Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@10:57:03 GMT

تل آجری مقصد گردشگری می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۰۳۳۳۸

تل آجری مقصد گردشگری می‌شود

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، معاون وزیر و رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به اینکه محوطه "تل آجری" ظرفیت تبدیل به مقصد گردشگری را دارد، این موضوع را یکی از اولویت‌های آینده ذکر کرد و گفت: این محوطه‌های تاریخی تل آجری و تخت جمشید معرف بخش مهمی از فرهنگ ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهروز عمرانی، در حاشیه بازدید از محوطه و کارگاه باستان‌شناسی "تل آجری" گفت: تل آجری و دروازه کشف شده در آن، یک مهر برجسته بر شکل گیری شهر پارسه در آغاز دوران تاریخی هخامنشیان است که به تخت جمشید به عنوان یک مجموعه تاریخی فرهنگی منحصر به فرد در عهد باستان، اهمیت و ارتباط می‌دهد.

اوبا اشاره به ضرورت معرفی هنر ایرانی، در شکل گیری بنا‌های تاریخی به ویژه آثار شاخص شهر پارسه، بیان داشت: بازدید از تخت جمشید می‌تواند از تل آجری آغاز شود تا فرهنگ ایرانی بهتر معرفی و نمایش گذاشته شود.

عمرانی اضافه کرد: مسیری که از این محوطه تاریخی فرهنگی تا تخت جمشید طی می‌شود، این امکان را به گردشگران و پژوهشگران می‌دهد که هنر هخامنشیان را از زاویه‌ای دیگر ببینند و تخت جمشید را با تل آجری که قبل از آن ساخته شده، در پیوند فرهنگی مشترک بشناسند؛ در واقع ما بهتر می‌توانیم این آثار که هنر ایرانی را به نمایش می‌گذارد، بهتر به مخاطبان خاص و عام بشناسانیم.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه تل آجری به عنوان یک هنر هخامنشی از جهات مختلف قابل بررسی است، افزود: بر اساس پژوهش ها، پیشینه نقوش آجر‌های لعابدار این دروازه برگرفته از نقوش دروازه ایشتار در بابل بوده که با ساخت آن در تل آجری، پیشینه این فرهنگ کهن و بومی سازی آن را در تخت‌جمشید یادآوری می‌شود.

معاون وزیر میراث فرهنگی گفت: اقدامات در حال انجام در این مجموعه تاریخی فرهنگی، که قرار است به سایت موزه تبدیل شده و به بهره برداری برسد، باید به صورت کارشناسی و تخصصی با تلاش بیشتری پیگیری شود تا در آینده‌ای نزدیک شاهد تبدیل این محوطه منحصر به فرد به یک مقصد گردشگری پایدار باشیم.

مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید نیز با تاکید بر ظرفیت‌های موجود در منظر فرهنگی تخت‌جمشید و شهر پارسه، گفت: ظرفیت‌های فرهنگی دشت مرودشت به ویژه شهر پارسه خود میراثی است در دل میراث جهانی تختدجمشید که باید به درستی مورد شناسایی و حفاظت قرار گیرد؛ موضوعی که توسط مردمان دوره باستان با تعامل سازنده شان با محیط، مورد بهره‌برداری قرار گرفته و در مولفه‌های گوناگونی از مسائل فنی با نگاهی هنرمندانه و معمارانه به عنوان ظرفیتی ارزشمند در خلق تمدن، نقش آفرین بوده اند.

حمید فدایی با اشاره به کشفیات جدید باستان شناسان ایرانی و ایتالیایی در محوطه تاریخی فرهنگی تل آجری در نزدیکی تخت جمشید، اضافه کرد: در مورد شهر پارسه به عنوان پایتخت هخامنشیان، سئوالات بی شماری مطرح است که برای دست یافتن به جواب آن‌ها نه در تخت جمشید بلکه در حریم و منظر آن نیز توجه کرد.

او ادامه داد: به دلیل همین سئوالات است که رویکرد باستان شناسی و حفاظت ما در طول یک دهه گذشته به سوی پهنه دشت به عنوان بخشی از منظر طبیعی و تاریخی تخت جمشید معطوف شده و پروژه کاوش و حفاظت در محوطه تاریخی فرهنگی تل آجری بخشی از این رویکرد جدید به شمار می‌رود.

سرپرست ایرانی تیم کاوش محوطه تل آجری نیز گفت: در این کاوش مشترک ایرانی ایتالیائی، باستان شناسان موفق شدند اثبات کنند که احتمالا کوروش فرمان ساخت دروازه پردیس پارسه را صادر کرده است و این دروازه باشکوه در دوره فرزندش کمبوجیه به بهره برداری رسیده است.

علیرضا عسکری چاوردی، ادامه داد: دروازه مکشوفه در محوطه تل آجری واقع در ۳ کیلومتری شمال غرب تختگاه تخت جمشید قرار دارد.

عضو هئیت علمی دانشگاه شیراز در رابطه با ویژگی‌های دیگر این محدوده در حال کاوش، افزود: این دروازه از مواد و مصالح خشت و آجر بنا شده و سرتاسر نمای داخلی و بیرونی آن مزین به آجر‌های رنگین بوده است، بخش پایین و ازاره دیوار‌ها مزیّن به گل‌های لوتوس، بدنه و نمای دیوار‌ها مزیّن به انواع تزیینات لعابدار و رنگین از حیوانات اسطوره‌ای نماد‌ها و سمبل‌های اعتقادی ایران باستان، هخامنشی، عیلام و بین النهرین بوده است.

عسکری چاوردی اضافه کرد: مهمتر اینکه در اتاق مرکزی کتیبه‌هایی به خط و نگارش بابلی و ایلامی وجود داشته است که در زمان بهره برداری از سایت موزه تاریخی فرهنگی تل آجری این یافته‌های ارزشمند به مخاطبان و گردشگران ارائه خواهد شد.

هیئت باستان شناسی مشترک ایرانی ایتالیائی به سرپرستی مشترک پی یر فرانچسکو کالیری از دانشگاه بولونیا و علیرضا عسکری چاوردی از دانشگاه شیراز، از سال ۱۳۹۰ تا هم اکنون طی ۱۰ فصل کاوش باستان شناسی، مجموعه اسناد و مدارک گسترده باستان شناسی از این محوطه کشف کردند که احتمال می‌رود این سایت موزه تاریخی فرهنگی منحصر به فرد در بهار ۱۴۰۰، افتتاح و به مرحله بهره‌برداری برسد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تل آجری مقصد گردشگری تاریخی فرهنگی باستان شناسی بهره برداری شهر پارسه تخت جمشید تل آجری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۳۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نمایشگاه اسناد و نقشه‌های تاریخی در بندر ماهشهر

به گزارش حوزه استان های خبرگزاری تقریب، همزمان با روز ملی خلیج فارس برنامه‌های متعددی باهدف یادآوری اهمیت و صیانت از نام خلیج‌فارس و تمدن ایرانی از هفتم تا سیزدهم اردیبهشت ماه جاری در سواحل بندر ماهشهر آغاز می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان تصریح کرد: این رویداد با همکاری منطقه۳ نیروی دریایی سپاه، اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان، دریابانی بندر ماهشهر، اداره شیلات شهرستان بندر ماهشهر، آموزش و پرورش بندر ماهشهر و بندرامام خمینی، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، پژوهشکده مردم شناسی، موسسه فرهنگی هنری آوای نصر ایرانیان، موسسه آموزشی گردشگری فراز علم و دانش پارس، کانون فرهنگی هنری دایا، پتروشیمی بندرامام و شرکت عملیات غیرصنعتی و خدمات صنایع پتروشیمی بندر ماهشهر و پایگاه‌ منظر فرهنگی‌ تاریخی بندر ماهشهر برگزار می‌شود.

او ادامه داد: با هدف یادآوری اهمیت و صیانت از نام خلیج‌فارس برنامه‌های متنوعی از جمله رژه دریایی با حضور منطقه سوم نیروی دریایی سپاه، اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان، فرماندهی دریابانی و اداره شیلات با مشارکت ۱۵۰ شناور سبک و نیمه سنگین در آب‌های آزاد خلیج فارس برگزار خواهد شد.

ارسطوزاده گفت: طی برنامه‌های روز خلیج همیشه فارس در شهرستان بندر ماهشهر، یک زنجیره انسانی با حضور دانش‌آموزان بندر ماهشهر و بندرامام خمینی بر روی آب‌های آزاد خلیج فارس تشکیل خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان بیان کرد: در این رویداد، نمایشگاه نقشه‌های تاریخی و کهن خلیج فارس و نمایشگاه عروسک‌های بومی اقوام ایران‌زمین “داگِشت” نیز از دهم تا سیزدهم اردیبهشت ماه در فرهنگ‌سرای فردوسی بندر ماهشهر برگزار خواهد شد. همچنین، همایش پژوهشی در عرصه مردم‌شناسی خلیج فارس نیز جزء برنامه‌های مدنظر در روز ملی خلیج‌فارس خواهد بود.

او بیان کرد: این رویداد یک فرصت مناسب برای ارتقای آگاهی عمومی درباره اهمیت ارزش‌های فرهنگی و طبیعی خلیج‌فارس است.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی برای معلمان و استادان
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نمایشگاه اسناد و نقشه‌های تاریخی در بندر ماهشهر
  • همایش تاثیر بحران‌های طبیعی بربنا‌های تاریخی در سمنان
  • تصویب محدوده و ضوابط بافت تاریخی شهر لاهیجان
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • پایان موقت کاوش در محوطه تازه کشف‌شده در اصفهان + عکس
  • اسکن محوطه کمرزرین اصفهان انجام شد/ تلاش برای آغاز فصل دوم کاوش