Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-26@16:23:56 GMT

تیر کشیدن قلب چه دلایلی دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۱۳۰۹۹۴۴

درد قفسه سینه به دردی گفته می شود که در هر نقطه از ناحیه قفسه سینه از سطح شانه تا پایین دنده ها احساس شود. این یک علامت شایع است. علل زیادی باعث درد قفسه سینه می شوند. اغلب تشخیص علت دقیق درد قفسه سینه، بدون انجام برخی آزمایشات و تست ها، می تواند دشوار باشد.

 به گفته ی دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق گفت، گاهی اوقات درد قفسه سینه نشی از بیماری قلبی نیست و عواملی همچون گرفتگی عضلات سینه و یا مشکلات معده میتوانند باعث ایجاد درد در ناحیه ی قفسه سینه شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علت درد قفسه سینه

علل احتمالی زیادی برای درد قفسه سینه وجود دارد. در ادامه مختصراً برخی علل شایع تر آورده شده است.

۱-آنژین

آنژین دردی است که از قلب ناشی می شود. این بیماری معمولاً در اثر تنگ شدن عروق کرونری که خون عضله قلب را  تأمین می کنند، ایجاد می شود.

در مراحل اولیه، هنگام استراحت ممکن است خون رسانی کافی باشد. با این حال، هنگامی که ورزش می کنید، ماهیچه قلب شما به خون و اکسیژن بیشتری احتیاج دارد و اگر خون نتواند از شریان های باریک کرونر عبور کند، قلب شما با درد پاسخ آن را می دهد.

درد قفسه سینه ناشی از آنژین ممکن است به صورت احساس درد، ناراحتی یا سفتی در قسمت جلوی قفسه سینه باشد.

۲-حمله قلبی

در طی سکته قلبی ، یک شریان کرونر یا یکی از شاخه های کوچکتر آن به طور ناگهانی مسدود می شود. این امر خونرسانی بخشی از ماهیچه های قلب را به طور کامل قطع می کند.

شایعترین علامت حمله قلبی درد شدید سینه در هنگام استراحت است. اگر انسداد به سرعت از بین نرود، این قسمت از عضله قلب در معرض خطر مرگ قرار می گیرد.

۳-بیماری ریفلاکس معده

این حالت یک اصطلاح کلی است که طیف وسیعی از بیماری ها از جمله ریفلاکس اسید و ازوفاژیت (التهاب اپیتلیوم مری، یا گلوت) را توصیف می کند.

سوزش سر دل - معمولاً سوزشی درقسمت تحتانی قفسه سینه و فوقانی شکم - اصلی ترین علامت بیماری رفلاکس معده است. درد شدید قفسه سینه در برخی موارد ممکن است ایجاد شود و با حمله قلبی اشتباه شود.

۴-کوستوکندریت

در کوستوکندریت، التهاب در یک یا چند مفصل قفسه سینه وجود دارد.

کوستوکندریت باعث درد قفسه سینه ای می گردد، که در قسمت جلوی قفسه سینه احساس می شود. این حالت به طور معمول یک درد قفسه سینه تیز و خاموش است و با حرکت، فشار و تنفس عمیق بدتر می شود.

۵-کشیدگی عضله دیواره قفسه سینه

ماهیچه های مختلفی اطراف و بین دنده ها وجود دارند تا به حرکت دنده ها در حین تنفس کمک کنند. این ماهیچه ها گاهی دچار کشیدگی می شوند و می توانند منجر به درد قفسه سینه در آن ناحیه شوند. اگر ماهیچه ای متورم شود، کشش یا پارگی در فیبرهای عضلانی ایجاد شده است که اغلب به دلیل اینکه عضله فراتر از حد خود کشیده شده است، ایجاد می شود. درد قفسه سینه معمولاً هنگام حرکت و تنفس بدتر می شود.

۶-اضطراب

اضطراب یک دلیل شایع دردهای قفسه سینه است. در برخی افراد، درد قفسه سینه می تواند به حدی شدید باشد که با آنژین اشتباه شود.

چگونه متوجه شویم که درد قفسه سینه جدی است یا خیر؟

اگر درد قفسه سینه ای دارید که در وسط قفسه سینه قرار دارد، حالت فشارنده دارد و همراه  با هر یک از علائم زیر می باشد، فوراً به دنبال کمک پزشکی باشید:

دردی که به گردن، فک، یک یا هر دو شانه یا بازو انتشار می یابد

تعریق

تنگی نفس

احساس ناخوشایند (حالت تهوع) یا بیمار بودن (استفراغ)

سرگیجه یا سبکی سر

نبض سریع یا نامنظم

برای کمک گرفتن از آمبولانس اورژانس باید با شماره ۱۱۵ تماس بگیرید.

این موضوع  به ویژه در صورتی که یک فرد بالغ هستید و سابقه بیماری قلبی یا ریوی دارید، بسیار مهم است.

تشخیص علت درد قفسه سینه

پزشک معمولاً برای تعیین علت درد قفسه سینه از شما سؤالاتی خواهد پرسید. او ممکن است شما را معاینه کند. براساس آنچه پیدا می کند، تست هایی در مورد درد قفسه سینه می تواند درخواست کند که شامل موارد زیر باشد:

الف-نوار قلب

معمولاً در یک سکته قلبی، در الگوی طبیعی نوار قلب (الکتروکاردیوگرام، یا ECG) تغییرات اساسی وجود دارد.

ب-آزمایش خون

در آزمایش خون که یک ماده ای شیمیایی به نام تروپونین را اندازه گیری می کند، آزمایش معمولی است که حمله قلبی را تأیید می کند. آسیب به سلول های عضله قلب باعث آزاد شدن تروپونین در جریان خون می شود.

پ-عکس از قفسه سینه با اشعه ایکس

عکس قفسه سینه با اشعه ایکس می تواند به دنبال ذات الریه، متلاشی شدن ریه ها و سایر بیماری ها در قفسه سینه باشد.

ت-سایر اسکن ها و تصویربرداری ها

اسکن پرفیوژن میوکارد

 اغلب برای تأیید تشخیص درد قفسه سینه قلبی (آنژین) انجام می شود.

تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی قلبی

نیز برای تأیید درد قفسه سینه قلبی است که  یک نوع اسکن تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی (MRI) می باشد.

سی تی آنژیوگرافی عروق کرونر

جایگزینی سریعتر برای اسکن MRI، که در آن از یک سی تی اسکن استفاده می شود تا جزئیات شریان های کرونر شما را بررسی کند.

آنژیوگرافی عروق کرونر

در این تست از تجهیزات تخصصی اشعه ایکس و رنگ حاجب تزریقی در عروق کرونر برای نشان دادن محل و شدت باریکی عروق استفاده می شود. اسکن ایزوتوپ و اسکن CTPA گردش خون در ریه را بررسی می کنند

آندوسکوپی

که از یک تلسکوپ نازک و منعطف استفاده می کند تا از مری عبور کند و معده شما معاینه شود. اگر پزشک شک به اثر بیماری ریفلاکس معده یا زخم معده کند، درخواست این تست را می دهد.

منبع: خبرآنلاین

برچسب ها: قلب ، تیرکشدن قلب ، بیماری قلبی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000NY5

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: قلب بیماری قلبی درد قفسه سینه قفسه سینه عروق کرونر حمله قلبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۰۹۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگیری از بیماری‌های قلبی مستلزم رعایت سبک زندگی سالم است

مسئول شاخه قلب انجمن فیزیوتراپی ایران، از بیماری‌های قلبی به عنوان عامل اصلی مرگ و میر در جهان و ایران نام برد و گفت: توصیه و تشویق شهروندان به داشتن یک سبک زندگی سالم می‌تواند به میزان قابل ملاحظه‌ای از شیوع بیماری‌های قلبی جلوگیری کند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فیزیوتراپیست منیر ظفرنژاد افزود: سیزدهمین کنگره تخصصی فیزیوتراپی و بازتوانی قلبی که در نهمین کنگره مشترک قلب و عروق ایران برگزار می‌شود همزمان با نوزدهمین سالگرد فعالیت‌های شاخه قلب انجمن فیزیوتراپی ایران است و این کنگره سه روزه که از ۵ الی ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های بیمارستان قلب شهید رجایی با مشارکت ۱۵ انجمن علمی قلبی برپا می‌گردد بزرگ‌ترین کنگره سالانه قلبی در ایران است.

دبیر اجرایی گروه فیزیوتراپی ادامه داد: دلیل اهمیت برگزاری کنگره‌های تخصصی در زمینه قلب نسبت به سایر کنگره‌ها، این است که به بررسی و تبادل نظر در مورد بیماری‌های قلبی بعنوان عامل اصلی مرگ ومیر در ایران (۴۶ درصد) می‌پردازد.


اهمیت دیگر این کنگره، چون همیشه انتقال تجارب و یافته‌های علمی بین رشته‌ای و آشنایی با نقش تخصص‌های مرتبط با قلب در درمان و پیشگیری از بیماری‌های قلبی است.

ظفرنژاد مسئول شاخه قلب انجمن فیزیوتراپی ایران تاکید کرد: امسال برگزاری این کنگره با هفته سلامت نیز همزمان شده و در نتیجه زمان مناسبی برای آگاهی بخشی و اطلاع رسانی در مورد علل، شیوع و پیشگیری از بیماری‌های قلبی در سطح جامعه است. ضمن اینکه، بالا بردن دانش و آگاهی جامعه نسبت به فاکتور‌های خطر بیماری‌های قلبی می‌تواند کمک بزرگی در پیشگیری از مشکلات قلبی داشته و بار هزینه‌های بالای درمان را کاهش دهد.

وی افزود: ریسک فاکتور‌های قابل کنترل قلبی از مواردی است که برای کاهش ابتلاء به بیماری‌های قلبی باید تبلیغات وسیعی در مورد آن‌ها انجام گیرد.

فیزیوتراپیست ظفرنژاد با عنوان این مطلب که انجمن قلب آمریکا همراه با انستیتو بین المللی سلامت در آخرین گزارش مشترک منتشر شده در سال ۲۰۲۴، ریسک فاکتور‌های قلبی را به دو دسته تقسیم کردند، گفت: دسته اول (Core health behavior) که شامل پایین بودن فعالیت‌های فیزیکی، تغذیه ناسالم، خواب نامناسب و مصرف سیگار است و دسته دوم (Core health factors) شامل کلسترول، قند و فشارخون بالا، چاقی و استرس میباشد.
تغذیه سالم و افزایش فعالیت‌های فیزیکی دو فاکتور مهمی هستند که می‌توانند بر بسیاری از موارد بالا تأثیر گذار باشند.


دبیر اجرایی گروه فیزیوتراپی کنگره افزود: از آنجا که بیماری‌های قلبی عامل اصلی مرگ و میر در جهان و ایران است، توصیه و تشویق شهروندان به داشتن یک سبک زندگی سالم می‌تواند به میزان قابل ملاحظه‌ای از شیوع بیماری‌های قلبی جلوگیری کند.

وی ادامه داد: شاخه قلب انجمن فیزیوتراپی امسال نیز برنامه‌های تخصصی خود را در سه روز برگزار می‌کند. مباحث فیزیوتراپی و بازتوانی قلبی مطرح شده شامل ۶ پانل تخصصی از جمله پانل رویکرد فیزیوتراپی در نارسایی قلبی، پانل رویکرد فیزیوتراپی در هایپرتنشن، پانل رویکرد فیزیوتراپی در ICU قلب، پانل رویکرد فیزیوتراپی در دیابت، پانل مشترک با انجمن نارسایی قلب با عنوان "فعالیت فیزیکی و ورزش در بیماری‌های قلبی عروقی"، و پانل مشترک با انجمن پرستاران قلب با عنوان "چالش‌های بازتوانی قلبی" است.

وی افزود: کارگاه‌های آموزشی نیز شامل فاز‌های ۱، ۲و همچنین فاز ۳ بازتوانی قلبی، کارگاه احیای قلبی ریوی و کارگاه آموزشی تنفس، توانبخشی و توانمند سازی ساختار‌های حیاتی بدن با استفاده از روش‌های توازن ذهن و تنفس دیافراگمی، می‌باشند.


بعلاوه‌ی مباحث رویکرد فیزیوتراپی در بیماری‌های عروق محیطی، آموزش الکتروکاردیوگرام ویژه فیزیوتراپیست ها، بررسی رادیوگرافی ریه در بخش‌های ویژه و ارائه مقالات منتخب است.

وی در پایان گفت: در کنگره امسال جمعی از اساتید فیزیوتراپی دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران، تهران، شهید بهشتی، علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، شیراز، گیلان، جندی شاپور و هرمزگان حضور خواهند داشت که بر غنای علمی کنگره افزوده خواهد شد.

دیگر خبرها

  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم
  • بیماری‌های قلبی و عروقی از شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در دنیا
  • بیماری‌های قلبی عروقی چالش بزرگ نظام‌های بهداشتی دنیا
  • بیماری های قلبی عروقی چالش بزرگ نظام های بهداشتی دنیا
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی مستلزم رعایت سبک زندگی سالم است
  • پیشگیری از بیماری های قلبی با سبک زندگی سالم
  • بستری شدن اورژانسی کارلوس ته‌وز