Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@20:57:30 GMT

پیامدهای کرونا؛ کاهش زاد و ولد در اروپا

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۷۷۹۲۰

پیامدهای کرونا؛ کاهش زاد و ولد در اروپا

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از روزنامه فایننشال تایمز، کاهش شدید تولد نوزادان در ۹ ماه گذشته یا بیشتر در فرانسه، ایتالیا و اسپانیا رقمی چشمگیر گزارش شده است.

مرکز ملی آمار فرانسه یکی از اولین مراکز برای انتشار آمار متولدین ماه ژانویه (دی) یعنی ۹ ماه پس از زمانی بود که این کشور اولین قرنطینه کرونایی را اعمال کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمار نشان از کاهش نرخ زاد و ولد در این ماه دارد به طوری که ۵۳ هزار و ۹۰۰ تولد برای این ماه در فرانسه ثبت شده که ۱۳ درصد کمتر از آمار ژانویه ۲۰۲۰ است.

برای فرانسه که به لحاظ سنتی بالاترین نرخ باروری در میان ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا را دارد، این مساله نمایانگر بیشترین کاهش زاد و ولد است.

نرخ زاد و ولد در فرانسه همچنین ۷ درصد در ماه قبل از آن در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته و مجموع نوزادان متولد شده در فرانسه در سال گذشته را به ۷۳۵ هزار نفر رسانده که پایین ترین رقم از زمان پایان جنگ جهانی دوم است.

«آنی سولاز» کارشناس موسسه ملی مطالعات جمعیت شناختی فرانسه گفت: تخیلات زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه وقتی زوج ها در خانه اند، فرزندان بیشتری خواهند داشت. اما این چیزی شبیه یک دیدگاه غیرواقعی و گول زننده است.

وی افزود: در واقع، هستند کسانی که بودن با هم را در تمام مدت، سخت می یابند.

داده های اولیه همچنین از کاهش شدید نرخ زاد و ولد در اسپانیا و ایتالیا حکایت دارد، دو کشوری که با چالش جمعیت سالمند مواجه هستند. شواهد موجود به روند مشابهی در انگلیس و آمریکا اشاره دارد.

براساس این گزارش، کاهش زاد و ولد در اقتصادهای صنعتی در پی یک همه گیری یا بحران اقتصادی، معمولا برای جمعیت شناسان تعجب آور نیست.

والدین بالقوه به طور معمول نگران امنیت شغلی و توانایی خود برای حمایت از فرزندانشان هستند.

ایتالیا اولین کشور اروپایی که بحران کرونا را تجربه کرد، در ماه دسامبر ۲۰۲۰ (آذر) یعنی ۹ ماه پس از اعمال قرنطینه سراسری در این کشور، ۲۱.۶ درصد تولد کمتری را در مقایسه با ماه مشابه در سال قبل از آن به ثبت رساند.

در مجموع برای سال ۲۰۲۰ در ایتالیا، حدود ۴۰۰ هزار تولد گزارش شد که از رقم ۴۲۰ هزار تولد در سال قبل از آن کمتر بود، در حالی که این کشور رقم ۶۴۷ هزار مرگ را به ثبت رساند.

این کاهش میزان زاد و ولد به کاهش آمار ازدواج ربط داده شده که به میزان بیش از ۵۰ درصد در ۱۰ ماه نخست سال گذشته اعلام شده است. این بدان معناست که زوج ها قبل از آنکه قادر به برگزاری مراسم عروسی باشند، به میزان کمتری درجهت فرزندآوری تلاش می کنند.

فرانسه نیز ازدواج های کمتری را در سال گذشته به ثبت رساند. این رقم ۳۴ درصد کمتر از سال ۲۰۱۹ بود که دلیل آن تا حد زیادی ممنوع شدن برگزاری مراسم عروسی در وهله اول و سپس اعمال محدودیت بر شمار میهمانان شرکت کننده در مراسم عروسی در مرحله بعد بوده است.

تولدهای ثبت شده در اسپانیا در نتیجه همه گیری کاهش یافته، اگرچه مشکل ثبت تولد در اوج بحران ممکن است بر موثق بودن آمار دقیق ماهیانه تاثیرگذار باشد.

این در حالی است که همه گیری منجر به افزایش زاد و ولد در فیلیپین شده، به طوری که سازمان ملل هشدار داده است که دشواری دسترسی به داروهای جلوگیری از بارداری و توجهات پزشکی منتهی به افزایش بارداری های ناخواسته و مرگ و میر در زمان زایمان شده است.

همچنین شواهدی وجود دارد که برخی کشورهای واقع در شمال اروپا یا تحت تاثیر کاهش زاد و ولد قرار نگرفته اند و یا ممکن است مسیر برعکس آنچه را در فرانسه، ایتالیا و اسپانیا گزارش شد، تجربه کرده باشند.

سوئد ۶.۴ درصد کاهش تولد در ماه ژانویه را ثبت کرد، اما هلند و فنلاند از افزایش جزئی در تولدهای جدید در این ماه خبر دادند.

کووید – ۱۹ کشورهای اسکاندیناوی و بخش هایی از شمال اروپا را به میزان کشورهای دیگر هدف قرار نداد و این مساله، چرایی بیشتر بودن نرخ زاد و ولد در این کشورها را توضیح می دهد.

حال پرسش این است که آیا کاهش زاد و ولد در کشورهای متاثر از کرونا، تلنگری موقتی است یا روندی است که ادامه خواهد یافت.

برچسب‌ها انگلیس فرانسه ایتالیا کووید-19 پروندهٔ خبری هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انگلیس فرانسه ایتالیا انگلیس فرانسه ایتالیا کووید 19 اخبار کنکور نرخ زاد و ولد کاهش زاد و ولد سال گذشته قبل از آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۷۷۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای جلوگیری از ورود پزشک فلسطینی به فرانسه

یک پزشک فلسطینی-انگلیسی تأکید کرد هدف از منع ورود وی به اروپا این است که جلوی شهادت دادن وی علیه رژیم صهیونیستی در دیوان لاهه را بگیرند.

به گزارش مشرق، غسان ابوسته، پزشک انگلیسی-فلسطینی که در سازمان پزشکان بدون مرز کار می‌کند و شاهد جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه بوده است، گفت: دلیل اصلی منع ورودم به اروپا این است که جلوی شهادت دادنم درباره جنایت‌های جنگی رژیم اشغالگر در مقابل دیوان بین‌المللی کیفری در لاهه را بگیرند.

وی در مصاحبه با المیادین گفت: دیوان لاهه در معرض فشارهای سیاسی از سوی دولت و کنگره آمریکا و دولت‌های اروپایی قرار دارد که حامی جنگ رژیم اشغالگر علیه مردم غزه هستند. یک تصمیم سیاسی از سوی دولت‌های اروپایی با هدف ساکت کردن شاهدان جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه وجود دارد. رژیم اشغالگر نیز تصمیم گرفته تا تمام شاهدان باقیمانده در نوار غزه یا در داخل بازداشتگاه‌ها را به قتل برساند.

وی به وجود یک کمپین هماهنگ بین رژیم صهیونیستی و اروپا با هدف ممانعت از رفتن شاهدان عینی به دادگاه‌های بین‌المللی برای محاکمه کردن رژیم اشغالگر اشاره کرد.

ابوسته گفت: مقامات فرانسوی مرا در فرودگاه شارل دوگل متوقف کرده و به من گفتند که نمی‌توانم به تمام کشورهای منطقه شینگن به مدت یک سال وارد شوم و این مساله با درخواست دولت آلمان است. دولت فرانسه نمی‌خواهد این ممنوعیت را نقض کند.

ابوسته گفت: من قبلا نیز از ورود به آلمان منع شدم. در آن زمان به من گفتند که ممنوعیت ورود به آلمان تنها در ماه آوریل و به خاطر «کنفرانس فلسطین» است که برلین قصد ممانعت از برگزاری آن را دارد اما شنبه در فرودگاه شارل دوگل فرانسه مشخص شد که نمی‌توانم وارد بیشتر کشورهای اتحادیه اروپا شوم.

تلاش‌ها برای ممانعت از شهادت دادن ابوسته در پی آن صورت می‌گیرد که وی در پرونده شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی به دلیل نسل کشی در غزه در مقابل دیوان بین‌المللی دادگستری حاضر شد.

وی بعد از خروج از غزه برای انتقال واقعیت بیمارستان‌ها و بخش پزشکی و اوضاع فاجعه بار انسانی غزه تلاش و درباره مواردی که در جریان فعالیت خود با آنها روبه‌رو شده است از جمله جراحت‌های بسیار سنگین به ویژه بین کودکان به دلیل سلاح‌های پیشرفته رژیم صهیونیستی صحبت کرد.

فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه حقوق بشر در اراضی فلسطینی نیز درباره این اتفاق گفت: من به عنوان یک اروپایی از دکتر ابوسته به دلیل تصمیم آلمان که به سطح جدیدی از دفاع از نسل کشی رسیده است، عذرخواهی می‌کنم.

وی افزود: من از آلمان می‌خواهم تصمیم خود را درباره دکتر ابوسته کنار بگذارد.

منبع: ایسنا

دیگر خبرها

  • جهان در سراشیبی سقوط نرخ تولد
  • اظهارات رهبر چین درباره اهداف سفرش به فرانسه
  • بالاگرفتن جنگ لفظی بین مقامات فرانسه و روسیه
  • مقام فرانسوی انفعال دولت را در برابر نسل کشی در غزه محکوم کرد
  • دیدار «شی» با میراث‌دار «دوگل»
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • تقدیر رئیس‌جمهور چین از روابط پکن و پاریس
  • ماجرای جلوگیری از ورود پزشک فلسطینی به فرانسه
  • رییس‌جمهور چین به فرانسه می‌رود
  • ماکرون با شی درباره تجارت و اوکراین صحبت می‌کند