Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر گروه گفتار درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهداظهار کرد: گروه گفتار درمانی دانشکده پیراپزشکی مشهد در زمینه های مختلف به بیماران کمک رسانی می کند که از آن جمله می توان به درمان اختلال بلع در کودکان نارس اشاره کرد.

 داوود سبحانی راد با اشاره به اینکه در حوزه اختلالات گفتار ، زبان،  بلع، تاخیر رشد گفتار زبان ناشی از سندرم ژنتیکی ، اوتیسم ، عقب ماندگی از دیگر خدماتی است که این گروه به بیماران ارائه می کند، خاطرنشان کرد: اگرچه تاریخ گفتاردرمانی را به پیش از سال 1900 نسبت می دهند، ولی می توان گفت کارهای علمی و آکادمیک و نیز کار گفتاردرمانی به صورتی حرفه ای ردپایی در قرن بیستم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه از حدود سال 1910 در کشور آمریکا مراکز گفتاردرمانی تشکیل شدند و در حدود 1925 نخستین دانشجوی دکترای گفتاردرمانی از دانشگاه آیوا فارغ التحصیل شد، عنوان کرد: کالج استرالیایی گفتاردرمانی نیز در 1949 تشکیل گردید. حدود یک دهه بعد یعنی 1958 در دانشگاه تورنتوی کانادا رشته گفتاردرمانی تاسیس شد. در واقع بروز جنگ جهانی دوم و مصدومان جنگی مبتلا به آسیب های گفتار و زبان، ضرورت وجود روش های تشخیص و درمان اختلالات گفتار و زبان را دو چندان کرد.

دکتر سبحانی راد با اشاره به اینکه در ایران از سال 1973( 1352 هجری شمسی) رشته گفتاردرمانی تشکیل شد و اولین دانشگاهی که کارشناسی گفتاردرمانی را تاسیس کرد دانشگاه علوم پزشکی ایران بود، اظهار کرد: در ابتدا این رشته توسط اساتید خارجی تدریس می شد ولی به مرور  با افزایش تعداد دانش آموختگان این رشته ، اساتید ایرانی به تدریس و مدیریت این رشته در کشور پرداختند، پس از آن در سال 1992(1371 هجری شمسی) دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به صورت همزمان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد گفتاردرمانی را راه اندازی کرد و در همان سال دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز مقطع کارشناسی ارشد را تشکیل داد.

وی بیان کرد: در سال 1385 اولین دوره دکتری تخصصی (ph.d) رشته گفتاردرمانی به پذیرش دانشجو اقدام کرد. در حال حاضر مجموعا سیزده دانشگاه علوم پزشکی در کشور دارای مقطع کارشناسی، شش دانشگاه دارای مقطع کارشناسی ارشد و سه دانشگاه دارای مقطع دکتری تخصصی (ph. d) گفتاردرمانی هستند.

مدیر گروه گفتار درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز کرد: کم شنوایی، اختلال خواندن و نوشتن، مشکلات شکاف کام و لب، لکنت زبان در کودکان از جمله مشکلات کودکان است علاوه براین در حوزه بزرگسالان نیز بیمارانی که دچار سکته مغزی شدند و نیم کره چپ مغز را درگیر کرده است و دچار ناتوانی در گفتار شدند ارایه خدمت می شود.

دکتر سبحانی راد با بیان اینکه درمان لکنت بزرگسالان، اختلال صوت ناشی از حنجره برداری یا تومورهای داخل حنجره نیز توسط اساتید این گروه انجام می شود، عنوان کرد: برخی از خوانندگان و مداحان نیز برای داشتن صوتی حرفه ای مراجعه می کنند که تحت آموزش های لازم قرار می گیرند.

وی بیان کرد: اختلالات مربوط به بلع نیز در کودکان نارس و سندرم های ژنتیکی تحت درمان قرار می گیرند ، خوشبختانه هزینه های درمانی این گروه با نرخ دولتی محاسبه می شود و خانواده ها با سطح رفاه اجتماعی مختلف می توانند از این خدمات استفاده کنند.

بهداشت نیوز/

برچسب ها: بلع ، کودکان ، کودکان نارس لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000NY3

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بلع کودکان کودکان نارس کودکان نارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۹۹۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند

مدیرعامل موسسه محک با بیان اینکه از سال ۷۰ که این موسسه ایجاد شد تاکنون ۴۲هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند، گفت:تا امروز ۱۶ هزار کودک سرطانی بهبودی پیدا کرده و به زندگی بازگشته اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری کنگره دوسالانه بین المللی آنکولوژی کودکان یادبود «پروانه وثوق» در بیمارستان فوق تخصصی درمان سرطان «محک» برگزار شد.

هادی موسی خانی، فوق تخصص آنکلوژی در این نشست بیان داشت:۲۰درصد کودکان سرطانی کشور در بیمارستان محک تحت درمان قرار می‌گیرد و شایع‌ترین سرطان در کودکان سرطان خون و پس از آن تومور مغزی است.

وی ادامه داد:درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد. در محک به این موضوع توجه خاصی دارد. استید این بیمارستان سابقه هیات علمی دانشگاه دارند و همه آنکولوژیست‌ها آرزوی کار کردن در محک را دارند.

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه خیریه درمان کودکان سرطانی محک با بیان اینکه درمان کودکان سرطانی در محک رایگان است؛ ضمن اینکه حمایت‌های لازم در طول بیماری کودک نیز انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در محک یک پلن درمانی یکپارچه در درمان بیماران سرطانی اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ هزار کودکان سرطانی به زندگی طبیعی خود بازگشتند، خاطرنشان کرد:از ابتدای تأسیس محک از سال ۷۰ بالغ بر ۴۲ هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند.

وی با بیان اینکه محک ۳۰سال پیش با هدف درمان کودکان سرطانی ایجاد شده، افزود: مجوز مرکز تحقیقات سرطان در محک گرفته شده تا پروتکل‌های درمانی کامل شود.

احمدیان تاکید کرد:خیرین هزینه‌های درمانی در محک را تامین می‌کنند؛ ضمن اینکه محک از نظر علمی و تخصصی با بیمارستان‌های خارج کشور ارتباط دارد؛ از جمله پزشکان ایرانی خارج از کشور.

دانشگری، معاون درمان بیمارستان محک تصریح کرد:این کنگره ۲۶لغایت ۲۸ اردیبهشت برگزار می‌شود و اساتید خارجی و داخلی در این کنگره شرکت می‌کنند و امتیاز باز آموزی دارد.

وی ادامه داد:یکی از نیاز‌های همیشگی رسیدن به درمان‌های روز دنیا در درمان سرطان است؛ باتوجه به اینکه محک بیشترین بیماران کودک سرطانی را در تومور‌های مغزی دارد.

وی متذکر شد:محیط، ژنتیک و وراثت از جمله علل بروز سرطان در کودکان است؛ در نتیجه اینکه بیماری صعب العلاج گفته می‌شود به دلیل نامشخص بودن علت بیماری است.

دانشگری خاطرنشان کرد:در بیمارستان محک کودکان تا ۱۸سال مبتلا را درمان می‌کنیم و سرطان خون و لنفوم شایع‌ترین سرطان در بین کودکان است.

وی گفت:در ایران و محک ۶۵تا ۷۰ درصد کودکان سرطانی درمان می‌شوند

میترا قالیبافان آنکولوژیست ابراز کرد:تومور‌های مغزی اولین علت مرگ در سرطان‌های کودکان است.

وی ادامه داد:تومور‌های کودکان با تومور‌های بزرگسالان متفاوت است؛ در نتیجه برخورد تیم درمان با کودک سرطانی باید متفاوت باشد.

قالیبافیان خاطرنشان کرد:هدف اول این کنگره این است که تومور‌های مغزی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است؛ نحو برخورد با این کودکان نیز متفاوت است و سوم اینکه این کودکان نیازمند بازتوانی دارند و باید برای این بیماران فکری شود.

وی تصریح کرد:زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد. کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگتر‌ها حساس‌تر هستند. جراحی، شیمی درمانی و رادیو تراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است.

این آنکولوژیست زمان بقای یک کودک سرطانی را به میزان توانایی بدن کودک در مقابله با روش‌های درمانی برشمرد و گفت:در برخی کودکان پس از ۵سال درمان کاملا بهبودی حاصل می‌شود.

وثوق جراح اطفال بیان داشت:پیگیری درمان کودکان در محک تا ۱۸ سالگی ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در دنیا یک درصد سرطان‌ها کودکان را شامل می‌شود، گفت:سالانه هزار تا ۱۵۰۰ مورد جدید از کودک سرطانی در ایران شناسایی می‌شود.

دیگر خبرها

  • نشست سراسری مدیران گروه‌ها و اعضای هیئت علمی رشته علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی
  • رشته دندانپزشکی کودکان در قم راه‌اندازی می‌شود
  • روز ماما در سال ۱۴۰۳ چه روزیه + تاریخ، معرفی رشته مامایی و بازار کار
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • فرصت تغییر محل آزمون پایان ترم برای پیام‌نوری‌ها
  • هیولای کنکور را با افتخار برپا کردیم!
  • چه کسانی در معرض بیماری ترانه علیدوستی هستند؟