Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@10:46:47 GMT

پیشگیری از عوارض رژیم‌غذایی پرچرب با روشی جدید

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۰۷۶۴۷

پیشگیری از عوارض رژیم‌غذایی پرچرب با روشی جدید

ایسنا/خراسان رضوی دانشمندان راهی برای پیشگیری یا معکوس کردن شرایطی مانند دیابت و چاقی با مصرف غذاهای پرچرب یافتند.

به نقل از نیوز، تحقیقات انجام شده توسط دانشمندان سوئدی بر روی موش‌ها نشان می‌دهد که با استفاده از روش درمانی ASO می‌توان اثرات مخرب سلامتی رژیم‌غذایی چرب را کاملا کاهش داد. در حقیقت، موش‌هایی که پس از مصرف رژیم‌غذایی پرچرب به دیابت، بیماری کبد چرب و چاقی مبتلا شدند، با این روش درمانی به‌طور کامل سلامت طبیعی خود را به‌دست آوردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین حال، موش‌هایی که این روش درمانی را قبل از رژیم‌غذایی پرچرب دریافت کردند، از ابتدا مشکل سلامتی نداشتند.

محققان از مرکز تحقیقات Rolf Luft موسسه کارولینسکا کشف کردند که این روش درمانی باعث کاهش سطح آپولیپوپروتئین CIII (تنظیم‌کننده اصلی متابولیسم چربی) در بدن می‌شود. آنان دو گروه از موش‌ها را مورد مطالعه قرار دادند، یک گروه رژیم‌های پرچرب از سن هشت هفتگی و یک گروه کنترل که رژیم طبیعی داشتند.

برخی از موش‌ها با رژیم غذایی پرچرب به ‌مدت ۱۰ هفته تحت درمان با ASO قرار گرفتند تا سطح آپولیپوپروتئین CIII آنان کاهش یابد. محققان از همان ابتدا بقیه این موش‌ها را تحت درمان با ASO قرار دادند تا هرگونه افزایش آپولیپوپروتئین CIII را هنگام غذا خوردن بررسی کنند. سپس آنان را با  گروه کنترل مقایسه کردند.

دکتر اسماعیل والادولید-آکبس، استادیار گروه پزشکی و جراحی مولکولی اظهار کرد: «پس از یک دوره ۱۰ هفته‌ای، تمام موش‌های گروه اول چاق، مقاوم به انسولین و استئاتوز کبدی (کبد چرب) بودند اما بعد از درمان ASO با وجود این‌که رژیم‌غذایی پرچرب داشتند، متابولیسم گلوکز، وزن و مورفولوژی کبد آن‌ها عادی شد.»

محقق ارشد این تحقیق، پروفسور لیزا جونتتی برگرن گفت: « ما می‌توانیم ثابت کنیم که کاهش سطح آپولیپوپروتئین CIII  با وجود مصرف مداوم یک رژیم‌غذایی پرچرب، نه تنها از شما محافظت می‌کند بلکه با افزایش حساسیت انسولین، از بین بردن اختلالات متابولیکی مضر ناشی از چربی را معکوس می‌کند.»

نتایج این تحقیق در نشریه Science Advances منتشرشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی دانشگاهی چاقی دیابت رژيم غذايي آپولیپوپروتئین CIII رژیم غذایی پرچرب روش درمانی موش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۷۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۵۰ درصدی نقاط حادثه‌خیز استان خوزستان

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خوزستان از کاهش ۵۰ درصدی نقاط حادثه‌خیز استان در یک سال گذشته خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، علیرضا باوی با اشاره به روز ایمنی و حمل و نقل، اظهار داشت: در سال‌های اخیر اقدامات متعددی در حوزه بهسازی و ساخت راه‌ها با هدف کاهش تصادفات انجام شده است، اما هنوز ایراداتی در کیفیت راه‌ها و نقاط حادثه‌خیز وجود دارد.

 وی با بیان اینکه در استان خوزستان 19 نقطه حادثه‌خیز توسط پلیس راهور کشور و وزارت راه و شهرسازی احصا و به استان خوزستان نیز ابلاغ شد، افزود: در سال 1402 تعداد 9 نقطه که در تعهد اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خوزستان بود، رفع شده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری دادگستری استان خوزستان گفت: منطقه غره در محور رامهرمز - بهبهان، شهرک دانش در محور اندیمشک - شوش، شهرک مدنی در محور ماهشهر - هندیجان، تقاطع ظلم‌آباد در محور گتوند - لالی، کیلومتر 20 محور خرمشهر - اهواز، قلعه چنعان محور کمربندی - صنایع فولاد، تدین در محور ملاثانی- اهواز، کارخانه قند محور شوش- دزفول و خارستان در محور بهبهان - رامهرمز، نقاطی است که رفع نقص آن‌ها انجام و ایمن‌سازی شده است. در معاونت اجتماعی و پیشگیری دادگستری استان خوزستان، جلسات متعددی برگزار و مصوبات از دستگاه‌های مسئول با توجه به تکالیف و امور محوله، پیگیری می‌شود.

وی با تأکید بر لزوم ارتقای فرهنگ رانندگی صحیح بین مردم و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، ادامه داد: یکی دیگر از اقدامات این معاونت در سال گذشته تهیه محتوای پیشگیرانه و انتشار از طریق رسانه‌های جمعی و ارسال پیامک به رانندگان پر خطر بوده است.

باوی افزود: مواردی همچون نصب و به روزرسانی سامانه‌های کنترل سرعت و ثبت تخلفات جاده‌ای (درون و برون شهری)، رصد آخرین وضعیت دوربین‌های هوشمند در استان خوزستان و نصب سامانه‌های نظارتی جهت اعمال نظارت بر نقاط حادثه خیز، می‌تواند در کاهش تلفات جانی و خسارت های مالی موثر باشد و باید در سال جاری نسبت به آن اهتمام ویژه‌ای شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • با سریع‌ترین روش‌های کاهش وزن آشنا شوید
  • فواید و خواص آب سیب زمینی
  • خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری + عوارض
  • عوارض پرخوری قبل خواب و بیماری های آن
  • تصویب لایحه کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در شیراز
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • کاهش ۵۰ درصدی نقاط حادثه‌خیز استان خوزستان
  • اعلام عوامل کاهش سرقت در کرمان
  • رانندگی بعد از قلیان اکسیژن ممنوع!/ بیش از ۱۵ سال روی قلیان اکسیژن مطالعه شده است
  • خوب و بد قلیان‌ اکسیژن