Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری برگزار شد.

غلامحسین رحیمی شعرباف معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: این نشست اولین نشست معاونان پژوهش و فناوری است. در بخش پژوهش و فناوری گام‌های بسیاری در سطح کشور در سال ۹۹ انجام شده است که نوید فناوری جهش‌یافته را می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رحیمی ادامه داد: سیاست ما این است که فرصت مطالعاتی خارج از کشور وجود داشته باشد. بودجه پژوهشی در دانشگاه‌ها و زیرساخت‌های آزمایشگاهی باید تخصیص یابد.

او گفت: در آیین نامه پسادکتری مبلغی که قرار است به پژوهشگر پسادکتری داده شود باید به تصویب هیأت امنا برسد. خیلی از دانشگاه‌ها هم اکنون دوره‌های پسادکتری را دارند.

حذف چاپ مقاله برای دفاع دکتری یک پسرفت است

رحیمی ادامه داد: حذف چاپ مقاله برای دفاع دکتری یک پسرفت در شرایط علمی کشور است. اگر بخواهیم این مسائل را ادامه دهیم، رتبه ۴۰ دنیا را هم نخواهیم داشت.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ادامه داد: حذف شرط چاپ مقاله در دفاع رساله دکتری باید موردی و با شرایط خاص انجام شود، نه اینکه رویه کلی شود.

معاون وزیر علوم ادامه داد: اگر ۶۵ تا ۶۶ هزار سند در بستر‌های بین المللی نمایه می‌شود، نتیجه تلاشی است که باید ادامه پیدا کند. باید به نشریات داخلی هم توجه شود تا در بستر بین المللی نمایه شوند.

رحیمی گفت: هم اکنون دانشگاه‌هایی داریم که سرانه مقالات آی‌اس‌آی در آن‌ها نیم و در برخی ۴ است که سایر دانشگاه‌ها هم باید تلاش کنند خود را به سطح بقیه ارتقا دهند.

لزوم افزایش حقوق اعضای هیأت علمی که مقاله و طرح بیرونی خوب دارند

معاون وزیر علوم ادامه داد: هیات علمی که مقاله و طرح بیرونی خوب دارد باید حقوقش دو برابر شود و این مسئله باید عملی و آشکار شود.

به گفته‌ این مقام مسئول، آزمایشگاه‌های مرکزی دانشگاه‌ها باید به آزمایشگاه‌های تبدیل شوند که خدمات بیرونی هم می‌دهند و به دستگاه‌های خارج از حیطه وزارت علوم هم خدمات بدهند.

رحیمی افزود: تعدادی از آزمایشگاه‌های ما این وضعیت را دارند، ولی خیلی کم است. ظرفیت دوره‌های دکتری را مجبوریم کاهش دهیم، چون کشور توان جذب این حد از دانش آموخته دکتری را ندارد. در مقابل باید بر پژوهشگران دوره‌های پسا دکتری بیفزاییم.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ادامه داد: دانشگاه‌های ما باید به طرف گرنت محور کردن دکتری پیش بروند. هیچ دلیلی ندارد به صورت قالبی دانشجوی دکتری دانشگاه دولتی جذب کنیم و به همین شیوه هم این دانشجویان را تقسیم کنیم.

او ادامه داد: روی ارتقا علوم پایه و علوم انسانی هم کار کرده‌ایم و اعتباری برای آن در نظر گرفته‌ایم و هر استادی در این زمینه کار کند به آن‌ها پژوهشگر پسادکتری و گرنت اعطا می‌کنیم.

معاون وزیر علوم اظهار کرد: یکی از برنامه‌های جدید دیگر پیگیری صندوق توسعه علمی کشور است تا پشتوانه مالی خوبی برای پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله‌های دکتری فراهم کنیم و با کمک این صندوق جهت‌دهی بیشتری روی این مسئله داشته باشیم.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم ادامه داد: این اقدامی مناسب برای توسعه جهت‌مند دوره‌های تحصیلات تکمیلی است. قطب‌های علم و فناوری را نیز باید تقویت کنیم و دانشگاه‌های نقش‌پذیر در توسعه علم و فناوری نیز باید توسعه پیدا کنند.

او گفت: تمام مؤسسات وابسته به وزارت علوم باید در این زمینه نقش‌پذیر شوند. تمام دانشگاه‌ها باید مراکز رشد، نوآوری و شتاب‌دهی داشته باشند و با کمک پارک‌های علم و فناوری فعالیت‌های خود را انجام دهند.

اگر شرکتی R&D مناسبی نداشته باشند دیگر اجازه ندارد در پارک علم و فناوری مستقر باشد

رحیمی گفت: دانشگاه‌های ما باید همکاری مستمر با پارک‌ها و تیم‌های فناور داشته باشند. اگر شرکتی در پارک‌ها مستقر باشد و توسعه‌ای نداشته باشد و R&D مناسبی نداشته باشند دیگر اجازه ندارد در پارک علم و فناوری مستقر باشد.

رحیمی با بیان اینکه شرکت‌های موجود در پارک‌های علم و فناوری باید با دانشگاه‌ها ارتباط داشته باشند ادامه داد: ماموریت‌گرایی دانشگاه‌ها نیز دو فاز دارد که فاز اول با ساماندهی موسسات و تنظیم مجدد رشته‌ها گره خورده است و فاز دوم شامل تمام دانشگاه‌ها و موسسات می‌شود و باید در رشته‌ها، گروه‌های علمی، تحقیقات علمی و مراکز رشد به مزیت‌های نسبی هر منطقه توجه شود.

بیشتربخوانید

۱۲۰ گرنت فناوری به دانشگاه‌ها اعطا شد

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دکتری وزارت علوم معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم علوم ادامه علم و فناوری داشته باشند دانشگاه ها وزیر علوم پارک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۹۹۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر در دانشگاه فردوسی آغاز شد

سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی «تیتر» صبح امروز (یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت) با حضور مسئولان دانشگاه فردوسی مشهد و رشید جعفرپور قائم مقام معاونت فرهنگی وزارت علوم از مسئولان و معاونت های فرهنگی و دانشجویان در دانشگاه فردوسی مشهد افتتاح شد.

برگزاری نمایشگاه نشریات دانشجویی، نشست کارشناسان نشریات دانشگاه ها و برگزاری کارگاه های آموزشی برای دانشجویان و کارشناسان از جمله برنامه های محوری این جشنواره بوده و در پایان از آثار برتر شرکت کننده در جشنواره تقدیر می‌شود.

نشریات روایتگر جنبش‌ دانشگاه‌های غربی در حمایت از غزه باشند

قائم مقام معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در این مراسم به نکاتی در مورد نشریات دانشجویی اشاره کرد و گفت: نشریات دانشجویی انعکاس دهنده دستاوردهای دانشگاه ها و پیشرفت های آموزش عالی کشور هستند که برای عامه مردم جذاب است.

رشید جعفرپور افزود: نشریات دانشجویی می توانند و باید تقویت کننده فضای گفت و گو و تبادل نظر در دانشگاه باشند، زیرا ما باید در دانشگاه منطق گفت و گو را داشته باشیم. نشریات دانشجویی می توانند هم فضای گفت و گو و عقلانیت را تقویت و هم فضای قطبی را در دانشگاه تعدیل کنند.

وی تاکید کرد: نشریات دانشجویی می توانند بازگو کننده مشکلات دانشجویی باشند. همچنین سواد رسانه ای را در دانشجویان بهبود بخشند به خصوص که اکنون در فضای رسانه ای ضعف داریم.

قائم مقام معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در ادامه به انتظارات از نشریات دانشجویی پرداخت و گفت: باید در نقد منصفانه رفتار کنیم، نقد باید مبتنی بر اخلاقیات باشد و به این شکل هم به ارتقای وضعیت کشور و هم رفع مشکلات بخش خاص کمک کنند.

جعفرپور تاکید کرد: علاوه بر طرح مسائل کشور باید راه حل های احتمالی مساله و مسائل را هم بیان کرد و این وظیفه نشریات دانشجویی است. همچنین باید روحیه امید را زنده نگه داشت و اگر خروجی هر کاری باعث افزایش امید نباشد، فایده ندارد. این موضوع در بیانات مقام معظم رهبری هم بارها تاکید شده است.

انتشار ۳ هزار و ۷۰۰ نشریه دانشجویی در دانشگاه‌های وزارت علوم

وی در ادامه به انتظارات رهبر معظم انقلاب از دانشگاه اشاره کرد و گفت: ایشان تولید علم، تولید عالم و جهت دهی به علم و عالم را وظیفه دانشگاه دانستند، البته تولید علم روند خوبی طی کرده است ولی در بخش های دیگر باید کار کنیم، نشریات دانشجویی باید در جهت دهی به علم و عالم کمک کنند.

قائم مقام معاونت فرهنگی وزارت علوم یادآور شد: نشریات دانشجویی باید روایتگر صادق جنبش های دانشجویی دانشگاه های غربی از وضعیت غزه باشند و این حرکت را بازگو و تقویت کنند.

جعفرپور همچنین گفت: فضای بالندگی و تقویت نشریات دانشجویی را در دستور کار داریم و از این نشریات حمایت می کنیم. امروز ۳ هزار و ۷۰۰ نشریه دانشجویی در دانشگاه های متعلق به وزارت علوم و تعداد زیادی هم در وزارت بهداشت داریم‌ البته نشریات برخط در فضای مجازی هنوز به اندازه کافی قاعده مند نیستند و باید این مشکل را رفع کرد.

وی تصریح کرد: سامانه نشریات که در معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم راه اندازی شد به انتخابات مدیران مسئول بسیار کمک کرده است و باید با نظارت این روند را تقویت کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • مرکز ملی نوآوری مغز در بیمارستان فیروزگر تهران راه‌اندازی می‌شود
  • ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ ادغام شد
  • کلنگ خوابگاه متأهلی در دانشگاه کاشان به زمین زده شد
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • سیزدهمین دوره جشنواره نشریات دانشجویی تیتر در دانشگاه فردوسی آغاز شد
  • بیش از ۱۵۰ بهورز در سال جاری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب می‌شوند
  • جذب بیش از ۱۵۰ بهورز در مشهد؛ امسال
  • جذب بیش از 150 بهورز در مشهد ؛ امسال
  • چهل و ششمین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در دانشگاه تبریز به کار خود پایان داد