Web Analytics Made Easy - Statcounter

در مراسم پایانی «مهرواره ملی شعر وحدت» پیشنهاد ایجاد دبیرخانه دائمی و بین‌المللی شعر و ادبیات وحدت اسلامی ارائه شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سپهر سوره هنر، در مراسم پایانی این مهرواره، سخنرانان با تاکید بر اهمیت « شعر» در انتقال معارف اسلام و ایجاد وحدت و همدلی در جامعه اسلامی، پیشنهاد تاسیس یک دبیرخانه دائمی فرهنگی و هنری با موضوع وحدت اسلامی را دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای مراسم پیام محموجواد محبت، شاعر و دبیر مهرواره، پخش شد.
او در بخشی از این پیام گفت: بزرگترین مفاهیم بشری و فرهنگی را می‌توان در قالب شعر بیان کرد، علایق و ارکان ملی و مذهبی مشترک تمامی ادیان را شعر می‌تواند بیان کند. شعر وحدت، دست مهر، عاطفه و آشتی است، که دل‌های سلیم را به هم نزدیک می‌کند. شعر وحدت می‌تواند پلی باشد که عاشقان نور و سیرت رسول اکرم(ص) را از این سو و آن سوی جهان به هم رساند.

محبت در ادامه پیام خود افزود: امیدوارم که دبیرخانه چنین جشنواره‌هایی نه تنها دائمی شود، بلکه به همت مسئولان، عزیزان و بانیان، این جشنواره به خارج از مرزهای ایران و سراسر کشورهای اسلامی نیز کشیده شود و در آینده، بخش‌های جنبی و شعر بین‌الملل وحدت هم به این حرکت عالی اضافه شود.

در ادامه مراسم پس از شعرخوانی چند نفر از برگزیدگان، حجت‌الاسلام عزت زمانی - معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی – در سخنانی با بیان اهمیت پرداخت هنری به موضوع وحدت و معارف اسلامی گفت: کسی که قلم، هنر و فکرش در مسیر این نگاه بلند ایفای نقش می‌کند، حتما در عمق وجودش و عمق قلبش هم اعتقاد عمیقی بر این کلامی که بر زبانش جاری می‌شود دارد.

او با تاکید بر اهمیت وحدت گفت: تفرقه عارضه‌ای است که منشاء اصلی آن دشمنان قسم‌خورده اسلام هستند که هر جا که بتوانند از شمشیر تفرقه، برای مقابله با کسانی که قصد مقابله با ظلم و فساد را دارند استفاده می‌کنند.
او با پیشنهاد تشکیل یک دبیرخانه دائمی که توجه همه‌جانبه به عرصه‌های فرهنگی و هنری و خصوصا شعر در زمینه وحدت اسلامی را دارد، گفت: این دبیرخانه می‌تواند مرکزی باشد که همه کسانی را که به خدمت در این زمینه علاقه دارند گرد هم جمع کند.

سپس حجت‌الاسلام لطفیان ، دبیر شورای برنامه‌ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت نیز در سخنانی گفت: هنر و ادبیات از عناصر اصلی تغییردهنده هویت جاهلی به سمت پیشرفت و هویت اسلامی بود و در این میان، ابزار فوق‌العاده‌ای که در قله هنر قرار داشت شعر بود که می‌تواند جوشش و آگاهی را به انسان هدیه دهد و در این میان، «شعر وحدت» ممتازترین نوع شعر است. 

او با بیان این‌که شعر امروز باید سه ویژگی مهم حقیقت، خیر و زیبایی را داشته باشد گفت: شعر باید برگرفته از معارف حقیقی باشد و خیر را  در سطح جامعه بگستراند و زیبایی معارف اسلام را به رخ دیگران بکشد و این همان «شعر آیینی» است.

او افزود: چنین شعری است که می‌تواند وحدت را هم در عرصه ملی و هم در عرصه اسلامی ایجاد کند و فرد به جای آن‌که بگوید که شیعه یا سنی هستم می‌گوید مسلمانم و به جای آن‌که بگوید که از این یا آن قومیت هستم - که البته همگی قابل احترامند - می‌گوید ایرانی‌ام.

او با بیان این‌که شعر آیینی باید  مشتمل بر پنج مولفه باشد گفت: اجتماع حول محور رسول الله، پرداختن به مسئله فلسطین و جلوگیری از فراموشی در این زمینه، تلاش برای جلوگیری از بدبینی، روشنگری نسبت به استکبار و تشکیل یک نهضت علمی، منطقی و فراگیر برای ریشه‌کنی تکفیر، باید مهم‌ترین پایه‌های این نوع از شعر باشند.


دبیر شورای برنامه‌ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت نیز با استقبال از ایجاد دبیرخانه دائمی بین‌المللی گفت: ما در این زمینه حاضر به همکاری با دیگر دوستان هستیم و پیشنهاد می‌کنیم در سطح اول برای فارسی‌زبان‌های دنیا و بعد در زمینه زبان‌هایی که در سطح جهان اسلام رایج هستند فعالیت کنیم.

در ادامه مراسم، عباس محمدی – مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری –  با استقبال از پیشنهاد تشکیل دبیرخانه دائمی از آمادگی حوزه هنری برای همکاری در زمینه فعالیت‌های ملی و بین‌المللی در این زمینه خبر داد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مهرواره ملی شعر وحدت دبیرخانه دائمی وحدت اسلامی شعر وحدت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۹۲۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۱۲۹ اثر به دبیرخانه «طنز پهلو» ارسال شد/ استان تهران بیشترین آثار طنز را ارسال کرد

هشتمین جشنواره «رسانه و طنز» با عنوان طنز پهلو به یاد کیومرث صابری فومنی (گل آقا) در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فومن در حال برگزاری است.

عباس حسین‌نژاد، دبیر هشتمین جشنواره طنز پهلو با اعلام این خبر که سال گذشته تعداد آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره ۴۶۲ اثر بود، گفت: امسال تعداد آثار ارسالی ۱۱۲۹ اثر در پنج بخش داستان کوتاه طنز، کارتون و کاریکاتور، شعر طنز، طنز چند رسانه‌ای و نثر طنز بود. در بین استان‌ها تهران بیشترین آثار ارسالی را داشت و استان گیلان در رتبه ششم قرار دارد. در بین رسانه‌های رسمی ۱۲۱ رسانه شرکت کردند، که به ترتیب روزنامه ایران، روزنامه اقتصاد آینده، روزنامه شهرآرا، روزنامه وطن امروز، روزنامه ندای هرمزگان، سالنامه صد و نه دی بیشترین آثار را ارسال کردند.

حسین‌نژاد با بیان اینکه از بین رسانه‌های رسمی (رسانه‌های ثبت شده) ۴۴۸ اثر و از بین رسانه‌های شخصی ۶۸۱ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد، افزود: طبق تفاهم‌نامه انجام شده، آموزش طنز به لیست کارگاه‌های آموزشی به رسانه‌ها اضافه شد. 

طنز اخم‌های جامعه را باز می‌کند

در ادامه پیام ویدئویی از محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پخش شد و اسماعیلی صابری فومنی را یک فردِ رسانه‌ای مولف دانست. به قول وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، طنز بیان واقعیت‌های تلخ جامعه برای گوشزد کردن مشکلات جامعه است. «خنده تلخ من از گریه غم‌انگیز است». طنز می‌خواهد با نشان دادن لبخند آسیبی را نشان دهد. طنز در عین تذکر به آسیب‌ها، اخم‌های جامعه را باز می‌کند. 

اسماعیلی ادامه داد: مرحوم صابری فومنی یک روزنامه‌نگار و فردِ رسانه‌ای مولف بود. فرق فرد مولف با غیر مولف در این است که فرد مولف فصل جدیدی را در فعالیت‌های خود آغاز می‌کند. کیومرث صابری فومنی با ایمان و با رعایت مرز‌های اخلاقی طنز را در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی وارد جریان رسانه‌ای کشور کرد. به یاد دارم در اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ هر کجا می‌رفتیم، صحبت از طنز‌های گل آقا بود. طنز را می‌توان به قبل و بعد از فعالیت کیومرث صابری فومنی تقسیم کرد. 

از وضعیت طنزنویسی راضی نیستم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اذعان کرد که هنوز طنز در کشور تقویت نشده و به جایگاهی که صابری فومنی آن را رساند، فاصله دارد. هنوز از فعالیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت رسانه‌ای و تبلیغات راضی نیستم و طنزنویسی صرفاً به برگزاری جشنواره محدود نشود.

در حال تکمیل ...

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • تجلیل از ۱۳ مخترع برگزیده در جشنواره ملی اختراعات خلیج فارس
  • ۱۱۲۹ اثر به دبیرخانه «طنز پهلو» ارسال شد/ استان تهران بیشترین آثار طنز را ارسال کرد
  • تخصص بدون تعهد و تعهد بدون تخصص زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند
  • برگزاری مراسم گرامیداشت تولد مختومقلی فراغی شاعر ایرانی قوم ترکمن در همه شهرستان‌های گلستان
  • برپایی نمایشگاه دائمی مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی قزوین
  • برگزاری مراسم گرامیداشت تولد مختومقلی فراغی شاعر شعر ترکمن در همه شهرستان‌های گلستان
  • تفاهم نامه اجرای فیبرنوری بیرجند امضا شد
  • دشمنان، همواره در تلاش برای ایجاد نفاق برای منحرف کردن مسیر پیشرفت ایران هستند
  • مدرسه ملی روایت در سمنان افتتاح شد
  • ایجاد دبیرخانه تکریم دختران و بانوان در حرم حضرت معصومه(س)