Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-29@14:57:14 GMT

علل بروز بیماری های شبکیه

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۰۸۷۸۴

علل بروز بیماری های شبکیه

ایران اکونومیست-عضو هیات مدیره انجمن فوق تخصصی شبکیه چشم ایران، ضمن اشاره به علل بروز بیماری های شبکیه، بر نقش سلول های بنیادی در چشم پزشکی تاکید کرد.

خلیل قاسمی فلاورجانی، به سمینار تحقیقات چشم پزشکی و علوم بینایی که امسال به صورت مجازی برگزار شد، اشاره کرد و افزود: یکی از موضوعات محوری این سمینار، شبکیه بود که اداره سمپوزیوم در مورد بازسازی شبکیه را برعهده داشتیم و سخنرانان آن همگی از پیشگامان بازسازی شبکیه از کشور آمریکا بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: به طور کلی تحقیقات در زمینه چشم پزشکی و علوم بینایی به دو دسته کلی تقسیم می‌شود که یک دسته تحقیقاتی است که در بالین و کلینیک انجام می‌شود و برای مواردی است که در درمان بیماری‌های کلینیکی کاربرد دارد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: دسته دیگر تحقیقات، علوم پایه بینایی است که منجر به کشف علت اصلی بیماری‌ها و همچنین روش‌های درمانی بیماری‌های چشم به کمک علوم پایه است.

قاسمی فلاورجانی با عنوان این مطلب که تحقیقات علوم پایه اهمیت بسیار قابل توجهی دارد و روز به روز به اهمیت آن افزوده می‌شود، گفت: به موازات کشورهای دیگر در ایران هم تحقیقات در زمینه بیماری‌های چشم انجام می‌شود و سمینار تحقیقات چشم پزشکی و علوم پایه با این هدف که پیوندی بین علوم پایه مربوط به چشم پزشکی و علوم بالینی ایجاد کند برنامه ریزی شده است.

مدیر گروه چشم پزشکی بیمارستان حضرت رسول (ص) تاکید کرد: امسال با توجه به شرایط پاندمی کووید ۱۹ این سمینار به صورت مجازی و با سخنرانی همکارانی از ایران و اروپا و آمریکا برگزار شد.

وی ادامه داد: در این سمپوزیوم اساتید پیشگام از کشور آمریکا به ارائه سخنرانی پرداختند و عمده تمرکز این سخنرانی‌ها بر روی یافته‌های جدید ژنتیکی و سلول‌های بنیادی در شبکیه بود.

عضو هیأت مدیره انجمن فوق تخصصی شبکیه ایران گفت: همانطور که می‌دانید در سال‌های اخیر تحقیقات ژنتیک و سلول‌های بنیادی در چشم پزشکی و به خصوص در بیماری‌های شبکیه‌ای پیشرفت خیلی قابل ملاحظه‌ای داشته است. در دنیا و کشور ما به وسیله این پیشرفت‌ها توانسته ایم به علت‌های مکانیسم‌های واقعی ایجاد بسیاری از بیماری‌های شبکیه پی ببریم و همینطور با استفاده از روش‌های ابداع شده جدید بتوانیم گام‌هایی را برداریم که ما را به درمان این بیماری‌ها نزدیک تر می‌کند.

وی افزود: در زمینه بیماری‌هایی شبکیه، قسمت عمده آن ناشی از بیماری‌های دیابتی یا بیماری‌های آثار قند بر روی شبکیه است. دسته دوم بیماری‌های ناشی از استحاله سنی ماکولا یا تغییرات ناشی از سن شبکیه است و دسته قابل توجه دیگر بیماری‌های ژنتیکی شبکیه است که به طور مادرزادی و فامیلی منتقل می‌شود و دسته بعدی هم جداشدگی های شبکیه است.

قاسمی فلاورجانی گفت: ما برای بیماری‌های جداشدنی شبکیه روش‌های درمانی جراحی داریم که خیلی هم موفق است و برای بیماری‌های دیابتی و استحاله سنی ماکولا هم درمان‌هایی در بعضی از فازهای بیماری داریم ولی برای بیماری‌های ژنتیکی شبکیه عملاً درمان مؤثری تا الان نداشتیم.

وی افزود: تحقیقات انجام شده در زمینه ژنتیک چشم پزشکی و سلول‌های بنیادی این نوید را می‌دهد که در سال‌های آتی بتوانیم به درمان بسیاری از مشکلات ناشی از شبکیه به گونه دیگری فکر کنیم و با امید بیشتری به درمان آنها بپردازیم.

مهر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بیماری های شبکیه چشم پزشکی و علوم سلول های بنیادی علوم پایه بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۸۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجمع دانشگاهیان واحد علوم و تحقیقات در حمایت از خیزش دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، قابل توجه دانشجویان، کارکنان و استادان؛ راهپیمایی حمایت از دانشگاهیان اروپایی و آمریکایی حامی مردم مظلوم غزه، روز یکشنبه نهم اردیبهشت ساعت ۱۲:۳۰ از مقابل بلوک یک آموزشی واحد علوم و تحقیقات، برگزار می‌شود. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • تجمع دانشگاهیان واحد علوم و تحقیقات در حمایت از خیزش دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • ثبت نشدن هیچ موردی از بیماری مالاریا در نواحی تابع دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
  • بیش از ۶ هزار خدمت واکسیناسیون در مجتمع رسول دانشگاه علوم پزشکی ایران
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • دانشگاه علوم پزشکی سبزوار: بیماری مالاریا نداشته ایم
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟