Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-04@18:17:44 GMT

به استقبال ۱۴۰۰ با موتورسوار خوب

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۷۲۴۰۵

به استقبال ۱۴۰۰ با موتورسوار خوب

همشهری آنلاین _ مریم قاسمی‌ :  البته در این بین نباید فراموش کرد که در چنین فضایی بازار کار موتوری‌ها داغ‌تر از همیشه است؛ چراکه در نقل و انتقال کالا سریع ترند و پشت ترافیک نمی‌مانند. البته حضور موتوری‌ها در سطح معابر بازار خالی از دردسر نیست و گاهی اوقات حرکات نامتعارف در بین خودروها، حرکت در مسیر اتوبوس‌های تندرو، ویراژ جهت خلاف در خیابان و پیاده‌روها باعث از بین رفتن انضباط ترافیکی و کاهش امنیت و نارضایتی شهروندان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئولان اداره راهنمایی و رانندگی منطقه ۱۸ با درک این مسائل در هفته‌های پایانی سال اقدام به برپایی طرح ویژه نوروزی در محدوده‌های بازار و بازارچه اصلی از جمله تقاطع بهرامی‌ـ حیدری، تقاطع الغدیرـ معلم و چهارراه قهوه‌خانه و... سرهنگ «علی جعفری» رئیس راهور منطقه ۱۸ در این‌باره اطلاعاتی در اختیارمان گذاشت. 

سرهنگ جعفری عنوان می‌کند که اجرای طرح ویژه نوروزی «موتوریار» و «موتورسوارخوب» در سطح معابر شلوغ و پر رفت‌وآمد با هدف تشویق موتورسواران به رعایت نظم و انضباط ترافیکی و رعایت قانون و مقررات تا پایان اسفند ماه ۹۹ برپاست و مأموران اداره راهنمایی و رانندگی در نقاط تعیین شده حضور مستمر دارند.
رئیس اداره راهنمایی و رانندگی منطقه ۱۸ عنوان می‌کند که طی سال گذشته کارشناسان همه نقاط حادثه‌خیز و پرخطر را شناسایی و با مشارکت معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری منطقه ۱۸ نسبت به رفع مشکلات فیزیکی اقدام کردند. اکنون با بررسی میزان تصادفات رانندگی مشخص شده که موتورسواران ۷۰‌درصد و رانندگان خودرو حدود ۳۰‌درصد از آمار تخلفات را به خود اختصاص داده‌اند.

تجربه شیرین موتورسواران خاطی!

رئیس اداره راهنمایی و رانندگی منطقه ۱۸ به همراه کارشناسان تصادفات اجتماعی راهور در معابر شلوغ و پر رفت‌وآمد و بازارهای نوروزی حضور پیدا می‌کند تا طرح موتوریار و موتورسوار خوب را به اجرا در آورند. در این طرح از جریمه و توقف وسیله نقلیه و انتقال به پارکینگ خبری نیست. موتوری‌های متخلف و خطاکار باید برای مدت معینی لباس و کاوری با عنوان موتوریار پلیس را به تن کرده و در جایی که مأموران راهور برایش تعیین کرده‌اند، بایستند و به موتورسواران متخلف اخطار دهند و آنها را به رعایت قانون و مقررات راهنمایی و رانندگی ترغیب کنند.
رئیس اداره راهنمایی و رانندگی منطقه ۱۸ از استقبال و بازخوردهای مثبتی که طی چند هفته گذشته شاهد آن بوده، صحبت می‌کند و می‌گوید: «هرچند این طرح نوروزی از اول اسفند ماه آغاز شده اما بازخوردهای مثبت فراوانی داشته است.

قبل از اجرای طرح موتوریار برخی موتورسوران فکر می‌کردند کار پلیس راهور فقط اعمال جریمه است، اما پس از مشارکت در این طرح خود آنها اعتراف کردند که تصورشان اشتباه بوده و اگر مأموران راهور با رانندگان و موتورسواران متخلف برخورد می‌کنند صرفاً برای ایجاد امنیت در معابر و افزایش حس آسایش و امنیت شهروندان است نه چیز دیگر.»جعفری عنوان می‌کند که در طرح «موتوریار» موتورسوران متخلف کاور مخصوص به تن می‌کنند و برای مدتی خودشان را جای مأموران راهنمایی و رانندگی می‌گذارند و به‌صورت عملی آنها را قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی آشنا کنند. رئیس اداره راهنمایی و رانندگی منطقه ۱۸ با بیان اینکه در محدوده بازارها و بازارچه‌ها به‌طور میانگین روزانه حدود ۲۵۰ هزار موتورسیکلت‌ تردد دارند، می‌گوید: «طی ۲ هفته گذشته ۱۵۳ موتورسوار متخلف با اجرای این طرح فرهنگی و ترافیکی پی به اشتباه‌شان بردند و رفتارشان را اصلاح کردند که به نظر می‌رسد با توجه به حجم بالای‌ ترددها در هفته‌های پایانی سال این تعداد افزایش پیدا کند.»

 سرهنگ علی جعفری /رئیس راهور منطقه ۱۸ همه آثار مثبت یک طرح فرهنگی

اجرای طرح موتوریار در منطقه ۱۸ در بین شهروندان بازخوردهای مثبت و اثرگذاری داشته است. سرهنگ جعفری می‌گوید: «رهگذرانی که به‌طور اتفاقی شاهد اجرای این طرح ترافیکی و فرهنگی در معابر بودند برخورد جالبی داشتند. برخی اذعان می‌کردند برای نخستین بار است که می‌بینند موتورسواران متخلف لباس و کاور مأموران راهنمایی و رانندگی را به تن می‌کنند و جلو تخلف دیگر موتورسواران متخلف را می‌گیرند و به آنها تذکر می‌دهند.» رئیس اداره راهنمایی و رانندگی منطقه ۱۸ عقیده دارد که اجرای طرح موتوریار، تا ۸۵‌درصد در اصلاح رفتار غلط موتورسواران متخلف مؤثر بوده است و به گفته او تا همین میزان هم درکاهش تصادفات رانندگی، خسارت‌های مالی و جانی تأثیر خواهد گذاشت. سرهنگ جعفری می‌گوید: «آمار تصادفات رانندگی سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ تا حدود ۳۲‌درصد کاهش داشته که نشان می‌دهد همیشه فرهنگسازی و ارتقای فرهنگ رانندگی می‌تواند باعث کاهش آمارتصادفات رانندگی شود.»

تقدیر از «موتورسواران خوب» شهر

سرهنگ جعفری از اجرای یک طرح تکمیلی در ادامه طرح موتوریار صحبت می‌کند و می‌گوید: «پلیس به همان اندازه که به فکر اصلاح رفتار اشتباه موتورسوران متخلف است به همان اندازه خود را نسبت به تشویق موتورسواران قانونمدار و منضبط در قالب طرح «موتورسوار خوب» موظف می‌داند.»
جعفری ادامه می‌دهد: «در اجرای این طرح فرهنگی از مشارکت و همکاری شورایاران و مدیران‌سراهای محله بهره‌مند هستیم تا در هر فصل این افراد را در محله‌ها شناسایی و از آنها با اهدای جایزه تقدیر کنیم.»
 رئیس اداره راهنمایی و رانندگی منطقه ۱۸ به ویژگی‌های این گروه از موتورسواران نیز اشاره می‌کند و می‌گوید: «اینکه از آنها هیچ‌گونه تخلف رانندگی ثبت و ضبط نشده باشد، یا اینکه به دلیل برخی رفتارهای شهروندمدارانه شایسته تقدیر باشند. به فرض هیچ‌وقت وسیله نقلیه‌شان را در پیاده‌روها و معابر عمومی پارک یا در مسیر ویژه اتوبوس‌های تندرو حرکت نمی‌کنند و...» وی از شهروندان ساکن در محدوده منطقه ۱۸ درخواست کرد که اگر در محل زندگی‌شان موتورسوار نمونه و قانونمدار می‌شناسند او را به همراه علت این انتخاب به روابط‌عمومی یا واحد اجتماعی اداره راهنمایی و رانندگی منطقه ۱۸ معرفی کنند تا کارشناسان با بررسی موارد اعلام شده نسبت به شناسایی و معرفی موتوسواران نمونه اقدام کنند. دفتر اداره راهنمایی و رانندگی منطقه ۱۸ در شهرک ولی‌عصر(عج)، خیابان یاسر، جنب بوستان قائم و ساختمان آموزش ترافیک شهرداری منطقه ۱۸ واقع است.

دیگر تکرار نمی‌کنم

منصور، درباره اجرای طرح موتوریار می‌گوید: «برای رفتن به محل کارم عجله داشتم که در بلوار شهیدان بهرامی توسط مأموران راهنمایی و رانندگی متوقف شدم. تخلف من حرکت در خلاف جهت و در مسیر ویژه اتوبوس بود که پلیس متوجه شد و دستور ایست داد.»
وی که کاور موتوریار به تن کرده تا در مسیر ویژه اتوبوس‌ها به موتورسواران متخلف اخطار دهد، می‌گوید: «از کارم شرمنده‌ام و دیگر آن را تکرار نکنم و از همه دوستانم نیز خواهش می‌کنم که به قانون احترام بگذارند.»

کارم اشتباه بود

یاشار، از جوانان هم‌محله‌ای است که در بین دوستان هم‌سن و سالش به «یاشار دست فرمون» شهرت دارد و این بار جلو قانون سر تعظیم فرود آورده است. او می‌گوید: «من چندین حکم قهرمانی در مسابقات موتورسواری «کراس» دارم. سابقه تصادف ندارم و به دلیل لایی کشیدن متوقف شده‌ام.» طبق گفته کارشناسان راهور منطقه ۱۸ حرکت حادثه‌ساز و سبقت غیرمجاز از دلایل توقف این موتورسوار بوده است. یاشار می‌گوید: «هر چند دست فرمان خوبی دارم، اما کارم اشتباه بود چون نزدیک بود با یکی از رهگذران برخورد کنم.»

کار پلیس راهور سخت است

میثم برای چندمین بار است که توسط مأموران راهور متوقف می‌شود با این تفاوت که این بار به جای دریافت برگه جریمه موظف شده کاور موتوریار راهور را به تن کند و به موتورسوران متخلف مثل خودش تذکر دهد. او که تا به حال تصوری از کار پلیس راهور نداشته، می‌گوید: «کارشان واقعاً سخت است و هر کسی از پس آن برنمی آید. در سرما و گرما مجبورند در خیابان‌ها حضور داشته باشند تا امنیت در شهر برقرار باشد. حالا که این لباس را به تن کردم بیش از همیشه احساس وظیفه می‌کنم و قول می‌دهم که دیگر موتورسوار متخلف نباشم.»

کد خبر 589695 برچسب‌ها موتور و موتور سوار پلیس راهور - شهر همشهری محله منطقه ۱۸

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: موتور و موتور سوار پلیس راهور شهر همشهری محله منطقه ۱۸ اجرای طرح موتوریار موتورسواران متخلف تصادفات رانندگی سرهنگ جعفری منطقه ۱۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۷۲۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح ویژه پلیس برای کاهش مرگ موتورسواران و عابران پیاده

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا از اجرایی شدن طرح ویژه به منظور کاهش جان باختن موتورسواران و عابران پیاده در سراسر کشور خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، سردار سید تیمور حسینی در حاشیه سفر به استان اصفهان و شرکت در سی و پنجمین کمیسیون مجمع معاونان حمل و نقل و ترافیک کلانشهرهای کشور با بیان اینکه حدود نیمی از کشته های حوادث رانندگی در معابر شهری کشور را موتورسواران و عابران پیاده تشکیل می‌دهند، اظهار داشت: برای کاهش جانباختن موتورسواران و عابران پیاده یک طرح جامع و کاملی را در دستور کار داریم که ان شاء الله در آینده ای نزدیک به پلیس راهور سراسر کشور برای اجرا ابلاغ می شود.

وی افزود: در این طرح هم از لحاظ موضوعات سلبی و برخوردهای قانونی و هم از لحاظ ایجابی، فرهنگی و اقدامات آموزشی به طور دقیق پرداخته شده و تلاش خواهد شد تا میزان جان باختن موتورسواران و عابران پیاده در معابر شهری به حداقل برسد.

رئیس پلیس راهور فراجا بیان کرد: هم اکنون طرحی با عنوان طرح 10 و 20 در شهر تهران در حال اجرا است که تاثیرات خوبی نیز داشته که پس از ارزیابی و بازخوردگیری و رفع ایرادات آن می توان این طرح را در سراسر کشور اجرایی کرد.

وی تصریح کرد: در طرح 10، تعداد 10 مورد از تخلفاتی که بیشتر منجربه  بی نظمی و حادثه برای موتورسواران می شود مد نظر است و در طرح 20 هم با تعداد 20 تخلف حادثه ساز برخورد می شود.

سردار حسینی گفت: در خصوص پیشگیری از حوادث رانندگی برای عابران پیاده باید یک سری الزامات نظیر روشنایی هوشمند معابر، گذرگاه های ایمن ، تجهیز خیابان ها و بزرگراه ها به پل های مکانیزه شامل بالابر و پله برقی توسط مدیریت شهری شهرها و کلانشهرهای کشور انجام شود.

وی تصریح کرد: البته در کنار این کارها آموزش و فرهنگ سازی هم نیاز است و ان شاء الله مجموعه این کار ها دست به دست هم دهد تا شاهد حوادث کمتری در این حوزه باشیم.

رئیس پلیس راهور فراجا کودکان و سالمندان را 2 گروه سنی آسیب پذیر در حوزه عابران پیاده عنوان کرد و گفت: هر دو قشر کودکان و سالمندان نیاز به مراقبت جدی از سوی خانواده ها دارند و بایستی مسئولیت فردی و اجتماعی خود را در این حوزه انجام دهند.

لزوم جایگزینی خودروهای برقی در کلانشهرهای کشور

وی در پاسخ به پرسشی درباره نقش خودروهای برقی و هیبریدی در کاهش آلودگی هوا هم گفت: در حال حاضر نزدیک به 30 میلیون خودروی دارای سوخت فسیلی در کشور وجود دارد که برای تبدیل این تعداد خودرو به خودروهای برقی باید یک برنامه 30 ساله را پیش بینی کنیم، یعنی در طول 3 دهه کاری کنیم که در انتهای برنامه 30 ساله دیگر اثری از خودروها با سوخت فسیلی و مستهلک در کشور وجود نداشته باشد.

سردار حسینی عنوان کرد: به نظرم باید یک تقسیم کار صورت گرفته و شروع این کار از شهرهای آلوده مانند تهران، اصفهان، مشهد و تبریز کلید زده شود.

وی با بیان اینکه در تمام دنیا برای کلانشهرهایی که در معرض آلودگی هوا هستند یک برنامه ریزی فوری را در نظر گرفته و پیاده سازی می کنند عنوان کرد: به نظرم اگر ما بتوانیم طی یک بازه زمانی 10 ساله در کلانشهر هایی که با موضوع آلودگی هوا دست و پنجه نرم می کنند خودروهای برقی و هیبریدی را جایگزین خودروهای دارای سوخت فسیلی کنیم می تواند یک موفقیت بزرگ در زمینه کاهش آلودگی هوای کشور باشد.

انتهای پیام/163

دیگر خبرها

  • جزییات دریافت گواهینامه یک روزه موتورسواری در تهران | یک میلیون و ۲۵۰ موتورسوار گواهینامه ندارند
  • اولین اداره و قوانین راهنمایی و رانندگی | سرعت بالای ۱۵ کیلومتر در ساعت ممنوع!
  • پیکر مطهر شهید «مرتضی غلامی» در گناوه استقبال شد
  • روسیه ۶ پهپاد اوکراین را سرنگون کرد
  • تهدید با سلاح سرد در منطقه آبشار شاهرود / ۳ نفر متخلف دستگیر شدند
  • تهدید با سلاح سرد در منطقه آبشار شاهرود/ ۳ نفر متخلف دستگیر شدند
  • تشکیل کارگروه مشترک پلیس و شهرداری، برای رفع نواقص نقاط پرتصادف تهران
  • طرح ویژه پلیس راهور برای موتورسواران و عابران پیاده
  • طرح ویژه پلیس برای کاهش مرگ موتورسواران و عابران پیاده
  • پیگیری برای ارائه تسهیلات بانکی براساس تخلف و تصادف رانندگی/ نحوه پرداخت حق بیمه تغییر می‌کند