Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، در سال ۲۰۲۰ در بحبوحه همه‌گیری کرونا، در پی ماجرای قتل دو سیاه‌پوست به نام‌های جورج فلوید و برونا تیلور، اعتراضات گسترده‌ای در آمریکا شکل گرفت که جرقه ناآرامی‌های بی‌سابقه‌ای در آمریکا بود.

در آستانه دادگاه محاکمه درک شووین، پلیسی که با فشردن زانوی خود بر گلوی جورج فلوید باعث خفگی او شد، خوب است بر پیشینه نژادپرستی در این کشور نگاهی داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیاه پوستان علاوه بر تحمل قرن‌ها بردگی، استثمار و نابرابری مدتهاست که در آمریکا مورد خشونت فیزیکی از سوی پلیس قرار می‌گیرند.

نژادپرستی در آمریکا امری دیرینه است و این امر با مهاجرت اروپاییان به این کشور و کشتار بومیان آمریکا آغاز شده است. اما این نژادپرستی از کشتار سرخپوستان فراتر رفت و در بین سال‌های ۱۵۲۵ و ۱۸۶۶، حدود ۱۲.۵ میلیون سیاه پوست به وسیله تجار بَرده از آفریقا ربوده و به آمریکا آورده شدند. اگرچه بعد از اتمام جنگ داخلی آمریکا بسیاری از برده‌ها آزاد شدند و برده داری منسوخ شد اما هنوز نژادپرستی ادامه دارد و سیاه پوستان هنوز هم از خیلی از حقوق خود محروم هستند.

مثلا در سیستم کیفری آمریکا، اگر یک سیاه پوست و سفیدپوست هر یک مرتکب جرمی مشابه شوند، فرد سیاه پوست بیشتر احتمال دستگیری دارد. این افراد بعد از دستگیری هم بیشتر از سفیدپوستان محکوم می‌شوند.

سیاه پوستان با اینکه ۱۴ درصد از جمعیت آمریکا را تشکیل می‌دهند، اما ۴۰ درصد جمعیت زندانیان این کشور را در شامل می‌شوند. همچنین آنها بیشتر از سفیدپوستان در تیراندازی‌های پلیس کشته می‌شوند. بیشتر کشته‌شدگان در تصادفات هم مختص به عابران سیاه پوست است. زیرا بنظر می‌رسد رانندگان برای آن‌ها ارزشی قائل نیستند.

طبق آمار، سیاه پوستان بیکار دارای مدرک دانشگاهی ۲ برابر بیشتر از سایر فارغ التحصیلان بیکار هستند و حتی اگر رزومه یکسانی داشته باشند باز هم نسبت به یک سفیدپوست شانس کمتری برای استخدام دارند. البته این تبعیض‌ها به سیاه پوستان محدود نمی‌شود و مسلمانان هم از این موضوع رنج می‌برند.

اختلافات نژادی، اقتصادی و آموزشی به شدت در آمریکا نهادینه شده و با فرهنگ و جامعه‌شان گره خورده است. حتی اگر رئیس جمهور آمریکا هم سیاه پوست باشد فرقی چندانی نخواهد داشت.

این تبعیض‌ها در زمان ترامپ به اوج خود رسیده بود و نژادپرستان سفیدپوست جسورتر از همیشه شده بودند. ترامپ در یکی از سخنرانی‌های خود در زمان ریاست جمهوری‌اش در جلسه‌ای با حضور نمایندگان جمهوری‏خواه و دموکرات کنگره گفته بود: «چرا مهاجرانی را از کشور‌هایی که چاه توالت هستند، به اینجا راه می‌دهیم؟» که البته این سخنان از سوی بعضی از سیاسیون آمریکا هم مورد حمایت قرار گرفته بود!

از مخوف‌ترین گروه‌های نژادپرست در آمریکا می‌توان به گروه «کو کلاکس کلن» اشاره کرد. این گروه در سال ۱۸۶۵ توسط جمعی از نژادپرستان متعصب و با هدف نابودی و ارعاب سیاه‌پوستان تأسیس شد. این گروه به‌ سرعت گسترش یافت و مردمی که از برده‌داری محروم شده بودند به این گروه پیوستند و به کشتار سیاه پوستان پرداختند. از جمله قربانیان این گروه تروریستی می توان به مالکوم ایکس، رهبرمسلمانان آمریکا و مارتین لوترکینگ، رهبر مسیحیان سیاه پوست اشاره کرد.

اگر چه در اعلامیه استقلال آمریکا ادعا شده است که «همه انسان‌ها باهم برابر هستند و آفریدگارشان حقوق سلب‌ناشدنی معینی به آن‌ها اعطا کرده ‌است که حق زندگی، آزادی و جستجوی خوشبختی از جمله آن‌هاست.» اما دولت‌های آمریکایی همواره در طول تاریخ سیاست‌هایشان را بر مبنای نژادپرستی پایه ریزی کردند و اغلب با خشونت گروه‌های خاصی را کنار گذاشته‌اند.

قتل‌های اخیر مانند قتل جورج فلوید در مینه سوتا، آمریکا را با این واقعیت روبه‌رو کرده است که با وجود دستاورد‌های بزرگی که در طول ۵۰ سال گذشته بدست آورده، اما همچنان کشوری است که در نابرابری و اختلاف نژادی غرق شده است.

نژادپرستی سیستماتیک در دادگاه‌ها، ادارات پلیس و... ریشه دوانده و یکی از مهم‌ترین دلایلش این است که اکثر مسئولین این کشور سفیدپوستان نژادپرست هستند.

طبق نظرسنجی‌ها تقریباً نیمی از سیاه‌پوستان آمریکایی اطمینان و اعتمادی به رفتار عادلانه دادگاه و افسران پلیس در برابر غیرسفیدپوستان ندارند و در واقع به طور کل از آن قطع امید کرده‌اند.

سازمان پلیس آمریکا از زمان تاسیس در دوران برده‌داری رویکردی نژاد رستانه داشته ‌است. اولین اداره پلیس شهری در این کشور در کارولینای جنوبی به عنوان مکانی برای نظارت و کنترل برده‌های سیاه پوست بود.

آمریکایی‌های آفریقایی تبار اعتراضات خود به این بی‌عدالتی‌ها را پس از پایان جنگ داخلی در دهه ۱۸۷۰ شروع کردند و در طول قرن بیستم اعتراضات قابل توجهی در شیکاگو (۱۹۱۹)، نیویورک (۱۹۳۵)، دیترویت (۱۹۴۳) و لس آنجلس (۱۹۴۳، ۱۹۶۵، ۱۹۹۲) رخ داد و این اواخر با قتل جورج فلوید به اوج خود رسید.

حادثه قتل جورج فلوید و فیلم‌هایی که از لحظه قتل او پخش شد، زخم‌های عمیق ناشی از تبعیض نژادی در آمریکا را دوباره باز کرد و جنبش «جان سیاه پوستان ارزشمند است» که در سال ۲۰۱۳ در پی قتل «ترایون مارتین»، نوجوان ۱۷ ساله تشکیل شده بود دوباره جان گرفت.

این اعتراضات ناشی از سال‌ها ناامیدی از نابرابری و تبعیض در جامعه آمریکا بود.

در این اعتراضات که به صورت همگانی و در سطح بین المللی برگزار شد، دولت و پلیس و سازمان‌های قضایی متهمان اصلی بودند.
در طول این راهپیمای‌های بین‌المللی بعضی از بنا‌های تاریخی و مجسمه شخصیت‌های مرتبط با برده‌داری در آمریکا و سایر کشورها سرنگون یا تخریب شدند.

در آمریکا به ندرت پیش می‌آید پلیسی متهم شود؛ بنابراین درک شووین متهم ردیف دوم شناخته شده است. یعنی به طور مستقیم در قتل نقشی نداشته است و حداکثر مجازاتی که توقع می‌رود برای او درنظر گرفته شود ۴۰ سال زندان است.

خانواده فلوید در زمان دادگاه همراه با فعالان اجتماعی جمع خواهند شد و این نگرانی وجود دارد که اعضای گروه نژادپرست «پسران مغرور» که در ۶ ژانویه به کنگره حمله کردند نیز حضور یابند.

در داخل دادگاه نیز انتظار می‌رود روند محاکمه آهسته و مشورتی انجام شود، زیرا پرسشگران از اعضای هیئت منصفه برای رسیدن به حقیقت باید با دقت تحقیق کنند.

انتخاب هیئت منصفه یکی از دشوارترین و سرنوشت سازترین مراحل در هر دادرسی کیفری است.

سوزان گائرتنر، دادستان عالی پیشین سینت پال در این باره گفت: «من فکر می‌کنم انتخاب هیئت منصفه بسیار دشوار خواهد بود. موارد کمی در ایالت ما اتفاق افتاده است که آنقدر در جامعه تأثیرگذار باشد.»

جورج فلوید، شهروند سیاه‌پوست ساکن مینه سوتا بود که در ۲۵ ماه مه قربانی قساوت افسر سفیدپوست آمریکایی شد. شووین با قرار دادن زانوی خود بر گردن فلوید به مدت ۹ دقیقه او را به طرزی دلخراش به قتل رساند. با این حال این افسر سفید پوست به قتل از نوع درجه دو متهم شد. جنایت پلیس مینه سوتا موجی از اعتراضات ضد نژادپرستی را در سراسر آمریکا به راه انداخت. آتش اعتراضات ضد نژادپرستی آمریکا تا کشور‌های اروپایی نیز شعله کشید.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: پلیس آمریکا جورج فلوید نژادپرستی در آمریکا سیاه پوستان جورج فلوید برده داری سیاه پوست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۸۹۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش کاربران به اعتراضات دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از فلسطین

تداوم اعتراضات دانشگاه‌های آمریکادر اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی با واکنش‌های بسیاری در شبکه‌های اجتماعی همراه بود. کاربران این بیداری دانشجویان در آمریکارا از دستاورد‌های عملیات طوفان‌الاقصی دانستند. کاربران تأکید کردند جنایات رژیم خبیث صهیونیستی دیگر قابل کتمان از سوی آمریکانیست و این واقعیت در برابر همه مردم جهان عیان شده است و معادلات جهانی را تغییر خواهد داد. آنها همچنین به خشونت‌های پلیس در برخورد با دانشجویان اشاره کردند. در ادامه بخش‌هایی از واکنش‌های کاربران را مرور کرده‌ایم. 

 فواد ایزدی:

دستگیری و اخراج صد‌ها دانشجو در تظاهرات حمایت از مردم فلسطین در بیش از ۲۰۰ دانشگاه در امریکا. برای حمایت از فلسطین نیاز نیست مسلمان باشید. کمی انسانیت کافی است. 

 علیرضا زادبر:

چند هزار کیلومتر آن طرف‌تر، دانشجویان امریکایی در معتبرترین دانشگاه دنیا جنایات هفت ماهه رژیم را دیدند و اینگونه در صحن دانشگاه تحصن کردند، اما اینجا در کشور مسلمان ما عده‌ای هنوز در برابر جنایات رژیم کودک‌کش یک کلمه سخن نگفته‌اند! اساتیدی که هنوز در دفاع از فلسطین لکنت دارند!

 فاطمه سادات فردوس:

این دانشجویان امریکایی (کشوری مدعی دموکراسی و حقوق بشر) صرفاً خواستار پایان جنگ در غزه هستن که پلیس با این حجم و خشونت داره باهاشون رفتار میکنه و دستگیرشون میکنه! حالا فکر کنید اگه جایی رو تخریب کرده بودن و از عوامل مخل امنیت ملی شون حمایت میکردن، چه بلایی سرشون میومد!

 حامد صراف‌پور:

لشکرکشی گارد مسلح ایالتی تگزاس به دانشگاه برای سرکوب دانشجویانی که علیه کودک کشی اعتراض کرده‌اند. زیباکلام، زارچی، برهانی و سایر اساتید غربگرای دموکراسی‌طلب حرفی برای گفتن ندارند؟ همین پارسال بود که از حضور نیرو‌های امنیتی در دانشگاه ابراز انزجار می‌کردند و جیغ می‌زدند. 

 مصطفی وثوق‌کیا:

جلوی دانشگاه نیویورک دیوار می‌کشند تا اعتراضات ضد اسرائیلی دانشجویان به گوش مردم نرسد. همین علنی و صریح!

 مینا کاشی:

بعد از خبر محدود شدن تجمع دانشجویان دانشگاه کلمبیا توسط پلیس، دانشجویان در ایتالیا برای حمایت از جنبش آزادی فلسطین تجمع کردند و شعار دادند! این شور و فریاد‌ها از سراسر جهان پیامی دارد، معادلات درحال تغییر است، فصل جدید حکمرانی جهان درحال آغاز است. 

 آرزو گودرزی:

پلیس تا بن دندان مسلح برا یه اعتراض مدنی علیه نسل‌کشی! دانشجویانی که خیلی آرام بدون: از قبل سازماندهی شده، اخلال در امنیت، فحش و حرکات زننده به شخص اول مملکتشون، آتیش زدن سطل زباله، اموال عمومی و دولتی! اگه این تصویر ایران بود واکنش رسانه‌های مزدور آمریکاو اسقاطیل چه بود؟

 کاربری با نام «حاج کمیل»:

دانشگاه‌های آمریکادر مهد تمدن، دموکراسی، حقوق بشر و آزادی بیان دانشگاه رو به پادگان تبدیل کردند، چرا؟ چون به جنایات اسرائیل معترض شدن! یعنی در آمریکاحق نداری بپرسی چرا فلسطینیان رو با دست بسته در پشت بیمارستان در گور دسته‌جمعی انداختید. 

 میثم مهدیار:

چرا تصاویر بگیر و ببند‌های این روز‌های دانشگاه‌ها و در آمریکاو اروپا تصور رمانتیک برخی‌ها درباره ماهیت دولت، دموکراسی، گفتگو و... در غرب را عوض نخواهدکرد؟ آیا این جمود به ماهیت تاریخی دانش‌گاه و علوم‌انسانی و اجتماعی در ایران بر‌می‌گردد یا باید دنبال اقتصاد سیاسی این چسبندگی بگردیم؟

 الهام عابدینی:

۱۱دانشگاه آمریکاعرصه تظاهرات و تحصن در حمایت از فلسطین و بهتر بگم، علیه رژیم صهیونیستیه... شاید بزرگ‌ترین برکت «طوفان‌الاقصی» و بعد هم «وعده صادق» همین چرخش افکار عمومی دنیا و این «آگاهی» بود... چهره رژیم دیگر ترمیم نخواهد شد!

 محسن مقصودی:

غزه داره همه آبروی غرب رو می‌بره، یعنی همه شعارهاشون رو داره در کمتر از یک سال رسوا می‌کنه. دانشگاه پادگان نیست... جای استاد و دانشجو در زندان نیست ... خنده‌ام می‌گیرد، یاد روز‌های دانشگاه می‌افتم و این شعار‌ها در رسانه‌هایی که حالا سکوت کردن! بشریت برای این روشنگری به غزه مدیونه.

منبع: روزنامه جوان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • دموکراسی بدون روتوش/ پلیس آمریکا زیر تیغ عدالت دانشجویی
  • ببینید | مرگ شهروند سیاه‌پوست آمریکایی پس از رفتار خشن پلیس اوهایو
  • مرگ شهروند سیاه‌پوست آمریکایی پس از رفتار خشن پلیس اُوهایو
  • «نمی‌توانم نفس بکشم» ٢ در خیابان‌های آمریکا
  •  مرگ یک سیاه‌پوست آمریکایی توسط پلیس اوهایو
  • واکنش کاربران به اعتراضات دانشگاه‌های آمریکا در حمایت از فلسطین
  • «نمی‌توانم نفس بکشم»٢ در خیابان‌های آمریکا + فیلم | وقتی تکنیک مرگبار گذاشتن زانو پشت گردن جان تایسون را گرفت
  • فیلم/ حمایت سیاه‌پوستان آمریکا از اعتراضات ضدصهیونیستی
  • حمایت سیاه پوستان آمریکا از اعتراضات ضد صهیونیستی
  • ادعای پلوسی درباره پوتین، توهین به آمریکایی‌ها و دموکراسی است