جمله استان های پیشرو و موفق است.

وی افزود: نظام اسلامی در تداوم خدمت رسانی به مناطق محروم و کمتر توسعه یافته طی چند سال گذشته بسیار موفق عمل کرده است که نمونه عینی آن را می‌توان در اجرای طرح‌های موفق اشتغالزا بویژه در بخش کشاورزی و واحدهای دامداری در فعالیت دولت تدبیر و امید در مازندران مشاهده کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مهاجرت معکوس روستاییان استانی سیاسی معاون روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری زیرساخت های توسعه در مناطق همت دولت تدبیر و امید مناطق روستایی کشور ایجاد اشتغال پایدار ایجاد زیرساخت ها طرح های اشتغالزا بخش کشاورزی سرمایه گذاری دست اقدام تحقق این مهم بسیار بزرگی گلخانه ای ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۷۰۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کم‌توجهی به روستاها موجب حاشیه‌نشینی در شهرها می‌شود

ایسنا/خراسان رضوی نماینده منتخب مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر روستاها را رها کنیم و توجهی به مشکلاتشان نداشته باشیم حاشیه‌نشینی به مهمترین معضل تبدیل خواهد شد.

هادی محمدپور ۱۱ اردیبهشت در نخستین همایش وحدت و همدلی گنابادی‌ها و بجستانی‌های مقیم مشهد که در تالار همایش ابن هیثم دانشگاه فرهنگیان برگزار شد، با اشاره به مشکلات حوزه انتخابیه و معرفی برنامه‌های خود، توسعه روستایی را از مهمترین اولویت‌های خود دانست و اظهار کرد: اگر روستاها را رها کنیم و توجهی به مشکلاتشان نداشته باشیم حاشیه‌نشینی به مهمترین معضل تبدیل خواهد شد.

نماینده منتخب مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه باید تمام توان خود را در خدمت به مردم و روستائیان به کار بگیریم، عنوان کرد: متأسفانه توسعه روستایی در دهه‌های گذشته مغفول مانده است.

بهبود وضعیت اقتصادی و معیشت مهمترین اولویت دولت و مجلس باشد

وی با اشاره به رویکرد مقام معظم رهبری در موضوع اقتصاد، گفت: دولت و مجلس باید اولین اولویت کاری خود را بهبود وضعیت اقتصادی و معیشت مردم و مهار گرانی‌ها قرار دهند.

محمدپور در همین خصوص خاطرنشان کرد: در نظرسنجی که صورت گرفت اولین اولویت خراسان رضوی موضوع گرانی، معیشت و اشتغال مردم و جوانان است، خوشبختانه در مجمع نمایندگان استان از ۱۸ نماینده ۱۲ نماینده جدید هستند که رویکرد همه بر اقتصاد و معیشت است.

وی با بیان اینکه کوچکترین اقدام دولت در زمینه مسائل اقتصادی در دورترین روستای منطقه گناباد و بجستان تأثیر بسیار زیادی دارد، گفت: برخی روستائیان با ۹۰۰ هزار تومان زندگی می‌کنند.

نماینده منتخب مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تا اقتصاد و این اسب سرکش تورم را آرام نکنیم و قیمت‌ها تثبیت نشود هیچ کاری در زمینه اشتغال، آسفالت و جاده و... شکل نخواهد گرفت، اظهار کرد: باید نرخ ارز و دلار و قیمت‌ها تثبیت شود.

وی با تأکید بر اینکه دولت و مجلس باید اولین اولویت کاری را بهبود اقتصاد و وضعیت معیشت مردم و مهار گرانی قرار دهند، افزود: در راستای رفع این مشکلات همه در حال تلاش هستند و این جای تقدیر دارد.

فرسودگی لوله‌های آب شرب مشکلی جدی

محمدپور خط انتقال آب گناباد را ۱۳۰ کیلومتر و بجستان را ۴۰ کیلومتر اعلام کرد و افزود: فرسودگی لوله‌های آب شرب از دیگر مشکلات جدی در این دو شهرستان است.

وی با بیان اینکه برای رفع این مشکلات اقدامات خوبی در حال انجام است، گفت: ۲۲ کیلومتر از مسیر خط لوله گیسور به گناباد تا یک ماه آینده در مسیر بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

نماینده منتخب مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی همچنین افزود: آب‌شیرین‌کن‌های بجستان بالغ‌بر ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد که تاکنون ۵۰ میلیارد هزینه شده است. همچنین با ارتباطی که با وزارت نفت و استانداری برقرار شد امیدواریم تا یک ماه آینده اولین آب‌شیرین‌کن‌های این شهر وارد مدار شود و مشکل مردم در این زمینه حل شود.

وی با بیان اینکه همه ما به خصوص نخبگان وظیفه داریم در راستای رفع مشکلات مردم قدم برداریم، ادامه داد: تمامی مسائل و مشکلات از جمله خشکسالی و کاهش سفره‌های آب زیرزمینی را نباید با دولت مرتبط دانست.

مشکل برق را تا ۵ سال آینده داریم

وی با اشاره به اینکه چون در گذشته در حوزه زیرساخت‌های برق اقدامی نشده امروز شاهد خاموشی چاه موتورها هستیم، گفت: بر اساس آنچه اعلام شده تا ۵ سال آینده مشکل برق را خواهیم داشت.

محمدپور اذعان کرد: خاموشی چاه موتورها موجب وارد شدن خسارت‌های جدی به کشاورزان و دامداران در شهرهای مختلف شده و متضرر می‌شوند، استاندار خراسان رضوی به جد پیگیر هستند که امسال خاموشی‌ها را نداشته باشیم و یا به حداقل برسد. متأسفانه در زمینه توسعه زیرساخت‌های برق به خصوص در بجستان و پست جدید برق شهرک انار اقدام جدی نشده که در حال پیگیری هستیم.

مجلس قدرتمند، دولت را پاسخگو می‌کند

منتخب مردم بجستان و گناباد در دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس قدرتمند، دولت را پاسخگو می‌کند، تأکید کرد: قطعاً همه گروه‌های سیاسی در کنار ما خواهند بود. لذا به جد پیگیر هستم که با کمک نمایندگان محترم مشکلات مردم را حل و یا به حداقل برسانم.

وی ضمن اشاره به اهمیت بالای فرودگاه گناباد خاطرنشان کرد: فرودگاهی که به کمک مردم و نمایندگان و مدیران دغدغه‌مند ایجاد شد، برای اینکه به عنوان فرودگاهی منطقه‌ای، نقش خود را در توسعه منطقه ایفاء کند همچنان نیازمند پیگیری است.

محمدپور با بیان اینکه فرودگاه شهدای گناباد همچنان با مشکلاتی مواجه است، اذعان کرد: بوئینگ ۷۳۷ با ۱۴۰ صندلی اما با ۶۷ مسافر در فرودگاه شهدای گناباد به زمین می‌نشیند.

وی گفت: در شهرستان بجستان بحث راه را به طور جد در حال پیگیری هستیم و ان‌شاءالله که در این حوزه چند پروژه مهم را پی‌ریزی کنیم. از جمله این پروژه‌ها جاده دوغارون، خواف، گناباد و بجستان و پروژه جاده گناباد، بجستان و بردسکن است که در راستای توسعه کریدور شرق کشور محسوب می‌شوند. همچنین جاده‌های روستایی در اولویت‌های ما قرار دارند و در حال طرح‌ریزی و برنامه‌ریزی هستیم.

نماینده منتخب مردم گناباد و بجستان در ادامه توجه به قنوات را از دیگر اولویت‌ها دانست و بیان کرد: متأسفانه در سفر اول ریاست محترم جمهور در حوزه قنوات برای شهرستان‌های گناباد و بجستان تخصیص نداشتیم.

وی در همین خصوص خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ۶۵ درصد مردم منطقه گناباد و بجستان در بخش کشاورزی فعالیت دارند اگر نتوانیم قنات‌ها این میراث ماندگار اجدادی را حفظ کنیم اقتصادی شکل نخواهد گرفت.

ضرورت تبدیل شدن مجتمع آموزش عالی به دانشگاه

محمدپور در ادامه با بیان اینکه در حال جمع‌بندی پروژه‌ها هستیم تا در اختیار استاندار محترم قرار دهیم و برای سفر دور دوم ریاست محترم جمهوری مورد بررسی قرار گیرد، ادامه داد: علاوه بر این‌ پروژه‌های زیربنایی دیگری نیز از جمله مجتمع آموزش عالی برای اینکه تبدیل به دانشگاه شود در برنامه قرار دارد.

وی گفت: بیمارستان ۶۴ تخت خوابی بجستان نیاز به تطبیق و استفاده از ماده ۲۳ سازمان برنامه و بودجه دارد که وزارت بهداشت موافقت لازم را اعلام کرده و امیدوارم هرچه سریع‌تر کلنگ زنی شود.

شهرک صنعتی بجستان و معادن منطقه نیازمند توجه جدی مسئولان

منتخب مردم بجستان و گناباد در مجلس شورای اسلامی شهرک صنعتی بجستان و معادن منطقه را نیازمند توجه جدی مسئولان استانی دانست و افزود: میزان برداشتی که از معادن بجستان و گناباد انجام می‌شود حتی در خواف انجام نمی‌شود اما اصلاً راه مناسب ندارد و بسیار حادثه آفرین است.

وی با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه ۱۵ درصد منابع دولتی قرار است به مناطق محروم اختصاص یابد، گفت: تلاش می‌شود بتوانیم در راستای رفع مشکلات شهرستان گام‌های بهتری برداریم.

محمدپور نهضت ملی مسکن را یکی دیگر از مهمترین موضوعات اساسی دو شهرستان دانست و تصریح کرد: به جد می‌توان گفت رتبه اول و دوم استان مربوط به دو شهرستان گناباد و بجستان است.

تابستان امسال در گناباد با کمبود ۹۰ لیتر آب در ثانیه مواجه هستیم

وی با بیان اینکه مشکل اصلی در بجستان مربوط به کیفیت آب است، گفت: با نصب دستگاه آب‌شیرین‌کن این مشکل رفع خواهد شد، به زودی مشکل برخی روستاها هم رفع می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تابستان با کمبود ۹۰ لیتر آب در ثانیه برای گناباد مواجه خواهیم بود، گفت: با توجه به توسعه صنعت و ساخت ۳۶۰۰ مسکن ملی که تا یک سال آینده در گناباد به بهره‌برداری می‌رسد تا ۴ سال آینده باید برای این شهرستان هم دستگاه آب‌شیرین‌کن نصب کنیم.

در این همایش نمایندگانی از تشکل‌های فعال منطقه (سرای گناباد، مهک کاخک، یاقوت بجستان) در مشهد به ایراد صحبت پرداخته و نکاتی را بیان کردند، همچنین در پایان بیانیه‌ای با موضوع وحدت و همدلی قرائت شده و به امضای تعدادی از حاضرین رسید.

نخستین همایش وحدت و همدلی گنابادی‌ها و بجستانی‌های مقیم مشهد با حضور پرشور گنابادی‌ها و بجستانی‌های مقیم مشهد و برخی مدیران این دو شهرستان و به همت تشکل‌های مردمی سرای گناباد، یاقوت بجستان و مهک کاخک در محل تالار همایش ابن هیثم دانشگاه فرهنگیان برگزار شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تمرکز بر تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای و شفاف‌سازی خریدهای شرکت مس با ایجاد سامانه استعلام قیمت
  • شوراها رابط بین نظام، مردم و حاکمیت هستند
  • تناسب جمعیت روستایی و شهری خراسان شمالی حفظ شود
  • دعوت استاندار لرستان از رسانه‌ها برای مشارکت در سرمایه‌گذاری
  • سرمایه‌گذاری در زنجیره ارزش مازندران افزایش پیدا کند
  • استاندار: برای تحقق طرح جامع مناطق ویژه اقتصادی مازندران؛ هماهنگی های لازم انجام شده است
  • کم‌توجهی به روستاها موجب حاشیه‌نشینی در شهرها می‌شود
  • تبدیل مناطق آزاد ویژه اقتصادی مازندران از واردات صرف به دانش فنی و صادرات
  • رونمایی از سکوهای زنجیره ارزش گردشگری و مرکبات مازندران در نمایشگاه ایران اکسپو
  • رونمایی از ۲ پلتفرم بومی گردشگری و مرکبات در مازندران