Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت امور خارجه انگلیس در ادامه جدال دیپلماتیک بر سر توزیع واکسن کرونا، معاون سفیر اتحادیه اروپا در لندن را احضار کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، اتهام‌زنی‌های اخیر «شارل میشل» رئیس شورای اروپا در خصوص نحوه توزیع واکسن کرونا، واکنش دولت انگلیس را به دنبال داشت.

به نوشته روزنامه «ایندیپندنت»، روز چهارشنبه «نیکول مانیون» معاون سفیر اتحادیه اروپا در لندن به وزارت امور خارجه انگلیس فراخوانده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



روز گذشته (سه‌شنبه)، میشل در بیانیه‌ای نوشته بود: «از شنیدن اتهام ملی‌گرایی در خصوص واکسن که علیه اتحادیه اروپا مطرح شدند، شوکه شدم».

رئیس شورای اروپا افزود: «در این مسئله نیز حقایق دروغ نمی‌گویند. بریتانیا و ایالات متحده به‌طور آشکار صادرات واکسن یا اقلام ساخت واکسن به اتحادیه اروپا را ممنوع کرده‌اند، اما اتحادیه اروپا هرگز صادر کردن آن‌ها را متوقف نکرده است».

میشل علاوه بر این روسیه و چین را نیز مورد حمله قرار داد و نوشت: «نباید اجازه دهیم روسیه و چین ما را به انحراف بکشانند. این دو رژیم ارزش‌هایی دارند که در مقابل ارزش‌های ما ناپسند هستند. آن‌ها عملیات تأمین واکسن محدودی برای دیگران را سازماندهی کرده‌اند، اما به طور گسترده برای آن تبلیغ می‌کنند. اما اروپا از واکسن برای اهداف تبلیغاتی استفاده نمی‌کند».

«دومینیک راب» وزیر امور خارجه انگلیس در نامه‌ای به میشل ادعا‌های او درباره توزیع واکسن کرونا را «تماماً غلط» توصیف کرد.

طی هفته‌های اخیر جدال انگلیس و اتحادیه اروپا بر سر مقررات تجاری پس از اجرای برگزیت شدت گرفته و توزیع واکسن کرونا را تحت‌الشعاع قرار داده است.

از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت دیروز (سه‌شنبه) هشدار داده است جهش‌های جدید کرونا باعث به راه افتادن موج جدید ابتلا به این ویروس در سراسر قاره اروپا شده است.

از ژانویه سال گذشته میلادی که بریتانیا و اتحادیه اروپا بر سر اجرای برگزیت به توافق رسیدند، گروه‌های وفادار به بریتانیا در ایرلند شمالی بار‌ها به اخلال در وارد کردن کالا از بریتانیا اعتراض کرده‌اند و این توافق را در تناقض با توافق بلفاست دانسته‌اند.

هفته گذشته درپی تشدید اختلافات لندن و بروکسل بر سر تأمین واکسن کرونا، «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس تهدید کرد بخش‌هایی از توافق برگزیت را که به ایرلند شمالی مربوط است تعلیق می‌کند.

جانسون در جلسه پارلمان گفت، احتمال دارد ماده ۱۶ پروتکل ایرلند شمالی را به اجرا بگذارد تا اطمینان یابد مانعی بر سر راه تبادل تجاری با این بخش از بریتانیا وجود ندارد.

در ماده ۱۶ این پروتکل آمده است، درصورتی که اجرای آن موجب مسائل اقتصادی، اجتماعی و محیط‌زیستی شود، ماشه‌ای اضطراری را درنظر می‌گیرد که به هردو طرف اجازه مداخله در آن را می‌دهد.

علاوه بر جانسون، اتحادیه اروپا نیز تهدید کرده بود برای کنترل صادر کردن واکسن کرونا به ایرلند شمالی، ماده ۱۶ را فعال خواهد کرد، اما ساعاتی بعد از موضع خود عقب‌نشینی کرد.

«مایرید مک‌گینس» مسئول امور مالی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه گذشته تهدید جانسون مبنی بر فعال کردن ماده ۱۶ را محکوم کرد و درخصوص بی‌اعتمادی بروکسل به لندن هشدار داد.

علاوه بر این جدال‌های دیپلماتیک، «جنیفر ساکی» سخنگوی دولت آمریکا روز دوشنبه مدعی شد دولت بایدن تلاش روسیه برای زیر سوال بردن واکسن‌های ساخت شرکت‌های «فایزر» و «مدرنا» را تحت نظر دارد.

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی دولت روسیه در واکنش به این ادعای کاخ سفید گفت: «ما همواره با سیاسی‌کاری در قبال مسائل مربوط به واکسن [کرونا]مخالف هستیم. روسیه هرگز در چنین کمپین‌هایی علیه دیگر واکسن‌ها مشارکت نداشته و نخواهد داشت».

سخنگوی کاخ کرملین افزود: «تمام این اظهارات بی‌معنی بوده و بر پایه واقعیت نیستند. واقعاً تأسف می‌خوریم اگر کسی این اظهارات را جدی بگیرد».

پسکوف همچنین به اظهارات یکی از مقامات آژانس دارویی اروپا که واکسن «اسپوتنیک وی» روسیه را به «هفت‌تیر روسی» تشبیه کرده بود واکنش نشان داد و خواستار عذرخواهی این مقام اروپایی شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: واکسن کرونا اتحادیه اروپا ملی گرایی توزیع واکسن کرونا اتحادیه اروپا ایرلند شمالی ماده ۱۶

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۷۷۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!

به گزارش "ورزش سه"، این بازیکن سابق در سال ۲۰۲۱ به لاوال در لیگ دو فرانسه پیوست اما پس از مصدومیت‌های پرشمار در اواخر فصل گذشته مجبور به بازنشستگی شد.

مهاجمی که اکنون بازنشسته شده استدلال کرده است که او نه یک نظریه‌پرداز با توهم توطئه است و نه یک ضد واکسن، اما او مایل است دادگاه بررسی کند که آیا ارتباطی بین آسیب‌دیدگی او و واکسن وجود دارد یا خیر.

او گفت:«می‌خواهم بفهمم چرا دیگر بدنم به خوبی کار نمی‌کند.» این بازیکن سابق مدعی شد که در همان زمانی که در برابر بیماری واکسینه شده بود، صدمات و مصدومیت‌های زیادی متحمل شده است.

او علاوه‌بر اینکه از شرکت‌های فایزر و بیونتک که تولید واکسن کرونا را برعهده داشتند، شکایت کرده، بلکه علیه فدراسیون فوتبال فرانسه هم اقدام قانونی انجام داده. وکیل این بازیکن گفت:«ابتدا واکسن برای همه اجباری نبود اما بعد از مدتی واکسیناسیون برای بازیکنان حرفه‌ای هم اجباری شد. من فکر می‌کنم که فدراسیون فوتبال در این ماجرا مسئولیت دارد.»

جلسه‌ای در دوم ژوئیه در پاریس برگزار می‌شود که در آن دادگاه به کمک هیئتی از کارشناسان تصمیم خواهد گرفت که آیا بین مصدومیت‌های وی و واکسیناسیون رابطه علت و معلولی وجود دارد یا خیر.

دیگر خبرها

  • ایتالیا سفیر روسیه را احضار کرد
  • مدودف: توقیف دارایی های روسیه در آمریکا بی پاسخ نمی ماند
  • احضار سفیر روسیه از سوی وزارت خارجه ایتالیا
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • انگلیس سفیر روسیه را احضار کرد
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • چین سفیر آلمان را احضار کرد
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • بلژیک سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد