Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@09:18:13 GMT

ایران پیشرو در گردشگری سلامت

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۲۹۷۲۲۰

ایران پیشرو در گردشگری سلامت

صنعت گردشگری یا Tourism Industry یکی از مهم‌ترین منابع درآمدی کشورها در جهان و گردشگری سلامت، یکی از زیرشاخه‌های آن است.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام لیانا پرواز، گردشگری سلامت راهی برای جذب گردشگران با هدف ارائه خدمات درمانی و پزشکی است. این هدف به کمک قوانین راه‌گشا در حوزه گردشگری کشورها از جمله اعطای ویزای درمانی میسر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشور ایران به واسطه پیشرفت در علوم پزشکی و نزدیکی به کشورهای نه چندان توسعه‌یافته (از لحاظ پزشکی) ولی ثروتمند حوزه خلیج فارس و منطقه، مناسب ترین گزینه خاورمیانه به شمار می‌رود. در این متن سعی بر آن است که همه چیز در مورد ویزای درمانی ایران به شما عزیزان ارائه شود.

انواع توریزم سلامت

گردشگری سلامت فقط به ارائه خدمات پزشکی و جراحی محدود نیست. بلکه دایره وسیعی از فعالیت‌های درمانی را که باعث بهبود شرایط جسمی و روحی بیمار می‌شود، دربرمی‌گیرد.

برای مثال بسیاری از کشورها که از نظر دانش و تجهیزات پزشکی هم پیشرفته نیستند، توانسته‌اند از طریق ارائه خدمات طبیعت‌درمانی در جذب گردشگران سلامت موفق باشند. در ادامه با انواع توریزم سلامت آشنا می‌شویم.

گردشگری پزشکی

گردشگری پزشکی (Medical Tourism) نوع رایج جذب گردشگران سلامت است. در این نوع از توریزم، گردشگران با هدف دریافت خدمات پزشکی تخصصی در مراکز پیشرفته درمانی به کشوری دیگر می‌روند. تجهیزات پیشرفته بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، هزینه پایین معالجه و درمان و... از امتیازهای کشورها در جذب گردشگران در این نوع از توریزم به شمار می‌آید.

گردشگری طبیعت‌ درمانی

نیت بسیاری از گردشگران سلامت در سفر به کشورهای مقصد، استفاده از منابع و خدمات درمانی طبیعی است. به نوع از گردشگری که با نظارت پزشک همراه است، گردشگری طبیعت درمانی (Curative Tourism) می‌گویند.

استفاده از خدمات درمانی طبیعی در دریاچه‌های نمک، چشمه‌های آب گرم طبیعی، نور آفتاب در کشورهای گرمسیر، ماساژ طبی و ... بعضی از روش‌های درمانی در گردشگری طبیعت‌درمانی است.

گردشگری تندرستی

دوری از استرس و هیجان‌های روزمره، بهره‌مندی از طبیعت زیبا، آرام و شفابخش، تجدید قوای جسمی و روحی و دستیابی به شادی و آرامش درونی، نیت اصلی گردشگران در گردشگری تندرستی (Wellness Tourism) است. افراد علاقمند به این نوع از گردشگری عموما به بیماری خاصی مبتلا نیستند و خدمات گردشگری تندرستی را بدون مداخله پزشک دریافت می‌کنند.

توریزم پزشکی در ایران

کشور ایران در سال‌های اخیر توانسته است رتبه دهم را در زمینه گردشگری پزشکی به دست آورد. برسی‌ها نشان می‌دهد نظام پزشکی و سلامت در ایران توانایی جذب سالانه یک میلیون گردشگر را دارد.

کارگزاران گردشگری پزشکی در ایران در حال تلاش برای ارتقای ظرفیت‌ها و امکانات برای تحقق این امر هستند. سازمان‌های کارگزار توریزم پزشکی در ایران، سه نهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و وزارت امور خارجه هستند.

مزایای گردشگری سلامت در ایران

تاریخ دانش پزشکی در ایران به حدود سه هزار سال قبل می‌رسد و در دوران معاصر نیز پیشرفت‌های علم پزشکی در ایران خیره‌کننده بوده است. در حال حاضر در ایران در حدود ۱۰۰ مرکز تحقیقاتی در زمینه تولید سلول‌های بنیادی، تولید غضروف مصنوعی، سلول‌های کبدی، درمان انواع سرطان و ناهنجاری‌های استخوان فعال هستند.

رتبه ایران در زمینه پیوند اعضای بدن در جهان تک‌رقمی است و در حدود ۸۰ مرکز پیوند اعضا در ایران فعال هستند. همچنین پژوهشکده رویان، یک مرکز علمی شناخته‌شده و معروف در سطح دنیا در تولید دانش و فناوری‌های باروری مصنوعی، سلول‌های بنیادی، ترمیم چشم و تولید نای مصنوعی به شمار می‌رود. برخی دیگر از مزایای گردشگری سلامت در ایران عبارتند از:

مقرون به صرفه بودن خدمات

امکانات پزشکی هم‌رده با کلاس جهانی

وجود جراحان مجرب

خدمات سریع و در دسترس

وجود روش‌های جایگزین و طب سنتی

ویزای نوع T؛ ویزای درمانی ایران

در هر کشوری صدور ویزا قوانین خاص خود را دارد. در ایران ۱۲ نوع ویزا برای متقاضیان روادید صادر می‌شود. ویزای نوع T یا ویزای درمانی یکی از انواع آن‌ها است. گسترش صنعت گردشگری سلامت در ایران و وجود خدمات مناسب پزشکی، موجب افزایش چشمگیر تقاضا برای صدور این نوع از ویزا شده است. ویزای T برای آن دسته از اتباع خارجی صادر می‌شود که به دنبال دریافت انواع گوناگون خدمات در زمینه‌های درمان، زیبایی و سلامت هستند.

ثبت درخواست صدور ویزای درمانی

برای صدور ویزای درمانی ایران، باید فردی به عنوان بیمار یا همراه بیمار با مراجعه مستقیم یا از طریق یکی از شرکت‌های تخصصی گردشگری سلامت، تقاضای ویزا را در سامانه روادید الکترونیک وزارت خارجه ثبت کند.

آژانس خدمات مسافرت هوایی و جهانگری لیانا پرواز این افتخار را دارد که به عنوان یکی از شرکت‌های تسهیل‌گر گردشگری سلامت، خدمات ثبت درخواست صدور ویزای درمانی را برای متقاضیان انجام می‌دهد.

بیمارستان‌های دارای مجوز IPD

دریافت مجوز (IPD (International Patient Department برای جذب و پذیرش گردشگران سلامت امری اجباری است. در واقع شرط نخست برای موافقت با صدور ویزای درمانی ایران، دریافت پذیرش از یکی از بیمارستان‌های دارای مجوز بین‌المللی IPD است. زیرا در زمان ثبت درخواست صدور ویزای درمانی ایران، ارائه سند اثبات این پذیرش ضرورت دارد.

دریافت پذیرش از بیمارستان‌های دارای مجوز IPD یکی از خدمات شرکت‌های تسهیل‌گر گردشگری سلامت از جمله شرکت گردشگری لیانا پرواز است. در حال حاضر بیش از هشتاد بیمارستان در سراسر کشور مجوز IPD را به گردشگران سلامت و شرکت‌های تسهیل‌گر ارائه می‌کنند. بعضی از بیمارستان‌های دارای مجوز IPD در ایران عبارتند از:

بیمارستان عرفان تهران

بیمارستان جم تهران

بیمارستان آتیه تهران

بیمارستان شریعتی تهران

مرکز قلب تهران

بیمارستان قائم گیلان

بیمارستان آریا گیلان

بیمارستان تخت جمشید کرج

بیمارستان نور کرج

بیمارستان امام رضا (ع) مشهد

بیمارستان بوعلی همدان

بیمارستان اردیبهشت شیراز

بیمارستان امام علی(ع) کرمانشاه

بیمارستان مهرگان کرمان

بیمارستان آپادانا اهواز

مدارک لازم برای دریافت ویزای درمانی

پس از دریافت پذیرش از بیمارستان‌های دارای مجوز IPD با ارائه سند این پذیرش و ثبت مشخصات کامل بیمار، همراهان و میزبانان او در فرم ثبت درخواست ویزای درمانی ایران، بررسی‌های لازم از سوی نهادهای مربوطه انجام می‌شود. نهایتا در صورت موافقت مراجع ذی صلاح، این ویزا صادر می‌شود.

خدمات تور سلامت در ایران

تور سلامت یا تور درمانی medical tour یکی از انواع خدمات گردشگری است که از سوی شرکت‌های تسهیل‌گر گردشگری سلامت به بیماران متقاضی درمان در ایران ارائه می‌شود.

این شرکت‌ها بر مبنای ضوابط خدمات عمومی تور سلامت و خدمات اختصاصی شرکت، خدمات گوناگونی را برای گردشگران سلامت در نظر می‌گیرند. برای مثال بر اساس تسهیلات ویزای درمانی، یک نفر به عنوان همراه بیمار می‌تواند با این ویزا وارد کشور شود.

در صورت انتخاب آژانس لیانا پرواز به عنوان شرکت تسهیل‌گر خدمات گردشگری سلامت خود، خدمات گوناگونی برای شما در نظر گرفته شده است. این شرکت تمامی هماهنگی‌های لازم با بیمارستان در خصوص متخصصان، هماهنگی با بخش‌های پزشکی و درمانی، تجهیزات پزشکی مورد نیاز و حضور در اتاق VIP بیمارستان را در قالب قواعد مجوز IPD و ارائه پکیج درمانی برای شما انجام می‌دهد.

از دیگر خدمات شرکت لیانا پرواز برای گردشگران سلامت، انجام ترانسفر فرودگاهی و انتقال بیمار و همراه به بیمارستان، در نظر گرفتن بهترین خدمات اقامتی برای بیماران و همراهان آن‌ها متناسب با وضعیت بیمار و ارائه کارت بانکی، سیم‌کارت ایرانی و مترجم برای تمامی بیماران تمام ملیت‌ها است.

شرکت گردشگری لیانا پرواز با ارائه این خدمات چشم‌اندازی روشن از تامین سلامتی برای گردشگران سلامتی پس از سفر به ایران ترسیم می‌کند.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: گردشگري سلامت ویزای درمانی گردشگري ویزای درمانی ایران صدور ویزای درمانی شرکت های تسهیل گر تهران بیمارستان گردشگران سلامت پزشکی در ایران سلامت در ایران گردشگری پزشکی گردشگری سلامت جذب گردشگران ثبت درخواست صدور ویزا شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۹۷۲۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند

به گزارش خبرنگارسلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، هادی موسی‌خانی فوق تخصص آنکولوژی کودکان در نشست خبری کنگره دوسالانه بین‌المللی آنکولوژی کودکان یادبود «پروانه وثوق» در بیمارستان فوق تخصصی درمان سرطان «محک» با بیان اینکه ۲۰درصد کودکان سرطانی کشور در بیمارستان محک تحت درمان قرار می‌گیرند، گفت:شایع‌ترین سرطان در کودکان سرطان خون و پس از آن تومور مغزی است.

وی ادامه داد:درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد که در محک به این موضوع توجه خاصی می‌شود.

وی با بیان اینکه اساتید حاضر در محک هیئت علمی‌های با سابقه دانشگاه هستند، گفت: در این بیمارستان پلن‌های درمانی خاصی برای درمان کودکان مبتلا به سرطان اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه درصد درمان کودکان مبتلا به سرطان در کشور‌های توسعه یافته بین ۷۵ تا ۸۰ درصد است، گفت: در ایران و محک ۶۵تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان درمان می‌شوند، ما در محک تلاش می‌کنیم که این فاصله کاهش پیدا کند.
 
دانشگری، معاون درمان بیمارستان محک نیز در این نشست تصریح کرد: کنگره کودکان ۲۶لغایت ۲۸ اردیبهشت برگزار می‌شود و اساتید خارجی و داخلی در این کنگره شرکت می‌کنند و امتیاز باز آموزی دارد.

وی ادامه داد:یکی از نیاز‌های همیشگی رسیدن به درمان‌های روز دنیا در درمان سرطان است؛ باتوجه به اینکه محک بیشترین بیماران کودک سرطانی را در تومور‌های مغزی دارد، این موضوع در کنگره مورد بحث قرار می‌گیرد.

وی یادآور شد:محیط، ژنتیک و وراثت از جمله علل بروز سرطان در کودکان است؛ در نتیجه اینکه  بیماری صعب العلاج گفته می‌شود به دلیل نامشخص بودن علت بیماری است.

دانشگری خاطرنشان کرد:در بیمارستان محک کودکان تا ۱۸سال مبتلا را درمان می‌کنیم و سرطان خون و لنفوم شایع‌ترین سرطان در بین کودکان است.

میترا قالیبان آنکولوژیست ابراز کرد:تومور‌های مغزی اولین علت مرگ در سرطان‌های کودکان است.

وی ادامه داد:تومور‌های کودکان با تومور‌های بزرگسالان متفاوت است؛ در نتیجه برخورد تیم درمان با کودک سرطانی باید متفاوت باشد.

قالیبافیان بیان کرد:هدف اول این کنگره این است که بگوییم که تومور‌های مغزی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است؛ نحوه برخورد با این کودکان نیز متفاوت است و سوم اینکه این کودکان نیازمند بازتوانی دارند و باید برای این بیماران فکری شود.

وی تصریح کرد:زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد. کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگتر‌ها حساس‌تر هستند. جراحی، شیمی درمانی و رادیو تراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است.


این آنکولوژیست زمان بقای یک کودک سرطانی را به میزان توانایی بدن کودک در مقابله با روش‌های درمانی برشمرد و گفت:در برخی کودکان پس از ۵سال درمان کاملا بهبودی حاصل می‌شود.

روزسرخ جراح اطفال بیان داشت:پیگیری درمان کودکان در محک تا ۱۸ سالگی ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در دنیا یک درصد سرطان‌ها  کودکان را شامل می‌شود، گفت:سالانه هزار تا ۱۵۰۰ مورد جدید از کودک سرطانی در ایران شناسایی می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ هزار کودک سرطانی به زندگی طبیعی خود بازگشتند؛ ضمن اینکه از ابتدا تأسیس محک از سال ۷۰ بالغ بر ۴۲ هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند.

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه خیریه درمان کودکان سرطانی محک با بیان اینکه درمان کودکان سرطانی در محک رایگان است، گفت: حمایت‌های لازم در طول بیماری کودک نیز انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه محک ۳۰سال پیش با هدف درمان کودکان سرطانی ایجاد شده، افزود:مجوز مرکز تحقیقات سرطان در محک گرفته شده تا پروتکل‌های درمانی کامل شود.

احمدیان تاکید کرد:خیرین هزینه‌های درمانی در محک را تامین می‌کنند؛ ضمن اینکه محک از نظر علمی و تخصصی با بیمارستان‌های خارج کشور ارتباط دارد؛ از جمله پزشکان ایرانی خارج از کشور.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عاقبت پوشش خدمات روانشناسی چه شد؟
  • راه اندازی دستگاه CT اسکن در بیمارستان ۱۷ شهریور رشت
  • تاکید رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بر تلاش تجهیزات موجود و اتقاء کمی و کیفی ارائه خدمات
  • افتتاح طرح‌های حوزه سلامت نقش مهمی در رفع محرومیت‌ها دارد
  • افتتاح پروژه‌های حوزه سلامت نقش مهمی در رفع محرومیت‌های خراسان شمالی دارد
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • اردوی جهادی ۷۰ نفره دانشجویان بسیجی علوم پزشکی گلستان
  • اورژانس بانوان در قم راه‌اندازی می‌شود
  • برپایی بیمارستان تخصصی صحرایی در شهرستان دلفان
  • به دنبال برطرف کردن چالش نیروی انسانی در مراکز درمانی هستیم