Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@05:12:47 GMT

«کتاب‌های شعر ‌بامداد» فراخوان داد

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۰۱۹۲۶

«کتاب‌های شعر ‌بامداد» فراخوان داد

فراخوان دومین دوره‌ «کتاب‌های شعر ‌بامداد» اعلام شد.

به گزارش ایسنا، در فراخوان این طرح آمده است: «آینه‌ای برابرِ آینه‌ات می‌گذارم
 تا از تو                
ابدیتی بسازم...

پس از اجرای موفقیت‌آمیز نخستین فراخوان طرح «کتاب‌های شعر بامداد» هم‌زمان با زادروز احمد شاملو، نیز اجرای موفق پروژه‌ شاعران امروز در دو دوره و نشر آثار منتخب با استفاده از خرد جمعی و رای گروهی داوران برای چاپ آنتولوژی و مجموعه شعر که به همت انتشارات سرزمین اهورایی طرح و اجرا شد، اینک فراخوان دومین دوره از کتاب‌های شعر بامداد با استفاده از نظر کارشناسان و داوران جدید اعلام می‌شود: این انتشارات در نظر دارد به منظور حمایت از شاعران مستقل و شناسایی جریان‌های شعری پویا و قابل اعتنا و خلاق در شعر امروز ایران، مجموعه‌ کتاب‌هایی از شاعران فعال در عرصه‌ شعر امروز فارسی را  با بررسی گروه کارشناسان شعر خود از طریق دومین فراخوان «کتاب‌های شعر بامداد» جمع‌آوری کرده و آثار تاییدشده را در قالب کتاب چاپی منتشر کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

      


گروه کارشناسان:  

نرگس باقری «شاعر، پژوهشگر، دکترای ادبیات فارسی و استاد دانشگاه»

هیوا مسیح «شاعر، نویسنده و پژوهشگر ادبی»

شمس آقاجانی «شاعر، نویسنده، منتقد و مدرس ادبی» 

مدیر طرح: مجید ضرغامی  


معیار انتخاب اشعار دریافتی حداقل ۲ رای از مجموع ۳ رای کارشناسان است.

زمان ارسال اشعار: از تاریخ ۱۵ اسفندماه ۱۳۹۹ تا ۳۱  فروردین  ۱۴۰۰  

مدت زمان کارشناسی: از پایان مدت تاریخ دریافت اشعار این فراخوان ۴۰ روز کاری است.

ارسال اشعار و اطلاع‌رسانی: کلیه‌ شاعران گرامی باید فایل اشعار خود را مطابق با مشخصات درخواستی در شرایط فراخوان به آدرس ایمیل فراخوان: ahoorapress@gmail.com ارسال کنند. هرگونه اطلاعات بیشتر درباره‎ این فراخوان از طریق صفحه نشر در اینستاگرام و کانال تلگرام ناشر  ahoorapress@ و سایت انتشارات به نشانی ‏www.ahoorapress.com اعلام خواهد شد.   

از شاعران عزیز تقاضا می‌شود که تنها به ایمیل اعلام‌شده شعر خود را ارسال کنند. اشعار از طریق ایمیل‌های دیگر انتشارات، ارسال پستی و تحویل حضوری دریافت نخواهند شد. هر گونه پرسش درباره‌ این فراخوان و ارسال شعر تنها از طریق ایمیل ذکرشده امکان‌پذیر خواهد بود: ahoorapress@gmail.com   

شرایط شرکت در فراخوان:

۱- فرم اشعار ارسالی فقط سپید و آزاد باشد.
۲- این دوره از فراخوان شرایط سنی ندارد اما در صورت تایید آثار شاعران، برای تنظیم قرارداد با ناشر ارسال کپی کارت ملی شاعران به دفتر نشر الزامی است.
۳- اشعار ارسالی در هیچ کتاب و یا مجموعه شعری منتشر نشده باشند.
۴- حداکثر اشعار ارسالی ۸۰ صفحه‌ A۴ با فونت میترا ۱۴ و حداکثر ۲۴ سطر در هر صفحه باشد. توجه داشته باشید در صورتی که آثار ارسالی تعداد صفحاتی بیشتر از مشخصات بند ۴ این فراخوان داشته باشد، از روند کارشناسی کنار گذاشته خواهد شد.
۵- اشعار ارسالی باید در دو فایلWORD و PDF با خط میترا و سایز ۱۴ باشد. قبل از شروع اشعار و نام کتاب، درج نام و نام خانوادگی شاعر به همراه نشانی پستی محل سکونت و تلفن همراه و ثابت و آدرس ایمیل شاعر الزامی است.
۶- با توجه به این که آثار منتخب به صورت کتاب چاپی و از طریق قانونی منتشر شده و وارد شبکه فروش و پخش کتاب می‌شود، اشعار ارسالی باید متناسب با قوانین کشوری باشند تا در روند دریافت مجوز و نشر آثار خللی وارد نشود. در غیر این صورت گروه کارشناسان مجاز است کتاب ارسالی را از روند اجرایی خارج کند.
۷- در صورت تایید چاپ کتاب توسط ۲ رای از مجموع ۳ رای کارشناسان، عنوان کتاب با توافق بین ناشر و مولف انتخاب خواهد شد و طرح جلد طبق نظر بخش فنی انتشارات طراحی و انتخاب می‌شود.
۸- هر گونه فعالیت فرهنگی مانند چاپ اشعار در مجلات و روزنامه‌ها، سایت‌های ادبی و آنتولوژی با ذکر مشخصات در ابتدای فایل اشعار، (بعد از مشخصات فردی و قبل از شروع اشعار) قید شود.
۹- چنان‌چه تا به حال کتابی از مولف منتشر شده باشد نام کتاب یا کتاب‌ها، تاریخ نشر و نام ناشر نیز در ابتدای فایل ارسالی اشعار قید شود.
۱۰- ناشر هیچ محدودیتی در نشر و چاپ تعداد کتاب‌های این طرح نداشته و هر تعداد کتابی که با رای گروه محترم کارشناسان انتخاب شود درصورت دریافت مجوز، توسط انتشارات سرزمین اهورایی (https://t.me/ahoorapress) منتشر خواهدشد
۱۱- شرکت در این فراخوان و ارسال اثر به مفهوم پذیرش تمام شرایط و مفاد این فراخوان است

طرح کتاب‌های شعر بامداد مانند پروژه‌ آنتولوژی شاعران امروز از طرح و برنامه‌های خلاقانه و حمایتی انتشارات سرزمین اهورایی است. تمامی هزینه‌های اجرا و نشر با سرمایه‌ ناشر بوده و هیچ کمک مالی از هیچ ارگان، نهاد و شخصی شامل حال این طرح نیست. 

توجه: با تشکر از حسن نظر شرکت‌کنندگان عزیز به فراخوان «کتاب‌های شعر بامداد» انتشارات سرزمین اهورایی، از دوستان شاعر تقاضا می‌شود با توجه به توضیحات کافی در فراخوان، متن را با دقت مطالعه کرده و طبق راهنمایی هر بند عمل کنند. عدم رعایت مفاد هر بند از این فراخوان می‌تواند موجب خارج شدن کتاب و اشعار ارسالی شاعر از روند کارشناسی و بررسی آثار شود.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اشعار ارسالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۱۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (7 اردیبهشت)

صنما با غم عشق تو چه تدبیر کنم
تا به کی در غم تو ناله شبگیر کنم

دل دیوانه از آن شد که نصیحت شنود
مگرش هم ز سر زلف تو زنجیر کنم

آن چه در مدت هجر تو کشیدم هیهات
در یکی نامه محال است که تحریر کنم

با سر زلف تو مجموع پریشانی خود
کو مجالی که سراسر همه تقریر کنم

آن زمان کآرزوی دیدن جانم باشد
در نظر نقش رخ خوب تو تصویر کنم

گر بدانم که وصال تو بدین دست دهد
دین و دل را همه دربازم و توفیر کنم

دور شو از برم ای واعظ و بیهوده مگوی
من نه آنم که دگر گوش به تزویر کنم

نیست امید صلاحی ز فساد حافظ
چون که تقدیر چنین است چه تدبیر کنم

تفسیر :

تاکنون رنج و درد زیادی را تحمل کرده اید، در برابر سختی های آینده همچنان صبور بوده و از یاس و ناامیدی برحذر باشید. به تلاش خود ادامه دهید و در مقابل فریب و دورویی افراد بدخواه شکیبایی به خرج داده و نهراسید.

برای رسیدن به نیت دل باید اختیار زندگی خود را به دست بگیرید و از بی خیالی دوری کنید تا سرنوشت خود را بسازید. هرآنچه بکارید همان را درو خواهید کرد.

زندگی نامه حافظ

حافظ، شاعر فارسی زبان قرن هشتم هجری بوده که در سال ۷۲۷ هجری قمری در شهر شیراز متولد شد. پدر او بهاءالدین محمد نام داشت که در دوران کودکی حافظ، از دنیا رفت. حافظ در دوران نوجوانی شاگرد نانوا بود و به‌همراه مادرش زندگی سختی را سپری می‌کرد. گفته می‌شود او در اوقات فراغت خود به مکتب‌خانه‌ای که نزدیک نانوایی بود می‌رفت و خواندن و نوشتن را از همان جا فراگرفته است. او در مجالس درس علما و بزرگان زمان خود شرکت می‌کرد و نیز‌زمان برای کسب درآمد به کارهای سخت و طاقت فرسا می‌پرداخت. خانه حافظ در محله شیادان شیراز بود.

این شاعر بزرگ در دوران جوانی بر تمام علوم مذهبی و ادبی مسلط شد و در دهه بیست زندگی خود به یکی از مشاهیر علم و ادب سرزمین خود تبدیل شد. جالب است بدانید که او قرآن را به‌طور کامل حفظ بود و به همین خاطر تخلص حافظ را برای او انتخاب کردند. شمس الدین محمدبن بهاءالدین محمد حافظ شیرازی حدود چهل سال در حوزه درس استادان آن زمان از قبیل قوام الدين عبدالله، مولانا بهاء الدين عبدالصمد بحرآبادی، مير سيد شريف علامه گرگانی، مولانا شمس الدين عبدالله و قاضی عضدالدين عيجی  شرکت می‌کرد و به همین خاطر به اکثر دانش‌های زمان خود مسلط بود.

حافظ در دوران شاه شیخ ابواسحاق به دربار راه پیدا کرد و شغل دیوانی را برای خود انتخاب کرد. او علاوه بر شاه ابواسحاق، در دربار شاهان دیگری همانند شاه شیخ مبارزالدین، شاه شجاع، شاه منصور و شاه یحیی نیز حضور پیدا کرده بود. حافظ از طریق دیوانی امرار معاش می‌کرد و شاعری شغل اصلی او نبود. جالب است بدانید که بزرگ‌ترین گناه از نظر حافظ، ریاکاری و مردم‌فریبی بود. حافظ در دوران زندگی خود اشعار به‌ویژه غزلیات بسیار زیبا و معنی‌داری سروده است که نیز‌اکنون پس از گذشت قرن‌ها از آن، بوی تازگی داده و خواندنش آرامش‌بخش است. دیوان اشعار حافظ شامل غزلیات، قصیده، مثنوی، قطعات و رباعیات می‌شود.

حافظ در دوران جوانی عاشق دختری به نام شاخه نبات شد؛ البته برخی بر این عقیده‌اند که نام همسر حافظ نسرین بود و او این نام را به‌دلیل شیرین زبانی معشوقه‌اش به او اختصاص داده است. او برای رسیدن به معشوقه‌اش، ۴۰ شبانه روز را به‌طور مستمر در آرامگاه باباکوی شب زنده‌داری کرده و به دعا پرداخت. سپس، با شاخه نبات ازدواج کرد و حاصل این ازدواج یک فرزند پسر بود. حافظ تنها یک بار ازدواج کرد و پس از مرگ همسرش مجرد ماند. به همین خاطر بسیاری از عارفان و عاشقان، عشق مقدس و واقعی را در حافظ جستجو می‌کنند. پسر این شاعر بزرگ نیز در دوران جوانی در راه سفر نیمه‌کاره به هند همراه پدرش از دنیا رفت.

در تقویم رسمی ایران، ۲۰ مهر روز بزرگداشت حافظ است و هر ساله در این روز مراسم بزرگداشت حافظ با حضور پژوهشگرانی در سراسر دنیا روی آرامگاهش در شهر شیراز برگزار می‌شود.

 

آثار حافظ

دیوان حافظ شامل ۵۰۰ غزل، ۴۲ رباعی و چند قصیده است که آن را در در ۵۰ سال از زندگی خود سروده است؛ یعنی به‌طور متوسط در هر سال تنها ۱۰ غزل سروده است؛ زیرا او در لحظاتی خاص به سرودن اشعار خود می‌پرداخت و تمرکز خود را روی خلق آثاری ناب گذاشته بود که شایسته مقام معشوق باشد. این نکته بسیار قابل‌توجه و تامل‌برانگیز بوده و به همین خاطر دیوان او را به یک کتاب خاص و خواندنی تبدیل کرده است. دیوان حافظ بیش از ۴۰۰ بار به زبان فارسی و زبان‌های دیگر دنیا به چاپ رسیده است. حافظ لقب ماهرترین غزل‌سرای زبان فارسی را نیز با اقتدار از آن خود کرده و تک بیت‌های او بسیار درخشان و تماشایی است.

شاید تعبیر کردن یا قدرت تاویل پذیری را بتوان از مهم‌ترین خصوصیات اشعار حافظ به حساب آورد؛ زیرا هر کس که دیوان حافظ را باز کرده و غزلی از آن می‌خواند، با توجه به شرایط روحی خود برداشت متفاوتی از آن می‌کند؛ به‌گونه‌ای که حافظ آن شعر را فقط برای حال آن لحظه او سروده است. در اشعار حافظ، تناسبات هنری به شکلی ظریف و دقیق رعایت شده‌اند و ایهام و ابهام را به جا و درست به کار برده است. در برخی از اشعار حافظ، زبان طنز نیز به کار گرفته شده تا ناگفته‌ها به کمک زبان طنز بیان شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (9 اردیبهشت)
  • کمرنگ‌شدن نشریات تخصصی نوجوانان از عوامل افت شعر نوجوانان است
  •  برگزاری ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی
  • انتشار فراخوان دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب»
  • چرا شعر نوجوان مورد توجه نیست؟
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (8 اردیبهشت)
  • ببینید/ بدرقه حاجیان با نوای «چاوشی‌خوانی»
  • ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی برگزار می‌شود
  • ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان ‌غربی برگزار می‌شود
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (7 اردیبهشت)