Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-03@21:16:23 GMT

مهدی شهر شهر ملی فرش خودرنگ می شود

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۹۶۰۱۰

مهدی شهر شهر ملی فرش خودرنگ می شود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان علی صفائی  دبیر کارگروه فرش خودرنگ سنگسری  به خبر نگار ما گفت یکی از کارگروههای فعال انجمن کارگروه فرش خودرنگ سنگسری میباشد که پس از اولین جشنواره ملی گردشگری ایل عشایر سنگسر در آذرماه سال ۹۸ و نمایشگاه تخصصی فرش و نمایش جذابیتهای شاخص فرش سنگسری شروع بکار کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وجود فرشهای نفیس و زیبا با قدمت ۵۰ تا ۲۰۰ سال از جلوه های ویژه نمایشگاه فرش خودرنگ توجه همگان را به خود جلب کرده بود و همزمان با پیشنهاد جناب مهندس پویا خادمیان که شخصا در حوزه هنر و هنربانی فعالیت میکردند ، پروژه کیوریتوری پژوهش فرش خودرنگ در دستور کار قرار گرفت و این کارگروه در زیرمجموعه انجمن توسعه و آبادانی مهدیشهرتشکیل و شروع بکار کرد.
یونیک بودن و اورگانیک بودن به واسطه عدم وجود رنگهای شیمیایی و گیاهی و نوع بافت از شاخصه های اصلی فرش خودرنگ سنگسری میباشد که به واسطه بافت فرش با نخهای ریسیده شده از رنگ طبیعی پشم گوسفندان دلایل اصلی منحصر بفرد بودن فرش خودرنگ سنگسری است.
با بررسی بعمل آمده در تمام فرشهای خودرنگ بافته شده در دیگر نقاط ایران و دنیا نهایتا با ۴ رنگ عملیات بافت انجام شده ولی بافندگان فرش خودرنگ سنگسری از ۱۳ رنگ در بافت فرشهای خود استفاده کرده اند و این یکی از شاخصه های اصلی میباشد که میتواند قوم بزرگ سنگسر را بعنوان مهدفرش خودرنگ دنیا معرفی نماید.
عشایر ایل سنگسر به واسطه ریسک پذیری بالا در سبک زندگی عشایر، با بزرگترین طول مسیر در کوچ راه و زندگی تجربه گرایانه و استقلال در سبک زندگی از خلاقیت بسیاری بهره مند بوده و این خلاقیت در تمام مراحل زندگی عشایر ایل سنگسر از جمله نان ، لبنیات و دامپروری و ... مشهود است.
شیرزنان سنگسری در گذشته توانسته اند با زاویه نگاه، از دنیای پیرامون خود نقوش و طرحهای بینظیری را خلق کرده و باذهن پویا و هنرمندشان فرشهای ذهنی بافت را خلق کنند.
از دیگر اطلاعات بدست امده از سفر و پژوهش و بررسی اینجانب و تیم کارگروه فرش خودرنگ از بازارهای بزرگ فرش تهران، شیراز ، اصفهان ، شهرکرد، اصفهان و کاشان این است که بالاترین رتبه بافت فرش خودرنگ در دنیا از آن کشور ایران و ۸۰ ٪فرشهای خودرنگ شاخص مختص منطقه سنگسر میباشد.
در نقش مایه ها و طرحهای گذشته فرش خودرنگ سنگسری ، بجز قوش گل و گیاه که مرسوم ترین نقوش فرش ایرانی هستند از نقاشی مینیاتوری هم استفاده گردیده است.
هنرمند برجسته و بین المللی سنگسری جناب اقای استاد رضا درخشانی که آثار ایشان در تمام حراجیهای هنری دنیا بفروش میرسد و ایشان توانسته اند سبک جدیدی از نقاشی را در دنیا ارائه نمایند، در تمام مصاحبه های خود اعلام داشته اند که به دلیل عشایر بودن و با الهام گرفتن از نقوش و طراحی فرشهای گذشته به این مهم دست پیدا کرده اند.
قوم بزرگ سنگسر با داشتن هنرمندان برجسته و بین المللی همچون دکتر احمد نادعلیان ، استاد یدا... درخشانی، استادحبیب درخشانی، استاد رضا درخشانی، استاد مجید درخشانی، استاد لیلی درخشانی ، استاد بهنام فنائیان ،استاد حبیب دانایی فرد ، استاد کیوان مصباحی و دیگر اساتید شهری هنر خیز میباشد که همین امر موجب شده تا هنرمندان بین المللی و برجسته ای چون فائق احمد از برجسته ترین طراحهای فرش دنیا علاقمند به پژوهش و طراحی فرش اختصاصی مطابق با فرهنگ سنگسری گردیده و بزودی و بعد از گذر از شرایط بیماری کرونا این مهم رقم خواهد خورد.
از ضرورتها و اولویت اقدامات کارگروه فرش دسته بندی و استاندارد سازی فرش خودرنگ سنگسر برای اولین بار در کشورخواهد بود که در راستای رسیدن به این اهداف اقدامات قابل قبولی انجام شده .
از آذر ماه سال ۱۳۹۸ تا کنون درمجموع تقریبا ۲۰ هزار نفرساعت جلسات متعدد حضوری و مجازی ، تلفنی و کنفرانسی ،بازدیدهای علمی و ... برگزار شده .
در هدف گذاری کارگروه فرش خودرنگ در سال ۱۴۰۰ خوداشتغالی ۱۳۰ نفر در زمینه طراحی ، ریسندگی و بافندگی فرش و درطرح ۳ ساله ۱۳هزار نفر خوداشتغالی پیش بینی شده است که با همکاری جوامع مهدیشهری در دستور کار قرار گرفته است.در موضوع ریسندگی هم اکنون ۳۵ نفر هنرجو در حال اموزش هستند و ۱۵ دستگاه ریسندگی خانگی تهیه و در اختیار تیم اموزشی قرار گرفته است.در بخش طراحی هنرمند برجسته سرکار خانم حسین زاده با تشکیل تیم بسیار قوی و حرفه ای زیر نظر اساتید در حال بازافرینی موتیفها و نقوش و طراحی فرش میباشند.
برای اولین بار در دنیا رزیدنسی آرت تخصصی طراحی فرش سنگسری توسط انجمن توسعه و آبادانی مهدیشهر با سرمایه گذاری بخش خصوصی در روز ۱۶/۰۱/۱۴۰۰ مصادف با تحویل سال ۳۴۲۰ تقویم سنگسری افتتاح و آغاز بکار مینماید.
در پایان از حمایتهای جناب دکتر گلوردی گلستانی رئیس هیت مدیره، مهندس اسلامیان و جناب عباسیان اعضای هئیت مدیره و همچنین جناب مهندس ادب دبیر انجمن توسعه و آبادانی مهدیشهر
و کلیه اعضای کارگروه بخصوص جناب مراد دوست محمدی، مهندس حسن مرادی ، سرکار خانم نورانی ، سرکار خانمذوالفقاری بخاطر اشعار زیبا تقدیر و تشکر کرده و امیدوارم بتوانیم به اهداف سترگ کارگروه فرش جامه عمل بپوشانیم.

46

کد خبر 1495057

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: استان سمنان طراحی فرش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۹۶۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، مسعود ایرانی اظهار کرد: در این راستا نسبت به برگزاری ۳۶ نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و ۱۸۵ نشست تخصصی کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در سال گذشته اقدام گردید و واحد‌هایی احیا شده با سرمایه‌گذاری افزون بر ۲ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال برای ۱۶۱ نفر فرصت اشتغال دوباره ایجاد کردند.
وی افزود: همچنین با اقدام‌های صورت گرفته در سال گذشته ۳۱۱ فقره مجوز تاسیس با سرمایه‌گذاری حدود ۱۷۴ هزار و ۳۰۶ میلیارد ریال صادر شد که دارای ظرفیت اشتغال‌زایی برای ۶ هزار و ۴۳۸ نفر در استان اردبیل بود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل با اشاره به تولید ۱۲۰ میلیون دلار کالا‌های جایگزین واردات، گفت: برای کمک به رونق تولید نیز بیش از ۱۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات نیز از محل تبصره ۱۸ و منابع داخلی بانک‌های عامل تسهیلات پرداخت شد.
ایرانی با اشاره به ارایه ۴۳۰ مورد مشاوره سرمایه‌گذاری در سال گذشته اضافه کرد: همچنین در راستای رونق تولید ۷۰ فقره معرفی‌نامه پرداخت تسهیلات برای طرح‌های در حال احداث در استان اردبیل ارایه گردید.
در حال حاضر در مجموع افزون بر یک هزار و ۱۲۴ واحد صنعتی، بیش از ۲۰۰ واحد معدنی و نزدیک به ۶۰ هزار واحد صنفی تولیدی، توزیعی و خدماتی دارای پروانه بهره‌برداری در اردبیل فعال هستند.

دیگر خبرها

  • احیای ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • این شهید حتی موقع به‌ دنیا آمدن فرزندش هم حاضر نشد به خانه برگردد!
  • بررسی و تصویب ۱۴ طرح در کارگروه امور زیربنایی آذربایجان‌غربی
  • بررسی مشکلات واحدهای تولیدی در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید آذربایجان غربی
  • دستور رئیسی برای طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره
  • جلسه کارگروه آرد و نان شهرستان مهریز
  • از پروژه هواپیمای ۷۲ نفره چه خبر؟
  • ابراهیم رئیسی دستور ساخت جت ۱۰۰نفره را داد!
  • طراحی هواپیمای جت ۱۰۰ نفره به دستور رییس‌جمهور
  • توسعه دریامحور باید دارای روحی مردمی و دانش بنیان باشد