Web Analytics Made Easy - Statcounter

آمریکا در انتظار تصمیم ایران است در حالی که اکنون توپ در زمین آمریکا است و بازی کاخ سفید سرنوشت برجام را رقم خواهد زد.

خبرگزاری میزان - آمریکا هیچ اقدامی انجام نمی‌دهد تا زمانی که ایران نسبت به برجام واکنشی از خود نشان دهد.

بازی بد آمریکا باعث نابودی کامل توافق هسته‌ای خواهد شد.

آیا جو بایدن خواهان از بین رفتن توافق هسته‌ای که بیش از ۲ سال برای به دست آمدن آن وقت گذاشته شد، گام بر می‌دارد؟

در حالی که در موضوع توافق هسته‌ای، آمریکا باید گام نخست را بردارد و برجام را با همه تعهداتی که برای این کشور لحاظ کرده اجرا کند، دولت تازه کار آمریکا با توقع بیجای خود انتظار دارد تا ایران به تعهدات هسته‌ای پایبند باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایران همچنان به برجام پایبند است و تعهدات خود را اجرا می‌کند حتی توافق با آژانس بین‌ المللی انرژی هسته‌ای فرصتی دوباره به آمریکا و اروپا بود تا خود را ملزم به رعایت و اجرای تعهدات برجامی خود کنند.

اما بایدن اصرار دارد تا زمانی که ایران غنی سازی را متوقف نکند، تحریم‌ها لغو نخواهد شد.

ضمانت این پیشنهاد چیست؟ آیا می‌توان به آمریکا بار دیگر اعتماد کرد؟

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اخیرا در یک نشست خبری گفته که کشورش منتظر «پیشنهادی سازنده» از طرف ایران است.

پیشنهاد سازنده ایران به آمریکا این است که به برجام بازگردد، همه تعهدات خود را اجرا کند، تحریم‌ها را بردارد آنگاه ایران نیز به تعهدات کامل خود باز خواهد گشت.

آمریکا بیش از ۵ سال است که برجام را نقض کرده و از آن خارج شده است.

در طول این مدت ایران همواره به تعهدات خود پایبند مانده و پس از خروج آمریکا از برجام، گام‌هایی برای کاهش تعهدات خود برداشت.

پیشنهاد سازنده باید از سوی آمریکا مطرح شود، توافقی وجود دارد که هنوز هم قابلیت اجرایی خود را از دست نداده، اما فرصت سوزی‌های واشنگتن و اروپا باعث شده تا روز به روز به مرگ کامل برجام نزدیک شویم و در صورت وقوع چنین اتفاقی، دیگر امکان احیای آن وجود نخواهد داشت.

تئوری ترامپ این بود که این سیاست‌ها می‌تواند ایران را به مذاکره بر سر توافقی جدید به جای برجام وادار کند.

سیاست باصطلاح فشار حداکثری در دوران دونالد ترامپ با شکست روبرو شد، این موضوع از سوی مقام‎های کنونی آمریکا نیز تأیید شده است.

فشار حداکثری باعث شد تا ایران از وابستگی شدید به درآمد‌های نفتی فاصله بگیرد تا جایی که اکنون درآمد نفتی نقش زیادی در بودجه ایران ندارد.

همچنین تولیدکنندگان و کارآفرینان در ایران توانستند از فرصت فشار حداکثری نهایت بهره را ببرند تا تحریم‌های شدید اقتصادی را کم اثر و بی‌ اثر کنند.

دولت بایدن راه ترامپ را همچنان ادامه خواهد داد، تحریم‌ها از سوی آمریکا لغو نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: آمریکا؛ تحریم ۲ مقام ایرانی، واکنش به نامه قانونگذاران درباره برجام گزارش فارین پالیسی درباره سیاست برجامی بایدن؛ تیم جدید با سیاست‌های قدیمی

«هنری کیسینجر»، وزیر خارجه پیشین آمریکا و تئوریسین تاثیر گذار آمریکا توصیه کرده «جو بایدن، رییس جمهور آمریکا باید به فشار حداکثری علیه ایران ادامه دهد و جدا کردن مسئله ایران از مسائل غرب آسیا، میراث ساکن قبلی کاخ سفید را از بین می‌برد.»

توصیه فردی، چون کیسینجر را نباید نادیده گرفت، مواضع و سیاست‌های او در طول سال‌های گذشته تاکنون از سوی رؤسای جمهور آمریکا اجرا شده و راهکار‌های او برای کاخ سفید همواره با توجه ویژه همراه بوده است.

کاخ سفید سند امنیتی موسوم به «راهنمای موقت راهبرد امنیت ملی» دولت جدید آمریکا را منتشر کرد که در آن درباره ایران نوشته شده «ایران به دنبال توانمندی‌های تحول‌ آفرین و سرنوشت ساز است و واشنگتن نیز متعهد است تا با اقدامات تهران مقابله کند.»

این سند راهبردی خط مشی آمریکا در قبال کشور‌های جهان را روشن می‌کند؛ در این سند راهبردی چندین کشور وجود دارند که در سیاست واشنگتن جزو کشور‌های دشمن آمریکا محسوب می‌شوند و برای مقابله با آنها برنامه‌های ویژه تدوین می‌شود.

نام ایران در این سند راهبردی پس از روسیه و چین در رده سوم قرار دارد؛ روسیه، چین و ایران «چالش‌های جدی آمریکا» هستند که برای مهار آنها طرح و برنامه‌های خاصی تدارک دیده شده است.

هر یک از این کشور‌ها دارای ویژگی‌هایی هستند که می‌تواند آنها را به یک قدرت بزرگ تبدیل کند.

 

انتهای پیام/

برچسب ها: تحولات بین الملل برجام

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: برجام تحولات بین الملل برجام فشار حداکثری تعهدات خود کاخ سفید سیاست ها تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۶۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا

به گزارش صدای ایران از انتخاب،محمدجواد ظریف می‌گوید در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند. 

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران در سلسله نشست‌های چهلمین سال تاسیس انتشارات اطلاعات و در نشست اول آن با عنوان «ژئوپلیتیک خلیج‌فارس» به سخنرانی پرداخت که مهمترین اظهارات او به نقل از جماران به شرح زیر است:

دنیا گرفتار چالش شناختی است.

خطا‌هایی که بعضا صورت می‌گیرد به دلیل شناخت و ادراک نادرست است.

دوستان ما در جنوب خلیج فارس ادراک خود را اصلاح می‌کنند و ما در اصلاح این ادراک تا حدودی عقب هستیم.

هنوز این تفکر غلط خرید امنیت در این کشور‌های عربی وجود دارد البته ان‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توانند با وابستگی به یک قطب برای خود امنیت تامین کنند.

کویت قبل از اینکه به کشتی‌های خود پرچم امریکا بزنند پرچم شوروی را نصب کرده بودند

این کشور‌ها این مشکل ادراکی را کماکان دارند که باید امنیت را خرید و نخستین آنها صدام بود. آنها تلاش کردند امنیت را با کمک صدام بخرند.

یکی از رهبران کشور‌های حاشیه خلیج فارس شخصا به آقای روحانی گفتند که ما ۷۵ میلیارد دلار به صدام پرداخت کردیم.

زمانی که ایران قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت و طارق عزیز گفت تا مذاکره صورت نگیرد، آتش بس صورت نمی‌گیرد، دبیرکل وقت سازمان ملل به وزیرخارجه وقت دولت ریگان زنگ زد و او به دبیرکل جواب داد که ما در مهرماه که به نیویورک بیاییم با شما در این باره گفتگو خواهیم کرد. می‌دانید که تاریخ را نمی‌توان فراموش کرد.

وقتی این شرایط پیش امد دبیرکل به پادشاه وقت سعودی زنگ زد و ملک فهد در تماس با صدام، او را به پذیرش آتش بس متقاعد کرد. پادشاه وقت به صدام می‌گوید: «غرور ایرانی را زیر پا نگذار.» عربستان در ان زمان این فهم را داشت که نمی‌تواند کاملا به صدام اعتماد و تکیه کند، اما در عمل متفاوت هم عمل می‌کرد. 

وقتی سیاست خرید امنیت از عراق شکست خورد، این کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس برای خرید امنیت به سراغ شوروی و امریکا رفتند.

همین کشور‌ها امروز برای خرید امنیت به سراغ اسراییل رفتند و متوجه نیستند که اسراییل در تاریخ خود از هیچکس حمایت نکرده و حتی به امریکایی‌ها در مذاکرات آزادی گروگان‌ها لگد زده اند. اسراییل در تاریخ تقلبی خود به هیچکس رحم نکرد. این اشتباه شناختی کنار نرفته است.

زمانی که آرامکو را تیر غیب زد، سعودی‌ها انتظار حمایت از آمریکا داشتند و حالا هم به دنبال خرید امنیت از اسراییل هستند

اشتباه ادراکی دوم ما و اعراب این است که فکر می‌کنیم امریکا به دنبال گسترش حضور خود در منطقه است، اما امریکا به انتقال حضور و نفوذ به خارج از این منطقه است.

امریکا دیگر قدر قدرت نیست. ما قدرت بزرگ داریم، اما هژمون نداریم. در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند.

امریکا در حال برون سپاری تامین امنیت به اسراییل است و کشور‌های عربی منطقه که به دنبال عادی سازی رابطه با اسراییل هستند باید بدانند که دیر یا زود قربانی تامین منافع اسراییل خواهند شد

اشتباه ادراکی سوم که به ما هم بازمی گردد این است که اگر با چیزی مخالفت کردیم و، چون خود را مرکز مشروعیت عالم می‌دانیم اگر به چیزی مشروعیت ندهیم جنبه اجرایی و عملیاتی پیدا نمی‌کند. در کاسپین این اشتباه را مرتکب شدیم و در مذاکرات شرکت نکردیم و بستر دریا را در غیاب ما تقسیم کردند.

عدم حضور به معنای عدم شکل گیری از ترتیبات امنیتی خلیج فارس نیست بلکه به معنای عدم تامین منافع شما است. مگر جلوی طالبان را توانستیم بگیریم؟ خیر؛ از روند مذاکره حذف شدیم. همین قاعده درباره مسیر‌های مواصلاتی هم هست که از این مسیر‌ها دور ماندیم و بعضا حذف هم شدیم.

در دنیای کنونی هم امریکا نمی‌تواند با وتو در شورای امنیت، مانع از قدرت مقاومت مردم غزه شود. جنگ اسراییل با مردم غزه هفت ماه است که ادامه پیدا کرده، اما جنگ اسراییل با کشور‌های عربی شش روزه تغییر کرده است. آمریکا نمی‌تواند تصمیم گیری‌ها را وتو کند و این را دنیا و مردم و افکار عمومی این را ثابت کرده اند.

دو مبنای بازدارندگی، نصر خدا و قدرت مردم هستند.

مهم‌ترین کاری که می‌توانستیم پس از جنگ غزه بکنیم این بود که پیشنهاد توافق منع تجاوز به کشور‌های منطقه داده و کنش ایران هراسی را نابود کنیم

تصویر ترسناک ساختن از ایران، هدف اسراییل است و ما هم نباید در این تله بیفتیم.

این اشتباه ادراکی ما که خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد اشتباه است. تصور نکنیم اگر fatf را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم و با تبعات ان روبه رو نمی‌شویم

دنیای امروز هرروز در حال تغییر است و ما هم هرروز باید فکر خود را نو کرده و تفکر جهان دو قطبی را کنار بگذاریم و واقعیت‌ها را ببینیم

بسیاری از انگاره‌های ما درباره نظم جهانی و حتی مردم خودمان غلط است

همسایه‌ها برای ما فرصت هستند.

مردم برای ما فرصت هستند نه تهدید. به فرصت، امکان بالندگی بدهیم

دیگر خبرها

  • ببینید| نظر وزیر اسبق بهداشت درباره برجام و محمدجواد ظریف/ «هر روز که از خواب بیدار می‌شویم وضعیت عوض شده»
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • امضای بیش از ۵۷ درصد از کل تعهدات پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن در بانک مسکن
  • دروغگویی BBC برای خون‌شویی
  • بورل: تنها راه‌حل مناقشه اسرائیل و فلسطین تقسیم زمین است
  • عنایتی: سیاست باشگاه پیکان جوان‌گرایی است
  • حربه زنگ زده یهودستیزی
  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست
  • نارضایتی مردم آمریکا از سیاست‌های بایدن در قبال جنگ غزه