Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@05:36:54 GMT

کاهش ۱۳ درصدی بارش ها/۱۴ درصد سد زاینده رود آب دارد

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۸۱۷۳۹

کاهش ۱۳ درصدی بارش ها/۱۴ درصد سد زاینده رود آب دارد

ایسنا/اصفهان مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان حجم کنونی سد زاینده رود را ۲۱۸ میلیون متر معکب اعلام کرد و گفت: حجم کنونی سد زاینده رود حدود ۷۰ درصد نسبت به بلندمدت کاهش داشته و در حال حاضر حدود ۱۴ درصد سد آب دارد.

منصور شیشه فروش در گفت و گو با ایسنا، میانگین بارش ها از ابتدای سال زراعی تاکنون در سطح استان را ۱۰۳ میلیمتر اعلام و اظهار کرد: میانگین بارش های امسال نسبت به بلندمدت ۱۳ درصد کاهش داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در بررسی شاخص های خشکسالی از نظر هیدرولوژیکی، هواشناسی و کشاورزی مشخص شد طی ۱۰ سال گذشته تا امروز ۷۴.۲ درصد مساحت استان استان اصفهان با شدت و ضعف متفاوت درگیر خشکسالی بوده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه حجم سد زاینده رود در حال حاضر ۲۱۸ میلیون متر معکب است، گفت: حجم کنونی سد زاینده رود حدود ۷۰ درصد نسبت به بلندمدت کاهش داشته و در حال حاضر حدود ۱۴ درصد سد آب دارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۴ درصد تالاب گاوخونی آب دارد و ۹۶ درصد تالاب خشک و کم آب است، افزود: این موضوع باعث افزایش کانون های گرد و غبار محلی شده و با نزدیک شدن به بهار و تابستان، وزش بادها از سمت شرق به غرب باعث ایجاد گرد و غبار می شود.

شیشه فروش با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۰۳ روز هوای آلوده در شهر اصفهان داشتیم که ناسالم برای گروه های حساس و عموم بوده است، افزود: استمرار خشکسالی باعث شده چاه های اطراف زاینده رود خشک و کم آب شود و کیفیت چاه های دیگر به علت افت سطح آب های زیرزمینی کم شود، همچنین چاه های فلمن که بخشی از آب را تامین می کرد خشک شده، به طوری که در فصل زمستان ۱۶۹ روستای استان در مناطق مختلف با تانکر آبرسانی می شود.

وی همچنین با اشاره به پیش بینی هواشناسی از ورود جبهه هوای ناپایدار به استان و بارش باران و برف و کاهش دما طی روزهای پنج شنبه و جمعه این هفته، گفت: ۲۰۵ پایگاه امدادی استان فعال شده و راهدارخانه ها، پایگاه های هلال احمر، پایگاه های فوریت های پزشکی و شهرداری ها در آماده باش هستند. دو بالگرد هلال احمر و فوریت های پزشکی نیز برای امدادرسانی در سطح استان آماده است.

شیشه فروش مسمومیت ۴۳۷ نفر بر اثر حوادث گازگرفتنی در استان را از ابتدای سال جاری تاکنون یادآور شد و افزود: امسال ۱۵ نفر بر اثر حوادث گازگرفتگی فوت کردند و باتوجه به کاهش دما در چند روز آینده توصیه می شود شهروندان در استفاده از وسایل گرمایشی اصول ایمنی را رعایت کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی سد زاینده رود کاهش سطح آب سد زاینده رود بارش برف و باران خشكسالي کم آبی مدیریت بحران سد زاینده رود حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۸۱۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش ها در ایران ۱۲ درصد کاهش داشته است

بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی طی هفت روز گذشته منتهی به ۸ اردیبهشت‌ ۱۱.۹ میلیمتر بارش در این بازه زمانی دریافت شده که این میزان در بلندمدت ۶.۲ میلیمتر است بنابراین ۸۹.۹ درصد بارش بیشتر در این بازه زمانی دریافت شده است.

از ابتدای ماه جاری منتهی به ۸ اردیبهشت‌  در کشور به‌طور میانگین ۱۲.۱ میلیمتر بارش ثبت شده، در حالی که میزان آن در بلندمدت ۶.۹ میلیمتر است. در نتیجه ۷۴.۲ درصد با افزایش بارش نسبت به بلند مدت روبرو بوده‌ایم.

از ابتدای سال جاری تا ۸ اردیبهشت به‌طور میانگین ۱۷۸.۸ میلیمتر بارش در کشور ثبت شده که نسبت به میانگین بلند مدت(۲۰۵.۱ میلیمتر) با کاهش ۱۲.۸ درصدی بارش روبرو هستیم.

جدول اطلاعات پهنه‌ای بارش‌ استان‌ها از ابتدای سال آبی جاری (اول مهر سال گذشته) نشان می‌دهد تنها استان‌های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، گلستان، همدان و یزد نسبت به دوره بلندمدت بارش بیشتری دریافت کرده‌اند که این میزان برای خراسان جنوبی ۱۴.۷ درصد، یسیتان و بلوچستان ۵۴.۹ درصد، کرمانشاه ۱.۹ درصد، گلستان ۳.۶ درصد، همدان ۱.۶ درصد و یزد  ۳۵.۹ درصد است.

بارندگی در دیگر استان‌ها  کمتر از حد نرمال بوده است و در این زمینه  قزوین بدترین وضعیت را تجربه می‌کند چراکه ۴۱.۳ درصد کمتر از حد نرمال طی سال آبی جاری بارش دریافت کرده است.

استان تهران نیز از جمله استان‌هایی است که با کم‌بارشی روبرو بوده است. در حالی که میانگین بارش تهران در بلند مدت ۲۲۸.۹ میلیمتر است ولی در سال آبی جاری تنها به‌طور میانگین ۱۴۰.۷ میلیمتر بارش دریافت کرده است که نشاندهنده کاهش ۳۸.۵ درصدی بارش در این استان است.

شروع سال آبی در ایران از ابتدای پاییز است. به این ترتیب یک سال آبی در ایران از ۱ مهر شروع می‌شود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه می یابد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • رشد ۲.۴۳ درصدی موالید در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال
  • رشد ۲.۴ درصدی موالید مادران زیر ۲۴ سال
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شد
  • رشد ۱۹ درصدی میزان بارش‌ها در خراسان شمالی طی امسال
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ ها در ایران
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ها در ایران
  • بارش ها در ایران ۱۲ درصد کاهش داشته است
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • سرقت مغازه در استان بوشهر ۲۸ درصد کاهش یافت
  • رشد ۴۲ درصدی بارش‌ها در خراسان شمالی نسبت به سال گذشته