Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@16:21:37 GMT

کشور نیاز به جراحی بزرگ اقتصادی دارد

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۰۱۴۵۴

کشور نیاز به جراحی بزرگ اقتصادی دارد

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تمرکز اختیارات درتهران و نبود یکپارچگی در کشور دو مشکل اصلی اقتصاد کشور می باشد که باید در تنظیم سند توسعه هفتم کشور مدنظر قرار گیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، محسن رضایی ظهر امروز در کارگروه اقتصاد، اشتغال وسرمایه گذاری استان یزد که با حضور مدیران وفعالین اقتصادی استان یزد برگزار شد اظهار داشت: در حال حاضر کشور در زمینه های متعدد علمی وزیرساختی به پیشرفتهای قابل قبولی رسیده است اما این پیشرفت شامل حال زندگی مردم نشده  که این موضوع مشکلاتی را به دنبال خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: برای  در کنار پیشرفت فناوری و همچنین رشد کسب وکار باید زندگی مردم نیز با رشد و بهبود روبه باشد که در این شرایط باید دنبال پیاده سازی یک تناسب جدید در تنظیم سند توسعه هفتم توسعه باشیم که برای آن نیاز به یک جراحی اقتصادی فراگیر می باشیم.

محسن رضایی با بیان اینکه باید به مانند دفاع مقدس مردم را در حوزه تغییرات و تحولات اقتصادی درگیر کرد تصریح کرد: باید در حوزه اقتصادی، جایگاه مردم سالاری اقتصادی لحاظ  و دولت ها فقط به حوزه های سیاسی و نوسانات سیاسی بپردازند تا اتفاقاتی مانند تغییر10تا12هزار مدیر با تغییر دولت ها به وقوع نپیوندد.

وی با بیان اینکه  دولت های مرکزی فقط باید به مسائل سیاسی امنیتی، پول، زبان و تنظیم سیاسته ای خارجی وداخلی بپردازند و استانها در زمینه اقتصاد اختیارات لازم را داشته باشند خاطرنشان کرد: باید ایالت های اقتصادی ایجاد تا این استانها هم برنامه های توسعه ای خود را برای 5سال آینده تنظیم و هم یک رقابت سالم میان استانها شکل گرفته تا باعث رونق آنها شود.

محسن رضایی ادامه داد: با ایجاد این ایالت های اقتصادی میتوان هویت های انگیزشی را در بین فعالین اقتصادی تقویت و منتظر پرورش و رشد سرداران اقتصادی بوده که بتوانند به مانند مسائل نظامی کشور را به پیروزی برسانند.

وی با اشاره به اینکه در حوزه اقتصادی نیاز به تحولاتی اساسی داریم اظهار داشت: اگر این تحولات رخ ندهد و نتیجه این تحولات منجر به بهبود زندگی مردم نشود به طور حتم در آینده با مشکلاتی فراوانی روبه روخواهیم بود.

محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان با اشاره اینکه کشور ما میتواند در زمینه های اقتصادی از بسیاری از کشورهای اروپایی جلو زده و پیشقراول اقتصاد باشد اظهار داشت: تحریم ها به طور حتم باید لغو شود اما سوال اساسی که وجود دارد این است که وضع بعد از لغو تحریم ها با وضعیت کشور در قبل تحریم ها چه تفاوتی با یکدیگر دارد و ایا میتوان چالش های اقتصادی کشور حل و وضعیت زندگی مردم را بهبود بخشید. که سعی ما در تنظیم سند توسعه هفتم کشور پاسخ به همین سوالات وارائه راه حل برای آنها است.

انتهای پیام/ 

منبع: دانا

کلیدواژه: محسن رضایی زندگی مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۱۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعاون راهکاری علمی، عملی و عقلی برای مشارکت مردم در تولید

یک کارشناس اقتصادی ضمن انتقاد از سهم اندک بخش تعاون در اقتصاد ایران، توسعه تشکل‌های تعاونی محور را به عنوان راهکاری موثر برای افزایش مشارکت مردم در امر تولید دانست.

گروه کار و تعاون بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «عبدالمجید شیخی» کارشناس اقتصادی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون موضوع تعاون در اسلام و نقش تعاونی‌ها در اقتصاد اسلامی اظهار کرد: مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با کارگران به موضوع مشارکت مردم در امر اقتصاد اشاره کردند و حتی ایشان در آن جلسه بر تاسیس تشکل‌های تعاونی‌ها تاکید ویژه‌ای کردند.


این کارشناس اقتصاد اسلامی تصریح کرد: در قرآن مجید از مسئله تعاون به عنوان یک کار خیر و پسندیده تعبیر شده است. قرآن کریم در این رابطه می‌فرماید: «تَعاوَنُوا عَلَی البِرِّ و التَّقوی و لا تَعاوَنُوا عَلَی الإثمِ و العُدوانِ».


وی تصریح کرد: اقتصاد تعاونی یک راهکار علمی، عقلی و عملی برای مشارکت مردم در اقتصاد است. متاسفانه در شرایط کنونی سهم بخش تعاون در اقتصاد ایران به شدت پایین است. در حال حاضر سهم این حوزه از ساختار اقتصادی ایران به طور میانگین ۲ تا ۳.۵ درصد برآورد شده است.


شیخی گفت:عمده قضاوت‌های صورت گرفته از بخش تعاون معطوف به وضعیت فعلی تعاونی‌ها است. در حال حاضر بسیاری از کارشناسان اقتصادی کشور در زمان تحلیل جایگاه بنگاه‌های دولتی، خصوصی و تعاونی و همچنین مقایسه آن‌ها با یکدیگر شرایط کنونی تعاونی‌ها را در نظر می‌گیرند، در صورتی که چنین تصوری کاملاً غلط است. متاسفانه تعاونی‌های کشور چه از نظر کیفی و چه از نظر کمی در شرایط مطلوبی قرار ندارند.


این کارشناس اقتصاد اسلامی متذکر شد: در حال حاضر ماهیت تمامی تعاونی‌های کشور صرفاٌ به تعاونی‌های تولید کننده صنایع دستی و یا محصولات کشاورزی خلاصه شده است؛ لذا، برای بهبود این بخش باید به سمت گسترش بنگاه‌های اقتصادی حرکت کنیم که به جای ساخت کالا‌ی معمولی و سپس توزیع آنها، محصولات دانش‌بنیان را تولید و در نهایت صادرکنند.


وی تاکید کرد: تبدیل برخی از تشکل‌های فعلی به تعاونی و یا تاسیس تشکل‌های نوپای مربوط به این بخش، کمک شایانی به توزیع درآمد خواهد کرد. پس از این اقدام، رفع موانع مربوط به صدور مجوز‌ها و سپس توسعه برخی فعالیت‌های اقتصادی مانند مشاغل خانگی از دیگر موارد مهمی است که منجر به توسعه تعاونی‌های فردی، جمعی و سپس حوزه تعاون خواهد شد.


شیخی با انتقاد از دیدگاه برخی از اقتصاددانان در مورد ایجاد تعاونی‌های جدید گفت: برخی صاحب‌نظران اقتصادی بر این باورند که تاسیس این نوع بنگاه‌ها به معنای افزایش تصدی دولت در حوزه تعاون است؛ این گزاره درست نیست، زیرا بخش خصوصی هیچ گاه برای خود رقیب قدرتمندی همچون تعاونی‌ها را ایجاد نمی‌کند؛ لذا، مسئولیت ایجاد این نوع بنگاه‌های اقتصادی صرفاً بر دوش بخش عمومی یا همان دولت است.


این کارشناس اقتصاد اسلامی خاطرنشان کرد: خلق تعاونی‌های جدید توسط بخش عمومی به معنای مالکیت دولت بر آن‌ها نیست، بلکه به منزله مدیریت آن توسط دولت است.


وی در پایان و در پاسخ به این سوال که توسعه تشکل‌های تعاونی محور تا چه حد می‌تواند در حمایت از اقشار آسیب‌پذیر جامعه موثر واقع شوند، گفت: ساده‌ترین راه برای کمک‌رسانی به این قشر، توسعه و تجمیع تعاونی‌هاست. در حال حاضر عموم مردم توانایی خلق اشتغال ندارند، اما می‌توان با بهره‌برداری از نخبگان حوزه کار و تعاون این هدف را محقق ساخت. توسعه پنل‌های خورشیدی و رشد تعداد مزارع گلخانه‌ای از جمله نمونه‌هایی هستند که ازطریق آن می‌توان از اقشار آسیب‌پذیر جامعه حمایت‌های لازم را به عمل آورد.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: تعاون ، تعاونی ، مشارکت مردم ، رشد تولید ، اقتصاد اسلامی ، عبدالمجید شیخی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9h

دیگر خبرها

  • الزام به تنظیم سند رسمی یک جراحی حقوقی ـ اقتصادی ـ اجتماعی
  • مهم‌ترین گام‌ توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • طرح های بزرگ اقتصادی اشتغال محور در ایلام تکمیل می شوند
  • راه‌اندازی اپراتور هوش مصنوعی در کشور / GPU هایتان را با اپراتور به اشتراک بگذارید
  • تعاون راهکاری علمی، عملی و عقلی برای مشارکت مردم در تولید
  • تمدید اعتبار بیمه‌ای بیمه شدگان روستایی و ۵ دهک اول درآمدی در خوزستان
  • نیاز امروز جامعه ما معنویت است
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین