Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@09:33:15 GMT

زنگ خطر فرسودگی ناوگان حمل و نقل عمومی خرم‌آباد

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۰۶۸۱۲

زنگ خطر فرسودگی ناوگان حمل و نقل عمومی خرم‌آباد

خبرگزاری فارس لرستان_محمد فتحی بیرانوند؛ ‌ناوگان حمل و نقل عمومی ارزان ایمن که بتواند پوشش مناسبی را در سطح شهر ایجاد کند خواه‌ناخواه باعث اقبال عمومی شهروندان شده و حجم سفر با وسایط نقلیه شخصی و تک سرنشین که عامل اصلی ترافیک در معابر اصلی شهری است را کاهش می‌‌دهد.

اما در شهر خرم‌آباد به دلیل تقریباً ۱۰۰ درصد فرسودگی ناوگان اتوبوسرانی و مینی‌بوسرانی همچنین فرسودگی حدود ۷۵ درصد ناوگان تاکسیرانی شهروندان تمایلی برای استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی از خود نشان نمی‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عدم پوشش برخی از محلات ، تمرکز ناوگان در مسیرهای اصلی و هسته مرکزی، فقدان یک برنامه مشخص و معین در زمان‌بندی حرکت ، عدم نظارت بر ساعات کاری ناوگان، فعالیت سلیقه‌ای رانندگان، جانمایی نامناسب ایستگاه‌ها، کم عرض بودن بسیاری از معابر و تقاطع‌ها همچنین فقدان تجهیزات گرمایشی و سرمایشی مناسب در وسائط نقلیه و ایستگاه‌ها همه و همه درخواست و تمایل شهروندان را جهت استفاده از وسایل عمومی کم کرده است.

فرسودگی ناوگان حمل و نقل همانطور که گفته شد باعث کاهش تمایل شهروندان جهت استفاده از آن شده که خود علاوه بر بار ترافیکی ناشی از جایگزینی وسائط نقلیه شخصی به جای وسایل عمومی معضلاتی همچون ترافیک، آلودگی هوا و نارضایتی شهروندان از عملکرد متولیان را به دنبال ‌داشته است.

اما اینکه چرا فرسودگی حمل و نقل عمومی مورد توجه نیست در دو مقوله قابل بررسی است، قطع کمک‌های یارانه‌ی دولت به این ناوگان شامل کمک‌های جهت خرید وسایط عمومی، پرداخت یارانه بلیط، سوخت و خرید قطعات و وسایل پرمصرفی چون گازوئیل، روغن، نفت و کمک‌های از این قبیل که طی سال‌های اخیر تقریباً به صفر رسیده است، علاوه بر این کمک‌های بلاعوض جهت خرید صرفاً به تسهیلات بانکی محدود شده و این سبب شده هزینه‌ هر سفر به شدت افزایش پیدا کند به طوری که بها بلیط دریافتی تنها یک سوم هزینه سفر درون شهری است که این امر فعالیت در این ناوگان را برای مالکان و رانندگان فاقد توجیه اقتصادی کرده است.

 نکته دیگر اینکه شهرداری‌ها به عنوان متولیان حمل و نقل عمومی به دلیل اینکه دولت به طور کلی خود را از تعهدات قانونی جهت پرداخت مابه التفاوت هزینه سفر واقعی با مبلغ دریافتی از شهروندان کنار کشانده و شهرداری‌ها نیز به دلیل عدم توان مالی مناسب قادر به پرداخت این هزینه به رانندگان ناوگان اتوبوس و مینی‌بوس نبوده ، این موضوع به دنبال هزینه‌های سرسام آور تعمیر و نگهداری وسایط نقلیه باعث دلسردی رانندگان و شهرداری‌ها در توجه به ناوگان حمل و نقل عمومی به عنوان یک ناوگان مطمئن شده است.

همه این موارد و افزایش خودسرانه کرایه سبب شده که شهروندان تمایل چندانی به استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی از خود نشان ندهند.

انتهای پیام/

نگارنده؛ محمد فتحی بیرانوند

کارشناس ارشد مسائل شهری_دکتری برنامه‌ریزی شهری

منبع: فارس

کلیدواژه: ناوگان حمل و نقل لرستان ناوگان حمل و نقل عمومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۶۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبعات منفی فرسودگی جمعیت برای جامعه مخرب است

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، فرهاد قائمیان بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون با اشاره به چالش‌های منفی سالمندی جمعیت در جامعه  گفت: هر چند این امر نشان می‌دهد که سلامت عمومی جامعه بالا رفته، اما نباید تبعات منفی این سالمندی و فرسودگی جمعیت را نادیده بگیریم.

وی درباره تهدیدات جمعیتی سال‌های آتی در ارتباط با پیری و میانسالی جمعیت گفت و عنوان کرد: هر چند سالمندان هم می‌توانند در توسعه کشور نقش داشته باشند، اما آن نقش خلاقانه و ایده پردازانه‌ای که جوانان می‌توانند در پیشرفت کشور داشته باشند را نخواهند داشت.

این بازیگر سینما و تلویزیون با اشاره به توجه به ساختار جمعیتی در نسل‌های آتی گفت: ما نیاز داریم که دولت به تسهیلات بیمه‌ای و اعتبار، مداخلات پزشکی و سلامتی جامعه نیز توجه ویژه داشته باشد تا نسل جوان به راحتی به فرزندآوری توجه کند و جزو برنامه‌های سال‌های ابتدایی تشکیل خانواده‌اش باشد.

وی با اشاره به نقش هنر در راستای تقویت روحیه جوانی جمعیت گفت:  نگاه جوان امروز با دیدن فیلم و سریال و مستند‌های به دور از شعارزدگی،به بحث فرزندآوری مثبت می‌شود و نسبت به تهدیدات پیری جمعیت آگاهی پیدا می‌کند.

اهمیت موج رسانه‌ای و تبلیغات

قائمیان با اشاره به زنگ خطر‌های جمعیتی در کشور گفت: قانون جوانی جمعیت می‌تواند کمک کننده به برون رفت از بحران سالمندی باشد، البته این اتفاق با موج رسانه‌ای و تبلیغات درون و برون مرزی نیز خیلی مرتبط است چرا که ما باید تبلیغات مناسب در این راستا داشته باشیم، مطالعات جمعیتی باید هدفمند و براساس شرایط برهه کنونی باشد باید بتوانیم شعار‌های مناسب دراین راستا تولید کنیم.

وی در پایان با اشاره به تسهیلات حمایتی برای فرزندآوری گفت: جوانان ایران باید پشتوانه حمایتی هم برای ازدواج و فرزندآوری صحیح داشته باشند تا با برنامه ریزی قانون جوانی جمعیت به بار بنشیند.

لازم به یادآوری است، دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگا‌های اجرایی، شرکت‌ها و موسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اتمام ۱۰ پروژه عمرانی بلاتکلیف در شمال تهران
  • اجرای طرح ایستگاه قانون در استان همدان
  • از تسریع در روند نوسازی تا هوشمندسازی ناوگان اتوبوس‌های شهری
  • افزایش ۴۵ درصدی کرایه تاکسی در پارس آباد
  • حل مشکل شهروندان با پیگیری خبری
  • تبعات منفی فرسودگی جمعیت برای جامعه مخرب است
  • ‌سختی کار پزشکی قانونی فرسودگی شغلی ایجاد می‌کند
  • صعوبت کار پزشکی قانونی فرسودگی شغلی ایجاد می‌کند
  • سختی کار پزشکی قانونی فرسودگی شغلی ایجاد می‌کند
  • پایانه های حمل و نقل عمومی منطقه ۲۲ تجهیز می شوند