Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو مجلس خبرگان رهبری با باین اینکه دامن نزدن به جنگ روانی دشمن به جریان تواصی کمک می‌کند، گفت: دولت در مقاطعی دوگانه‌هایی را برای مردم ایجاد می‌کند و به جنگ روانی دشمن دامن می‌زند.

به گزارش مشرق، حجت الاسلام جواد مجتهدشبستری عضو مجلس خبرگان رهبری، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در روز عید مبعث پیرامون جریان تواصی اظهار داشت: فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه تواصی به صبر و حق دعوت قرآنی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خداوند در سوره مبارکه عصر همه انسان‌ها را زیانکار می‌بیند غیر از کسانی که دارای ایمان، عمل صالح و تواصی به حق و صبر هستند.

بیشتر بخوانید: ایده دولت در سیاست خارجی دیگر جذابیت ندارد؟

وی عنوان کرد: این آیه قرآنی بیانگر این است که اگر انسان بخواهد از زیان و خسران در امان بماند در کنار ایمان و عمل صالح بحث تواصی هم مطرح است. یعنی صرف اینکه انسان خودش، اهل و عیال و خانواده اش را در مسیر ایمان و عمل صالح قرار دهد کافی نیست، بلکه مساله دعوت دیگران، توصیه و سفارش دیگران و امر به معروف و نهی از منکر و تواصی به حق و تواصی به صبر مطرح می‌شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: آنجایی که انسان می بیند احتمال لغزش و فتنه وجود دارد و احتمال دارد که مردم منحرف شوند و دشمن با یک حیله و نیرنگ وارد شود و بتواند مردم را فریب دهد، وظیفه اهل ایمان سنگین است و باید تواصی به حق و صبر داشته باشند.

بیشتر بخوانید: چرا دولت روحانی با افزایش قیمت دلار فضا را برای شورش فراهم می‌کند؟

مجتهد شبستری با بیان اینکه توصیه به صبر در کنار توصیه به حق نکته‌ای مهمی به همراه دارد، خاطرنشان کرد: نکته مهم همراه شدن حق و صبر در کنار هم شاید به معنای این نکته باشد که همراهی با حق و دعوت به حق همراه با مشکلات است و طبیعتاً اگر انسان بخواهد در مسیر ایمان و هدایت حرکت کند، اصحاب کفر و جبهه باطل اجازه ایستادگی و ثبات قدم در جبهه ایمان را به انسان‌های مومن نخواهند داد و فشار می‌آورند و برایش مشکلات ایجاد می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه انسان مومن باید در جبهه‌های مختلف مقابله کند و این مقابله کردن با دشمنان به صبر نیاز دارد، اضافه کرد: نباید از این نکته غفلت شود که دشمن برای گمراه کردن، متزلزل کردن افکار و عقاید انسان‌ها و اینکه اهل ایمان را از مقاومت در مسیر حق منحرف سازد، برنامه‌ریزی می‌کند و با راه‌های مختلف مانند فشار، تحریم، تهدید و وعده و وعید همراه باشد. این راه نیاز به صبر و استقامت دارد. انسان علاوه بر صبر و استقامت خود باید دیگران را نیز به صبر و استقامت توصیه کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری در رابطه با کمک دولت به ملت و افسران جنگ نرم برای پیشبرد تواصی، بیان کرد: دولت و مسئولین اعم از مسئولین اجرایی، قوه مقننه و قضایی علی الخصوص دولت با دامن نزدن به جنگ روانی که دشمنان ایجاد می‌کند، می‌تواند به این موضوع کمک کنند.

مجتهدشبستری با اشاره به اینکه دولت در مقاطع مختلف دوگانه‌هایی را برای مردم ایجاد می‌کند و به جنگ روانی دشمن دامن می‌زنند، بیانگر آن است که اینها در تور دشمن افتادند و آب به آسیاب دشمن می‌ریزند، گفت: باید در مسیر و راهی که به نظر صحیح می‌آید حرکت کرد.

وی ادامه داد: لازم است مسئولین به فکر رفع مشکلات اقتصادی مردم باشند، هماهنگ و هم صدا بودن مسئولین مختلف در دولت، مجلس و قوه قضاییه باعث می‌شود مردم متوجه شوند که آنها علی رغم اختلاف سلیقه‌هایی که وجود دارد در مقابله با دشمنان وحدت رویه دارند و هر کدام برای خود یک مسیر جداگانه ای را انتخاب نمی‌کنند و هماهنگ با هم حرکت می‌کنند.

عضو مجلس خبرگان رهبری در پایان افزود: ارگان‌هایی که در اختیار دولت است مانند وزارت ارشاد، مطبوعات، رسانه‌ها و سایت‌های خبری هم وظیفه سنگینی در راستای تواصی به حق و صبر دارند و نباید در مسیر حرکت دشمن قرار گیرند و به ارگان‌هایی تبدیل نشوند که به دشمن کمک می‌کند. اینها نباید منفعل باشند و باید بتوانند در مقابل دشمن جبهه گیری کنند و ضرباتی را بر جبهه فکری دشمن وارد کنند.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا مجلس شورای اسلامی وزارت ارشاد مجلس خبرگان رهبری مقام معظم رهبری دولت قوه مقننه مجلس قوه قضاییه عضو مجلس خبرگان رهبری تواصی به حق جنگ روانی حق و صبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۹۹۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترومای اجتماعی، طوفان خاموش

وحید محمود قره باغ؛ "شاید بتوان کشته شدن یک یا حتی ۱۰ انسان را در فهم گنجاند، اما کشته شدن هزاران و میلیون‌ها انسان از حدود امکان هرگونه ادراک و پنداری خارج است. " این جملات گونتر آندرس، فیلسوف و شاعر بزرگ آلمانی است؛ زمانی که می‌خواست عمق فاجعه بمباران هسته‌ای هیروشیما را به تصویر بکشد. کسی که توانسته بود از آلمان نازی فرار کند و این کلمات او به خوبی می‌تواند در قالب یک موضوع و یا به عبارتی فاجعه، تروما اجتماعی را تبیین کند.

تروما واژه‌ای یونانی به معنای زخم است و اصطلاحا به هر ضربه و شوکی گفته می‌شود که از بیرون بر بدن و یا روان شخص وارد شود. در ابتدا تروما تنها مختص به پزشکی و جراحی بود و به زخم یا جراحتی اطلاق می‌شد که عامل خارجی داشت. به مرور این واژه وارد حوزه روانشناسی شد و از این رو یکی از انواع گونه‌های تروما، ترومای روانی (روان زخم) و همچنین ترومای اجتماعی است. فراموش نکنیم، غالب بیماری‌هایی که انسان را دچار می‌کند، ریشه روانی دارد.

ترومای روانی ضربه‌ای است که بر روح و روان انسان وارد می‌شود که به دنبال خود اثرات سوء و ویرانگری را به دنبال دارد. از سویی ترومای اجتماعی حوزه بیشتر و وسیعتری را درگیر می‌کند؛ چرا که انسان موجودی اجتماعی است و نمی‌تواند مستقل از محیط و اطرافیان زندگی کند. در واقع اتفاقاتی ناگواری که برای جوامع رخ می‌دهد، نمونه بارزی از ترومای اجتماعی است. از جمله این موارد می‌توان به تلاطم و تشنج‌هایی اشاره کرد که گاه به کشتار نیز منجر می‌شود.

همچنین جنگ، قحطی، خشونت، سرکوبی، بی عدالتی و بیماری از عوامل ترومای اجتماعی هستند. متاسفانه آثار و عواقب مربوط به تروما، ماندگار بوده و شخص و جامعه دیگر جامعه قبلی نخواهد بود. ضمن اینکه ترومای اجتماعی، تالمات خود را به نسل‌های آتی نیز سرایت می‌دهد. ناگفته نماند افسردگی، اختلال خواب، هراس، پوچ انگاری، بی تفاوتی، بی اعتمادی به دیگران، عدم تمرکز و عدم اعتماد به نفس از نشانه‌های تروماست.

هر چند ترومای اجتماعی قابل درمان است، ولی شرایط و ملزومات خاص خود را می‌طلبد. امید بخشی به منظور افزایش روحیه یکی از مهمترین عوامل جهت برون رفت از ترومای اجتماعی است. همچنین نگرش گذرا نسبت به گذشته نیز می‌تواند در این مقوله کارساز باشد. هر چند این مهم نیاز به مهارت و حتی آموزش‌های خاص است. از سویی هر چند برخی جوامع با مهارت و مقاومت می‌توانند از شرایط تروما خارج شده و حتی آن را تبدیل به یک برتری کنند، ولی غالب جوامع نیز قادر نیستند و به ناچار از آسیب‌های عمیق، ماندگار و جدی آن در امان نخواهند بود.

شکل ۱. برخی مجموعه‌ها با مهارت و مقاومت می‌توانند از شرایط تروما خارج شده و حتی آن را تبدیل به یک برتری کنند.

ترومای اجتماعی درد و رنجی همگانی است و همت و بینش جمعی می‌طلبد. در نهایت به همان گونه که در روان شناسی یک انسان بالغ گاهی حتی از یک کودک نیز آسیب پذیرتر است، جامعه نیز نسبت به ترمای روانی شخصی می‌تواند بسیار آسیب پذیرتر باشد، صدمه‌های که در نهایت فرد فرد جامعه را متاثر می‌کند. ترومای اجتماعی همچون فرهنگی غلط است به مانند هوای آلوده‌ای می‌ماند که جامعه تنفس می‌کند. وقتی شخصی دچار ترومای روانی می‌شود، نه تنها خود که جامعه را نیز درگیر می‌کند. حال تصور کنید که افراد کثیری به این بیماری دچار شوند و در واقع تاثیرات سو آن به صورت تصاعدی افزایش خواهد یافت. این وضعیت بی شباهت به تکثیر ویروس‌ها برای بیماری یک مجموعه نیست.

در ترومای اجتماعی، اشخاصی بیشترین تاثیر را دارند که نه تنها تعادل خود را حفظ می‌کنند بلکه جامعه را به سوی ثبات سوق می‌دهند. تاثیر این افراد به مانند نوشدارویی برای جوامع است. در ترومای اجتماعی افراد می‌بایست به جای بغرنج کردن شرایط به بهبود آن فکر کنند و به جای اینکه انگشت اتهام را به سوی اشخاص و یا برخی مجموعه‌ها بگیرند، باید به فکر همگرایی باشند.

هر چند مهربانی، عطوفت، همدلی و همزبانی در همه مواقع کارساز نیست، ولی در برخی شرایط و موقعیت‌های حاد راهگشاست. ترومای اجتماعی مستقل از اینکه در مدت کوتاه و یا زمان طولانی بر جامعه عارض شود، برای درمان نیاز به زمان دارد و به مانند بیماری می‌ماند که هر چند آمدنش لحظه‌ای است، ولی مدت‌های مدیدی جوامع را درگیر می‌کند. امید که مجموعه ها، مهارت‌ها و مقاومت‌های لازم برای غلبه بر این چالش بزرگ را کسب کرده و بهره ببرند.

دیگر خبرها

  • همایش منطقه‌ای «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه» لبیک به ندای رهبری است
  • برگزاری همایش منطقه‌ای «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه» لبیک به ندای رهبری است
  • قدردانی ائمه جمعه استان از پلیس برای اجرای موفق طرح نور
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند
  • جنجال علیه اخذ مالیات از دلالان دانه‌درشت آن هم با پول بیت‌المال
  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • معلم «انسان ســـاز» است/ ترسیم مثلث «عشق، ایمان و اراده»
  • نشست گفتمان سازی بیانات مقام معظم رهبری
  • دشمن با ترویج بی حجابی قصد ضربه زدن به اسلام را دارد
  • علم الهدی: امامت سیاسی دشمن دارد/ امام فقط شاگردپرور و عالم نیست؛ اصل امامت به تشکیل نظام رهبری و تشکیلات حکومت اجتماعی است