Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس - گروه سلامت: روز گذشته وزیر بهداشت در دیدار با رئیس سازمان بسیج مستضعفین از آغاز مرحله دوم شهید سلیمانی در کشور خبر داد. طرحی که در مرحله اول توانست روحیه جهادی سردار شهید را به الگویی برای مقابله با کووید ۱۹ در استان‌های مختلف کشور تبدیل کند، این طرح ابتدا از استان تهران و البرز آغاز شد و رفته رفته در سایر استان‌ها به اجرا در آمد تا از این طریق تمام افراد مبتلا و ناقل بیماری به صورت رایگان غربالگری شوند و در صورت ابتلا به بیماری در هتل یا مهمانسرا قرنطینه شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارائه کمک‌های مومنانه از جمله نکات برجسته طرح سردار سلیمانی است و خانواده‌هایی که از نظر اقتصادی ضعیف هستند و بیمار کرونایی دارند، با بسته‌های معیشتی و بهداشتی، طی دوران قرنطینه در منزل حمایت شدند. اما حالا با فرا رسیدن عید نوروز، احتمال افزایش تردد‌ها و احتمال شیوع ویروس کرونای انگلیسی در کشور وزارت بهداشت و سازمان بسیج مستضعفین تصمیم گرفتند تا با بروز رسانی در طرح شهید سلیمانی قدم محکمی در راستای اوج گیری بیماری کرونا در کشور بردارند.

بر اساس گفته‌های مسلم چشمی، رئیس سلامت و دفاع زیستی سازمان بسیج مستضعفین در طرح شهید سلیمانی تاکنون در کشور ۶۵ میلیون نفر در کشور شناسایی و غربالگری شدند، این میزان ۸۰ درصد جمعیت کشور را شامل می‌شود که با مشارکت ۲۴۰ هزار بسیجی این طرح اجرا شده است. که ادامه اجرای این طرح می‌تواند در مهار کرونا نقش بسزایی داشته باشد.

بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده مرحله جدید این طرح از از ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ تا ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ و با بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های کشور و مشارکت گسترده سایر سازمان‌های ذینفع مانند هلال‌احمر و سمن‌ها استراتژی تقویت و تشدید مداخلات مرتبط با مدیریت و کنترل بیماری در سطح محلات اجرا خواهد شد.

*استان‌هایی که در خطر شیوع کرونا قرار دارند

بر اساس اعلام سعید نمکی وزیر بهداشت، برنامه جدید با اولویت استان‌های خوزستان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، ایلام، اصفهان، بوشهر، هرمزگان، مرکزی، همدان، قزوین، تهران، البرز و کرمانشاه (۱۴ استان) که در معرض خطر طغیان بیماری کرونا هستند آغاز می‌شود و به تدریج سراسر کشور را  تحت پوشش قرار خواهد داد. علاوه بر این، استان‌های خراسان رضوی، گیلان، مازندران، گلستان، فارس و قم (۶ استان) به‌عنوان استان‌های مهمان‌پذیر نیز در این مداخله شرکت داده خواهند شد. 

به گفته وی، بی‌تردید شرط موفقیت این طرح تمرکز بر ویروس بجای تمرکز بر بیمارستان و ارائه خدمات فعال و خانواده محور بجای خدمات غیرفعال است. به‌عبارتی‌دیگر عملیات اجرایی را در استان‌های هدف شدت بخشیده، به ویروس کرونا حمله‌ور شده تا گام چهارم بسیج مقابله با کووید–۱۹ را با بیشترین توفیق پشت سر گذاریم.

*طرحی با هدف شناسایی ۹۰ درصدی بیماران

علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا اهداف اصلی این طرح را، مدیریت و کنترل اپیدمی کووید-۱۹ از طریق بیماریابی حداکثری، جداسازی و قرنطینه افراد مشکوک، محتمل و قطعی بر شمرد و توضیح داد: ره‌گیری، رصد فعال و انجام تست کووید-۱۹ مبتلایان و افراد در تماس نزدیک با استفاده از فناوری‌های هوشمند حداقل به میزان ۸۰درصد در ۱۵ روز اول و ۹۰درصد در ۱۵ روز دوم اجرای طرح از مهمترین اهداف این طرح است.

وی افزود: پوشش مراقبتی و حمایتی سالمندان حداقل به میزان ۳۰درصد  (با اولویت سالمندان بسیار پرخطر و پرخطر)، جداسازی دوهفته‌ای بیماران و موارد مشکوک شناسایی‌شده به میزان ۱۰۰ درصد، پوشش حمایتی از افراد جداسازی شده، در قرنطینه معکوس و آسیب‌دیده از کووید-۱۹ به میزان ۱۰۰ درصد و رعایت پروتکل‌های بهداشتی حداقل به میزان ۹۰درصد در ۱۵ روز اول و ۹۵درصد در ۱۵ روز دوم از دیگر اهداف این طرح به شمار می‌رود.

رئیسی درباره گروه‌های هدف این طرح توضیح داد: افراد مبتلای شناسایی‌شده توسط غربالگری فعال و غیرفعال، افراد مشکوک و محتمل، افراد در معرض تماس نزدیک و افراد پرخطر (سالمندان، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و ...) از جمله گروه‌های اولویت‌دار طرح جدید شهید سلیمانی هستند.

*تست سریع کرونا؛ درب منزل

یکی از نکات جالب توجه در این طرح برنامه‌ریزی برای افزایش چشمگیر تست‌های تشخیصی کرونا است، بهورزان و مراقبین سلامت در زمان تشدید مدیریت و کنترل همه‌گیری کووید-19 – طرح شهید سلیمانی، وظیفه پی گیری فعال، مستمر و مراقبت جمعیت تحت پوشش خود را با همکاری فعال پزشک مرکز خدمات جامع سلامت مربوطه بر عهده‌دارند.

بهورز و مراقب سلامت به‌محض اطلاع از مثبت شدن تست کووید-۱۹ هر فرد از جمعیت تحت پوشش خود (از طریق سامانه‌های پرونده الکترونیک سلامت) باید با فرد مذکور تماس گرفته، از رعایت جداسازی، قرنطینه اطمینان حاصل کرده و توصیه‌های بهداشتی مطابق دستورالعمل‌های ابلاغی را ارائه داده و با اطلاع‌رسانی به تیم‌های ره‌گیری (CT)، رصد فعال افراد در معرض تماس نزدیک (Close Contact - CC) را انجام دهند.

باید توجه داشت که انجام تست‌های تشخیصی سریع (Rapid Diagnostic Test)  الزامی است. باید در درب منزل تست به‌عمل‌آمده و نتیجه در همان زمان اعلام گردد تا از تردد افراد مشکوک و محتمل در سطح شهر جلوگیری به عمل آید.

*برقراری محدودیت‌ها

از سوی دیگر اعمال محدودیت‌ها یکی دیگر از ابعاد این طرح است به طوریکه، هواپیما، قطار و اتوبوس‌های بین‌شهری حق مسافر گیری بیش از ۶۰درصد ظرفیت خود را نداشته و باید آموزش‌های مرتبط با پیشگیری و حفاظت فردی (استفاده از ماسک، شستشوی دست‌ها و فاصله‌گذاری فیزیکی) را با مناسب‌ترین روش به مسافرین منتقل کنند.

تاکسی‌ها، اتوبوس‌ها و واگن‌های مترو در پایانه‌های مربوطه باید به‌طور مرتب حداقل سه بار در روز ضدعفونی شوند. استفاده از مشارکت نیروهای مسلح برای تأمین سرباز در خطوط اتوبوس‌رانی و مترو به‌منظور نظارت بر فاصله‌گذاری فیزیکی، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و عدم اجازه ورود بیش از ۶۰درصد ظرفیت توصیه می‌شود.

نیروهای حراست و بسیج کارکنان در سازمان‌ها و ادارات دولتی/غیردولتی باید برای غربالگری و همچنین اسکن کارت ملی کلیه کارکنان و مراجعین در اپلیکیشن ماسک اقدام و از ورود افراد با تست مثبت جلوگیری به عمل آورند. همچنین بسیج اقشار/کارکنان با تهیه پیام‌های آموزشی، اطلاع‌رسانی از طریق برنامه‌های کاربری کارکنان را آگاه نمایند و لیست مراکز منتخب کووید-۱۹ را با آن‌ها به اشتراک بگذارند.

به‌منظور جلوگیری از تجمع در بانک‌ها، دفاتر پست و پیشخوان دولت ورود به این محل‌ها فقط به تعداد گیشه‌ها امکان‌پذیر بوده و باید خودکار مشترک از سکوی این‌گونه مراکز جمع‌آوری گردد. باید مراجعین مراکز فوق پیوسته به استفاده از سیستم‌های آنلاین تشویق شوند. برای تشدید و استمرار این امر نیاز به مداخله مستمر از سوی استانداری‌ها و فرمانداری‌ها است.

*سفر کردن ممنوع

هرچند اجرای این طرح از روز گذشته کلید خورده است اما نباید فراموش کنیم که به گفته وزیر بهداشت اجرای صحیح و دقیق این طرح نیازمند ثبات جمعیت است و وقتی مردم جا به جا می‌شوند و جمعیت مواج است اجرای طرح سخت است اما در جمعیت ساکن و غیر مواج مدیریت بسیار ساده‌تر خواهد شد.

از همین رو توصیه می‌شود برای اجرای موفق این طرح و ریشه‌کن شدن سریع‌تر بیماری در کشور هموطنان از سفر خودداری کرده و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به اجرای بهتر طرح شهید سلیمانی کمک کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: تست سریع کرونا طرح شهید سلیمانی خطر شیوع کرونا طرح شهید سلیمانی ۱۵ روز استان ها کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۷۲۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاسیس ۳۱ دانشگاه فرهنگیان مجزا با چه تدبیری انجام می‌شود!

نماینده بسیج دانشجویان دانشگاه فرهنگیان در دیدار معلمان نمونه کشور با رئیس جمهور گفت: تاسیس ۳۱ دانشگاه فرهنگیان مجزا این سوال را در ذهن ایجاد می‌کند که آیا این تصمیم چالش‌های اساسی دانشگاه فرهنگیان را حل می‌کند یا خود منبع تولید مشکلات عدیده خواهد شد؟

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عباسی نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در دیدار  معلمان نمونه کشور با ریاست جمهوری به مناسبت هفته معلم، بیانیه این دانشجویان را قرائت کرد.

متن بیانیه به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم.  
عرض خوشامد خدمت ریاست محترم جمهور آیت الله رئیسی و تبریک سالروز گرامیداشت مقام معلم به همکاران محترم 

به نمایندگی از بسیجیان دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان به طرح مسائلی چند از مرکز ثقل نظام تعلیم و تربیت میپردازیم که البته بررسی دقیق‌تر آن‌ها حضور مجدد ریاست محترم هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان را در خود این دانشگاه می‌طلبد.  

مدتی است که دولت سیزدهم با رویکرد تحول در مسیر جذب دانشگاه فرهنگیان به ایجاد راه‌های جدید روی آورده است که شایسته تقدیر و تشکر بوده و در قیاس با رویکرد سابق قدمی نو می‌باشد. مسئله تنوع بخشی در مسیر ورود به معلمی آنقدر جدی شده که حتی در نسخه پیشنهادی پیش نویس ترمیم سند تحول صراحتا از آن تحت عنوان یک راهکار یاد شده است. برخی از راهکار‌های موقتی جبران کمبود معلم نظیر طرح ۲ + ۲ که هم اکنون در حال اجرا هستند با جداسازی آموزش علمی و حرفه‌ای از یکدیگر منجر به ناکامی در تحقق اهداف تربیت معلم تمام ساحتی شده و در تضاد با سیاست دائمی توسعه دانشگاه فرهنگیان می‌باشند.  

وعده یکی از مهمترین ارکان توسعه دانشگاه تقویت زیر ساخت آن میباشد اگرچه لازم است از تغییر رویکرد دولت فعلی از تأمین معلم به تربیت معلم تشکر شایسته شود، اما زیرساختی که افزایش آن را در سال‌های گذشته از جنابعالی شنیده ایم به دلیل نگاه جزیره‌ای در وزارتخانه‌های ذیل شما این امر آن طور که باید و شاید محقق نشده است تا آنجا که یکی از وزرای دولت در پاسخ به این مطالبهی دانشجویان اظهار نموده دانشگاه فرهنگیان به ما ارتباطی نداشته و برای وزارت آموزش و پرورش است و وزیر آن برود مشکلاتش را خودش حل کند.

جناب آقای رئیس جمهور مسئله بی توجهی و کم لطفی به دانشگاه فرهنگیان و آموزش و پرورش محدود به زیرساخت نبوده و در مسائلی همچون بودجه و امور مالی نیز مشهود است؛ به گونه‌ای که سهم دانشگاه از بودجه عمومی در طی سالیان رو به ضعف نهاده است و تأمین منابع دانشگاه عمدتا از کسر از حقوق دانشجو معلمان می‌باشد و متاسفانه در لایحه بودجه ۱۴۰۳ نیز این امر مشهود است و سرانه دانشجو معلم به کمتر از یک سوم متوسط وزارت علوم رسیده است و وابستگی ۶۰ درصدی منابع دانشگاه به حقوق دانشجو معلمان مانع از اجرای حکم دیوان عدالت اداری گردیده است.  

با وجود مشکلات مذکور خصوصا مسائل بودجه شاهد اتخاذ تصمیمی مبنی بر تاسیس ۳۱ دانشگاه فرهنگیان مجزا هستیم که در وهله اول این سوال را در ذهن ایجاد می‌کند که آیا این تصمیم چالش‌های اساسی دانشگاه از قبیل ضعف سطح علمی بخشی از اساتید و معماری فرسوده و ناکارآمد برنامه درسی دانشگاه فرهنگیان را حل میکند یا خود منبع تولید مشکلات عدیده در زمینه تامین منابع، انسانی هزینه‌ها توسعه حجم دولت و دیوان سالاری و سایر مسائل خواهد شد؟ کدام مطالعات، پشتیبان این موضوع را حمایت نموده است؟ بنظر میرسد باید جوانب این طرح قبل از اجرا دقیق‌تر سنجیده شود.  

آقای رئیسی یکی دیگر از مشکلات دانشگاه فرهنگیان مثله کردن آن به مثابه گوشت قربانی سیاسی معامله با نمایندگان مجلس میباشد هر از گاهی نمایندگان با فشار سیاسی و متاسفانه با همراهی و پذیرش مسئولین ذی ربط مراکز دانشگاه فرهنگیان بدون مجوز در شهرستان‌های حوزه انتخابیه ایشان بدون داشتن حداقل‌های، استاندارد حتی در یک مدرسه کوچک، راه اندازی می‌شود که لازم است به طور جد برای آن تدبیری شود و از چنین اقداماتی که هجو مسئله تربیت معلم می‌باشد جلوگیری گردد.

سخن بسیار است و فرصت، کم عرایض خود را با فرازی از وصیت نامه دانشجو معلم شهید حفیظ الله رفیعی به پایان می‌برم.

با شما هستم‌ای برادران فرهنگی چرا بعضی از شما اینقدر بی تفاوت هستید؟ امام خمینی می‌فرماید معلمی شغل انبیاست از این شغل محافظت کنید و مواظب باشید که خیانت نکنید.  

و، اما نکته‌ای از باب هویت دانشجویی خویش عرض خواهیم کرد 
امروز که ما در این برنامه گردهم آمده ایم؛ دانشجویان و اساتیدی در سراسر دنیا نسبت به مسئله اول جهان اسلام یعنی فلسطین به پا خواسته اند.  

شکر میکنیم خدارا که با عملیات وعده صادق باردیگر اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی بر همگان اثبات شد و جهان را وارد مرحل‌های جدید از نظم خویش نمود و، اما تاسف میخوریم برای آن اساتید امور تربیتی و روشنفکرانی که سال گذشته ندای ظلم ستیزی سر میدادند و امروز در برابر این مسائل در خفقان فرو رفته اند.  
بس است به خود بیاید و به این خیزش همگانی لبیک حیدری بگویید.

والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته 

دیگر خبرها

  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور اضافه شد
  • مخالفت حاج‌قاسم سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی
  • درگیری بزرگ در لیگ یونان: نتوانستند مربی را کنترل کنند! (+عکس)
  • درگیری بزرگ در لیگ یونان: نتوانستند مربی را کنترل کنند!
  • تاسیس ۳۱ دانشگاه فرهنگیان مجزا با چه تدبیری انجام می‌شود!
  • چرا سردار سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی در سریال پایتخت ۵ مخالفت کرد؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند