Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین المللی وزارت علوم از پیشنهاد راه اندازی مجمع دانشگاه های کهن جهان و اعطای بورس سالیانه "جندی شاپور" خبرداد.

دکتر حسین سالارآملی در سومین کنگره بین‌المللی جندی‌شاپور که روز گذشته چهارشنبه، 20 اسفند در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم برگزار شد، گفت: تمدن‌ها در دل خود مدام در حال تغییر و دگرگونی هستند، زایش و میرایی در دل تمدن‌ها به علل و عوامل متعددی ارتباط دارد که محققان تاریخی بر روی بعضی از آن محورها دست گذاشته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آزادی در بیان عقاید، رشد تفکر، تضارب آراء و تحمل پذیری دیگران یکی از محورهای اساسی زایش تمدن ها به حساب می آید. به عبارت دیگر تمدن‌سازی ناشی از عقاید و تفکر مستحکمی است که خود را در برابر دیگر عقاید برتر می داند و از اینرو ابایی از رودرویی تفکرها ندارد.

وی ادامه داد: در کنار آزادی بیان، توجه به علم و دانش، محور بنیادین دیگری است که یک تمدن را پایه‌ریزی می کند. در دنیا تمدنی ایجاد نشده مگر آنکه دانش در آنجا رشد کرده باشد از تمدن آزتک ها در آمریکای مرکزی تا تمدن اسلامی که اوج رشد خود را در قرون ۴و۵ هجری مشاهده بوده تا تمدن اروپایی بعد از قرون وسطی، با تاکید بر علم و دانش توسعه یافتند.

سالار آملی اظهار کرد: مرکز علمی _ پزشکی جندی شاپور نیز در اوج تمدن دوره ساسانی شکل گرفت. این تمدن که ۴۳۷ سال طول کشید، اثر عجیبی بر فرهنگ روم، اعراب و هندی ها باقی گذاشت. این مرکز در زمان ساسانیان حتی با معیارهای امروزی نیز، یک مرکز علمی بین المللی بود که خدماتش به داخل کشور خلاصه نمی‌شد.

رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین المللی وزارت علوم همچنین اظهار کرد: مورخان تاکید کرده‌اند که بهره‌گیری از دانش دیگر کشورها در دستور اقدامات شاه خسرو یکم وجود داشته است. او خواستار آن شد تا آثار دانشمندان از جمله افلاطون و ارسطو را به پهلوی ترجمه کرده سپس این آثار در جندی شاپور تدریس شد. میزبانی اندیشمندان دیگر کشورها نیز در تاریخ ذکر شده که ژوستینیان یکم خلیفه روم شرقی، درب مکتب های مختلف را بر روی اندیشمندان رومی بسته و آنان راهی به جز هجرت به ایران زمان ساسانی نداشتند.

وی ادامه داد: دانشگاه جندی شاپور نه تنها پذیرای اساتید برجسته رومی بلکه پذیرای نخبگانی از هند و مصر و دیگر کشورها نیز بود که این خود بر شکوفایی دانش و تمدن‌سازی سلسه ساسانی اثر مستقیم داشت. به گواهی مورخان، پذیرش دانشجو بدون توجه به نوع مذهب، ملیت، نژاد و خواستگاه طبقاتی از دیگر ویژگی های تائید شده دانشگاه جندی شاپور بود که در توسعه علم و اثرگذاری منطقه ای و جهانی این دانشگاه مؤثر بوده است.

بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت:اعتقاد دارم اگر دانشگاه جندی شاپور بین المللی نبود، امروز نامی نیز از او در میان نبود و در این ایام نیز اگر دانشگاهی، عظمت و پویایی علمی میخواهد راهی جز باز نگاهداشتن درب دانشگاه به سوی داوطلبان ملت های مختلف، تبادل دانش در سطح منطقه و بین الملل و جابه جایی دو طرفه دانشجو و استاد و انجام کارهای پژوهشی مشترک ندارد. در دنیای آتی علم و دانش، قرار داشتن در چرخه دانش جهانی تنها با بین المللی سازی مراکز تحقیقاتی و آموزشی میسر است.

/ایسنا 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: علمی بین المللی وزارت علوم جندی شاپور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۸۴۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس هاب بین‌المللی تعاملات علمی با کشورهای دیگر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش بین المللی فرصت های صادراتی شرکت های فناور و دانش بنیان در کشورهای آسیای میانه به‌ویژه ازبکستان به میزبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس و همکاری اتاق بازرگانی ایران و ازبکستان، امروز در سالن جابرحیان دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

حسین نادری‌منش، رئیس پارک علم و فناوری تربیت مدرس، درباره فعالیت های انجام شده در فضای علمی ایران گفت: در ایران حدود ۴ نسل آموزشی و تحصیلی شکل گرفته است. نسل اول، نسل آموزشی است. اما نقطه شروع کار دانشگاه تربیت مدرس، نسل دوم آموزشی یعنی تربیت پژوهشگر است.

نادری منش اضافه کرد: نسل سوم و چهارم آموزش، نسلی است که دانشگاه های کارآفرینی و پژوهشگری را در کشور تشکیل داده است. 

وی افزود: در کشور حدود ۱۳ پارک علم و فناوری درحال فعالیت است که در این میان،  دانشگاه تربیت مدرس از جمله پارک های علم و فناوری  دارای گرید۲ است.

نادری‌منش به ظرفیت های فناورانه پارک تربیت مدرس اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۸۰ شرکت مختلف در ۵ شاخه غذا، سلامت، انرژی، آی‌تی و زیست فناوری و بیو تکنولوژی در دانشگاه تربیت مدرس درحال فعالیت هستند.

وی ادامه داد: به همین دلیل در سال گذشته به‌عنوان هاب تعاملات علمی بین المللی کشور با کشور های دیگر از جمله پارک علم و فناوری کشور ازبکستان شدیم.

وی یاد آور شد: هدف از برگزاری این همایش شناخت دو طرفه هر دوکشور از ظرفیت های علمی است، این شناخت می‌تواند منجر به شکل‌گیری صندوق‌های مشترک و برخی مراکز دیگر برای نشر بیشتر دانش و همکاری های علمی بین دو کشور ازبکستان و ایران شود.

نادری‌منش، اشاره کرد: امیدواریم محدودیت های تحریمی و علمی میان کشورهای دوست و همسایه از جمله ازبکستان، از بین برود.

رئیس پارک علم و فناوری تربیت مدرس در پایان گفت: فضای بین‌المللی یکی از مهم ترین فضاها برای ما است و امیدواریم بتوانیم همکاری های بین‌المللی دانشگاه های داخل کشور را با دانشگاه های ازبکستان گسترش دهیم.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گسترش بازار صادراتی دانش بنیان‌های ایرانی در ۱۶ کشور دنیا
  • عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان به دانشگاه تهران اعطا شد
  • عنوان قدیمی‌ترین نماد نهاد‌های علم جهان یونسکو به دانشگاه تهران اعطا شد
  • مقیمی: سابقه دانشگاه جندی‌شاپور به دانشگاه تهران منضم شد
  • سابقه دانشگاه جندی شاپور به دانشگاه تهران منضم شد
  • ایران اکسپو سکوی صادرات دانش‌بنیان‌ها
  • مدال آوران شانزدهمین لیگ علمی بین المللی پایا گیلان در مراسمی تجلیل شدند
  • همایش بین المللی تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج فارس برگزار شد
  • پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس هاب بین‌المللی تعاملات علمی با کشورهای دیگر
  • عربستان به جای «داووس» میزبان مجمع جهانی اقتصاد شد