Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@20:36:05 GMT

آسیب‌های طلاق والدین بر تربیت کودکان چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۸۱۳۶۶

آسیب‌های طلاق والدین بر تربیت کودکان چیست؟

یک روانشناس و مشاور خانواده، گفت: طلاق والدین آسیب‌های بسیار جدی به احساس امنیت کودک وارد می‌کند، احساس ناامنی بسیاری اوقات بر روی عزت نفس، کفایت و ابراز وجود کودک اثرات منفی دارد.

طاهره اصلانی در گفت وگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص اثرات منفی طلاق والدین در تربیت کودکان، اظهار کرد: دلبستگی‌های انسان مجموعه‌ای از نیازهای امنیت، توجه، محبت و حمایت در زندگی خانوادگی است و یکی از نیازهای بسیار مهم کودکان در زندگی خانوادگی نیاز به امنیت است، عوامل مختلفی به دلبستگی کودک آسیب می‌زند و یکی از برجسته‌ترین این عوامل طلاق والدین، مرگ یکی از والدین، دعواهای زن و شوهر و شاغل بودن و نبودن مادر در محیط خانواده است که احساس امنیت و دلبستگی کودک را کمرنگ می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرزندپروری کودک یک سفر طولانی است

وی با بیان اینکه در دسترس بودن منبع دلبستگی و پاسخگو بودن او در خانواده برای کودک حس امن بودن را فراهم می‌کند، افزود: فرزندپروری کودک یک سفر طولانی است و والدین راهنمای فرزندان در این سفر هستند، جدایی والدین به کودک حس ناامنی می‌دهد و کودک به این باور می‌رسد والدینی که قرار بود سال‌ها در زندگی او را همراهی کنند و به امید آنها به این دنیا پا گذاشته است در حال حاضر با پدیده شوم طلاق از هم جدا شدند و او به ناچار تنها شده است.

این مشاور و خانواده درمانگر، تصریح کرد: کودکی که دائم شاهد اختلاف و مشاجره پدر و مادر در محیط خانواده است، حس ناامنی و نداشتن تکیه گاه محکم در زندگی به او دست می‌دهد، احساس ترس و ناامنی حس غالبی است که این گروه از کودکان با خود همیشه دارند و این اتفاق آسیب زیادی به آنها وارد می‌کند.

اصلانی ادامه داد: احساس ناامنی بسیاری اوقات بر روی عزت نفس، کفایت و ابراز وجود کودک و دیگر نیازهای او اثرگذار بوده و این مسئله در تعاملات اجتماعی و خانوادگی او بسیار مهم است، طلاق آسیب‌های بسیار جدی به کودک می‌زند، به واسطه اینکه احساس امنیت او را مختل می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه گاهی شرایط زندگی زوج‌ها به نوعی است که ادامه دادن یک رابطه امکانپذیر نیست، گفت: گاهی اوقات همسران به این نتیجه می‌رسند که جدایی آنها به صلاح آنها است و قادر به ادامه زندگی مشترک نیستند، بعد از طلاق و جدایی باید آنها توجه زیادی به احساس امنیت کودک داشته باشند و پدر و مادر همدیگر را جلوی فرزند تخریب نکنند.

این روانشناس و مشاور و خانواده، افزود: نباید پدر خانواده از مادر کودک بدگویی کند، به دلیل اینکه با این عملکرد احساس ناامنی را در وجود فرزند تشدید می‌کند، با توجه به اینکه مادر مدت زمانی را با کودک می‌گذراند و کودک بخشی از احساس امنیت را از مادر می‌گیرد، همان طور بر کس این اتفاق هم وجود دارد و مادر نباید از پدر بدگویی کرده و موجب احساس ناامنی فرزند شود.

دعواهای زیاد بعد از طلاق و تشدید ناامنی فرزندان

اصلانی با اشاره به اینکه اگر زن و مرد مشکلی با هم دارند بعد از طلاق سعی کنند ارتباط آنها برای تربیت فرزند تا حدی وجود داشته باشد، اظهار کرد: ارتباط آنها به نوعی باشد که کودک احساس کند اگرچه والدین او از هم طلاق گرفتند ولی باز هم می‌تواند در زندگی به آنها تکیه کند که در شرایط اورژانسی مثل جلسه، مدرسه، بیماری، ازدواج و شرایط مورد نیاز حمایت کننده او هستند و او را تنها نمی‌گذارند.

وی تاکید کرد: اگر هر دو والد کنار هم باشند کودک با خیال آسوده و حس امنیت و اینکه هر دو نفر والدین را دارد به زندگی روزمره ادامه می‌دهد، معمولاً زوج‌ها بعد از طلاق با دعواهای زیاد حس ناامنی فرزندان را تشدید می‌کنند، باید والدین بعد طلاق در مواجهه با فرزندان از سرزنش طرف مقابل، بدگویی و دعوا و مشاجره پرهیز کنند و سعی کنند حداقل در ظاهر کنار کودک با هم هماهنگی لازم را داشته باشند.

این روانشناس و مشاور خانواده، به والدین توصیه کرد: بهتر است بعد از طلاق والدین سعی کنند زندگی خوبی را برای خود بسازند بسیاری از اوقات کودک در این دنیا به غیر از دو والد کسی را ندارد، کودک برای تأمین سلامت جسمی و روانی نیازمند وجود پدر و مادر است، بعد از طلاق ضروری است پدر و مادر کودک زندگی فردی خوبی داشته باشند تا از بروز حس ناامنی در کودک جلوگیری شود.

اصلانی اضافه کرد: بعد از طلاق در اجتماع معمولاً خانم‌ها دوباره ازدواج نمی‌کنند و مادر زندگی خود را وقف فرزند کرده و از کودک طلبکار می‌شود، این اتفاق احساس گناه، ترس و مستقل نشدن در فرزند را تقویت می‌کند به دلیل اینکه احساس می‌کند مادر او تکیه گاهی ندارد، باید جبران زحمت‌های او را بکند و نمی‌تواند او را تنها بگذارد.

وی خاطرنشان کرد: باید والدین بعد از طلاق هم بتوانند استقلال خود را حفظ کنند، ساختن زندگی مناسب، داشتن روحیه قوی باعث تقویت حس امنیت، شادابی و سرزندگی کودک می‌شود و اینکه او با دیدن حال مساعد و خوب پدر و مادر حتی بعد از طلاق و جدایی آنها احساس مفید بودن و داشتن تکیه گاه محکم در زندگی دارد.
 

کد خبر 480447

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کودکان طلاق آسيب ديده خانواده رفتار والدين کنترل خشم مشاوره پیشگیری از اسیب ها والدین پرخاشگر تربیت فرزندان افزایش اعتماد به نفس اختلافات خانوادگي راه حل نهایی روانشناسی کودک و نوجوان مشاور خانواده والدين احساس امنیت شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بعد از طلاق احساس ناامنی احساس امنیت طلاق والدین پدر و مادر حس ناامنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۸۱۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایابی بیمارستان مادر و کودک خراسان شمالی اشتباه است

به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی شهریاری عصر شنبه در آئین افتتاح افتتاح و کلنگ‌زنی طرح‌های بهداشتی، درمانی و آموزشی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی که در محل بیمارستان امام حسن مجتبی (ع) بجنورد برگزار شد، اظهار کرد: شانزده هزار تخت بیمارستانی افتتاح شده در دولت سیزدهم متعلق به دولت قبل بوده است.

وی در ادامه افزود: بیمارستان هزار تخت خوابی شهدای تجریش نیز جز همان طرح‌های آماده افتتاح و در مرحله نصب تجهیزات بود که در دولت سیزدهم این مهم به سرانجام رسید.

منتخب مردم بجنورد، مانه، سملقان، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در دولت سیزدهم غوغا نشده است و در همه دولت‌ها به مردم خدمت شده است.

شهریاری گفت‌: برخورداری خراسان شمالی از تخت بیمارستانی از متوسط کشوری بسیار پایین است و مردم در روستاها نیز از بسیاری از خدمات محروم هستند.

وی بیان کرد: جایابی بیمارستان مادر و کودک در خراسان شمالی اشتباه است و با توجه به دسترسی پایین مردم باید در این تصمیم تجدیدنظر شود.

منتخب مردم بجنورد، مانه، سملقان، راز و جرگلان، گرمه و جاجرم در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بحران پزشکی در کشور با توجه به میزان مهاجرت غیرقابل تصور نیست.

کد خبر 6090459

دیگر خبرها

  • طلاق به خاطر پیدا شدن روسری در خودروی همسر
  • طلاق به‌خاطر پیدا شدن روسری در خودرو شوهر
  • زن جوان خطاب به قاضی:اول یک روسری در ماشین همسرم پیدا کردم؛بعدا هم دیدم از مهد کودک یک دختر را بغل کرد و برد/ حالا هم طلاق می خواهم
  • مادر دیانا به قتل فرزند بیمارش اعتراف کرد
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • راز قتل دختربچه ۱۱ ساله اصفهانی فاش شد
  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد
  • جایابی بیمارستان مادر و کودک خراسان شمالی اشتباه است