Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@19:41:44 GMT

کووید-۱۹ چگونه جهان را با بحران جمعیت روبرو کرد

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۰۸۸۱۰

کووید-۱۹ چگونه جهان را با بحران جمعیت روبرو کرد

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از این خبرگزاری آمریکایی، با گذشت بیش از یک سال از بروز همه گیری جهانی کووید-۱۹، آسیب آن به رشد جمعیت کاملا واضح است و این امر تنها ناشی از تلفات ناگوار این بیماری نیست.  

بلومبرگ نوشت: اقتصادهای بزرگ از ایتالیا تا سنگاپور، که پیشتر هم تحت تاثیر کاهش رشد جمعیت بوده اند، اکنون شاهد هستند که گسترش ویروس کرونا چگونه به این بحران دامن زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که احتمال می رفت تعطیلی کسب و کار و برقراری مقررات قرنطینه زوجین را به گذراندن وقت با هم به طور موثری ترغیب کند. اما کاهش باروری که در داده های ملی سال ۲۰۲۰ ارائه شده به خوبی نشان می دهد که این احتمال تا چه اندازه ضعیف بوده است. به گونه ای که در فرانسه شاهد کمترین میزان زاد و ولد از زمان جنگ جهانی دوم به این سو هستیم و در چین مقامات  ۱۵ درصد کمتر از گذشته تولد ثبت کرده اند.

«جیمز پومروی» (James Pomeroy) اقتصاددان گروه بانکداری بریتانیایی (HSBC Holdings Plc) در این خصوص گفت: «هرچه رکود اقتصادی ناشی از همه گیری کووید-۱۹ طولانی تر و شدیدتر باشد، سرعت زاد و ولد با سقوط بیشتری روبرو می شود و احتمال اینکه این سقوط آزاد به برنامه دائمی خانواده ها بدل شود، بسیار است».

کاهش نرخ زاد و ولد به ویژه در ایتالیا، یکی از نخستین کانون های شیوع کرونا بسیار مشهود است. آمار نشان می دهد زاد و ولد در ۱۵ شهر ایتالیا تنها در ماه دسامبر (آذر دقیقا ۹ ماه پس از بروز همه گیری)، ۲۲درصد سقوط کرد. اثرات مشابه در کشورهای دیگر هم مشهود است؛ در ژاپن کمترین نوزادان به دنیا آمده مربوط به سال ۲۰۲۰ بوده و نرخ باروری در تایوان برای نخستین بار به زیر یک کودک در هر زن رسیده است.

در ایالات متحده، حتی بدون تأثیر همه گیری، تا سال ۲۰۳۰ تعداد بازنشستگان به بیش از تعداد کودکان می رسد.

در اتحادیه اروپا احتمالا نسبت افراد بالای ۶۵ سال در مقایسه با رده سنی ۱۵-۶۴ سال که معیار اصلی مقرون به صرفه بودن خدمات اجتماعی برای افراد پیر است، بدتر خواهد شد. این امر می تواند وضعیتی را که پیشتر و میان سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۶ در حال وخامت بود را بدتر کند.

کارشناسان بر این باور هستند که حتی چنانچه واکسن در مهار ویروس موفق باشد عواقب اقتصادی همه گیری همچون بیکاری که سبب ادامه کاهش نرخ زاد و ولد می شود بلافاصله متوقف نمی شود.

این بحران به ویژه بیشترین آسیب را برای افراد در سنین باروری ۲۰ تا ۳۰ ساله داشته است. تحقیقات موسسه گوتمکر (یک سازمان تحقیقات و سیاست با هدف پیشبرد حقوق و قوانین مربوط به جنسیت و سلامت باروری در آمریکا و جهان است) نشان داد که همه گیری بیش از ۴۰درصد زنان را در ایالات متحده بر آن داشته تا برنامه خود را برای بچه دار شدن تغییر دهند.

آنچه اکنون بیش از هر چیز برای کشورها نگران کننده تر است این است که در مقایسه با سایر بحران های اقتصادی، برگردادن منحنی نرخ زاد و ولد کار بسیار دشواری است.

برچسب‌ها فرانسه ایتالیا توسعه اقتصادی نوزاد پروندهٔ خبری هراس جهانی از ویروس کرونا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرانسه ایتالیا توسعه اقتصادی فرانسه ایتالیا توسعه اقتصادی نوزاد اخبار کنکور زاد و ولد همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۸۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه جمعیت و فرزندآوری در کشور و استان قم گفت: علاوه بر تلاش برای افزایش جمعیت، باید از اتفاقاتی همچون سوانح رانندگی و ابتلا به بیماری‌های غیرواگیر که باعث کاهش جمعیت می‌شود نیز جلوگیری کرد. - اخبار استانها -

مهدی مصری به خبرنگار تسنیم در قم گفت: با توجه به اهمیتی که موضوع جوانی جمعیت در کشور دارد باید ابتدا فرهنگ‌سازی و نگرش همکاری در ما نهادینه شود.

وی با تاکید بر اصلاح رویکرد بازدارنده گذشته از نگاه دولت و وزارت بهداشت در زمینه‌ جوانی جمعیت افزود: جمعیتی که به سمت پیری می‌رود، پیشرفت و توانمندی خاصی نخواهد داشت؛ در سطح  جوانی جمعیت باید فرهنگ‌سازی صورت بگیرد و تاکنون مجلس توانسته قانون را اصلاح کند، قانون جوانی جمعیت را نهادینه کرده و نگاه دولت و وزارت بهداشت و مردم را به عواقب پیری جمعیت که شامل عدم پیشرفت کشور، مشکلات معیشتی، فرهنگی و... خواهد بود، جلب کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره  به آمار بالای حوادث تصادفات جاده‌ای و نقش آن در کاهش جمعیت گفت: آمار بالای تصادفات، نشان دهنده لزوم اهمیت فرهنگ‌سازی انسانی و پیگیری دستگاه‌های نظارتی‌ است، ما باید علاوه بر فرهنگ سازی، بتوانیم زیرساخت ها و تسهیلات لازم در حوزه بیمارستانی، بهداشت و درمان را اصلاح کنیم و در بحث جاده سازی، فرهنگ ترافیک، خودروسازی و ... کارهایی در جهت رفع این مشکلات انجام دهیم.

وی عنوان کرد: پیشگیری قاعده‌مند از بیماری‌های غیرواگیر و اصلاح سبک زندگی، جمعیت موجود را حفظ و مانع از بین رفتن جمعیت جوان کشور می‌شود.

وی با اشاره به کارهای خوب دولت در حوزه حمایت از زوج‌های نابارور تصریح کرد: دولت با ایجاد صندوق صعب‌العلاج، درمان ناباروری را در دستور کار بیمه‌ها قرار داده است، ضمن اینکه خدمات سطح یک و دو و سه با فراهم آوردن نیروی انسانی و ملزومات در حال اجراست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم تجهیز زیرساخت‌های استان در زمینه درمان مستقل را نیز مهم دانست و گفت: جذب نیروهای جدید انسانی و برگزاری دوره های تخصصی هیئت علمی، استقلال درمانی استان را بالا می‌برد.

وی با اشاره به افزایش فرزندآوری در قم با برنامه‌ریزی‌ها و فعالیت‌های انجام شده توسط تیم‌های بهداشت و درمان و سلامت افزود: تعداد ولادت نوزادان در سال گذشته این استان در مقایسه با سال 1401، نیم درصد افزایش نشان می‌دهد.

مصری با بیان اینکه برای موضوع جوانی جمعیت و فرزندآوری در استان باید برنامه‌ریزی‌های بیشتری انجام داد، عنوان کرد: در راستای فرزندآوری اقداماتی توسط تیم‌های بهداشت و درمان در استان قم انجام‌ شده که می توان به برپایی میز خدمت ارائه مشاوره فرزندآوری در هر هفته در محل برگزاری نماز جمعه قم اشاره کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم تصریح کرد: کارشناسان مامایی و مراقبین سلامت در مناسبت‌ها و جشن های عمومی به مردم مشاوره فرزندآوری و باروری سالم ارائه می دهند.

به گزارش تسنیم، استان قم از نظر جمعیتی، رتبه بیستم کشور را به خود اختصاص داده است و از نظر توزیع سالمندان بالای 60 سال براساس سرشماری سال 1395 مرکز آمار در رتبه 26 قرار دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خراسان جنوبی به لحاظ افزایش ولادت چهارمین استان کشور است
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد
  • زنگ خطر کاهش رشد جمعیت در خوشاب
  • قرارگاه مردم نهاد در سازمان مدیریت بحران کشور تشکیل شده است
  • در قم مطرح شد: ضرورت توجه به عوامل کاهش‌دهنده جمعیت
  • پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد
  • بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟ | اینفوگرافیک