Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@13:53:14 GMT

هزینه ۲ هزار میلیارد ریالی دولت برای آبادانی کردستان

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۰۸۳۱۲

هزینه ۲ هزار میلیارد ریالی دولت برای آبادانی کردستان

به گزارش ایرنا، نظام و دولت‌های مختلف خدمات و اقدامات ارزنده‌ای در کردستان انجام داده‌ است اما فعالیت و دستاوردهای دولت تدبیر و امید در این استان، با وجود مشکلات اقتصادی و فشار تحریم‌های بی‌سابقه، بسیار بیشتر به چشم می‌خورد.

مردم کردستان در طول فعالیت دولت تدبیر و امید(۱۳۹۲) تاکنون، رشد و توسعه را به خوبی در بخش‌های مختلف، از جمله زیرساخت، راه و راه‌آهن و گازرسانی لمس کردند که قابل قیاس با گذشته نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله بخش‌هایی که در این دولت توجه خاصی به آن شد، حوزه آب است که جدا از تخصیص آب به ۹۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی، اقدامات مهمی نیز در بخش آبرسانی و ایجاد تصفیه‌خانه صورت گرفت.

از ابتدای دولت یازدهم و در طول فعالیت دولت دوازدهم، ۱۰ پروژه مهم با ۲ هزار و ۱۳۹ میلیارد ریال هزینه به بهره‌برداری رسید که از جمله این طرح‌ها می‌توان به افتتاح پروژه آبرسانی به ۷۵ روستای استان بود که به واسطه آن ۱۰ هزار و ۴۸۰ خانوار معادل ۴۳ هزار و ۸۲۵ نفر از آب سالم و بهداشتی بهره‌مند شدند.

افتتاح تصفیه‌خانه شماره ۲ سنندج

تصفیه‌خانه شماره ۲ سنندج در سال ۱۳۹۴ در سفر نخست رییس جمهوری به کردستان به بهره‌برداری رسید.

طرح آبرسانی شهر سنندج شامل تصفیه‌خانه شماره ۲ سنندج با ظرفیت یک هزار و ۱۲۰ لیتر بر ثانیه، ۶۰ کیلومتر خط انتقال، ۶ ایستگاه پمپاژ و ۸۰ هزار مترمکعب مخزن ذخیره شده است.

این تصفیه‌خانه با ظرفیت ۱۰۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز، با هدف تحت پوشش قرار دادن جمعیت ۵۰۰ هزار نفری سنندج و با ۱۷۰ میلیارد ریال هزینه، به بهره‌برداری رسید.

تصفیه‌خانه فاضلاب شهر بانه

تصفیه‌خانه فاضلاب شهر بانه در سال ۱۳۹۵ افتتاح شد. این طرح در زمینی به مساحت ۶.۷ هکتار و با هزینه ۲۰۰ میلیارد ریال و توان تصفیه ۱۶ هزار مترمکعب فاضلاب در شبانه‌روز برای جمعیت ۶۰ هزار نفری احداث شد.

تصفیه‌خانه فاضلاب سریش‌آباد

تصفیه‌خانه فاضلاب سریش‌آباد در سال ۱۳۹۶ به بهره‌برداری رسید. پروژه ایجاد تاسیسات فاضلاب شهر سریش‌آباد شهرستان قروه شامل شبکه جمع‌آوری، خط انتقال، و تصفیه‌خانه فاضلاب با ۶۵ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری است که ظرفیت تصفیه ۲ هزار مترمکعب فاضلاب را در شبانه روز دارد و در افق سال ۱۴۱۵ این ظرفیت به چهار هزار مترمکعب در شبانه‌روز افزایش می‌یابد. ضمن اینکه جمعیت تحت پوشش کنونی ۱۰ هزار نفر بوده که در افق طرح، به ۲۰ هزار نفر ارتقا می‌یابد.

آبرسانی اضطراری به شهر بانه

طرح آبرسانی اضطراری به شهر بانه در سال ۱۳۹۶ به بهره‌برداری رسید. پروژه تامین آب اضطراری این شهر برای تامین ۲۵۰ لیتر آب در ثانیه از محل سد عباس آباد طراحی و شامل ایجاد تاسیسات انتقال آب به بانه، احداث خط انتقال جدید به طول ۶.۵ کیلومتر، بهره‌برداری از یک باب مخزن پنج هزار مترمکعبی، بازسازی و توسعه تاسیسات موجود و ایجاد ظرفیت پمپاژ برای باقیمانده کار به میزان ۱۸۰ لیتر در ثانیه بوده که برای آن ۶۰ میلیارد ریال هزینه شد.

بهره‌برداری از تصفیه‌خانه فاضلاب حسین‌آباد

تصفیه خانه فاضلاب شهر حسین آباد از توابع شهرستان سنندج هم سال 1397 به بهره‌برداری رسید. این طرح برای جمعیت ۲ هزار نفری احداث و برای اجرای آن ۶ هزار و ۱۰۰ متر شبکه توزیع و یک هزار و ۳۰۰ متر خط انتقال با بیش از ۳۲ میلیارد ریال هزینه شد.

تصفیه‌خانه های فاضلاب بیجار و حسن آباد یاسوکند

طرح ایجاد تاسیسات فاضلاب شهر بیجار با ۲۰۳ میلیارد ریال هزینه، در سال 1398 و با حضور وزیر نیرو به بهره‌برداری رسید. با بهره‌برداری از این طرح، جمعیت ۶۱ هزار نفری بیجار در سال ۱۴۱۰ زیرپوشش قرار می‌گیرد.

تصفیه‌خانه فاضلاب این شهر ظرفیت تصفیه ۹ هزار و ۷۶۰ مترمکعب فاضلاب را در شبانه‌روز دارد و سیستم تصفیه آن از نوع هوادهی گسترده با حذف نیتروژن است.

همچنین طرح ایجاد تاسیسات فاضلاب حسن‌آباد یاسوکند با ۹۷ میلیارد ریال هزینه، به بهره‌برداری رسید. جمعیت هفت هزار نفری این شهر در سال ۱۴۰۷ که سال افق طرح است زیر پوشش قرار می‌گیرد.

آبرسانی همزمان به ۷۵ روستای استان

طرح آبرسانی همزمان به ۷۵ روستای کردستان به صورت ویدیو کنفرانس و در قالب پویش "هرهفته-الف-ب- ایران" و با حضور وزیر نیرو به بهره‌برداری در سال جاری به بهره‌برداری رسید.

برای اجرای این پروژه ۸۳۲ میلیارد ریال هزینه شد و شامل اصلاح شبکه‌های آب روستایی به طول ۱۷ کیلومتر، توسعه شبکه‌های آب به طول ۲۷۵ کیلومتر و اجرای خط انتقال آب به طول ۳۵۳.۵ کیلومتر است.

تصفیه‌خانه آب روستای قُلیان

امسال همزمان با گرامیداشت هفته دولت، طرح تصفیه‌خانه آب روستای قُلیان سنندج به بهره‌برداری رسید. این تصفیه‌خانه با بیش از ۳۰ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری برای ۱۲ هزار نفر با ظرفیت تصفیه پنج هزار و ۱۸۴ مترمکعب آب در شبانه‌روز افتتاح شد.

بهره‌برداری از تصفیه‌خانه فاضلاب کامیاران

تصفیه‌خانه فاضلاب شهر کامیاران نیز در دهه فجر امسال و با دستور رییس جمهوری و به صورت ویدیو کنفرانس افتتاح شد.

ظرفیت این تصفیه‌خانه ۱۸ هزار و ۱۱۴ مترمکعب در شبانه‌روز بوده و جمعیت زیرپوشش در افق طرح، ۱۰۵ هزار نفر است، ضمن آنکه برای این طرح ۹۱ کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع اجرا و در مجموع ۴۵۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

تامین آب آشامیدنی سالم، عامل نگهداشت جمعیت در روستاها

با وجود اینکه اقدامات خوبی در حوزه آبرسانی و احداث تصفیه‌خانه در کردستان انجام شده اما در حال حاضر آب شرب ۶۴ روستای استان کردستان با جمعیت ۲۴ هزار نفر به صورت سیار و با تانکر صورت می‌گیرد  که می‌طلبد، برای بهره‌مندی اهالی این روستاها نیز کاری اساسی انجام شود، چرا که در این صورت است که می‌توان مانع از مهاجرت روستاییان به شهرها و افزایش مشکلات حاشیه مناطق شهری شد.

در حال حاضر ۳۸۳ هزار و ۱۳۷ مشترک در استان از خدمات شرکت آب و فاضلاب بهره‌مند هستند. ۷۰.۲ درصد جمعیت روستایی و ۱۰۰ درصد جمعیت شهری کردستان تحت پوشش فاضلاب است که از نظر شبکه فاضلاب از میانگین کشوری بالاتر است.

استان کردستان با بیش از یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، ۱۰ شهرستان، ۳۰ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه دارد.

برچسب‌ها کردستان دولت تدبیر و امید طرح های عمرانی آب و فاضلاب سنندج پروندهٔ خبری کارنامه دولت تدبیر در سینه ستبر ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان دولت تدبیر و امید طرح های عمرانی کردستان دولت تدبیر و امید طرح های عمرانی آب و فاضلاب سنندج اخبار کنکور تصفیه خانه فاضلاب شهر میلیارد ریال هزینه شد بهره برداری رسید بهره برداری ایجاد تاسیسات هزار مترمکعب شبانه روز دولت تدبیر هزار نفری خط انتقال هزار نفر شهر بانه ۲ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۸۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از پروژه خانه وثوق تا پاییز و فروغ تا پایان سال

به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد ناظم رضوی درباره آخرین وضعیت پروژه مرمت خانه وثوق‌الدوله گفت: بالغ بر ۵۰ درصد مرمت خانه وثوق‌الدوله که در منطقه ۱۴ قرار دارد، انجام شده است. به احتمال بسیار قوی این پروژه تا نیمه اول سال به افتتاح و بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه بخش زیادی از مرمت سازه‌ای خانه فروغ فرخزاد که در منطقه ۱۱ تهران قرار دارد، انجام شده است، اظهار کرد: با توجه به اینکه این خانه ثبت میراث ملی است، برای مرمت آن نیاز بود که تغییرات سازه‌ای و مرمتی در کمیته تخصصی میراث فرهنگی تصویب شود؛ به همین علت مرمت خانه فروغ فرخزاد کمی کندتر پیش می‌رود.

وی گفت: با این حال به احتمال بسیار قوی این خانه نیز تا نیمه دوم سال افتتاح خواهد شد.

کد خبر 6091940

دیگر خبرها

  • بهره برداری از اولین خانه خلاق و نوآور مهارت کشور در کردستان
  • اجرای طرح بزرگ آبرسانی قلعه مختار اندیمشک نیاز آبی مردم را برطرف می‌کند
  • هزینه ۱۰۵ میلیارد تومانی دولت به پروژه های آبفا در کردستان
  • بهره برداری از طرح آبرسانی سد کوثر به شهرستان بهمئی تا آبان ماه
  • جهاد آبرسانی در ۶۹ روستای ایلام از ابتدای سال جاری آغاز شده است
  • پروژه آبرسانی به شهر ارکواز ملکشاهی امسال تکمیل می شود
  • ۱۳ حلقه چاه در کرج حفر و وارد مدار بهره برداری شد
  • بهره‌برداری از پروژه خانه وثوق تا پاییز و فروغ تا پایان سال
  • ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است
  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر