Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@05:24:17 GMT

بازگشت آمریکا به برجام نیازی به مذاکره و نشست ندارد

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۸۵۳۴۷

عراقچی در پاسخ به این سوال که چرا تهران مذاکره با آمریکا را در چارجوب گروه ١+۵ رد کرد، توضیح داد: از دیدگاه ما، بازگشت آمریکا به برجا به هیچ نشستی احتیاج ندارد. آیا وقتی آمریکایی ها از توافق خارج می شدند، با کسی مذاکره کردند؟ نشستی را برگزار کردند؟ ما فکر می کنیم که به هیچ مذاکره یا نشستی نیاز نیست. ناطقان: به نقل از پایگاه خبری اردوپوینت،  عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه کشورمان در گفت و گو با خبرگزاری اسپوتنیک گفت که احتمال زیادی وجود دارد که توافق هسته ای ایران در صورت عدم بازگشت واشنگتن به این توافق،  از بین برود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




وی در این باره گفت: آمریکا برجام(توافق هسته ای) را ترک کرد و ما د ر این چهار سال گذشته به آن پایبند بودیم، اگرچه دیگر اعضای برجام،  به ویژه کشورهای اروپایی نتوانستند به تعهداتشان عمل کنند.


او افزود که اگر آمریکا که در سال 2018 در دولت دونالد ترامپ از توافق هسته ای خارج شد،  به این توافق بازنگردد، سرنوشت برجام به روسیه، چین و خود ایران بستگی خواهد داشت،  همچنین اشاره کرد که ایران تا زمانی که ماندنش در توافق، در راستای نیازهای ملتش باشد،  در توافق می ماند.


معاون وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به این سوال که چرا تهران مذاکره با آمریکا را در چارجوب گروه ١+۵ رد کرد،  توضیح داد: از دیدگاه ما،  بازگشت آمریکا به برجا به هیچ نشستی احتیاج ندارد. آیا وقتی آمریکایی ها از توافق خارج می شدند، با کسی مذاکره کردند؟ نشستی را برگزار کردند؟ ما فکر می کنیم که به هیچ مذاکره یا نشستی نیاز نیست.

عراقچی در این باره افزود: راهکار ساده است. آمریکایی ها به توافق بازگردند و  تحریم هایی را که (علیه ایران) اعمال کردند، لغو کنند، ایران پس از آن باز هم بعد از راستی آزمایی اعتبار آمریکا در این زمینه، به تعهداتش عمل خواهد کرد.

او همچنین درباره برگزاری نشستی با اعضای فعلی توافق هسته ای گفت: احتمال دارد که در هر زمانی نشستی با اعضای توافق برگزار شود.  در چند سال گذشته، کمیسیون مشترک برجام به طور منظم هر سه ماه جلسه داشته است و جلسان غیر رسمی فوری هم برگزار کرده ایم. برگزاری نشستی با اعضای فعلی،  رایزنی و تبادل نظر با آن ها مسئله ای ندارد. حضور آمریکا در این جلسات تنها زمانی اتفاق خواهد افتاد که تحریم ها را لغو کند.


این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به این سوال که آیا برنامه ای برای سفر به مسکو برای رایزنی درباره توافق هسته ای دارد یا نه، بیان کرد: من با آقای ریابکوف(معاون وزیر امور خارجه روسیه) چه از طریق تماس تلفنی و چه نامه نگاری،  ارتباط مستقیم دارم و اگر ضرورتی باشد حتما به مسکو سفر خواهم کرد. من و آقای ریابکوف در چند سال گذشته به طور مرتب رایزنی داشته‌ایم و بارها (به کشور یکیدیگر) سفر کرده ایم. اتفاقا، سفری در آینده نزدیک به مسکو برای دیدار با آقای ریابکوف و رایزنی مفصل درباره رخ دادهای اخیر را در نظر داشتم.
منبع: ایسنا برچسب ها: معاون وزیر امور خارجه ، بازگشت آمریکا ، برجام ، مذاکره و نشست

منبع: ناطقان

کلیدواژه: معاون وزیر امور خارجه بازگشت آمریکا برجام مذاکره و نشست معاون وزیر امور خارجه بازگشت آمریکا توافق هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۸۵۳۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد

این لایحه هیچ مخالفی نداشت و همه سناتور‌های حاضر در جلسه به آن رای موافق دادند.مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر در ماه دسامبر این لایحه را تصویب کرده بود.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارشی اعلام کرد که نیروگاه‌های برق هسته‌ای ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۲ درصد از اورانیوم مورد نیاز خود را از روسیه وارد کردند.

جان باروسو سناتور جمهوریخواه از ایالت وایومینگ در بیانیه‌ای اعلام کرد: وایومینگ اورانیوم کافی برای جایگزین کردن اورانیوم روسیه را دارد و آماده‌ایم که از آن استفاده کنیم.

وی افزود: لایحه دوحزبی ما کمک می‌کند که بودجه ماشین جنگی روسیه را کم کرده، تولید اورانیوم آمریکا را احیا کرده و سرمایه‌گذاری در چرخه عرضه سوخت هسته‌ای آمریکا را افزایش دهیم.

یک مقام ارشد آمریکایی با تاکید بر افزایش تولید داخلی سوخت هسته‌ای ایالات متحده، از مصرف‌کنندگان خارجی نیز خواست که وابستگی خود به روسیه در حوزه انرژی هسته‌ای را کاهش دهند.

«کاترین هاف» دستیار وزیر انرژی آمریکا در حوزه هسته‌ای ماه مارس در مصاحبه با رویترز گفت که کشور‌های شرکت‌کننده در اجلاس هسته‌ای بروکسل تلاش کردند تا سرمایه‌گذاری در زمینه تولید سوخت هسته‌ای را افزایش دهند.

وی افزود که آمریکا، ژاپن، فرانسه، کانادا و انگلیس متعهد شده‌اند ۴.۲ میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند که سهم آمریکا ۲.۷ میلیارد دلار است که «گامی تاریخی» به شمار می‌آید.

شرکت هسته‌ای روس‌اتم می‌گوید که ۱۷ درصد از سوخت هسته‌ای دنیا را تامین می‌کند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • حماس پیشنهاد مصر را پذیرفت؛ بهترین است | توافق قریب‌الوقوع است؟
  • مذاکره با برزیل برای برگزاری دیدار تدارکاتی با فوتسال ایران
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاکره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • نشستی از جنس مدرسه در لرستان