Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-06@04:58:51 GMT

مهار کرونا با اشعه ماوراء بنفش

تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۹۱۴۵۵

مهار کرونا با اشعه ماوراء بنفش

محققان ایتالیایی در پژوهش جدیدی که با هدف یافتن راهکارهای کنترل اجتماعی کووید-19 انجام داده اند، رعایت دو متر فاصله و همچنین استفاده از اشعه ماوراء بنفش را برای ضدعفونی مکان های خاص توصیه کرده اند.

به گزارش برنا؛ انتشار ریزقطره های بزاق انسانی در هوا یکی از مهم  ترین روش  های انتقال ویروس کووید-19 است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین یافتن روش  های از بین بردن ویروس در این ریز قطرات از اهمیت بالایی برخوردار است.

در این رابطه پژوهشگران دانشگاه مارک پلی تکنیک ایتالیا با استفاده از ابر رایانه به انجام مدل سازی عددی ریزقطرات سرفه تحت تابش اشعه ماوراء بنفش UV-C پرداخته و همچنین نکاتی را در خصوص فاصله اجتماعی مورد نیاز برای جلوگیری از انتقال ویروس بررسی و مطرح نموده  اند. UV-C یک روش میکروب کشی کاملاً مهم است و این کار را با تأثیر بر ماده ژنتیکی میکروب  ها انجام می  دهد.

در این پژوهش، خصوصیات مختلف فیزیکی ریزقطره ها شامل اینرسی، شناوری، وزن هر قطره و اثر متقابل آیرودینامیکی آن با محیط محاسبه و ارزیابی شده است.

به گفته این متخصصان، «اشعه  های UV-A و UV-B که در پرتوهای خورشید وجود دارند نیز میکروب  ها را از بین می  برند ولی برای چنین اتفاقی 15 تا 20 دقیقه زمان لازم است. 

نمی توان از آن  ها برای ضدعفونی سریع و بلافاصله استفاده کرد. به همین دلیل، در این تحقیق، تمرکز ما روی اشعه ماوراء بنغش UV-C برای از بین بردن ویروس کرونای معلق در هوا بوده است».

یافته  های این تحقیق نشان داد که می  توان با به کارگیری دوز مناسبی از اشعه UV-C که برای انسان مضر نباشد، خطر آلودگی ابرهای ریزقطره بزاقی تا 50 درصد کاهش داد.

البته طبق این نتایج، بایستی مراقب بود که دوز اشعه، کاملاً کنترل شده بوده و به مقادیر بالایی نرسد. چراکه دوزهای بالاتر برای انسان خطرناک بوده و قرار گرفتن در معرض مقادیر زیاد UV-C می  تواند باعث ایجاد تومورهای پوستی و چشمی شود.

علاوه بر این، محققان ایتالیایی در بخش دیگری از کار پژوهشی خود، مشاهده کردند که فاصله اجتماعی یک متری، فاصله مناسب و ایمنی برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا نیست. این در حالی است که در بسیاری از نقاط از جمله در مدارس این کشور، قانون فاصله اجتماعی بر همین مقدار فاصله تاکید دارد.

به اعتقاد آن  ها، «در حالی که فاصله یک متر می  تواند در یک وضعیت فردی به تنهایی کافی باشد، اما در مناطقی که افراد متعددی وجود دارند، ما دو متر فاصله را به دلیل ایمن تر بودن در کنار استفاده از ماسک پیشنهاد می  کنیم».

آن  ها اظهار داشته  اند: «کار پژوهشی ما می  تواند علاوه به القای درک درست تر از فاصله اجتماعی ایمن، به طراحی دستگاه  های جدید ضد عفونی سریع مبتنی بر UV-C کمک کند تا از این طریق سلامت افرادی که در موقعیت  های خاص قرار دارند، مانند صندوقداران سوپرمارکت یا افرادی با شرایط مشابه، بیش از پیش حفظ شود».

این یافته  ها را نشریه Physics of Fluids متعلق به انستیتوی فیزیک آمریکا منتشر نموده است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کرونا اشعه ماوراء بنفش فاصله اجتماعی اشعه ماوراء

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۹۱۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات ایمن‌سازی با قطره فلج اطفال در مناطق پرخطر اجرا شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سیمین دخت بیات رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در مرحله اول این عملیات ضمن مراجعه به ۲۷ هزار و ۲۹۸ خانوار، تعداد ۳۷ هزار و ۶۹۲ کودک زیر پنج سال واکسینه شدند.

وی افزود: نوبت اول اجرای این طرح از دوم تا چهارم اردیبهشت به شکل مراجعه خانه به خانه منازل و جستجوی کودکان زیر ۵ سال در مناطق پرخطر اجرا شد.

بیات، هدف این برنامه را توقف گردش ویروس فلج اطفال در مناطق پرخطر (نقاط کانونی و وارده) عنوان کرد و گفت: با توجه به انتقال ویروس وحشی فلج اطفال در دو قاره آسیا و آفریقا و بومی بودن بیماری در کشورهای همسایه شرقی ایران (افغانستان و پاکستان) عملیات ایمن‌سازی تکمیلی سالانه، برای حفظ موقعیت عاری از ویروس فلج اطفال در کشورمان الزامی است.

به گفته وی، این مرحله به عنوان مرحله نهایی قبل از ریشه کنی جهانی ویروس اطفال محسوب می‌شود.

بیات یادآور شد: گروه هدف این طرح، کودکان ۵ سال (صفر تا ۵۹) ماهه بودند که بدون توجه به سابقه ایمن‌سازی قبلی دو قطره واکسن خوراکی فلج اطفال دریافت کردند.

به گفته وی، تمامی کودکان زیر پنج سال که در محل‌های تجمع مهاجران خارجی سکونت داشتند، کودکان ساکن مناطقی با احتمال پوشش واکسیناسیون کمتر از ۹۵ درصد، کودکان ساکن مناطق تحت پوشش تیم‌های سیار و کودکان اتباع ساکن در مناطق تابعه دانشگاه تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: مرحله دوم طرح از ۳۰ اردیبهشت تا یکم خرداد ۱۴۰۳ اجرا خواهد شد.

کد خبر 6096509 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • کشف کمیاب‌ترین «رنگ» دنیای باستان در یک حمام رومی؛ رنگی گران‌تر از طلا (+عکس)
  • هوای شهر ری بسیار ناسالم شد
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • عملیات ایمن‌سازی با قطره فلج اطفال در مناطق پرخطر اجرا شد
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • گزارش: تیم مسعود به سه امتیازی رتبه تک رقمی رسید
  • کشف جدیدی در مورد صاعقه برای اولین‌بار در جهان