Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-28@09:35:35 GMT

آیا بیماران دیابتی مجاز به مصرف خرما هستند؟

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۹۴۵۷۱

یک متخصص تغذیه درباره میزان مصرف خرما، توت خشک و کشمش برای بیماران دیابتی توضیحاتی را ارائه کرد.

خبرگزاری میزان - باشگاه خبرنگاران نوشت: شهاب اولیایی رژیم شناس و متخصص تغذیه  گفت: در بیماری دیابت مقدار و نوع قند مصرفی بسیار حائز اهمیت است. در واقع آنچه که باعث نوسان قندخون می‌شود؛ میزان کربوهیدارتی است که از طریق غذا دریافت می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دیابت نوع ۱ انسولین تولید نمی‌شود و در دیابت نوع ۲، سلول‌ها به مقدار انسولین موجود پاسخ نمی‌دهند. در واقع مقاومت به انسولین در سلول‌ها وجود دارد.

او افزود: بیماران دیابتی که انسولین تزریق می‌کنند، در مرحله اول باید نسبت به تزریق انسولین خود به دستور پزشک توجه داشته باشند. همچنین وعده‌های غذایی را با پیک اثر انسولین مورد بررسی قرار دهند. در واقع انسولین می‌تواند اثر کوتاه مدت، میان مدت یا بلند مدت داشته باشد؛ بنابراین در زمان پیک اثر فرد را با افت قند خون رو به رو می‌کند که بیماران دیابتی باید نسبت به این موضوع و نوع وعده غذایی مراقبت کنند.

آیا مصرف آب میوه و خشکبار شیرین برای بیماران دیابتی مضر است؟

این متخصص تغذیه تصریح کرد: یک تصور نادرست بین بیماران دیابتی این است که مصرف قند میوه برای آن‌ها مشکل ساز نیست. به عنوان مثال چای را با چند عدد خرما، کشمش یا توت خشک مصرف می‌کنند و با تصور قند میوه ای، مشکلی در این موضوع نمی‌بینند. باید به این نکته توجه داشت که قند میوه در نهایت به گلوکز یعنی سوخت اصلی مغز تبدیل می‌شود. منتهی روند این تبدیل طولانی مدت‌تر از قند‌های ساده است. در کل مصرف بیش از اندازه و کنترل نشده هر نوع خشکبار شیرین برای این بیماران خطرناک است.

اولیایی در ادامه گفت: البته توصیه ما این است که بیماران دیابتی از میوه استفاده کنند، اما نه به هر اندازه، چرا که در برنامه دیابتی‌ها مقدار میوه طبق دستور پزشک مشخص شده است و این بیماران باید طبق دستور عمل کنند. توصیه بعدی ما به بیماران دیابتی این است که به جای آب میوه از خود میوه استفاده کنند؛ چرا که خود میوه شامل فیبر، آب، ویتامین و مینرال‌ها است؛ در صورتی که آب میوه فیبر ندارد و قند خون را سریع افزایش می‌دهد.

اولیایی در پایان تصریح کرد: بسیار حائز اهمیت است که بیماران دیابتی برای تزریق انسولین طبق دستور پزشک عمل کنند و از افزایش یا کاهش خوسرانه میزان انسولین به شدت پرهیز کنند. در واقع دیابتی که کنترل نشود می‌تواند ضرر‌های جبران ناپذیری به چشم ها، کلیه و قلب وارد کند. همچنین زخم‌های عفونی و دیردرمان را برای آن‌ها ایجاد می‌کند و در بعضی موارد عفونت شدید متاسفانه باعث قطع عضو خواهد شد؛ بنابراین توصیه می‌کنیم این بیماران حتما برنامه غذایی خود را با کارشناس تغذیه بررسی کنند یا حتما در این زمینه کسب اطلاع داشته باشند.

بیشتر بخوانید: خواص عرق کاسنی و تاثیرات آن بر بدن

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: اخبارسلامت دیابت

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دیابت بیماران دیابتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۹۴۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ۱۰ بازارچه محله‌ای «از تولید به مصرف» تا پایان سال‌جاری

معاون خدمات‌شهری شهردار کرمان گفت: قصد داریم تا پایان سال‌جاری تعداد بازارچه‌های محله‌ای «از تولید به مصرف» را به ۱۰ بازارچه برسانیم که همه مردم شهر کرمان از این خدمت بهره‌مند شوند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان و به نقل از روابط عمومی شهرداری، محمود ایرانمنش امروز _پنج‌شنبه ششم اردیبهشت_ در نشست با رئیس اتحادیه صنف میدان‌داران میوه و تره‌بار کرمان در خصوص بررسی عملکرد بازارچه‌های محله‌ای «از تولید به مصرف» و چگونگی توسعه این بازارچه‌ها در سطح شهر اظهار کرد: با توجه به ضرورتی که در شهر کرمان وجود داشت، بازارچه‌های محله‌ای دائمی «از تولید به مصرف» راه‌اندازی شد.

وی با بیان اینکه هدف از راه‌اندازی این بازارچه‌ها، جلب رضایت مردم است، افزود: در انتخاب محل بازارچه‌ها چند نکته را مدنظر داشتیم؛ ازجمله اینکه در محل‌هایی باشد که اقشار متوسط و پایین جامعه در آن ساکن هستند و تراکم جمعیت بالا داشته و از هسته مرکزی شهر فاصله داشته باشد.

معاون خدمات‌شهری شهردار کرمان بیان کرد: راه‌اندازی، فعالیت و نظارت بر بازارچه‌های محله‌ای با همکاری متقابل اتحادیه صنف میدان‌داران میوه و تره‌بار کرمان انجام می‌شود و خوشبختانه سه بازارچه‌ای که از ابتدای فروردین‌ماه فعالیت خود را آغاز کرده‌اند، نمونه‌های موفقی هستند.

وی بابیان اینکه قصد داریم تا پایان سال‌جاری تعداد بازارچه‌ها را به ۱۰ بازارچه برسانیم تا همه مردم شهر کرمان از این خدمت بهره‌مند شوند و میوه باکیفیت و با قیمت مناسب به دست مردم برسد، گفت: برای واگذاری بازارچه‌ها مزایده برگزار می‌شود و قراردادهای شش‌ماهه منعقد خواهد شد و فقط افراد مورد تأیید اتحادیه می‌توانند در مزایده شرکت کنند.

محمدرضا حاج‌عباسی رئیس اتحادیه صنف میدان‌داران میوه و تره‌بار کرمان نیز در این نشست بیان کرد: سال گذشته چندین جلسه برای هماهنگی راه‌اندازی بازارچه‌های محله‌ای تشکیل شد تا این اتفاق رقم خورد و خوشبختانه بازخورد خوبی از مردم گرفتیم.

وی با اشاره به نظارت دائمی بر فعالیت بازارچه‌های محله‌ای به لحاظ کیفیت و قیمت عرضه، خاطرنشان کرد: سعی کردیم عوامل و واسطه‌هایی که موجب گرانی میوه می‌شود را برطرف و حذف کنیم تا قیمت نهایی جهت عرضه به شهروندان، کاهش یابد.

وی افزود: قیمت میوه‌های عرضه‌شده در بازارچه‌های محله‌ای به قیمت میدان میوه و تره‌بار و بعضاً کمتر از آن است و یکی از مهم‌ترین مزایای این بازارچه‌ها، متعادل کردن قیمت بازار است.

امیر هاشمی مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری کرمان نیز گفت: پس از صدور دستور راه‌اندازی بازارچه‌های محله‌ای توسط معاون خدمات‌شهری شهردار کرمان، تیمی تشکیل شد و موانع را برطرف کردیم و کار را به‌صورت جهادی پیش بردیم.

وی با بیان اینکه پس از شروع کار، مهم‌ترین نکته تداوم و حفظ دستاوردهای آن است که نیاز به نظارت و تلاش جدی دارد و دغدغه همه کسانی که به این حوزه ورود کرده‌اند، کسب رضایت مردم است، گفت: از ابتدا موارد تأسیساتی موردنیاز بازارچه‌ها را با جدیت فراهم کردیم و همچنان پای کار هستیم.

مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری کرمان اظهار کرد: توسعه بازارچه‌ها و مکان‌یابی مناسب را با مشورت اتحادیه انجام خواهیم داد و از افراد مورد اعتماد اتحادیه و خوشنام در بین مردم برای مدیریت بازارچه‌ها استفاده خواهد شد.

گفتنی است، سه بازارچه محله‌ای «از تولید به مصرف» شهر کرمان واقع در میدان غدیر ۲، بلوار پزشک و شهرک شهید مطهری انتهای بلوار حضرت ابوالفضل (ع)، از اول فروردین‌ماه سال‌جاری کار خود را آغاز کرده‌اند و هم‌اکنون در حال فعالیت هستند.

کد خبر 747921

دیگر خبرها

  • این غذاها را با هم نخورید!
  • با مصرف این میوه خوشمزه و آبدار جوان شوید
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • با مصرف این میوه جوان شوید
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • ابداع جوراب‌هایی الکترونیکی برای رهایی‌بخشی بیماران دیابتی از زخم پا
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • کنه‌های تار عنکبوتی از آفات نخیلات
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • ساخت ۱۰ بازارچه محله‌ای «از تولید به مصرف» تا پایان سال‌جاری