Web Analytics Made Easy - Statcounter

انتقادات کارشناسان اقتصادی به موضع اخیر بانک مرکزی مبنی بر نقدینگی زا بودن ساختار اقتصاد کشور همچنان ادامه دارد.

قدس  آنلاین: بانک مرکزی در پاسخ به انتقادات مطرح شده در خصوص عبور نقدینگی از مرز ۳۳۰۰ هزار میلیارد تومان، اعلام کرده در چنین ساختاری فرقی نمی‌کند چه کسی سیاست گذار باشد.

دکتر عادل پیغامی‌استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) در گفت‌وگو با قدس آنلاین چنین جملاتی را "عجیب" توصیف کرد و گفت: مگر می‌شود فرقی نکند چه کسی حکمران پولی کشور باشد؟! پس مسوول ساختارها و فرایندها کیست؟ چنین عباراتی به فقدان بانک  مرکزی در کشور بر می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از ۱۰ سال پیش تاکنون گفته‌ام ما در  کشور فقط تابلوی بانک مرکزی داریم و نه بانک مرکزی و حکمران پولی! این فقدان در خلق نقدینگی محرز می‌شود؛ نقدینگی که بخشی از آن به سیستم بانکی بر می‌گردد، بخشی به کسری بودجه، بخشی به بی‌تدبیری‌ها  و بی انضباطی‌های پولی و مالی دولت که بانک مرکزی به آن فضا می‌دهد و بخشی هم از بی انضباطی ارزی و پولی بانک مرکزی و سیستم بانکی ناشی شده است.

پیغامی‌همچنین به در هم ریختگی کارکردی بانک‌های تجاری، توسعه‌ای و سرمایه گذاری اشاره کرد و ادامه داد: این در هم ریختگی به عدم مدیریت بانک مرکزی بر می‌گردد و نشان می‌دهد ما حکمرانی پولی در کشور نداریم. بانک مرکزی متاسفانه با تئوری‌های ۱۰۰ سال پیش اداره می‌شود و تا زمانی که این واقعیت درک نشود، مشکلات پا برجاست. انداختن مشکلات به گردن ساختار، یعنی بیان اینکه ما کار را بلد نیستیم.

استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق گفت: وقتی بانک مرکزی می‌گوید "ساختار"، موجب خلق تورم می‌شود یاد پزشکانی می‌افتیم که از درمان مریض عاجزند و می‌گویند ریشه بیماری در استرس است! در واقع استرس به "جعبه سیاه" پزشکان تبدیل شده و در علوم انسانی هم وقتی از حل مشکلی عاجز می‌شوند به جعبه سیاهی به نام ساختار پناه می‌برند حال آن که هیچ معنایی از ساختار ندارند و مشکل اصلی در نداشتن تئوری است.

پیغامی‌از رئیس کل بانک مرکزی خواست به یکی از دانشگاه‌های کشور برود و در حضور اقتصاددانان پولی ثابت کند که تعریف پول درون زا و سیاست‌های پولی در فضای درون زا را می‌داند!

او افزود: بانک مرکزی باید بداند جهان از چند دهه پیش به پول درون زا رسیده است و سیاست‌های بانک مرکزی باید نسبت به دنیایی که در آن پول برون زا ایفای نقش می‌کرد، تفاوت کند. بنده معتقدم مشکل، خود بانک مرکزی است و باید به چنین دکترینی رسید تا مشکلات مرتفع شود.

این اقتصاددان در پاسخ به این پرسش که آیا با استقلال بانک مرکزی عمده مشکلات پولی و ارزی کشور مرتفع نمی‌شود، گفت: استقلال بانک مرکزی، اقدام درستی است اما در درون خود حرف‌های باطلی هم دارد. در کشور ما بدنه بانک مرکزی از نخبگان پولی و ارزی خالی شده و با وجود چنین مدیرانی، بانک مرکزی بیشتر به جریانات رانتی و اقتصاد رانتی سینگال می‌دهد و با اقتصاد مردمی‌ هماهنگ نیست ضمن اینکه فساد همواره در آن رخنه کرده است. با این شرایط آن‌هایی که مدافع استقلال بانک مرکزی هستند به دنبال تأمین منافع خود و بهره کشی از این نهاد هستند.

وی تاکید کرد: از آن جایی که بانک، نهادی برای توزیع رانت در اقتصاد است باید حاکمیت بر آن نظارت داشته باشد.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: عادل پیغامی بانک مرکزی سیاست های اقتصادی دولت تورم بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۱۰۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی: گشایش‌های جدید ارزی در راه است

معاون بین الملل بانک مرکزی گفت: خوشبختانه اتفاقات خوبی در خصوص گشایش‌هایی برای آزادسازی منابع مسدود شده ما در برخی کشور‌ها که سال‌ها بود به کار گرفته نشده بود صورت پذیرفت که در آینده خبررسانی می شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، کریمی معاون بین الملل بانک مرکزی درباره سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان گفت: رئیس کل بانک مرکزی برای شرکت در پنجاهمین سالگرد تاسیس بانک توسعه اسلامی به دعوت رئیس این بانک به ریاض سفر کرد. بانک‌های مرکزی کشور‌های عضو و مقامات بین المللی در این سفر حضور داشتند، که خوشبختانه در حاشیه اجلاس مذاکرات خوبی با مقامات سازمان‌های بین المللی و بانک‌های مرکزی کشور‌هایی که طرف کاری ما هستند صورت پذیرفت.

کریمی گفت: خوشبختانه اتفاقات خوبی در خصوص گشایش‌هایی برای آزادسازی منابع مسدود شده ما در برخی کشور‌ها که سال‌ها بود به کار گرفته نشده بود صورت پذیرفت که در آینده خبررسانی میشود.

معاون بین الملل بانک مرکزی همچنین گفت: بانک مرکزی در طی ماه‌های گذشته 445 میلیون یورو از بدهی‌های سال گذشته ایران به بانک توسعه اسلامی را از محل منابع مسدود شده تامین کرد که این باعث شد فرصت‌های جدیدی برای تامین مالی‌های جدید این بانک صورت پذیرد. چون تا زمانی که ایران بدهی داشت عملا تامین مالی جدیدی صورت نمیگرفت.

کریمی خاطر نشان کرد: ما در ظرف چند روز گذشته توانستیم پرداخت حج عمره امسال را از محل منابع مسدودی خودمان به بانک‌های عربستانی منتقل کنیم و از این جهت یک نگرانی که وجود داشت برطرف شد. اما هدف اصلی در این سفر این بود که این پرداخت‌ها را تبدیل به یک رابطه پولی و بانکی با بانک‌های ذیربط در عربستان بکنیم که این بتواند برای پرداخت‌های عربستان به صورت پایدار در بیاید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشور‌های آفریقایی و خاورمیانه ذخایر طلا را از اقتصاد آمریکا خارج می‌کنند
  • بانک مرکزی: گشایش‌های جدید ارزی در راه است
  • بدهی ابر بدهکاران بانکی؛ بیش از ۷۰ درصد پایه پولی کشور
  • طعنه سنگین میرسلیم به وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی
  • طعنه سنگین میرسلیم به وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی
  • دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود
  • مهلت ارسال مقاله برای ویژه‌نامه فصلنامه روند با موضوع «پول دیجیتال بانک مرکزی CBDC» تمدید شد
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • بانک مرکزی آرژانتین نرخ بهره را به ۶۰ درصد کاهش داد