Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@03:52:41 GMT

شهید گمنامی که پس از ۳۲ سال نامدار شد

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۹۰۴۹۳

شهید گمنامی که پس از ۳۲ سال نامدار شد

به گزارش ایرنا مراسم تعویض سنگ مزار این شهید والامقام روز جمعه همزمان با ۲۲ اسفند "روز بزرگداشت شهدا" با حضور خانواده معظم شهید و جمعی از مسوولان در گلزار شهدای گمنام شهر سه قلعه برگزار شد.

شهید نعمت الله گزمه سال ۱۳۴۴ در روستای آق قمیش شهرستان کلاله استان گلستان متولد شد که سال ۱۳۶۵ به استخدام ژاندارمری سابق درآمد و در اول تیرماه ۱۳۶۷ در منطقه زبیدات به شهادت رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیکر وی پس از تفحص سال ۱۳۸۶ به عنوان شهید گمنام در شهر سه قلعه شهرستان سرایان به خاک سپرده شد.

۳۲ سال پس از شهادت این مدافع وطن با انجام آزمایشات "دی ان ای" هویت شهید نعمت الله گزمه مورد شناسایی قرار گرفت و رییس مرکز ایثارگران ناجا خبر شناسایی شهید را به خانواده وی در شهرستان کلاله اطلاع داد.

پدر و مادرش دوری فرزند را تاب نیاوردند و اکنون که شهید شناسایی شده است، در قید حیات نیستند اما برادر و خواهرانش به استقبال شهید آمدند و شهید گزمه با میزبانی گرم مردم کویرنشین سرایان به آغوش خانواده بازگشت.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی گفت: طی جلسه‌ای که با خانواده شهید "نعمت الله گزمه" داشتیم، مقرر شد همزمان با روز بزرگداشت شهدا، خانواده شهید در شهر سه قلعه حضور یابند و سنگ مزار شهید تعویض شود.

سرهنگ پاسدار غلامرضا فلاحی افزود: طبق توافق اولیه با خانواده این شهید بزرگوار، مزار شهید جابه‌جا نخواهد شد و یادمان شهید مرمت و بهسازی خواهد شد.

وی اظهار داشت: نمونه‌ای از این موارد داشتیم مثل شهید حکمت‌پور در شهر آرین شهر که طبق نظر مادر شهید، مزار در همین شهر باقی ماند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی گفت: این استان در دوران دفاع مقدس ۲ هزار شهید تقدیم نظام و کشور کرده که از این تعداد پیکر ۱۴۶ شهید هنوز به استان باز نگشته است.

وی افزود: در حال حاضر ۱۴۵ شهید گمنام در سراسر استان تدفین شده‌اند.

فلاحی گفت:  از سال ۱۳۸۰ از شهدای تفحص شده نمونه DNA گرفته شد اما به دلیل نبود آزمایشگاه ژنتیک نور در آن زمان امکان شناسایی خانواده‌های این شهیدان فراهم نبود.

وی بیان کرد: اگر پدر و مادر شهید در قید حیات باشند، امکان شناسایی هویت شهدا زودتر مشخص می‌شود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان جنوبی افزود: امکان شناسایی هویت از طریق خواهر و برادر بسیار مشکل و زمان‌بر بوده و طی چند مرحله شناسایی و تطبیق ژنتیک، هویت مشخص می‌شود.

وی با بیان اینکه تنها یک آزمایشگاه مجهز به ژنتیک نور در کشور کار شناسایی خانواده‌های شهدای گمنام را انجام می‌دهد گفت: از تمامی خانواده‌های شهدا نمونه DNA گرفته‌ایم و از طریق تطبیق با نمونه‌های شهدا پیگیر شناسایی هویت این عزیزان هستیم.

فلاحی افزود: چهار سال پیش نیز در خراسان جنوبی شهید اهل بشرویه که پیکرش در شهرستان تایباد آرام گرفته بود، شناسایی و سنگ مزار وی با نام شهید تعویض شد.

مرکز شهرستان سرایان در ۱۶۵ کیلومتری بیرجند است.

برچسب‌ها سرایان خراسان جنوبی سه قلعه شهدای گمنام بنیاد شهید و امور ایثارگران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سرایان خراسان جنوبی سه قلعه سرایان خراسان جنوبی سه قلعه شهدای گمنام بنیاد شهید و امور ایثارگران اخبار کنکور خراسان جنوبی دفاع مقدس سه قلعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۹۰۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشییع شهید تازه تفحص‌شده در خراسان جنوبی

ایسنا/خراسان جنوبی مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر شهید محمدمهدی فانی، شهید تازه تفحص‌شده امروز (شنبه، ۱۵ اردیبهشت ماه) با حضور پرشور قشرهای مختلف مردم شهید پرور، خانواده‌های معظم شهدا، ایثارگران و شماری از مسؤولان در شهر بشرویه برگزار شد.

میدان امام خمینی (ره) و محدوده مقابل حسینیه گلزار شهدای بشرویه امروز مملو از جمعیت مشتاقی بود که ساعتی قبل از شروع مراسم، از راه‌های دور و نزدیک آمدند تا یکی دیگر از فرزندان شهید این دیار را تا خانه ابدی همراهی کنند. در میان انبوه جمعیت، از همه غریب‌تر حال کهنه‌ سربازانی بود که جوانی را در یک حسرت تمام‌نشدنی به میانسالی و پیری گره زدند و حال بعد از ۴۰ سال میزبان پیکر همرزم شهیدشان بودند.

پیکر شهید فانی با مداحی و عزاداری تشییع شد و در ادامه با اقامه نماز بر پیکر شهید توسط امام جمعه بشرویه برای خاکسپاری به گلزار شهدای این شهر انتقال یافت تا در زادگاهش آرام گیرد.

پیکر شهید دفاع مقدس با ادای احترام نظامی وارد جمعیت شد و استقبال‌کنندگان با نثار گل و دود اسپند از سرباز وطن به گرمی استقبال کردند.

در روز گذشته (۱۴ اردیبهشت ماه) نیز پیکر این شهید بزرگوار بر دستان مردم شهیدپرور شهرستان طبس تشییع شد.

پیکر شهید محمدمهدی فانی بعد از ۴۰ سال در جریان تفحص از منطقه عملیاتی فکه پیدا و به‌تازگی با آزمایش DNA شناسایی شد. او متولد ۲۴ دی ۱۳۴۱ در شهرستان بشرویه بود که فروردین سال ۱۳۶۲ در منطقه عملیاتی شرهانی به شهادت رسید.

دومین کنگره ملی ۲۰۰۰ شهید استان خراسان جنوبی قرار است سال ۱۴۰۴ برگزار شود. خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و بشرویه در ۳۰۰ کیلومتری شمال بیرجند است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فرمانداران استان ایلام به ساماندهی گلزار شهدا توجه داشته باشند
  • زوج تایبادی مراسم عقد خود را در مزار شهدای گمنام برپا کردند
  • لحظه اعلام شناسایی شهید «کاروان» به خانواده اش
  • پایان ۳۸ سال چشم‌انتظاری خانواده شهید چابکسری
  • تشییع پیکر شهید گمنام در شهر نرجه
  • پیام قدردانی از حضور باشکوه مردم در مراسم تشییع و تدفین شهید گمنام
  • بیست‌ودومین شهید گمنام در شهرستان ری آرمید
  • تشییع شهید تازه تفحص‌شده در خراسان جنوبی
  • تشییع پیکرهای شهدای گمنام در سراسر کشور
  • پیکر‌های شهدای گمنام تشییع شدند