Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@13:52:19 GMT

زالی: هنوز هم برخی افراد توان خرید ماسک ندارند

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۷۹۳۱۴

زالی: هنوز هم برخی افراد توان خرید ماسک ندارند

ایسنا: دکتر علیرضا زالی در جمع خبرنگاران ضمن اشاره به کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور، در پاسخ به سوالی در زمینه آسیب شناسی این موضوع گفت: در تمام بیماری‌ها زمانی که بیماری فرآیند فرسایشی می‌گیرد، با سندروم اجتماعی خستگی روبرو می‌شویم. بنابراین رسانه‌ها و مجموعه سیاست‌گذاران باید هنر آن را داشته باشند که با ارتقای تاب‌آوری جامعه این موضوع را جبران کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خلاء پوشش حمایتی موثر از اقشار آسیب‌پذیر در بحران کرونا

 وی ادامه داد: نکته بعدی بحث مشکلات اقتصادی مردم است؛به طوری که مجموعه حمایت‌های اعمالی در زمینه جبران اختلالات کسب و کار به ویژه در زمینه کسب و کار خرد و فاقد شناسنامه به شکلی که باید، انجام نشده است و حمایت‌ها قلیل بوده است. حتی برخی مغازه‌ها هم که باز هستند، رونقی ندارند. بر همین اساس نارضایتی می‌تواند نافرمانی در رعایت پروتکل‌ها را به دنبال داشته باشد و ممکن است فرد با نزدن‌ماسک، نافرمانی خود را نشان دهد. در مجموع نقاط خلاء فراوانی در پوشش حمایتی اقشار فرودست و آسیب پذیر در بحث بحران کرونا وجود دارد.

هنوز هم برخی افراد توان خرید ماسک ندارند

فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران ادامه داد: در همین راستا هنوز افرادی هستند که توان خرید ماسک ندارند. در تهران ۲۰ هزار نفر از طریق دستفروشی تامین معیشت می‌کنند؛ این آمار، آمار رسمی دستفروشی است، آمار شناور خیلی بیشتر از اینهاست.

 وی با طرح این سوال که چرا در کشورهایی مانند سنگاپور، تایوان، ویتنام و کره جنوبی با موفقیت عمل شده است، افزود: سرمایه اجتماعی انباشته شده در این کشورها قبل از کرونا بسیار مستحکم و قوی بوده و بعد از کرونا این سرمایه اجتماعی به کمک آمده است و به این ترتیب همه مردم به تبعیت از دولت قرار گرفته‌اند. در این آسیب‌شناسی ما باید ببینیم که در کجاها سرمایه اجتماعی‌مان آسیب خورده است‌.

چالش سطح بالای تناقض در گفتار

 فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران ادامه داد: موضوع دیگر سطح بالای تناقض در گفتار است.همانند آنچه که در بازگشایی مدارس در مهر و بهمن ماه شاهد بودیم. اکنون نیز اندکی به پایان سال باقی مانده است اما هنوز تکلیف سفرهای نوروزی به صراحت مشخص نیست. در اپیدمی ها ممکن است نامهربانی وجود داشته باشد اما قطعا این موضوع برای نجات جان آدم هاست. در جایی که منافع اجتماعی اقتضا می کند و در مقابل آن اکراه عمومی وجود دارد، باید دید مصلحت عمومی چیست.

با تسامح برخورد شود، جان مردم به خطر می افتد

وی در این باره ادامه داد: همه جای دنیا نسبت به محدودیتها معترض هستند؛ اسپانیا، هلند، ایالات متحده آمریکا و ... همه مردم دنیا خسته شده اند و این موضوع تنها مختص ایران نیست. اما اگر بخواهیم با تسامح برخورد کنیم، جان مردم به خطر می افتد.

زالی درباره سفرهای نوروزی نیز گفت: با فرض اینکه اکنون ویروس جهش یافته با سناریوی فعلی وجود نداشت، آن زمان طبیعتا نظر ما این بود که با توجه به آنکه از اول آذرماه روند بیماری کاهش بوده و در دو هفته اول اسفند هم افزایش چشمگیر در موارد مراجعه، بستری و مرگ و میر بیماری نداشتیم، می توان با آزادی عمل بیشتری اجازه فرآیندهای تفننی را در قالب سفرهای نوروزی داد. اما متاسفانه وجود ویروس چموش، خشن، تهاجمی و بی رحمی به نام واریانت جهش یافته (انگلیسی)، سناریوی دیگری را رقم زده است.

خطر شکل گیری موج جدید کرونا در تهران با بازگشت مسافران نوروزی

وی در ادامه با بیان اینکه در نوروز بی تردید بالاترین نرخ سفر را در تهران و با اختلاف زیاد از سایر استانها، خواهیم داشت، افزود: به دنبال اقدامات انجام شده در طی ماه های گذشته و غربالگری های صورت گرفته، توانسته ایم بیماری را در تهران کنترل کنیم. حال مسافران در سفر به شهرهای مختلف، در معرض انواع سویه ها با شدتهای مختلف ویروس قرار می گیرند. هفته سوم فروردین هم مسافران بازمی گردند و مانند آن است که با شبیخون ویروس مواجه شویم. بنابراین می توان پیش بینی کرد که در هفته سوم فروردین با بازگشت مسافران در استان تهران با امواج بیماری مواجه خواهیم شد و البته تقارن آن هم با شروع کسب و کار مردم است. بر همین اساس ممکن است در زمانی که مردم انتظار بازگشت اقتصاد و رونق کسب و کار را دارند، شاید لازم باشد که در کسب و کار دخالت کنیم و محدودیت ایجاد شود.

بهبودیافتگان کرونا نسبت به ویروس جهش یافته مصون نیستند

زالی با اشاره به وجود و چرخش دو ویروس کلاسیک (ووهان) و جهش یافته انگلیسی در کشور گفت: تعدادی از مردم به دنبال ابتلا به نوع قبلی ویروس (ووهان) در موجهای قبلی این بیماری، نسبت به آن مصونیت یافتند اما این افراد امروز مقابل ویروس جهش یافته مصون نیستند و مبتلا می شوند. ویروس جهش یافته می تواند مصونیت نسبی برخی افراد را در که سه موج قبلی مبتلا شده اند را درهم شکند.

قدرت بیماری زایی و مرگ و میر ویروس جهش یافته کرونا

وی ادامه داد: از طرف دیگر این ویروس جهش یافته قدرت سرایت بالاتری دارد. به طوری که هر فرد ناقل در ویروس کلاسیک ووهان می توانست 1.2 نفر را مبتلا کند اما این رقم در ویروس انگلیسی 2.3 است. به این ترتیب به تدریج خوشه های جدید ویروس در تهران شکل می گیرد و با تلفیق آنها طغیان جدیدی شکل می گیرد. همچنین ویروس جهش یافته مرگ و میر بالاتری ایجاد می کند و مطالعات ما در تهران نیز همین موضوع را نشان می دهد.

فرمانده عملیات مقابله با کرونا در تهران گفت: بنابراین مردم در زمانی می خواهند بار سفر نوروزی ببندند که مکانیسم و پدیده جدیدتری از ویروس اتفاق افتاده است. در این زمینه ارزش زمان و مداخله گاهی در ثانیه است.

رنگ بندی شهرها بر اساس ویروس جهش یافته تغییر کند

زالی همچنین درباره رنگ بندی شهرها گفت: تمام رنگ بندیهای صورت گرفته براساس سناریوی ویروس کلاسیک است و این رنگ بندیها در ویروس جهش یافته باید تغییر کند.

نگران چرخش ویروس با سفرهای نوروزی هستیم

خطر بروز سویه های جدید و جهش یافته بومی در ایران

وی تاکید کرد: واقعا نگرانیم که سفرهای نوروزی نکته ای شود برای چرخش بیماری در کشور. از طرفی بعد از گذشت یک سال از بیماری کرونا، همه شهرستانهای کشور در معرض خطر جدیدی هستند؛ آن هم بروز سویه های مقاوم جدید و جهش یافته داخلی و بومی است. اتفاقی که در آفریقا، برزیل، کالیفرنیا و ... افتاد چرا نباید در تهران و ایران افتد؟

نظر وزیر بهداشت درباره سفرها، کارشناسی و به صلاح مردم است

زالی در پاسخ به ایسنا درباره نظر مشخص ستاد مقابله با کرونا تهران درباره سفرهای نوروزی گفت: نظر ما تایید نظر کارشناسی وزیر بهداشت است. نظر وزیر بهداشت کاملا بر صلاحدید مردم، مطابق با آخرین تغییرات اپیدمی بیماری در کشور، آخرین یافته های ناشی از ویروس جهش یافته و بحث نگرانی از اختلاط بین شهرستانی سویه های جدید و در کمین بودن بروز سویه های جدید جهش درون زا در کشور است.

 

منبع: فردا

کلیدواژه: ماسک نوروز زالی کرونا ویروس جهش یافته مقابله با کرونا کرونا در تهران سفرهای نوروزی کسب و کار سویه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۷۹۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد

به گزارش Livescience و براساس مقاله منتشرشده در Science Advances، محققان می‌گویند با آزمایش خون می‌توان آرتروز زانو را در افرادی که هنوز علائمی در آنها ایجاد نشده است و تا هشت سال قبل از اینکه اشعه ایکس قادر به تشخیص تغییرات در استخوان‌های آنها باشد، شناسایی کرد. در این پژوهش، محققان خون ۲۰۰ فرد را که در اولین نمونه‌گیری از خونشان هیچ علامتی از آرتروز نداشتند، تجزیه‌وتحلیل کردند.

تشخیص زودهنگام آرتروز با استفاده از آزمایش خون‌

استئوآرتریت (Osteoarthritis) یا آرتروز شایع‌ترین شکل آرتریت است و بیش از ۳۲.۵ میلیون بزرگسال در ایالات‌متحده به آن مبتلا هستند. این بیماری در ابتدا به‌عنوان یک بیماری «ساییدگی» شناخته می‌شد؛ زیرا زمانی رخ می‌دهد که غضروف داخل یک مفصل (معمولاً در دست‌ها و زانوها) از بین می‌رود. این امر باعث می‌شود استخوان زیرین در طول زمان تغییر کند و منجر به درد، سفتی و تورم شود.

بااین‌حال، اکنون شواهد نشان می‌دهد که نوعی التهاب می‌تواند محرک اصلی آسیب مفصلی در آرتروز باشد. این بدان معناست که نوعی «بیومارکر» (زیست‌نشانگر) یا علامت قابل اندازه‌گیری در بدن وجود دارد که می‌تواند نشان دهد که این بیماری مدت‌ها قبل از اینکه آسیب ساختاری قابل تشخیص باشد، شروع می‌شود.

محققان در این پژوهش از مجموعه خون ۲۰۰ فرد استفاده کردند؛ این افراد درواقع از سال ۱۹۸۹ به‌صورت سالانه از نظر استئوآرتریت مورد ارزیابی قرار می‌گرفتند. حدوداً ده سال بعد، نیمی از این افراد به آرتروز مبتلا شدند. به همین دلیل می‌توان بیومارکر‌های این افراد را طی سال‌های مختلف سنجید.

محققان با استفاده از هوش مصنوعی، شش پروتئین را در نمونه‌های خون افراد شناسایی کردند که نشان می‌دهد فرد به استئوآرتریت مبتلا می‌شود یا خیر. این پروتئین‌ها هشت یا چهار سال قبل از تشخیص با پرتو ایکس، در خون آنها مشاهده شده بود.

با تشخیص این پروتئین‌ها، می‌توان با دقت ۷۷ درصد تشخیص داد که آیا فرد در آینده به آرتروز مبتلا می‌شود یا خیر. این روش در مقایسه با دقت حدود ۵۰ درصدی روش‌های مبتنی بر وزن و سن و همچنین دقت ۵۷ درصدی روش‌های مبتنی بر درد زانو، رقم خوبی محسوب می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • با یک میلیارد تومان در کجای تهران می‌توان خانه خرید؟/ جدول قیمت
  • آلودگی هوا باعث تشدید بیماری‌های زمینه‌ای می‌شود
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • با بودجه ۳میلیارد تومانی در کجای پایتخت می‌توان خرید؟/ جدول قیمت‌ها
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • دستگیری شروری که در BRT مردم را با زنجیر کتک می‌زد | تنها اظهارات او را ببینید! | فیلم