Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-01@09:24:56 GMT

گسترش فرهنگ خودمراقبتی با سیناکِر و مامانیا

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۷۶۳۲۴

گسترش فرهنگ خودمراقبتی با سیناکِر و مامانیا

این عوامل در طولانی‎مدت آسیب‎های گسترده‎ای را به دستگاه‎های مختلف بدن وارد می‎کنند و باکاهش کیفیت زندگی و طول عمر همراه هستند.

در افراد مبتلا به دیابت، خون همراه با میزان زیادی گلوکز در تمام بدن می‎چرخد و باگذشت زمان می‎تواند آسیب‎های گسترده‎ای به رگ‎های خونی و کلیه‎ها وارد کند.

با سفت‎شدن دیواره رگ‎ها، فشارخون افزایش می‎یابد و ترکیب فشارخون بالا و دیابت نوع دو، خطر ابتلا به حمله قلبی و سکته را تا حد زیادی افزایش می‎دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوشبختانه همه این بیماری‌ها با سبک زندگی سالم، سیگار نکشیدن، ورزش‌کردن، متعادل نگاه‎داشتن وزن، نوشیدن آب، رژیم غذایی سالم، مداخلات پزشکی به‎موقع و ... قابل پیشگیری و مدیریت هستند.

برای مثال فشارخون بالا به ‎قاتل خاموش معروف است زیرا هیچ علامتی ندارد و اگر به‏موقع تشخیص داده نشود، نارسایی کلیه، سکته‎های قلبی و مغزی و مرگ زودرس از خطرات آن خواهند بود.

باتوجه به اهمیت پایش سلامتی برای پیشگیری و کنترل بیماری‎های واگیردار و غیرواگیردار، شرکت خلاق و نوآور «راهکار هوشمند سینا» بستری را برای ایجاد فرهنگ خودمراقبتی دیجیتال و همچنین آرامش خاطر بیماران و خانواده‎ها فراهم کرده است.

وزارت بهداشت به ‏عنوان متولی سلامت کشور، برای تدوین برنامه‎های خود و تخصیص بودجه، می‎بایست از وضعیت فعلی بیماری‎ها و مشکل اصلی سلامتی مردم کشور اطلاع داشته باشد.

این داده‎ها معمولا به‎صورت دستی جمع‎آوری می‎شود و به‎دلیل خطای انسانی در واردکردن داده‎ها، تصویر واضحی از وضعیت بیماری‎ها و عوامل خطر در کشور ارائه نمی‎کنند.

همزمان با نیاز وزارت بهداشت به‎دستگاه‏ هایی برای اندازه‎گیری و ثبت متغیرهای سلامتی بدون دخالت دست و خطای انسانی در سامانه‎ای یکپارچه، دکتر محمدرضا کلاهدوز اصفهانی عضو هیأت‌علمی دانشکده برق دانشگاه تهران، درحال ساخت دستگاه‏های پزشکی در آزمایشگاهش بود.

با توجه‎ به نیاز کشور و مذاکرات کلاهدوز با وزارت بهداشت، وی مسیر خود را از تولید سخت‎افزاری ابزار پزشکی به برقراری ارتباط بین سخت‏افزار و نرم‎افزار تغییر داد.

درمرحله اول، وی ۲۰ دستگاه اندازه‎گیری قندخون و فشارخون را باقابلیت اتصال بلوتوثی به یک اپلیکیشن ارائه کرد. بااستقبال وزارت بهداشت از این طرح و جذب سرمایه خصوصی، نیروهای متخصص بیشتری جذب شدند و درفروردین ۹۸ شرکت «راهکار هوشمند سینا» شکل گرفت.

دکتر محسن عباسی، مدیر تحقیق و توسعه این مجموعه به جام‌جم می‎گوید: «امروز در کشور، تمرکز وزارت بهداشت از درمان به پیشگیری تغییر کرده و این تحول متقارن با دوره‎گذار بیماری‎ها درحال اتفاق‎افتادن است. اگر همه‎گیری کووید-۱۹ را کنار بگذاریم، الگوی بیماری‎ها از واگیر به بیماری‎های غیرواگیر درحال تغییر است.»

«مامانیا» همراه آرامش‎بخش مادران باردار

مامانیا، راهکار خودمراقبتی دیجیتال برای مادران باردار است. هدف مامانیا، بهبود تجربه بارداری، توسعه فرهنگ خودمراقبتی هوشمند برای مادران و ارتقای ارتباط موثر بین پزشک و مادر است. بسته طلایی مامانیا، شامل بسته مدیریت قندخون، مدیریت فشارخون، مدیریت روند وزن‎گیری مادر در دوران بارداری، دستگاه شنود صدای ضربان قلب جنین و اپلیکیشن موبایل مامانیا است.

در نرم‏ افزار مامانیا نحوه و شرایط اندازه‎گیری هر پارامتر سلامتی توضیح داده شده است و بلافاصله با هر اندازه‎گیری مادر، داده‎ها با بلوتوث در نرم‎افزار ثبت خواهد شد.

درطول دوران بارداری نیز، آنالیز روند تغییرات داده‎ها با نمودار و جدول، براساس پرونده پزشکی مادر برای پزشک و مادر نمایش داده می‎شود.

هسته پردازش اطلاعات سلامت مامانیا با هوش مصنوعی داده‎های سلامت مادر را بررسی می‎کند و طبیعی یا غیرطبیعی‎بودن آنها را به مادر اعلام می‎کند.

اگر داده واردشده‌ای در نرم‎افزار طبیعی نباشد، مامانیا اخطار مراجعه اورژانسی یا غیراورژانسی را به مادر اعلام می‎کند و می‎تواند داده پرخطر ثبت‌شده را ازطریق پیامک به اطرافیان مادر و پزشک اطلاع دهد.

علاوه‎بر اینها، ماماهای مرکز پاسخ‎گویی ۲۴ساعته مامانیا، آماده ارائه مشاوره و پاسخ به‎سوالات مادران باردار هستند.

مادران باردار می ‏توانند اطلاعات سلامتی را حتی به‎صورت دستی نیز در نرم‎افزار مامانیا وارد کنند، همچنین هریک از بسته‎های پکیج طلایی به‎صورت جداگانه نیز قابل تهیه است. به‎ویژه دستگاه صدای قلب جنین بااستقبال بالایی روبه‎رو شده است و مادران می‎توانند صدای قلب جنین خود را ضبط کنند و با دیگران به‎اشتراک بگذارند.

دکتر عباسی درباره دو تجربه استفاده مادران از مامانیا به جام‎جم می‎گوید: «مامانیا در مواردی باعث تشخیص زودهنگام عدم‌کفایت درمان در مادران مبتلا به دیابت بارداری شده و توانسته است به‎پزشک دراقدام زودهنگام درمانی کمک کند. در موارد دیگری با تشخیص زودهنگام فشارخون بالا، مامانیا باعث شد اقدامات اورژانسی و به‎موقع برای جنین صورت پذیرد تا نوزاد متحمل بستری طولانی‎مدت در بیمارستان بعد از به‎دنیا آمدن نشود.»

سلامتی با پکیج «سیناکر»

سیناکر، راهکار خودمراقبتی هوشمند برای همه افراد جامعه و به‎ویژه گروه‎های در معرض خطر است. پکیج سیناکر شامل بسته مدیریت قندخون، مدیریت فشارخون، کنترل دمای بدن و پارامترهای آنالیز بدن است. با تهیه یک پکیج سیناکر، تمام اعضای خانواده می‎توانند پروفایل خود را باتوجه‎به وضعیت پزشکی‎شان در اپلیکیشن سیناکر ایجاد و از خدمات آن استفاده کنند.

دکتر عباسی درباره اندازه‎گیری دمای بدن در سیناکر می‎افزاید: « علت اضافه‎شدن امکان پایش دمای بدن در سیناکر، اجرای پروژه مراقبت از راه دور بیماران مبتلا به کووید ۱۹ با همکاری دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران بود. درحال حاضر اگر افراد به‎هریک از مراکز وابسته‎به دانشگاه علوم پزشکی تهران مراجعه کنند و برای آنها تشخیص کووید ۱۹ بدون نیاز به‎بستری داده شود، قبل از فرستادن بیمار به‎منزل، اپلیکیشن سیناکر را برای بیمار نصب می‎کنند. به‏این‏ترتیب هرروز بیمار شرح‎حال و علائم خود را ثبت و پزشک روند بهبودی او را رصد می‎کند و به‎شکل سیستمی به بیمار بازخورد می‏دهد تا درصورت نیاز به پزشک یا اورژانس مراجعه کند یا ماندن در خانه را ادامه دهد.»

دکتر عباسی همچنین می‌افزاید: «ترازوهای سیناکر از فناوری جدیدی بهره می‎گیرند و به‎کاربر اطلاعاتی درباره پارامترهای آنالیز بدن مانند درصد چربی، درصد عضلات و نرخ سوخت‎و‎ساز پایه بدن می‎دهد. این اطلاعات به‎ویژه برای کسانی مفید است که می‎خواهند یک دوره ورزشی یا رژیم غذایی را شروع کنند.»

چرا سیناکر یا مامانیا را انتخاب کنیم؟

دکتر عباسی درپاسخ به‎این سوال جام‎جم می‎گوید: «ما تنها شرکت ارائه‌دهنده چنین خدماتی در ایران هستیم و هسته پردازش اطلاعات سلامتی در سیناکر و مامانیا مطابق با الگوریتم‎های پزشکی وزارت بهداشت بوده و به‎تایید دانشگاه‎های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی رسیده است. دراین دو نرم‎افزار، بازخوردی که به افراد داده می‎شود، متناسب با وضعیت شرح‎حال شخصی خودشان است و هرکاربر سرویس سلامتی خودش را دریافت می‎کند.»

وی درادامه می‎افزاید: « دستگاه فشارسنج دیجیتالی ما باوجود داشتن بلوتوث و امکان اتصال به اپلیکیشن، هیچ تفاوت قیمتی با دیگر دستگاه‎های دیجیتال معمولی ندارد و دستگاه قندخون سیناکر با ۱۵۰ نوار قندخون از دستگاه‎های قندخون معمولی هم قیمت کمتری دارد.»

ریحانه رادی - نشان ایرانی 2 / روزنامه جام جم 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: دیابت چاقی قاتل خاموش مرگ زودرس خودمراقبتی بارداری مادران باردار نشان ایرانی 2 مادران باردار وزارت بهداشت اندازه گیری دکتر عباسی نرم افزار بیماری ها داده ها جام جم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۷۶۳۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جوانی جمعیت نیازمند اغنا سازی است

مرضیه اتو گرا در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه رویداد جوانی جمعیت با اشاره به ماده ۱۹ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مبنی بر اعطای جایزه به برترین ها که شامل دستگاه ها برای میل به اهداف قانون برگزار خواهد شد افزود: ستاد ملی جمعیت مکلف است با تبیین شاخصهای ارزیابی، سلامت و سنجش تفکیک خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگاه های اجرایی، شرکت ها، موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان را مورد بررسی قرار دهد و نهادهای زیربط که اثربخشی در رشد ازدواج و فرزندآوری و فعالیت های موثری را داشته اند را شناسایی و اقدام به تقدیر به نحوه شایسته از آنها نماید.

وی در ادامه با اشاره به اینکه از اهداف دیگر این رویداد فراهم سازی شرایطی برای تبادل اندیشه بین صاحب نظران حوزه خانواده، جمعیت، ایجاد انگیزه و همچنین زمینه فرهنگی و هنری و ترویج فرهنگ ازدواج و فرزندآوری و روحیه کار تیمی برای ظهور استعدادهای علمی است خاطرنشان کرد: افراد مختلف در جامعه در فضای عمومی و نظام بهداشتی کشور با توجه به تلنگری که خورده اند برای اقدام موثر، تلاش بیشتری خواهند کرد که در امر جوانی جمعیت در کشور موفق باشند.

مسئول کار گروه جمعیت و فرزندآوری در هیات اندیشه ورزی امور بانوان استانداری گفت: ما شاهد این هستیم که شیب کاهش جمعیت در استان همدان کمتر شده است البته هنوز به ایده آل مطلوب نرسیده ایم، در زمینه جوانی جمعیت ما نیاز به فرهنگسازی داریم بدان گونه که فرهنگ زایمان طبیعی بعد از سزارین، فرهنگ شرکت در کلاسهای آمادگی بارداری، کاهش ترس از زایمان، خوشایند سازی بارداری ورضایت مندی مادران از مراکز بهداشتی و بیمارستان ها را بالا ببریم.

اتو گرا اذعان داشت: اغنا سازی عمومی و همگانی باید در این زمینه بصورت کامل انجام شود که همه مدیران دستگاه ها و کارکنان در هر اداره ای که هستند مسئله جوانی جمعیت را با معنای سلامت در نظر بگیرند و سلامت ما در گرو سلامت زنان، خانواده ها وفرزندان است.

وی تاکید کرد: پیشگیری از سقط جنین، سقط انتخابی که مادر خود رضایت به این کار دارد و آگاه‌سازی تشخیص زودرس ناباروری و درمان به موقع آن، به موقع ازدواج کردن و رعایت سبک زندگی سالم باید در جامعه پیگیری شود که هم اکنون توسط قرارگاه ورستاد جمعیت مورد بررسی قرار گرفته است.

کد خبر 6092529

دیگر خبرها

  • جوانی جمعیت نیازمند اغنا سازی است
  • هشدار سایبری: از USB نامطمئن استفاده نکنید، بدافزار خطرناک PlugX در حال گسترش است
  • سمنان در اجرای سازوکار اجرایی پدافند غیرعامل نیازمند خودمراقبتی است
  • افتتاح دستگاه MRI بیمارستان رازی رشت، به زودی
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • نجات جان مادر باردار قمی از مرگ حتمی
  • علاقمندی کشور‌های آفریقایی برای بهره‌مندی از توانمندی‌های حوزه سلامت ایران
  • مشکل شیرخشک‌های یارانه‌ای تا یک ماه آینده برطرف می‌شود
  • فرهنگ و هنر در بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳
  • بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور در بخش فرهنگ و هنر