Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@09:25:06 GMT

تحریم و عدم پذیرش لوایح FATF؛ عامل گرانی‌ و فقر

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۷۲۸۵۷

تحریم و عدم پذیرش لوایح FATF؛ عامل گرانی‌ و فقر

روزنامه ستاره صبح ۲۰ اسفند یادداشتی به قلم مصطفی محمودی - اقتصاددان منتشر کرد و نوشت: داستان گرانی‌ها در بازار شب عید، داستانی تکراری برای اغلب مردم است. در شرایطی که بسیاری از اقشار جامعه، به‌خصوص فرودستان و گروه‌های کم‌درآمد، به فکر آن‌اند تا در آستانه سال نو، اقلام موردنیاز خود را خریداری کنند، این دلالان و سودجویان هستند که بدون توجه به حقوق مصرف‌کننده، تنها به فکر کسب منافع خود از هر طریق ممکن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر آشفتگی قیمت‌ها در بازار مایحتاج عمومی مانند میوه، مرغ، روغن و... موجب کاهش قدرت خرید و نگرانی مردم و پرشدن جیب دلالان و مافیای ثروت شده است. وزیر صمت که مسئول مستقیم کنترل بازار شب عید است، تقصیرها را از گردن خود برداشته و معتقد است که آشفتگی بازار میوه به علت ورود دلالان و سودجویان است که پول‌های خود را از بازارهای دیگر خارج کرده‌اند و به بازار میوه آورده‌اند.

به عقیده نگارنده، شاخص‌های اقتصادی از مدت‌ها پیش روند صعودی تورم را گوشزد کرده بودند. وقتی‌که فقر گسترده‌تر می‌شود، سهم کالاهای خوراکی نسبت به‌کل هزینه‌های زندگی بالا می‌رود و این‌یک اصل اقتصادی است. چند برابر شدن نرخ اقلام خوراکی طی ماه‌های اخیر نشان‌دهنده این است که تعداد بیشتری از مردم به زیرخط فقر سقوط کرده‌ و می‌کنند. خود فقر هم دسته‌بندی دارد  و بسته به فاصله افراد فقیر تا خط فقر، شدت آن متفاوت است. به‌عنوان‌مثال اگر خط فقر را ۳ میلیون تومان در نظر بگیریم، آن‌کسی که دو میلیون و ۹۰۰ هزار تومان دریافتی دارد هم، زیرخط فقر است و آن‌کسی هم که یک‌میلیون می‌گیرد زیرخط فقر است، ولی شدت فقر این دو متفاوت است.

این در حالی است که بسیاری از افراد در فقر مطلق به سر می‌برند. آمارهای اعلام‌شده نشان می‌دهد علاوه بر اینکه افراد بیشتری در زیرخط فقر قرارگرفته‌اند، در این فرایند فقرا نیز فقیرتر شده و می‌شوند. این موضوع یک زنگ خطر برای کشور است، چون افزایش فقر، ممکن است جامعه را به سمت تنش‌های سیاسی و اجتماعی هدایت کند...  شگفت این‌که مخالفان دولت، رفتارشان به‌گونه‌ای است که انگار تحریم کنندگان را تطهیر می‌کنند و تقصیر را بر گردن تدبیر روحانی می‌اندازند، اما گویا این عده فراموش کرده‌اند که در هشت سال ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد با درآمد طلایی و افسانه‌ای فروش نفت که در تاریخ کشور بی‌سابقه بود، شرایط چندان بهتر از حالا نبود.

پس این افراد نباید آدرس غلط به مردم بدهند. مشکل اصلی اقتصاد کشور در حال حاضر تداوم تحریم‌ها و عدم امکان انتقال وجوه ناشی از فروش نفت به دلیل نپذیرفتن  لوایح اف‌ای‌تی‌اف است. برخی آمار و ارقام نشان می دهد که حدود پنجاه‌وهشت میلیون نفر در کشور زیرخط فقر هستند و مسئولان باید این آمار را به‌عنوان یک هشدار جدی بگیرند. هرچند این روزها بارقه‌های امید برای احیای برجام و برداشته شدن تحریم‌ها بیشتر شده، اما عده ای در داخل برای آنکه دولت را تحت‌فشار قرار دهند، مانع بازگشت به برجام و رفع تحریم‌ها شده و می‌شوند تا اگر قرار است گشایشی در روابط با غرب ایجاد شود، در دوره خودشان و به اسم خودشان تمام شود؛ درحالی‌که مردم به‌خوبی می‌دانند که اصولگرایان توانایی مدیریت اقتصاد کشور ندارند و در فاصله سال‌های ۸۴ تا ۹۲ که دولت و مجلس در دست آن‌ها بود، چه بلایی بر سر کشور آوردند.

منبع: روزنامه ستاره صبح برچسب‌ها برجام لیست سیاه FATF اصولگرایان روحانی وضعیت معیشت تورم صمت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام لیست سیاه FATF اصولگرایان برجام لیست سیاه FATF اصولگرایان روحانی وضعیت معیشت تورم صمت اخبار کنکور زیرخط فقر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۷۲۸۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه

محمد بهمن مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه گفت : پیوستن شرکت‌های کرمانشاهی به بازار بورس کشور، یک فرآیند چندین مرحله‌ای و چندین ساله است که با پیگیری‌های استاندار، معاون اقتصادی استاندار و مدیران دستگاه‌های اقتصادی استان برای استان کرمانشاه به یک فرآیند با بازده زمانی کوتاه تبدیل شد و توانستیم با بازار سرمایه ارتباط برقرار کنیم چرا که طی ۱۵ سال گذشته هیچ شرکتی در سازمان بورس پذیرش نشده است.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه عنوان کرد: با پیگیری‌های انجام شده در سال ۱۴۰۲، شرکت ذوب آهن بیستون به عنوان اولین شرکت بخش خصوصی در سازمان بورس مورد پذیرش، درج نماد و معارفه قرار گرفت و تنها عرضه این شرکت باقی‌مانده که ان‌شاءالله با ارائه مجوز عرضه سهام از سازمان بورس، عرضه این سهام آغاز خواهد شد.

بهمن با اشاره به ورود شرکت‌های دانش‌بنیان کرمانشاه در بازار بورس، اذعان کرد: در استان کرمانشاه یک شرکت دانش‌بنیان برای بازار بورس پذیرش شده که در حال طی مراحل درج نماد هستیم و این شرکت هم در فصل بهار عرضه خواهد شد؛ در آخرین روز‌های سال گذشته، پذیرش شرکت مانیزان در سازمان بورس صورت گرفت که از طرف سازمان این شرکت پذیرش شد و اکنون در حال رفع شروطی هستیم که فروش اوراق بهادار تهران برای این شرکت در نظر گرفته شده و پس از رفع این شروط، نماد آن درج و عرضه خواهد شد.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه ابراز کرد: اتفاق خوب دیگری که برای استان کرمانشاه و کشور در سال ۱۴۰۲ افتاد، این بود که اولین سهام پروژه کشور در بازار سرمایه‌گذاران حرفه‌ای پذیره‌نویسی شد و این بازار برای پذیره نویسی شرکت بیواتانول کرمانشاه یا همان سوخت سبز زاگرس ایجاد شد و مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان برای پذیره‌نویسی آن انجام شده است.

بهمن از پیگیری شرکت‌های بیشتر برای ورود به بازار بورس خبر داد و گفت: به دنبال این هستیم که در سال جاری تعداد شرکت‌های مشمول بورس شده را در بازار بورس افزایش دهیم و در این راستا در حال مذاکره و بررسی شرایط دو عدد از شرکت‌های استان برای پذیرش در بازار بورس هستیم؛ علاوه بر این یک شرکت‌پروژه دیگر را هم پیگیری می‌کنیم تا پذیره‌نویسی آن در سرمایه‌گذاری حرفه‌ای انجام شود.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه در رابطه با تأثیر حضور شرکت‌ها در بازار بورس خاطرنشان کرد: یکی از منابعی که معمولاً واحد‌های صنعتی و تولیدی برای گسترش فعالیت و افزایش ظرفیت تولیداتشان استفاده می‌کنند تسهیلات بانکی است، لذا با توجه به اینکه در سال‌های اخیر تسهیلات بانکی محدود شده، شرکت‌ها می‌توانند با پذیرش سهام خود در بازار سرمایه و عرضه، تأمین مالی مورد نیاز خود را از بازار بورس انجام دهند و از مابقی مشوق‌های بازار سرمایه به نفع خودشان استفاده کنند.

وی با اشاره به مهم‌ترین تأثیر حضور شرکت‌ها در بازار بورس بیان کرد: بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مسئله با توجه به حضور شرکت‌ها در بازار بورس و سرمایه‌گذاری، تأمین مالی لازم است که به راحتی انجام می‌گیرد و دیگر نیازی به تسهیلات ندارند و حتی با این امتیاز می‌توانند پروژه‌های جدیدی اجرا کرده و در فاز توسعه شرکت مشکل نداشته باشند.

مدیر تالار بورس منطقه‌ای کرمانشاه در مورد آمار شرکت‌های بورسی کرمانشاه اذعان کرد: با وجود سه شرکت و سهام پروژه‌ای که در سال ۱۴۰۲ اضافه شد، تعداد شرکت‌های بورسی استان کرمانشاه از سه به هفت شرکت افزایش پیدا کرد و دو شرکت دیگر نیز در بازار فرابورس داریم که جمعا تعداد شرکت‌ها پروژه‌های استان در بورس و فرابورس از ۵ مورد به ۹ مورد افزایش پیدا کرد است.

بهمن با اشاره به میزان معاملات استان کرمانشاه بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ ارزش معاملاتی که توسط مردم استان کرمانشاه صورت گرفته است حدودا ۵ هزار میلیارد تومان بوده که از این مبلغ ۶۰ درصد فروش سهام و ۴۰ درصد خرید سهام بوده است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول
  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • جنبش دانشجویی عامل فروپاشی اندیشه استکبار جهانی