Web Analytics Made Easy - Statcounter

رامین حسین آبادیان در مهر نوشت: آخرین گزارش‌ها در خصوص فرایند تشکیل کابینه جدید لبنان حاکی از آن است که رایزنی‌های سیاسی در این زمینه تاکنون بی‌نتیجه و بی‌ثمر بوده اند. این درحالی است که در حال حاضر قریب به ۴ ماه از زمان انتصاب «سعد الحریری» به عنوان نخست وزیر مأمور تشکیل کابینه جدید لبنان سپری می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این‌حال، او تاکنون موفق به تشکیل کابینه مورد نظر خود نشده است.

افزون بر این، میانجی گری های طرف‌های مختلف میان «میشل عون» رئیس جمهور لبنان و «سعد الحریری» نخست وزیر مکلف این کشور برای پایان بخشیدن به پرونده تشکیل دولت تاکنون نتیجه‌بخش نبوده است. در همین راستا، تاکنون رایزنی‌های زیادی با رئیس جمهور و نخست وزیر مکلف لبنان برای برون رفت از بحران تشکیل کابینه انجام شده است اما تمامی مذاکرات با بن بست مواجه شدند.

روزنامه لبنانی «الجمهوریه» در این زمینه تأکید می‌کند: «در حال حاضر پرونده تشکیل دولت جدید لبنان با پیچیدگی‌های زیادی مواجه شده است. نمی‌توان چشم انداز مثبتی را در مسیر تشکیل کابینه جدید به ریاست سعد الحریری مشاهده کرد». روزنامه مذکور در ادامه مطلب خود تأکید کرده است: «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان به تازگی طرح ابتکاری جدیدی را به منظور حل و فصل بحران تشکیل کابینه ارائه کرده است اما طرف‌های مختلف تاکنون در خصوص این طرح به نتیجه واحد دست نیافته اند.

بسیاری از کارشناسان و ناظران سیاسی علت اصلی و اساسی عدم تشکیل کابینه جدید لبنان را کارشکنی‌ها و سنگ اندازی های سعد الحریری در این مسیر می‌دانند. حتی رئیس جمهور لبنان اخیراً در جریان دیدارهایی که داشته است، سخنان صریحی را در خصوص علت اصلی اختلافات خود با سعد الحریری مطرح کرده است. او گفته است که در حسن نیت الحریری در تشکیل ائتلافات داخلی شک و تردید دارد.

عون معتقد است که سعد الحریری تلاش می‌کند تا بر شرکای سیاسی داخلی خود بیفزاید و یک ائتلاف را تشکیل دهد و در عین حال برای جلب حمایت‌های بین المللی نیز تلاش می‌کند. رئیس جمهور لبنان بر این باور است که هدف اصلی حریری تسلط بر نهادها و مؤسسات مختلف است.

در همین ارتباط، یکی از اهدافی که الحریری برای تحقق آن تلاش می‌کند، ممانعت از تحقیقات قضائی در خصوص فعالیت‌های مالی بانک مرکزی به ریاست «ریاض سلامه» است. در حال حاضر نام ریاض سلامه نیز در لیست ائتلافی که الحریری تلاش می‌کند آن را تشکیل دهد، حضور دارد. از همین روی، نخست وزیر مکلف تمام تلاش خود را به کار بسته است تا از رهگذر تشکیل یک ائتلاف داخلی و جلب حمایت خارجی، دیدگاه خود را به میشل عون تحمیل کند.

با تمامی اینها، رئیس جمهور لبنان تاکنون پاسخ قاطعانه ای به این تلاش‌های سعد الحریری داده است. او در جریان دیدار خود با برخی شخصیت‌های لبنانی صراحتاً تأکید کرده است که تحت هیچ شرایطی تسلیم فضاسازی‌های داخلی و نیز فشارهای سیاسی نخواهد شد و زیر بار آنچه که منافع و مصالح عموم لبنانی‌ها را با مخاطره مواجه می‌سازد، نخواهد رفت.

نکته قابل تأمل در خصوص عدم تشکیل دولت لبنان، نادیده گرفتن اختیارات رئیس جمهور در این زمینه توسط سعد الحریری است. الحریری برخلاف قانون اساسی لبنان همچنان بر تک روی در روند تشکیل کابینه اصرار می ورزد و معتقد است که خود به تنهایی و بدون جلب نظر میشل عون می‌بایست دولت را تشکیل دهد. این درحالی است که میشل عون معتقد است که طبق قانون اساسی، باید نظر رئیس جمهور در خصوص اسامی وزرایی که قرار است سکان هدایت وزارتخانه‌ها را عهده دار شوند، جلب شود.

این درست همان چیزی است که سعد الحریری آن را نادیده انگاشته است. از همین روی، حریری اصرار دارد تا وزرای وزارتخانه‌های حیاتی را خود به تنهایی و بدون رضایت میشل عون، به پارلمان معرفی کند. به عنوان نمونه، نخست وزیر مأمور تشکیل کابینه لبنان می‌خواهد یک فرد مسیحی را در پست وزارت کشور بگمارد. با این حال، عون معتقد است که او در مقایسه با سعد الحریری، برای انتخاب وزیر کشور از اولویت بیشتری برخوردار است.

در این میان، دخالت‌های خارجی به ویژه از سوی ایالات متحده آمریکا و فرانسه در فرایند تشکیل دولت جدید لبنان، در تأخیر در تحقق این مهم بی تأثیر نبوده اند. آمریکایی‌ها و فرانسوی‌ها به دنبال آن هستند تا از طریق اعمال فشار بر ساختارهای سیاسی لبنان، فضایی را فراهم آورند که مُهره های مورد تأییدشان زمام امور در دولت جدید لبنان را برعهده گیرند.

در این میان، سعد الحریری، الحریری برخلاف قانون اساسی لبنان همچنان بر تک روی در روند تشکیل کابینه اصرار می ورزد و معتقد است که خود به تنهایی و بدون جلب نظر میشل عون می‌بایست دولت را تشکیل دهد. سفر اخیر نخست وزیر مکلف لبنان به «ابوظبی» در امارات خود مؤید این مدعاست. حریری در جریان این سفر تلاش کرد تا از آخرین مواضع ریاض در قبال تحولات لبنان و تأخیر در روند تشکیل کابینه مطلع شود.

در همین راستا، حریری در سفر به امارات متحده عربی از ولیعهد ابوظبی در خصوص موضع مقامات عربستان در قبال مسئولیت خود در لبنان سوال کرده است و بن زائد نیز به او پاسخ داده است: عربستان پرونده لبنان را از طریق ابوظبی پیگیری می‌کند و از نخست وزیری شما نیز حمایت به عمل می‌آورد. به دلیل همین حمایتهای خارجی است که حریری حاضر نیست برای تحقق منافع ملی در لبنان از شروط حزبی خود در برابر میشل عون کوتاه آید.

نخست وزیر مکلف لبنان تمام تلاش خود را به کار بسته است تا میشل عون را به عنوان مقصر تأخیر در روند تشکیل کابینه جدید معرفی کند. کارشناسان مسائل سیاسی معتقدند که اغتشاشات و اقدامات خشونت طلبانه اخیر در لبنان نیز نشأت گرفته در همین استراتژی دارد، زیرا برخی در صدد هستند تا میشل عون را از قدرت ساقط کنند. با توجه به تحولات اخیر در لبنان و اصرار حریری بر تک روی در تشکیل کابینه از یک سوی و دل خوش کردن به حمایت‌های خارجی از سوی دیگر، به نظر نمی‌رسد که تشکیل دولت لبنان حداقل در آینده نزدیک دارای افق روشنی باشد.

منبع: الف

کلیدواژه: روند تشکیل کابینه تشکیل کابینه جدید رئیس جمهور لبنان نخست وزیر مکلف تشکیل دهد سعد الحریری جدید لبنان تشکیل دولت میشل عون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۸۸۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نعیم قاسم: جنگ ممکن است برای همیشه بازگشت شهرک‌نشینان را پایان دهد

معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان خطاب به وزیر جنگ رژیم صهیونیستی تاکید کرد: این جنگ ممکن است یک بار برای همیشه به بازگشت شهرک‌نشینان شمال پایان دهد.

به گزارش ایسنا، «نعیم قاسم» معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان در مراسم تجلیل از کارکنان انجمن تعلیم و تربیت اسلامی در بیروت خاطرنشان کرد: حزب‌الله لبنان در حمایت از غزه ایستادگی کرد و این حمایت مانع از برنامه‌های جنگی اسرائیل در فلسطین و لبنان در حال حاضر و در آینده شد.

به نقل از سایت خبری النشره، نعیم قاسم افزود: کسی که آینده را نمی‌بیند و این دشمن را نمی‌شناسد، نمی‌تواند واقعیت‌هایی را درک کند که نشان می‌دهد حمایت ما از غزه و لبنان فواید خوب و مفیدی خواهد داشت و منجر به شکل‌گیری یک نیروی بازدارنده واقعی در مقابله با اسرائیل می‌شود و اسرائیل می‌داند که با وجود چنین نیرویی نمی‌تواند از حدود فراتر رود.

وی تاکید کرد: هرکسی برای اینکه اسرائیل راحت‌ شود و تسلط بیشتری بر غزه داشته باشد یک طرحی تحت عنوان آتش‌بس در جنوب مطرح می‌کند، این به این معنی است که ما را به مشارکت در حمایت از دشمن اسرائیلی دعوت می‌کند اما ما با غزه و فلسطین هستیم و نه با اسرائیل، پس  اسرائیل ابتدا باید در غزه متوقف شود و سپس در لبنان.

معاون دبیرکل حزب‌الله در ادامه در پاسخ به تهدیدات برخی که می‌گویند رژیم صهیونیستی می‌تواند به لبنان حمله کند، گفت این تهدیدها نشان می‌دهد که مسیر مقاومت درست است و موجب پایبندی مقاومت به مواضع خود می‌شود.

قاسم خطاب به «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی که تهدید کرده و گفته بود هدف اصلی بازگرداندن ساکنان شمال به خانه‌هایشان است و دوره بعد تعیین‌کننده خواهد بود، تاکید کرد نه تنها با جنگ، بازگشت ساکنان شمال ممکن نیست، بلکه این جنگ بازگشت آنها را خیلی بیشتر غیرممکن می‌کند و ممکن است به بازگشت آنها برای همیشه پایان دهد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کارگران رکن تولید هستند
  • پاسخ حزب‌الله کوبنده خواهد بود/ با جنگ به جایی نخواهید رسید
  • نعیم قاسم: پاسخ حزب الله کوبنده خواهد بود
  • پاسخ حزب الله لبنان کوبنده خواهد بود | با جنگ به جایی نخواهید رسید
  • شیخ نعیم قاسم: پاسخ حزب الله کوبنده خواهد بود
  • پاسخ حزب الله کوبنده خواهد بود/ با جنگ به جایی نخواهید رسید
  • نعیم قاسم: جنگ ممکن است برای همیشه بازگشت شهرک‌نشینان را پایان دهد
  • همایش بین‌المللی نهج‌البلاغه و حمایت از فلسطین
  • حمایت ویژه از رفاه کارگران با تکیه بر تسهیل مسیر ساخت مسکن تک‌طبقه
  • حزب‌الله لبنان کاروان نظامی اشغالگران را در کمین پیچیده‌ای به دام انداخت