Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، برای نخستین بار در کشور، مراسم بزرگداشت روز جهانی قرآن در لبیک به کمپین جهانی حرم مطهر امام حسین (ع) برای بزرگداشت این روز و همگام با قرآنیان جهان اسلام امروز در سالروز بعثت نبی مکرم اسلام (ص) با حضور جمعی از جامعه قرآنی استان فارس در حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کمپین نورانی برای نخستین بار در اسفندماه پارسال توسط حرم مطهر امام حسین (ع) به راه افتاد و بعد از آن قاریان ۱۴ کشور جهان اسلام از قبیل عراق، مصر، جمهوری اسلامی ایران، سوریه، بحرین، لبنان، عربستان، افغانستان، مالی، نیجریه، اندونزی، کویت، بورکینافاسو و یمن به این کمپین پیوستند.

همچنین اساتید و پیشکسوتان قرآنی کشورمان نظیر مهدی دغاغله، کریم منصوری، عبدالرسول عبایی، احمد ابوالقاسمی، قاسم مقدمی، سیدجواد حسینی، غلامرضا شاه‌میوه اصفهانی، مسعود عنایتی‌مقدم و ... به کمپین روز جهانی قرآن حرم مطهر امام حسین (ع) پیوستند.

مراسم بزرگداشت روز جهانی قرآن در استان فارس که در قالب آن قرآنیان این استان نیز به کمپین جهانی روز قرآن پیوستند با همکاری مشترک نهاد‌ها و سازمان‌هایی نظیر جهاددانشگاهی فارس، اتحادیه تشکل‌های قرآنی فارس، حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع)، سازمان بسیج هنرمندان فارس، سازمان فضای مجازی سپاه فجر و نهاد نماینده ولی فقیه در استان فارس برگزار شد.

مظاهر بابایی، رئیس جهاددانشگاهی فارس در این مراسم ضمن تبریک فرا رسیدن سالروز بعثت ‍پیامبر خوبی‌ها (ص)، قرآن را سند جاودانگی بعثت پیامبر (ص) توصیف کرد و گفت: در چنین روزی نخستین آیه‌های کلام وحی بر قلب نازنین پیامبر (ص) نازل شد.

او با بیان اینکه قرآن کتاب دین، زندگی، آیین و کتاب کمال بشریت است، گفت: امروز در کشور اسلامی ما نگاه و عمل به قرآن و ترویج آن از اولویت‌هایی است که همه مسئولان و دوستداران و علاقه‌مندان به قرآن باید بدان بپردازند.

بابایی به سبقه تشکیل جهاددانشگاهی اشاره کرد و گفت: جهاددانشگاهی در سال ۵۹ به فرمان امام راحل و با هدف ترویج فرهنگ انقلاب اسلامی تأسیس شد و طی این سال‌ها در حوزه‌های مختلف آموزشی، فرهنگی، قرآنی، پژوهشی و ... اقدامات فاخری را انجام داده است.

رئیس جهاددانشگاهی فارس یکی از افتخارات این نهاد را فعالیت در حوزه‌های فرهنگی، انقلابی و قرآنی دانست و گفت: به‌منظور ترویج فرهنگ قرآن و سبک زندگی اسلامی در جامعه خبرگزاری ایکنا توسط این نهاد انقلابی راه‌اندازی شد که اخبار آن به‌عنوان نخستین رسانه قرآنی جهان اسلام به ۱۹ زبان زنده دنیا ترجمه می‌شود.

او با تأکید بر اینکه یکی از وظایف ما این است که در حوزه قرآن و آموزش و عمل به آن بتوانیم اقدامات فاخر و مثمر ثمری را انجام دهیم، گفت: نیاز امروز جامعه ما گسترش فرهنگ قرآن و انس با آن و همچنین عمل به آموز‌ه‌های این کتاب آسمانی است.

بابایی بیان کرد: عید بزرگ مبعث و سالروز نزول قرآن کریم بر قلب نازنین پیامبر (ص) و بعد از آن تلاوت و انس با قرآن کریم گام نخست در این راه است و بعد از آن باید وارد عرصه تزکیه، تعلیم، تعلم و عمل به آیات وحی شد.

رئیس جهاددانشگاهی فارس یکی از دغدغه‌های همیشگی این مجموعه را در اجرای برنامه‌های مختلف ترویج فرهنگ قرآنی و اسلامی برشمرد و گفت: امروز نگاه ویژه‌ای به جامعه قرآنی، آموزش‌های قرآنی، اخلاق قرآنی و عدالت قرآنی باید داشته باشیم و یکی از اساسی‌ترین نیاز‌های امروز آشنایی نسل جوان با آموزه‌های قرآن کریم است.

او با تأکید بر اینکه دستیابی به کمال انسانی جز با انس و عمل به آیات وحی امکان‌پذیر نیست، گفت: در مجموعه جهاددانشگاهی تلاش می‌کنیم تا از همه ظرفیت‌ها و توان خود فرهنگ قرآن را در جامعه جاری و ساری کنیم.

بابایی در ادامه سخنان خود یکی از برنامه‌های فرهنگی و قرآنی جهاددانشگاهی را برپایی جشنواره ملی هنر و قرآن با عنوان «شهود قدسی» برشمرد و گفت: این جشنواره به‌صورت سالانه ویژه دانشجویان سراسر کشور به‌همت جهاددانشگاهی فارس برگزار می‌شود که امسال پنجمین دوره آن را با مشارکت نهاد‌های مختلف برگزار خواهیم کرد.

او با بیان اینکه فراخوان این جشنواره از امروز آغاز شده است، گفت: امسال نسبت به سال‌های گذشته رشد ۵۰ درصدی در بحث همکاری و همیاران این جشنواره داشته‌ایم و دستگاه‌ها و نهاد‌های مختلفی برای اجرای این جشنواره اعلام آمادگی کرده‌اند که جای تقدیر کرد.

رئیس جهاددانشگاهی فارس با یادآوری این نکته که به دلیل شیوع کرونا تلاش شده است تا این جشنواره در بستر فضای مجازی اجرا شود، گفت: این جشنواره در سه رشته پوستر، تصویرسازی و لوگوتایپ و با موضوعاتی پیشنهادی نظیر شواهد و مصادیق قرآنی مرتبط با بیانیه گام دوم انقلاب، آیات امر به احسان و کمک به نیازمندان، آیات مربوط به عدالت، آیات مربوط به امر به معروف و نهی از منکر، آیات مربوط به نماز، تصویرسازی قصه‌های قرآنی، آیات مربوط به جهاد و طراحی لوگوتایپ برای اسامی سوره‌ها و سوگند‌های قرآنی برگزار خواهد شد.

او آخرین مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این جشنواره را ۳۱ خردادماه سال ۱۴۰۰ اعلام و ابراز امیدواری کرد که مرحله داوری این جشنواره در تابستان سال آینده انجام شود.

محمدحسین اسلامی، مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآنی فارس هم در این مراسم به تشکیل شورای قرآن و عترت این استان اشاره کرد و گفت: این شورا به دستور نماینده رهبر معظم انقلاب در استان فارس تشکیل شده است و مسئولیت بخش قرآنی را به عهده بنده گذاشته‌اند و اولویت ما هم در آن استفاده از ظرفیت پیشکسوتان قرآنی است.

او با بیان اینکه متأسفانه از ظرفیت پیشکسوتان و بزرگانی قرآنی استان غفلت کرده‌ایم و باید این مسئله را جبران کنیم، گفت: باید از تجربیات بزرگانی استان فارس که در این عرصه فعالیت داشته و دارند استفاده کرده و نظرات و تجربیات آنان را به نسل جوان انتقال دهیم و به یاری خدا یکی از اولویت‌های اصلی ما در شورای قرآن و عترت استان فارس نیز همین توجه ویژه به اساتید و بزرگان و پیشکسوتان قرآنی استان است.

اسلامی همچنین به ظرفیت‌های جهاددانشگاهی اشاره کرد و گفت: جامعه قرآنی از ظرفیت‌های خوب و مناسب جهادددانشگاهی به‌خوبی استفاده نکرده است لذا یکی از اولویت‌هایی هم که باید دنبال کنیم این است که از ظرفیت خوب جهاددانشگاهی و همچنین ظرفیت‌های علمی دانشگاه‌ها برای پیشبرد اهداف قرآن در جامعه استفاده کنیم.

مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآنی فارس با تأکید بر اینکه با بخشنامه و دستورالعمل نمی‌توانیم کاری را جلو ببریم، گفت: باید راهکار‌های ساده برای انجام فعالیت‌های قرآنی در جامعه ارائه دهیم.

او تنها راه برون‌رفت از مشکلات جامعه تمسک به قرآن و آموزه‌های آن و ترویج سبک زندگی قرآنی دانست و گفت: اگر بخواهیم مشکلات مختلف اعم از اقتصادی، معیشتی، فرهنگی، سیاسی و ... را در جامعه حل کنیم باید به قرآن بازگردیم و تمام این مشکلات به دلیل دوری از قرآن بوده است.

اسلامی بیان کرد: اگر مردم و جوانان ما با قرآن کریم مأنوس شود قطعاْ می‌توانیم از بسیاری از مسائل و مشکلات جامعه به راحتی عبور کنیم و آینده خوبی برای کشور و نسل خود رقم بزنیم بنابراین باید حتماً به این سمت حرکت کنیم.

عضو هیئت مدیره اتحادیه تشکل‌های کشور به ظرفیت‌های قرآنی استان فارس اشاره کرد و گفت: بحمد الهی استان فارس استان بسیار خوبی است و در مسائل قرآنی حرف برای گفتن زیاد داریم و بزرگان قرآنی زیادی داشته و داریم که باید به آن‌ها توجه کنیم و اگر چنین کاری انجام ندهیم ممکن است در آینده افسوس آن را بخوریم.

ضرورت استفاده از ظرفیت پیشکسوتان قرآنی

او  به بیانات آیت‌الله دژکام در خصوص اینکه سال ۱۴۰۰ باید سال قرآن و عترت در استان فارس باشد، اشاره کرد و گفت: اگر بخواهیم چنین چیزی را عملیاتی کنیم راهی جز استفاده از تجربیات و ظرفیت پ‍یشکسوتان و بزرگانی قرآنی استان نداریم لذا از همه آن‌ها درخواست همکاری و کمک داریم.

مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآنی فارس گفت: امروز به نمایندگی و به‌صورت نمادین از ۵ نفر از پیشکسوتان قرآنی استان تجلیل خواهیم کرد، اما به یاری خدا تلاش می‌کنیم تا برنامه تجلیل از پیشکسوتان قرآنی را ادامه دهیم.

اسلامی در ادامه اهمیت فعالیت‌های هنرمندان را یادآور شد و گفت: انصافاً استان فارس، استان هنر است و باید هنر‌های قرآنی را در جامعه تقویت کنیم، زیرا این هنر‌ها به ترویج قرآن در جامعه کمک می‌کند. حافظ یا قاری قرآن بودن خیلی خوب است و ارزش دارد، اما امروز مردم جامعه مقداری از موضوع قرآن فاصله گرفته‌اند لذا باید ترویج فرهنگی در جامعه انجام دهیم که این کار را می‌توانیم به زیبایی با استفاده از ابزار هنر انجام دهیم و یک جریان فرهنگی، هنری و قرآنی در استان فارس راه‌اندازی کنیم.

غلامرضا محسنی، هم یکی از پیشکسوتان قرآنی استان فارس در این مراسم گفت: در حضور قرآن هیچ‌گونه صحبتی از خود نمی‌توانیم داشته باشیم، اما هر کسی می‌تواند به اندازه استطاعت و علم و معرفت خود از قرآن بهره ببرد.

او با تأکید بر اینکه هرچقدر به قرآن متمسک شویم قطعاً سرنوشت بهتری خواهیم داشت، گفت: هرچیزی که در این دنیا توسط انسان ساخته می‌شود دارای یک دفترچه راهنماست، اما سئوال اینجاست آیا انسان با این عظمت می‌تواند بدون دفترچه راهنما باشد و امکان دارد که خداوند هیچ‌گونه راهنمایی برای انسان قرار نداده باشد.

محسنی ادامه داد: قرآن کریم در حقیقت همان دفترچه راهنمایی است که انسان‌ها برای دستیابی به کمال و استفاده از تمام ظرفیت‌ها و استعداد‌های خود برای طریق بدان نیازمند هستند.

یادآور می‌شود، پایان‌بخش این مراسم به تجلیل از ۵ نفر از پیشکسوتان قرآنی به نام‌های استاد محمدعلی ذاکری، استاد غلامرضا محسنی، استاد کاظم حاجی‌زاده، استاد علی‌اکبر ظفرآبادی و استاد جمال زارع اختصاص داشت و در پایان نیز از پوستر پنجمین دوره جشنواره ملی «شهود قدسی» جهاد دانشگاهی فارس با حضور این اساتید و پیشکسوتان رونمایی شد.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: حرم شاهچراغ اتحادیه تشکل های قرآنی فارس رئیس جهاددانشگاهی فارس پیشکسوتان قرآنی پیشکسوتان قرآنی اشاره کرد و گفت روز جهانی قرآن آیات مربوط استان فارس ترویج فرهنگ قرآنی استان فرهنگ قرآن قرآن کریم ظرفیت ها حرم مطهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۸۶۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد

ایسنا/گیلان به همت معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان گیلان و با حضور حاج فرهاد فلاح پور، پیشکسوت و استاد برجسته قرآنی، از مفاخر قرآنی استان تقدیر شد.

محمد شادپور، معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان امروز، ۱۰ اردیبهشت ماه در این مراسم، قرآن را معجزه ای سراسر برکت و رحمت و عافیت دانست و اظهار کرد: در کلام نبی مکرم اسلام(ص)، قرآن کریم تنها نسخه شفابخش انسان بوده و همگان می توانند به قرآن مراجعه کنند و آرامش حقیقی را به دست بیاورند.

وی با بیان اینکه امروز نیازمند انس با قرآن هستیم، افزود: در پرتو هدایتگری قرآن انسان از تاریکی های ظلم و جهل رهایی پیدا می کند و در مسیر نورانیت و حقیقت قرار می گیرد.

معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی گیلان درخشش استاد فلاح پور در عرصه آموزش قرآن را عنایت الهی دانست و عنوان کرد: استاد فلاح پور در یک خانواده قرآنی تربیت یافته و امروز بسیاری از حافظان و قاریان استان، در مکتب استاد فلاح پور تلمذ کرده اند.

شادپور با اشاره به تلاش های استاد فلاح پور در عرصه تعلیم قرآن، عنوان کرد: استاد فلاح پور از مفاخر قرآنی استان گیلان است و مدیران استانی باید جایگاه چنین شخصیت هایی را در عرصه فعالیت های قرآنی پاس بدارند.

وی یکی از شاخص های مهم تدریس استاد فلاح پور را آموزش صحیح قرآن به قرآن آموزان دانست و بیان کرد: شاگردان استاد فلاح پور در عرصه های ملی و بین المللی حائز رتبه های برتر می شوند؛ در واقع استاد فلاح پور صدها حافظ و قاری بین المللی و جهانی را تربیت کرده است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گیلان با بیان اینکه استاد فلاح پور در مسیر آموزش قرآن از سرمایه های مادی و معنوی خویش هزینه می کند، گفت: ثبت ملی روستای شیخعلی کلایه لاهیجان به عنوان روستای قرآنی به برکت سال ها تلاش استاد فلاح پور است؛ ویژگی بارز این روستا محافل و کلاس های قرآنی آن است که با حضور افراد در سنین مختلف برگزار می شود.

وی تجلیل از حافظان و قاریان قرآن را ترویج فرهنگ قرآنی دانست و متذکر شد: باید از آموزه های دینی و قرآنی برای تحکیم خانواده بهره بگیریم تا از هجمه های فرهنگی مصون بمانیم.

استاد حاج فرهاد فلاح پور، پیشکسوت قرآنی گیلان نیز، انسان را تشنه قرآن و فرهنگ قرآنی دانست و اظهار کرد: فرهنگ و تمدن غرب علیه فرهنگ دینی و قرآنی می تازد و در چنین شرایطی نیازمند انس با قرآن هستیم.

وی عدم شناخت و آگاهی نسبت به قرآن را موجب آسیب پذیری انسان در برابر هجمه های فرهنگی و اجتماعی دانست و بیان کرد: بسیاری از افراد مسیر ارتباط با قرآن را نمی دانند و فقط از قرآن در مجالس ختم و مراسم ازدواج و... استفاده می‌کنند؛ این در حالی است که قرآن کتاب حیات است و برای تمام شئونات زندگی ما برنامه دارد.

این استاد برجسته قرآن، با اشاره به مهجوریت قرآن در جامعه هم از ناحیه خواص و هم از جانب عوام، گفت: تنها ماهی که نامش در قرآن آمده، رمضان است و ماه رمضان از این حیث ارزش و کرامت پیدا کرده که قرآن در این ماه نازل شده است و لذا هر چیزی که با قرآن پیوند بخورد، کریم می‌شود.

وی قرآن را نسخه سعادتمندی بشر دانست و متذکر شد: اگر مسیر ارتباطی قرآن را پیدا کنیم، مشکلات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی ما به برکت قرآن حل می‌شود.

فلاح پور، قرآن را هدایتگر همه انسان ها دانست و خاطرنشان کرد: خداوند قرآن را با «اقرا» بر پیامبر(ص) نازل کرد و به ما نشان داد که عزت و کرامت بشر از مسیر قرائت و تلاوت قرآن می‌گذرد.

وی ترتیل را مهمترین ویژگی قرائت قرآن دانست و یادآور شد: خطاب خدا به پیامبر، خطاب به تمام بشریت است و خداوند در سوره علق، مسیر ارتباط با قرآن را در قرائت و ترتیل معرفی می‌کند.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از استاد فلاح پور و همسر و فرزندان قرآنی ایشان و تعدادی از رتبه های برتر گیلان در مسابقات ملی و بین المللی قرآن تجلیل شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • در زندگی قرآنی، گمراهی راه ندارد
  • شاهکار رهبر انقلاب در تفسیر قرآن
  • اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب تبیین و نشر داده شود
  • برگزاری مسابقات قرآنی دانش آموزی در شهرستان سروستان
  • شانزدهمین دوره مسابقات قرآنی طرح قدس در بندرانزلی آغاز به کار کرد
  • ثبت نام چهارمین دوره حفظ قرآن کریم دختران در آذربایجان شرقی
  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد
  • آغاز کمپین واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود
  • ظرفیت‌های یک نمایشگاه در احیای قرآن/ «حراج باران» برگزار می‌شود