Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@12:07:39 GMT

جزئیات طرح‌های برگزیده در رویداد نانواستارت‌آپ

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۸۲۱۱۸

جزئیات طرح‌های برگزیده در رویداد نانواستارت‌آپ

محمد باقری در گفتگو با خبرنگار مهر، در تشریح نمایشگاه رونمایی از محصولات توسعه‌داده شده در سومین برنامه نانواستارت‌آپ و نحوه حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی از این محصولات گفت: در این رویداد از ۱۸ طرح ارائه شده توسط استارت‌آپ‌های حوزه نانو رونمایی شد.

دبیر گروه ترویج و آموزش فناوری نانو در ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه حدود ۶۰ درصد محصولات ارائه شده مربوط به حوزه آب و محیط زیست و مابقی نیز به حوزه‌هایی از جمله بهداشتی و آرایشی، پوششی و سلامت اختصاص داشت، گفت: سیستم مولد میکرو / نانوحباب، کیت و دستگاه تشخیص غلظت ذرات فلز آهن در پساب، رزین تبادل یونی کاتیونی که در فرآیند سختی گیری صنایع استفاده می‌شود، تصفیه پساب عرقیجات با استفاده از فناوری پلاسما، رنگ ضدخزه، محلول ضدعفونی‌کننده پایه گیاهی و دستگاه پوشش‌دهی آنتی‌باکتریال روی منسوجات از جمله طرح‌های ارائه شده هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در همین حال سیلر دندانی که در فرآیند پر کردن روت‌کانالهای دندان استفاده می‌شود، گرانول جاذب نیترات، الکترود جوشکاری آبگریز، لوسیون ترمیم بافت آسیب‌دیده، نانوجاذب‌های معدنی جاذب Oil و کدورت، پوشش آنتی‌باکتریال پلیمری سطوح، فاندیشن آرایشی پودر به کرم، پودر نانوسیلیس صنعتی و پوشش آبگریز نمای ساختمان از دیگر محصولات ارائه شده در این رویداد هستند.

باقری در پاسخ به این سوال که آیا این محصولات برای نخستین بار در کشور عرضه شده است؟ گفت: رویکرد برنامه نانواستارت‌آپ این است که استارت‌آپ واقعی را شکل دهد. ما اصلاً به مقوله نوآوری و یا اول بودن طرح توجه نمی‌کنیم. بلکه چیزی که اهمیت دارد حجم بازار است و اینکه این محصول، بازار داشته باشد.

وی گفت: به عنوان مثال کشور سالانه چیزی در حدود ۴۰ میلیون تن واردات رزین تبادل یونی دارد که نیاز صنایع مختلف است. با وجودی که تکنولوژی آن به بیش از ۴۰ سال پیش بازمی گردد اما در کشور تولید نشده است. حتی با توجه به رویکرد صنعتی کشور تا ۲۰ سال آینده هم این معضل وجود دارد. به همین دلیل از محصول ارائه شده در این زمینه، حمایت می‌شود.

دبیر گروه ترویج و آموزش فناوری نانو در ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اضافه کرد: در مورد جاذب های نیترات یا نانوذرات سیلیس نیز موضوع همین است. ما در کشور شرکتی داریم که تولیدکننده است. اما سالانه چیزی در حدود ۲۰ هزار تن نیاز کشور است و این نیاز، با یک یا دو شرکت رفع نمی‌شود. به همین دلیل باید استارت‌آپ‌های بیشتری در این حوزه‌ها وارد شوند و محصول تولید کنند.

وی در مورد آخرین وضعیت این طرح‌ها و قرارگیری آنها در مرحله تولید نیز گفت: این طرح‌ها هم اکنون به دانش فنی محصول رسیده اند و نمونه اولیه در مسیر توسعه فناوری را تولید کرده اند. به همین دلیل صندوق نوآوری و شکوفایی ورود کرده تا از آنها حمایت کند.

باقری با اشاره به سطح آمادگی فناوری این طرح‌ها که بین TRL ۴ تا ۶ متغیر است، گفت: برای مثال دستگاه تصفیه پساب عرقیجات با استفاده از فناوری پلاسما، نیاز به جذب سرمایه دارد تا در مقیاس صنعتی تولید شود.

وی در مورد مشارکت صندوق نوآوری و شکوفایی و سایر سرمایه گذاران برای این طرح‌ها توضیح داد و گفت: از این تعداد طرح، ۳ مورد به صورت مستقیم از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی مورد حمایت قرار گرفت و در مرحله تکمیل پرونده مالی قرار دارند. در خصوص سایر طرح‌ها نیز بنا شد که حمایت با عاملیت سایر صندوق‌ها مانند صندوق نانو و صندوق دانشگاه شهید بهشتی و با کمک صندوق نوآوری از طریق فرآیند «هم سرمایه گذاری» انجام شود.

دبیر گروه ترویج و آموزش فناوری نانو در ستاد ویژه توسعه فناوری نانو گفت: به این ترتیب یک صندوق سرمایه گذاری، ارزیابی‌های مالی طرح را انجام می‌دهد و صندوق نوآوری ۸۰ درصد از سرمایه مورد نیاز برای تولید آن محصول را که می‌تواند به صورت نیمه صنعتی یا صنعتی باشد، تقبل می‌کند و ۲۰ درصد مابقی نیز توسط صندوق عامل ارائه می‌شود.

وی گفت: ۶ طرح استارت‌آپی در این رویداد در دوشنبه‌های استارت‌آپی، امکان سنجی مالی و فنی خود را ارائه دادند که یکی از این طرح‌ها موفق به جذب سرمایه ۳ میلیاردی توسط یکی از سرمایه گذاران حاضر در رویداد و امضای پیش قرارداد شد.

باقری با بیان اینکه تمامی طرح‌های انتخاب شده در رویداد نانواستارت‌آپ مورد استقبال قرار گرفته و جذب سرمایه شدند، ادامه داد: میزان سرمایه گذاری برای هر طرح متفاوت است. اما برآورد اولیه ما این است که طرح‌های ارائه شده از یک میلیارد تا ۴ میلیارد تومان سرمایه نیاز داشته باشند.

کد خبر 5166790 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: فناوری نانو نانو ذرات استارت آپ محمد باقری ستاد نانو تحقیقات علمی حاکمیت سایبری ایرانسل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نوآوری فناوری 5G واکسن کرونا گوگل فناوری فضایی شبکه ملی اطلاعات شرکت های دانش بنیان ویروس کرونا اینترنت هکرها صندوق نوآوری و شکوفایی نانواستارت آپ توسعه فناوری فناوری نانو طرح ها استارت آپ ارائه شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۸۲۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«نقشه راه اجرای سند ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم» رونمایی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در نخستین روز از رویداد مانوین که در پارک فناوری پردیس برگزار شد با حضور روح الله دهقانی معاون علمی، مسعود حسنلو، دبیر ستاد توسعه فناوری‌های نرم و صنایع خلاق، مهدی صفاری نیا، رئیس پارک فناوری پردیس و جمعی از فعالان حوزه فرهنگی و فناوری‌های نرم از کتاب‌ها و اسناد راهبردی حوزه صنایع خلاق و فناوری‌های نرم رونمایی شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور در این رویداد از اطلس کسب و کارهای صنایع خلاق ایران که برای کسب اطلاع از پراکندگی جغرافیایی این کسب و کارها و فعالان حوزه صنایع خلاق در پهنه کشور به همت ستاد توسعه فناوری‌های نرم و صنایع خلاق منتشر شده است رونمایی کرد.

همچنین با حضور دهقانی، سامانه ایران دیتا، بزرگ ترین مرکز پردازش و سامان دهی داده های کشور که توسط خانه خلاق نقش کلیک راه‌اندازی شده است رونمایی شد. در ادامه نیز نقشه راه اجرای سند ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم، مجموعه مطالعات و گزارش‌های ارتقای تاب آوری و رقابت پذیری بین‌المللی با اتکا به توانمندی شرکت های خلاق و دانش بنیان در حوزه های فرهنگی و خلاق و تطبیق با سند ملی توسعه فناوری های فرهنگی و نرم رونمایی شدند.

در بخش دیگری از افتتاحیه رویداد مانوین، برترین فعالیت‌ها در حوزه صنایع خلاق، فناوری‌های نرم و فرهنگی مورد تقدیر قرار گرفتند.

کد خبر 6100254

دیگر خبرها

  • طلب ۱۰۰ میلیارددلاری صندوق توسعه ملی از دولت‌ها
  • «نقشه راه اجرای سند ملی توسعه فناوری‌های فرهنگی و نرم» رونمایی شد
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • صندوق ‏توسعه ملی برای رفع عقب‌ماندگی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر پیشگام می‌شود
  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه
  • اکوسیستم فناوری کشور زیر سقف «اینوتکس ۲۰۲۴»
  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • طغیانی:لغو معافیت مالیاتی به ضرر صندوق سرمایه‌گذاری ثابت است